Masa de Crăciun se anunță a fi mai scumpă, ca de altfel în fiecare an. Și de această dată, carnea de porc va costa mai mult, atât din cauza deficitului de carne de pe piața europeană, cât și a deprecierii leului în raport cu euro.
Producătorii spun că ne putem aștepta la o majorare de 15-20% a prețului.
Pesta porcină a devastat China și Asia, astfel că UE exportă masiv în această regiune. Acest lucru a făcut ca, de la începutul anului, prețul cărnii de porc în Europa să crească cu 30%, a declarat Dana Tănase, director executiv al Asociației Române a Cărnii.
Reprezentanta ARC ne recomandă să cumpărăm carne doar din hipermarketuri, măcelării și magazine verificate de ANPC și de direcțiile sanitar-veterinare, pentru a fi siguri de calitatea ei.
Importurile de carne de porc au crescut în primele opt luni ale acestui an, față de perioada similară din 2018. În perioada 1 ianuarie - 31 august, au fost importate 179.079 de tone de carne de porc, pentru care s-au cheltuit 362,39 de milioane de euro, în timp ce anul trecut s-au adus de pe piața UE și din țări terțe 169.795 tone, în valoare de 312,46 milioane de euro.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!