Acum la Digi FM Digi FM AVICII - Wake Me Up

Foto Michael Bolton, la 70 de ani. Primele cântece le-a compus pe când era copil. Cher și Barbra Streisand, pe lista artiștilor pentru care a scris muzică

The GRAMMY Awards: MusiCares Person Of The Year, Arrivals, Los Angeles, California, USA - 03 Feb 2023
Michael Bolton. The GRAMMY Awards 2023. Profimedia

Michael Bolton, pe numele său real Michael Bolotin, a împlinit 70 de ani în 26 februarie. Cu două premii Grammy în palmares, şase trofee American Music Awards și peste 60 de milioane de albume vândute, Michael Bolton continuă seria turneelor anuale. În 2023, artistul are programate concerte în SUA - Riverside, Las Vegas, California, Florida, precum şi în Jamaica, potrivit michaelbolton.com. Cea mai recentă apariție a cântărețului, la un eveniment public, a fost luna aceasta, la premiile Grammy.

The GRAMMY Awards: MusiCares Person Of The Year, Arrivals, Los Angeles, California, USA - 03 Feb 2023

Primele cântece le-a compus la 12 ani

Michael Bolton s-a născut la New Haven, Connecticut, în Statele Unite ale Americii. A început să compună propriile cântece la vârsta de 12 ani, când a primit în dar prima chitară, iar la 15 ani înregistra deja într-un studio. A lansat două albume cu numele său real: "Michael Bolotin" (1975) şi "Everyday of My Life" (1976). Ulterior a devenit membru al The Nomads, iar apoi al trupei hard-rock Black Jack.

A compus piese pentru Barbra Streisand, KISS, Kenny Rogers, Kenny G

În 1983 a început să scrie muzică pentru alţi artişti, între care Barbra Streisand, KISS, Kenny Rogers, Kenny G, Cher, Joe Cocker, Laura Branigan, Peabo Bryson, Patti Labelle şi alţii. Numărul compoziţiilor pentru alţi solişti ori trupe depăşeşte 200 de melodii, conform site-urilor thefamouspeople.com și biography.com.

Succesul a venit după vârsta de 30 de ani

Câţiva ani mai târziu, Michael Bolton a decis să-şi cânte propriile melodii. A început să aibă mare succes abia după vârsta de 30 de ani. Printre hiturile sale se numără "How Am I Supposed to Live Without You", "When a Man Loves a Woman", "Said I Loved You... But I Lied" sau "Can I Touch You There".

În 1983, "Fools Game", de pe albumul "Michael Bolton", a fost prima sa piesă care a intrat în topurile muzicale. În 1987, cu albumul "The Hunger" s-a consacrat ca solist, iar în 1989, cu "Soul Provider" a început să fie considerat un artist, compozitor şi cântăreţ cu un talent uriaş.

Reprezentativ pentru albumul "The Hunger" (1987) este single-ul "That's What Love Is All About", urmat de "(Sittin' On) The Dock of the Bay" - un cover după o melodie a lui Otis Redding -, care a ajuns numărul unu în topuri. Albumul "Soul Provider" din 1989 a fost vândut în peste şapte milioane de exemplare în întreaga lume. Piesa "How Am I Supposed To Live Without You", de pe acest album, i-a adus lui Michael Bolton primul său Grammy, în februarie 1990.

Michael Bolton. The GRAMMY Awards 2023. Profimedia

Albumul care l-a catapultat la statutul de superstar

În 1991, Michael Bolton a înregistrat albumul "Time, Love And Tenderness", care l-a catapultat la statutul de superstar și care l-a făcut să câştige multe premii şi distincţii muzicale. A fost vândut în peste 11 milioane de exemplare.

Cel de-al doilea Grammy luat de Michael Bolton, în februarie 1992, a fost pentru cântecul "When A Man Loves A Woman"; după clasicul lui Percy Sledge, care a făcut istorie.

"Time, Love And Tenderness" a fost urmat în 1992 de "Timeless: The Classics", o colecţie de versiuni de ritm şi blues clasice, album care se clasează primul în topurile Billboard.

Din bogata discografie lui Michael Bolton mai fac parte albumele şi single-urile: "The One Thing" (1993), "This Is the Time: The Christmas Album" (1996), "All That Matters" (1997), "My Secret Passion" (1998), "Timeless: The Classics Vol. 2" (1999), "Only a Woman Like You" (2002), "Vintage" (2003), "'Til the End of Forever" (2005), "Bolton Swings Sinatra" (2006), "One World One Love" (2009), "Gems: The Duets Collection / Duette" (2011), "Ain't No Mountain High Enough - Tribute to Hitsville" (2013), "Songs of Cinema" (2017), notează site-ul discogs.com.Pe albumul "One World, One Love" se regăsesc colaborări cu Ne-Yo (''The Best'') şi Lady GaGa (''Murder My Heart''). La scrierea pieselor de pe acest album, Michael Bolton a colaborat cu nume importante din industria muzicală, printre care Ryan Tedder (OneRepublic), Kara Dioguardi (membră în juriul concursului American Idol), Red One sau The Jam.

Artistul a lansat şi albume cu melodii dedicate Crăciunului - "Christmas In Vienna IV" (1997), "A Swingin' Christmas" (2006). Cele mai recente albume ale artistului sunt "A Symphony of Hits" (2018), "Glod" (2019), "It's Christmas Time" (2020), notează michaelbolton.com, arată Agerpres.

