Acum la Digi FM 50 CENT - P.I.M.P (censored)

O nouă campanie la Digi24: „Avem același sânge”

avem acelasi sange

Sângele înseamnă viață, iar noi putem da viață cu sângele nostru! Printr-un simplu gest de donare sânge, fiecare dintre noi poate face diferența dintre viață și moarte. Statisticile crizei de sânge din România sunt sumbre: doar 2% din populație donează, suntem ultimii din Europa la acest capitol și țara unde operațiile sunt amânate pentru că unu din trei bolnavi nu primește sânge când are nevoie.

Digi24 demarează cel mai amplu și ambițios proiect național al unei televiziuni de știri în beneficiul pacienților, prin care îi chemăm pe toți românii să salveze vieți printr-o simplă donare de sânge. 

Începând cu 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, cu toții “Avem același sânge”. Campania de donare de sânge se va desfășura pe parcursul a cel puțin un an, obiectivul nostru fiind să ajungem în toate județele României. Jurnaliștii Digi24 vor dona alături de oamenii din comunitățile în care vom ajunge. Pe 1 Decembrie, campania“Avem același sânge” va fi în trei județe simultan:

 

  • În județul Alba, unde donarea va fi organizată în orașul Zlatna, la sala de festivități Ampelum, între orele 8.00-15.00
  • În Gorj, unde donarea de sânge va avea loc în comuna Runcu, la Centrul de Permanență Bâlta, între orele 8:00-15:00
  • În Iași, unde donarea va fi la Centrul de Transfuzii Iași, între orele 7.30-15.00 

 

În  Alba, jurnaliștii Digi24 Andreea Brașovean și Mircea Ivan vor fi gazdele evenimentului de donare , care va fi transmis în direct. 

“O lecție pe care am învățat-o în ultimii ani este să fiu recunoscătoare. Viața este o ecuație cu multe necunoscute, iar atunci când ești sănătos, probabil că nici măcar nu îți aloci timp să te gândești câte motive ai să fii recunoscător și iei totul ca pe un dat. Într-o clipă, însă, totul se poate schimba, pentru tine sau pentru cei dragi ție. Atunci te întrebi ce poți face într-o situație de criză. Pacienții din România au nevoie de sânge și stă în puterea noastră să îi ajutăm. Eu am donat sânge prima oară în 2017, atunci cand tatăl unui prieten a suferit un accident, iar medicii au cerut familiei să facă rost de sânge pentru a-l putea opera. De atunci încerc să donez constant. E important să știm că atunci când donăm sânge putem salva o viață, dar aducem beneficii și corpului nostru. Gândiți-vă că un gest aparent banal, îi poate da unui părinte, unui copil, unui prieten sau unui necunoscut o nouă șansă. Împreună avem același sânge!”, spune Andreea Brașovean.

Mircea Ivan : În urmă cu un an, doi prieteni au făcut accident cu motocicleta. Au avut nevoie de sânge și foarte greu a fost strânsă cantitatea de care era nevoie. Atunci am înțeles cât de important este ca toata lumea să doneze sânge. Și tot de atunci am început să îmi fac un obicei și să donez constant. Un gest mic poate salva o viață. Fii erou, vino și doneaza cu noi!”

Odată cu lansarea campaniei “Avem același sânge,” Digi24 în parteneriat cu UMF “Carol Davila” va demara și un amplu studiu național privind cuantificarea riscului la evenimente cardiovasculare și evaluarea calității somnului.

“UMF Carol Davila s-a alăturat campaniei Digi24  “Avem același sânge”pentru că susținem importanța  providențială a donării de sânge pentru salvarea de vieți. Considerăm că împreună putem face un bine pentru societate. Ne propunem ca în campania de donare să realizăm și o acțiune colaterală de screening a riscului de evenimente cardiovasculare și evaluare a calității somnului în rândul donatorilor. Screeningurile cardiace reprezintă un instrument util în special pentru persoanele cu anumiți factori de risc precum hipertensiunea arterială, colesterol crescut sau fumat, aceștia fiind factori-cheie de risc pentru bolile de inimă. Sper ca, împreună cu studenții noștri și studenții celorlalte centre universitare care se vor implica în acțiune, să atragem cât mai mulți donatori de sânge. Acest gest poate salva vieți și totodată, utilizând instrumentul de evaluare, dorim să identificăm persoanele la risc crescut de boală cardiovasculară, pentru că așa putem să le avertizăm asupra pericolelor la care se expun pentru a lua măsuri din timp, înainte de a dezvolta o patologie cardiovasculară”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul UMF “Carol Davila”.

