Acum la Digi FM Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)

10 locuri superbe lângă Braşov, dar nu staţiuni de pe Valea Prahovei

Black church, Brasov Romania
Biserica Neagră din Brașov / foto Profimedia

Braşovul este un oraş fermecător, situat în inima României. Este înconjurat de munţi şi păduri, oferind o varietate de atracţii turistice pentru vizitatori. Printre cele mai populare destinaţii din zonă se numără staţiunile de pe Valea Prahovei, cum ar fi Sinaia, Predeal sau Buşteni. Acestea sunt locuri superbe, dar pot fi destul de aglomerate, mai ales în sezonul estival.

Pentru cei care caută o experienţă mai liniştită, dar la fel de frumoasă, există o serie de alte locuri superbe lângă Braşov, care merită vizitate.

Iată câteva recomandări:

Peştera și Măgura

Magnificent rural view with the snowy Rucar-Bran pass in the valley of Bucegi mountains on a cold winter day, Pestera village, Brasov county, Transylv

Pestera și Magura sunt două sate pitoresti situate la poalele Pietrei Craiului, în Munții Carpați. Aflate la o altitudine de peste 1.000 de metri, satele sunt înconjurate de peisaje montane spectaculoase, cu păduri dese, pajiști înflorite și cascade cristaline.

Oamenii din aceste sate trăiesc un stil de viață pastoral tradițional, păstrând obiceiurile și tradițiile strămoșilor lor. Ei sunt primitori și deschiși către turiști, care sunt întotdeauna bineveniți să exploreze frumusețile naturale ale zonei.

Pestera și Magura sunt destinații ideale pentru iubitorii de drumeții și natură. Aici, turiștii pot găsi o varietate de trasee montane, de la drumeții ușoare la drumeții mai dificile. De asemenea, zona este bogată în faună și floră, cu specii rare de plante și animale, cum ar fi garofita Pietrei Craiului, ursul, lupul, vulpea și căprioara.

Pe lângă numeroasele drumeții, poți vizita și peștera Liliecilor. Aceasta este situată în satul Peștera aflat la 5km de comuna Moeciu, pe versantul estic al dealului Bisericii, în partea de nord-vest a platformei Branului și la o altitudine de 950 m. Peștera s-a format ca urmare a fenomenului de eroziune a muntelui calcaros de unul din afluentii pârâului Văii cu Cale care astăzi este un pârâu temporar. Numele peșterii provine din existența în peștera a unei numeroase colonii de lilieci.

Hărman

Harman, Honigberg, Szaszhermany is a commune in Brasov County, Romania. Here the fortified church, an Unesco World Heritage

Hărman este un alt sat săsesc, cunoscut pentru producţia de miere. Aici, vizitatorii pot vizita Muzeul Mierii, pot face tururi ale stupilor sau pot gusta din produsele apicole locale.  Localitatea Hărman se află în Țara Bârsei, la cca. 10 km spre est de municipiul Brașov. Este cunoscută în special pentru biserica fortificată impresionantă.

Pe lângă biserica fortificată, Hărmanul este vizitat din ce în ce mai mult şi pentru mlaştina de lângă dealul Lempeş, o arie protejată de interes național în care trăiesc peste 100 de specii de plante rare, multe dintre ele endemice pentru Ţara Bârsei.

Bod

bod brasov

Mai demult Bota (în germană Brenndorf), există încă din perioada neolitică. În 1241, satul a fost ars de tătari, după ce mai înainte avusese de suferit din pricina năvălirilor cumane. Din această cauză, saşii i-au zis „Brenndorf” („Satul ars”). În 1889 a luat fiinţă Fabrica de Zahăr Bod, odatã cu ea înfiinţându-se şi Colonia Bod, o aşezare de mai multe blocuri în jurul fabricii în care îşi aveau locuinţele lucrătorii de la fabrică.

La 10 km distanţă de Braşov, între localităţile Hărman şi Bod, la poalele dealului Lempeş, se află Bălţile Cişmaşu, unde se află un centru de agrement unde se pot practica echitaţia şi pescuitul.

Râşnov

Image: 334997998, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Râşnov este un oraş medieval, situat la poalele munţilor Bucegi. Aici, vizitatorii pot vizita Cetatea Râşnov, pot face drumeţii în natură sau pot vizita Peştera Valea Cetății.

Cetatea Râșnov datează din secolul al XIV-lea și controla accesul în Transilvania dinspre Valea Râșnoavei. Drumul Branului a fost supravegheat militar și după alungarea cavalerilor teutoni. În anul 1427, împăratul Sigismund de Luxemburg a vizitat cetatea Râșnov și a trecut-o în administrarea comunității locale. Ea este declarată monument istoric și singura cale de acces este dinspre est.

Pe lângă cetatea medievală, se pot face și câteva trasee ideale pentru pasionații de drumeții: Râșnov-Peștera Râșnoavei, Valea Cetății-Peștera Râșnoavei sau Valea Glăjeriei – Cabana Mălăieşti.