Piesele sale, incluse pe coloana sonoră a unor filme celebre și nominalizate la Oscar și Emmy

Multe dintre melodiile compuse de Michael Bolton au fost incluse pe coloana sonoră a unor filme celebre. Piesa "Everybody's Crazy", de pe acelaşi album, a fost folosită, în 1985, pentru coloana sonoră a filmului: "Back To School". Hit-ul ''A Time for Letting Go'' - în pelicula "Sleeping with the Enemy" (cu Julia Roberts în rolul principal), piesa nominalizată la Oscar "Go the Distance" - în filmul "Hercules" al studiourilor Disney sau în "Fathers & Daughters", piesa "Tears of the Angels" - în documentarul "Terror at Home", nominalizat la Emmy.

De asemenea, un succes remarcabil a avut videoclipul nominalizat la Emmy "The Lonely Island" din filmul "Captain Jack Sparrow".

A câştigat un alt premiu Emmy pentru colaborările sale cu canalul de televiziune Screen Junkies pentru "Honest Trailers" şi a avut mai multe apariţii în episoade ale serialului "Two and a Half MenH de la CBS, în serialul "Fox Glee", în comedia "Fresh off the Boat" de la studiourile ABC, în seria "Last Week Tonight" cu John Oliver de la HBO. Artistul a produs şi a jucat în serialul Netflix "Big Sexy Valentine's Special fom Michael Bolton", precum şi în "Bolt of Talent", o serie de călătorii muzicale produsă cu Fox Networks Group/StarWorld în Asia, precizează michaelbolton.com.

Michael Bolton a vizitat România de mai multe ori şi a susţinut concerte aici

În 21 mai 2005, Bolton a cântat la Sala Palatului din Bucureşti. În 2007, a cântat la Braşov, iar la 28 iunie 2009 a revenit pe scena Sălii Palatului, pentru un show care s-a încheiat cu hit-ul "How Am I Supposed to Live Without You". Tot în 2009, a fost invitat să cânte la Zilele Craiovei, iar în 2010 a susţinut un concert în faţa Cazinoului din Constanţa, numit "Murder My Heart" (melodie compusă de Bolton împreună cu Lady Gaga).

Bolton a revenit în România în 2013, când a susţinut un nou concert la Sala Palatului, iar în 2014 a cântat la Galaţi, într-un concert de Anul Nou.

Michael Bolton s-a implicat şi în activităţi social-caritabile

Artistul a înfiinţat în 1993 Fundaţia Michael Bolton Charities, Inc. (MBC), pentru a oferi asistenţă, educaţie şi adăpost copiilor şi femeilor expuse riscului de sărăcie, precum şi abuzurilor fizice, emoţionale şi sexuale. MBC a acordat fonduri de peste 3,7 milioane de dolari organizaţiilor caritabile locale şi naţionale din SUA. De asemenea, Bolton este implicat în campanii social-medicale care vizează cercetări aprofundate asupra cancerului şi spitalele de copii.

Viața personală

În 1975, s-a căsătorit cu Maureen McGuire. În timpul căsniciei lor, s-au născut cei trei copii. Michael și Maureen au divorțat în 1990.

Bolton a cerut-o în căsătorie pe actrița Nicollette Sheridan în 2006. Perechea și-a anulat logodna în 2008.

12TH ANNUAL SCREEN ACTORS GUILD AWARDS ARRIVALS, LOS ANGELES, AMERICA - 29 JAN 2006

 

 

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
2017 UNICEF Audrey Hepburn Society Ball
Michael Bolton se recuperează după o operaţie de îndepărtare a unei tumori pe creier
Michael Bolton dormind în direct la TV
Michael Bolton, adormit în timpul unui interviu TV? „Scriam tweeturi”, a spus cântărețul...
Partenerii noștri
Digi24 Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia...
DigiSport Verdictul dat în privința Rapidului, după înfrângerea cu Universitatea Craiova: ”Nu trebuie să ne mai ascundem”
Verdictul dat în privința Rapidului, după înfrângerea cu Universitatea...
PeRoz Isterie pe rețelele sociale după ce a fost făcută publică o poză de la nunta lui Kate Middleton și a prințului William: „Mă sperie!”
Isterie pe rețelele sociale după ce a fost făcută publică o poză de la...
Film Now Kurt Russell a fost figura paternă din viața ei. Ce spune Kate Hudson despre relația dificilă cu tatăl ei biologic, Bill Hudson: Nu am așteptări. Vreau doar să fie fericit
Kurt Russell a fost figura paternă din viața ei. Ce spune Kate Hudson...
Digi World O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier...
ProFM Din ce câștigă Lidia Buble cei mai mulți bani: „Îmi doresc foarte mult ca piesele mele să fie difuzate pe radio”
Din ce câștigă Lidia Buble cei mai mulți bani: „Îmi doresc foarte mult ca...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
The Rolling Stones Stones Tour '24 Hackney Diamonds, Houston, Texas, USA - 28 April 2024
The Rolling Stones, debut de turneu în SUA. La 80 de ani, Mick Jagger e de...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
Lidia Buble, martoră la incendiul care a avut loc în nordul Capitalei/ Foto: Instagram
Lidia Buble, martoră la incendiul care a avut loc în nordul Capitalei. Artista a privit totul...
Sport Gives Back Awards, London, UK - 28 Feb 2024
Prinţul Harry, din nou în Marea Britanie. Va celebra cea de-a zecea aniversare a Jocurilor...
Lando Norris/ Profimedia
Pilotul de Formula 1, Lando Norris, s-a tăiat la faţă la o petrecere la Amsterdam. La...
Prognoza meteo
Temperaturile scad în această săptămână. ANM: Posibile ploi după 1 mai