“ În România, bolile cardiovasculare reprezintă aproximativ 60% din totalul deceselor anuale, două treimi din acestea fiind cauzate de infarctul de miocard și de accidentul vascular cerebral. Prin această campanie de screening ne propunem să evaluăm riscul cardiovascular al persoanelor care vor dona sânge, pentru a le avertiza în cazul în care sunt necesare măsuri de corecție a stilului de viață și pentru a le reduce riscul de evenimente cardiovasculare sau alte eventuale investigații medicale. Toți donatorii vor fi informați cu privire la riscul lor în urma analizării chestionarelor colectate și vor primi recomandări specifice pentru o sănătate cardiovasculară mai bună”, spune Dr. Ștefan Busnatu - medic cardiolog, Prodecan Facultatea de Medicină, U.M.F. “Carol Davila” din București.

În Gorj, jurnaliștii Digi24 Carla Tănasie și Claudiu  Pândaru vor fi gazdele evenimentului de donare , care va fi transmis în direct. 

“Ideea acestei campanii a venit după ce o persoană care a intrat în direct la radio mi-a spus că ar dona, dar este departe de Centrul de Transfuzii. De atunci, m-am tot gândit câți alți români sunt în această situație și cum ar fi dacă am ajunge noi la ei și le-am oferi toate condițiile de donare. Ideea a devenit proiectul Digi24, iar acum, în colaborare cu Centrele de Transfuzii și autoritățile locale, mobilizăm oamenii să vină la donare. Centrele de Transfuzii ne ajută cu un centru mobil pentru donare, iar consiliile județene împreună cu primarii le asigură oamenilor transport. Imi doresc ca pacienții și familiile lor, dar și medicii, să nu mai aibă și această grijă, că nu au sânge pentru operații sau diferite tratamente”, spune Carla Tănasie.

Claudiu  Pândaru : România are multe probleme de rezolvat, iar una dintre ele este Sănătatea. Nu putem rezolva probleme de sănătate fără produsele derivate din sânge, indiferent cât de mulți medici am avea și câte spitale noi. Pe 1 Decembrie, eu voi fi alături de comunitatea din Gorj. Voi dona sânge alături de oamenii de aici și îi încurajez să ni se alăture, pentru ca la sfârșitul zilei să numărăm pacienții pe care îi vom ajuta. Pentru că o singură donare salvează cel puțin o viață.”

În  Iași, jurnaliștii Digi24 Teodora Tompea și Ligia Pricopi vor fi gazdele evenimentului de donare , care va fi transmis în direct. 

“Frica de a ajunge la medic, într-o situație limită sau în cumpăna dintre viață și moarte, se află ascunsă în noi toți. Statutul de pacient nu ocolește pe nimeni, indiferent de funcție, situație financiară, vârstă sau pregătire școlară. Iar uneori viața te pune la cea mai grea încercare și depinzi și mai mult de ajutorul celor din jur. Să ai nevoie, tu sau unul dintre oamenii tăi dragi, de sânge într-o cursă contratimp, este un adevărat infern pentru pacient, medic, familie. Și din păcate e nevoie de atât de mare de sânge în sălile de operații și spitale. Și din fericire efortul pe care noi îl putem face este atât de mic. Alergăm în fiecare zi mult și de repede, ne plângem că nu avem timp. Și totuși o viață, undeva, aproape sau departe, mai are încă timp. Și noi putem să ne oprim să facem un bine. Nu doar de 1 decembrie "Avem același sânge", ci în fiecare zi, dar Ziua Națională e doar o ocazie să ne reamintim cât de asemănători suntem. Și câtă nevoie avem de fapt unii de alții.”, spune Teodora Tompea.

