Acum la Digi FM Ramon Cotizo Tyla - Water

Zeci de muzicieni s-au grăbit să interpreteze o partitură scrisă de o fetiță de 10 ani. Melodia puștoaicei a devenit virală pe TikTok

Zeci de muzicieni s-au grăbit să interpreteze o partitură scrisă de o fetiță de 10 ani/ Shutterstock
Zeci de muzicieni s-au grăbit să interpreteze o partitură scrisă de o fetiță de 10 ani/ Shutterstock

O fetiță de 10 ani din statul american Pennsylvania a provocat muzicieni din întreaga lume cu o simplă partitură pe care a compus-o într-un moment în care refuza să-și facă temele pentru școală.

Olive Wallace a preferat să ia o pauză și să cânte la vioară, propunându-și să creeze o melodie în stil medieval Convinsă că lucrarea compusă de ea ”sună groaznic” și-a abandonat partitura pe masă și a mers la culcare.

Mama lui Olive, Mimi, a găsit partiturile și s-a întrebat cum ar fi sunat cântecul. A doua zi dimineață, ea a postat pe TikTok un videoclip care arăta partitura și i-a rugat pe alți utilizatori să o interpreteze. De atunci, muzicieni din întreaga lume au dat viață compoziției lui Olive - un rezultat care le-a șocat, dar le-a și bucurat pe Olive și pe Mimi.

„Chiar nu am crezut că va ajunge ceea ce a devenit”, a declarat Mimi, în vârstă de 42 de ani, pentru The Washington Post. „Speram să obțin vreo 500.000 de vizualizări”. „Ei bine”, a adăugat Olive, „ai obținut 6 milioane”.

@meems1980 #duet with @poshprofessor #nafme2023 ♬ original sound - Christopher T. F. Ha

Mama și tatăl lui Olive pot cânta ocazional la violoncel și, respectiv, la chitară, dar Olive nu a explorat muzica până în clasa a patra. Ea s-a alăturat prietenilor ei în orchestra din 2021 de la școala ei din West Grove, Pa.

La început, Olive a simțit că nu este pricepută și a vrut să renunțe. Dar a rămas cu vioara și mai târziu a învățat să scrie partituri și să cânte la clarinet. De asemenea, ea s-a alăturat corului școlii. Lui Olive îi plăcea să asculte coloanele sonore din filmele și serialele ei preferate, inclusiv „Stranger Things”, „Stăpânul inelelor” și „Harry Potter”.

De asemenea, Olive își deschisese un blog și înregistra podcast-uri despre o lume fantastică pe care o proiectase și care includea „elfi”, creaturi care au precedat omenirea.

Olive aspira să creeze o muzică care să se potrivească cu spiritul lumii sale fantastice - o melodie care să treacă de la tonuri dramatice la tonuri calme. Ea a scris notele cu creionul pe o foaie de hârtie în camera ei, ceea ce, potrivit acesteia, a durat aproximativ o jumătate de oră. Fără să-i spună lui Olive, Mimi a publicat un videoclip cu partitura pe 16 februarie.

Citește și: Michael Bolton, la 70 de ani. Primele cântece le-a compus pe când era copil. Cher și Barbra Streisand, pe lista artiștilor pentru care a scris muzică

„Așadar, fiica mea de 10 ani a scris asta”, a spus Mimi, o profesoară de clasa a treia, într-un videoclip de 10 secunde. „Ar putea cineva să cânte asta? Trebuie să știu. Trebuie să știu dacă este bună sau dacă are vreun sens.”

În câteva ore, Mimi a spus că clipul ei de pe TikTok a primit aproximativ un milion de vizualizări, iar muzicienii au început deja să cânte partitura. Mimi a informat-o pe Olive în legătură cu videoclipul, ceea ce a supărat-o pe eleva de clasa a cincea, care se temea că partiturile ei păreau neprofesioniste. Dar când Olive a urmărit un pianist interpretându-i muzica, a fost uimită.

În zilele următoare, muzicienii au interpretat partitura la vioară, clarinet, chitară, harpă, trompetă, flaut, saxofon, violoncel și violă. Olive a numit cântecul „For Greatness We Bring”. Își imaginase melodia mai încet decât o cântă majoritatea oamenilor, dar a spus că o orchestră de coarde a interpretat-o perfect, potrivit ziare.com.