Ligia Pricopi : Sunt foarte multe situații în care interacționăm cu tragedii, drame umane, chestiuni de viață și de moarte și poate simțim că nu stă în puterea noastră să facem ceva să îndreptăm lucrurile, să trasăm acea linie de unde, mai departe, binele are șanse să triumfe. Dar în unele momente e mai simplu decât ne imaginăm. Nu există putere mai mare decât să salvezi viața altui om, să îi alini suferința fizică, dar și teama că nu lipsa aparaturii medicale, a sălilor de operație adecvate, a medicilor suficient de bine pregătiți îi diminuează șansa la viață. De fapt totul depinde în nepermis de multe situații de o pungă de sânge compatibil. La fiecare donare de sânge putem salva trei vieți, iar asta nu e deloc puțin. Pentru celălalt aflat pe un pat de spital e o cursă nedreaptă, iar fiecare secundă în plus, în care așteaptă vestea că există suficient sânge pentru ca intervenția chirurgicală să se poată face, e chinuitoare. E îngrozitor pentru un bolnav să afle că într-o zi se pot face doar 5 operații din cele 10 programate în spital pentru că nu sunt suficiente rezerve de sânge la Centrul de Transfuzii,  iar el nu este pe lista "norocoșilor" și ziua de mâine vine cu aceleași incertitudini. E în puterea fiecăruia dintre noi să facem acest bine imens și să donăm. Dacă reușim să facem din asta un obicei constant vom ști la rândul nostru că suntem în siguranță în spitale și că nimeni nu va mai fi pus vreodată pe o listă de așteptare.”

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Recomandări DigiFM
Mihai-Chirica
Mihai Chirica, după ce Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au fost...
ana oros
Mesajul emoționant al familiei Anei Oroș
Dumitru Buzatu
Șeful PSD Vaslui: „Când au fost vasluienii bogați, de i-am sărăcit...
Pe aceeași temă
Florin Cîțu
Florin Cîțu acuză campanii împotriva sa care ar fi fost sponsorizate de către PSD
Scoala de media_2
A început Școala de Media Digi24
Centrul de donatii - Scoala fara Pauza -
Băneasa Shopping City și asociația Banca de bine lansează campania “Școala fără pauză”
vizual Digi doneaza viata
DIGI donează viață, cu obiectivul de a ajunge la încă 650 de donatori și 5.000 de pacienți...
Te-ar putea interesa și
780x530
Școala fără Pauză - un proiect susținut de Digi FM
digi24
Institutul Reuters: Digi24 și digi24.ro rămân în topul celor mai urmărite și de încredere...
scoala de media
Digi24 formează jurnaliști și lansează Școala de Media
Ludovic Orban
Orban iartă, dar nu uită: Am fost abandonat la negocieri de Bogdan, Turcan, Sighiartău
Partenerii noștri
Digi24 Un bărbat și-a înscenat propria moarte ca să vadă cine vine la înmormântarea lui
Un bărbat și-a înscenat propria moarte ca să vadă cine vine la...
DigiSport ”Ca va bien?” / ”Sava n-a venit, e bolnav!” Ilie Dumitrescu a stârnit hohote de râs
”Ca va bien?” / ”Sava n-a venit, e bolnav!” Ilie Dumitrescu a stârnit...
PeRoz ”Am 52 de ani și refuz să mă îmbrac conform vârstei din buletin!” Ea e femeia care arată ca o puștoaică și face furori pe TikTok
”Am 52 de ani și refuz să mă îmbrac conform vârstei din buletin!” Ea e...
Film Now Pamela Anderson, declarații explozive despre Sylvester Stallone: ”Mi-a oferit un apartament și o mașină ca să fiu cea mai importantă femeie din viața lui!”
Pamela Anderson, declarații explozive despre Sylvester Stallone: ”Mi-a...
Digi World Ce se întâmplă în organism când consumi mâncare picantă. De ce îți curge nasul și îți lăcrimează ochii
Ce se întâmplă în organism când consumi mâncare picantă. De ce îți curge...
Digi Animal World Cum a reacționat un urs după ce și-a văzut reflexia în oglindă. Imaginile cu animalul sălbatic au devenit virale
Cum a reacționat un urs după ce și-a văzut reflexia în oglindă. Imaginile...
ProFM Cum a reacționat Theo Rose când a auzit cum era bârfită într-un mall: "Am impresia că mi le trimite Dumnezeu ca să mă testeze"
Cum a reacționat Theo Rose când a auzit cum era bârfită într-un mall: "Am...
Digi Life Moda anului 2023. Care sunt accesoriile și piesele vestimentare pe care să le ai în garderobă
Moda anului 2023. Care sunt accesoriile și piesele vestimentare pe care să...
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digifm.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utmt, __utmb, __utmc, __utmz
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY, APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
auth_token, twll, secure_session, guest_id, __utma, remember_checked, remember_checked_on
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi aici politica de confidențialitate