Dirijorul acelei orchestre, Christopher T. F. Hanson, a spus că a văzut TikTok-ul lui Mimi pe fluxul video recomandat în timp ce participa la o conferință muzicală în Bellevue, Wash. Hanson conducea o sesiune de lectură muzicală acolo pe 16 februarie și s-a gândit că interpretarea notelor lui Olive ar fi distractivă și inspirată pentru tinerii muzicieni.

Hanson a spus că a transcris melodia și a modificat partitura pentru instrumentele orchestrei. Cu puțină practică, aproximativ 50 de muzicieni dintr-o sală de bal a unui hotel au interpretat piesa timp de aproape două minute, iar Hanson a postat-o pe TikTok a doua zi.

Citește și: Justin Bieber şi-a vândut drepturile asupra catalogului său muzical cu 200 de milioane de dolari

Hanson, director de educație muzicală la Seattle Pacific University, a declarat că speră să lanseze piesa pe serviciile de streaming și să doneze încasările acesteia educatorilor muzicali.

@poshprofessor @meems1980 we decided to orchestrate your duaghter's beautiful melody and read it at the NAfME (National Association for Music Education) Northwest Division Conference in Bellevue, WA. Thank you for sharing her music with us! We hope you like our arrangement and performance. #nafme2023 #pnw #music #musiceducators #musiceducation ♬ original sound - Christopher T. F. Ha

„L-am văzut ca pe un exemplu atât de frumos al modului în care secolul XXI poate utiliza tehnologia și social media pentru a conecta oamenii”, a spus Hanson. „Pentru că ea a mâzgălit niște note pe o pagină, pentru că eu știu să citesc muzică și am acces la o comunitate care face muzică, acum am intrat în legătură cu milioane de oameni la propriu.”

Olive a atras atenția și la școală, unde a spus că colegii i-au cerut un autograf. Videoclipul original al lui Mimi a primit aproximativ 6,2 milioane de vizualizări.

Pe lângă compoziția pe care a scris-o pentru vioară, Olive a spus că vrea să compună cântecul ei pentru violoncel și violă.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
dinu maxer, damian draghici, smiley
Dinu Maxer, supărat după ce Smiley și Damian Drăghici au lansat piesa "S-a furat mireasa": "Mă...
poza funny tiktok
I-a cerut soțului o poză cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a fost surprinsă de ce...
Nicușor Dan, replică pentru Piedone
Piedone, ironizat de Nicușor Dan după ce a venit să-și depună candidatura cu un tricou pe care...
costuri ale alimentelor din România vs. Japonia
Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de...
Te-ar putea interesa și
James McCartney şi Sean Ono Lennon/ Profimedia
Doi dintre fiii lui John Lennon şi Paul McCartney au lansat împreună un cântec: „Asigurăm o...
O americancă stabilită în Cluj demontează cele mai comune zvonuri despre România
Videoclip viral: Cele mai comune stereotipuri despre România, demontate de o americancă...
O tânără și-a pregătit singură tortul de nuntă
Val de reacții pe TikTok, după ce o tânără a dezvăluit că și-a pregătit singură tortul de...
Dan Negru/ Foto: Captură video Facebook
Dan Negru filmat într-una dintre cele mai frumoase și mai degradate clădiri din țară: „Am...
Partenerii noștri
Digi24 O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
DigiSport Hermannstadt - Petrolul, Live Video, 19:00, Digi Sport 1. Ultimele două meciuri s-au încheiat fără goluri
Hermannstadt - Petrolul, Live Video, 19:00, Digi Sport 1. Ultimele două...
PeRoz Prințesa Beatrice, extrem de tristă după moartea fostului iubit. Paolo ar fi fost dependent de droguri și de jocurile de noroc
Prințesa Beatrice, extrem de tristă după moartea fostului iubit. Paolo ar...
Film Now Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai tânără au atras toate privirile
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel...
Digi World Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu...
ProFM Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3 săptămâni"
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
florin negrutiu 111
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
The Moulin Rouge , Paris, France. It is a famous cabaret built in 1889, locating in the Paris red-light district of Pigalle
Aripile cabaretului Moulin Rouge s-au prăbuşit
bilute magnetice
O fetiță, originară din România, a murit după ce a înghițit biluțe magnetice. Mesajul mamei
Petre Roman soseste la sediul Parchetului General, citat in dosarul Mineriadei din 1990, in Bucuresti, 25 aprilie 2024. Inquam Photos / George Calin
Fostul premier Petre Roman, la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul mineriadei din...
Slovenia
Premieră în România. Mai multe containere anti urs, produse şi testate în Slovacia, vor fi...