Rucăr-Bran

Countryside landscape with traditional Romanian village in the valleys of the Bucegi mountains on a sunny cold winter morning in Pestera, Brasov county, Transylvania region, Romania.,Image: 323158669, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Culoarul Rucăr-Bran este situat în grupa Bucegi a Carpaților Meridionali, el separând Masivele Bucegi și Leaota de Munții Piatra Craiului și Munții Iezer-Păpușa. Trecătoarea are circa 22 de kilometri și atinge altitudinea maximă de 1.254 de metri. De-a lungul ei se află peisaje desprinse din povești, o copie fidelă a satelor elvețiene, încărcate de aer curat și de liniște și care au un farmec aparte în orice anotimp.

Castelul Bran este amplasat la intrarea în pasajul Rucăr-Bran, pe drumul ce leagă Brașov de Câmpulung, încadrat de culmile munților Bucegi si Piatra Craiului.

Zărnești

Winter landscape in Zarnesti Gorges (The Precipice of Zarnesti), Romanian Carpathians

Zărnești este un oraş situat la poalele masivului Piatra Craiului fiind străbătut de râul Bârsa. Localitatea Zărnești este atestată documentar din 1373. Teritoriul de astăzi al orașului se pare însă că a fost locuit din timpuri mult mai vechi. Situat pe malul stâng al pârâului Bârsa Mare și la poalele munților Piatra Craiului, Zărneștiul este un bun punct de plecare pentru multe trasee turistice în aceşti munţi emblematici ai României.

Iubitorii de drumeții au la dispoziție o serie de trasee turistice în zona Zărneşti: Cabana Plaiul Foii - La Lanţuri - Şaua Grindului, Fântâna lui Botorog - Cabana Curmătura - Prăpăstiile Zărneștelui, Zărnești – Șaua Măgurei - Bran.

Sighișoara

Sighisoara, UNESCO World Heritage Site, Romania, Europe

Sighișoara este unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Este singurul oraș-cetate medieval locuit din Europa, așa că nu e de mirare că atrage mii de turiști în fiecare an.  Aici, vizitatorii pot vizita cetatea Sighișoara, pot participa la festivaluri medievale sau pot face drumeții în natură.

Sighișoara are un centru istoric foarte bine păstrat, care datează din perioada medievală. Străzile înguste, casele cu acoperișuri în stil gotic și renascentist, precum și zidurile de apărare masive conferă orașului o atmosferă unică și autentică.

Această stare de conservare a centrului istoric a jucat un rol important în recunoașterea sa de către UNESCO.

Sânpetru

La doar 10 minute de Braşov, se află satul săsesc Sânpetru (în dialect săsesc Pittersbarch, Pitersbarχ, în germană Petersberg, Petersdorf, Petersburg). Aici pot fi pot fi vizitate biserica evanghelică, biserica ortodoxă, rezervaţia naturală „Dealul Lempeş” şi se poate practica planorismul la Aeroclubul Iosif Şilimon. Curenţii ascendenţi ce se formează în jurul dealului Lempeş oferă condiţii prielnice acestui sport, potrivit informaţiilor găsite la o primă căutare online.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
petrecerea lui dan t
Petrecerea lui DanT – DJ Mix Iunie 2024
untold 2024 vrajiti de muzica
Vrăjiți de muzică cu Digi FM la Untold 2024
caprtura video tulcea
Reacția MApN după ce a apărut informația că forţele române au tras...
irinel columbeanu si fiica lui
Irinel Columbeanu, decis să onoreze o promisiune pe care i-a făcut-o...
Pe aceeași temă
Law,And,Justice,Symbols.,Bokeh,Background.
O mamă din Brașov care și-a bătut fetița cu un ciocan de bucătărie a fost condamnată la plata...
Brasov, Romania
Un candidat la Primăria Brașov, arestat preventiv pentru ultraj. Amenințări grave la adresa...
Bra?ov,,Romania,–,June,9,,2023:,View,Of,The,"livada
Mai mulți călători dintr-un autobuz din Brașov, accidentaţi după o manevră a şoferului
Image,Of,A,Half-open,Door,To,School,Class
Un elev de clasa a VII-a și-a șantajat profesoara de istorie pentru o notă mai mare. Cum a...
Te-ar putea interesa și
lup poiana bv
Un biciclist, urmărit de un lup pe drumul spre Poiana Brașov. „Nu țipați. Lupul nu este...
garaj brasov
Un garaj din lemn, scos la vânzare cu o sumă fabuloasă, în Brașov: "E inclusă și mașina în...
434149117_753792096887092_1021233385335126574_n
Ninsoare abundentă în judeţul Braşov
hotelul Drachenhaus al Simonei Halep main
Imagini cu hotelul de trei stele din Brașov al Simonei Halep. Cât costă o noapte de cazare
Partenerii noștri
DigiSport Grandios! Cum și-a făcut apariția delegația României pe Sena, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice
Grandios! Cum și-a făcut apariția delegația României pe Sena, la ceremonia...
PeRoz Jennifer Lopez, mesaj emoționant după ce și-a sărbătorit ziua de naștere fără Ben Affeck: „Mereu mă pot baza pe voi!”
Jennifer Lopez, mesaj emoționant după ce și-a sărbătorit ziua de naștere...
Film Now Sandra Bullock își aniversează ziua de naștere, prima după moartea iubitului ei: „Nu ascunde că a fi tristă face parte din viața ei!”
Sandra Bullock își aniversează ziua de naștere, prima după moartea...
Digi World Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei această pastilă obișnuită
Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce...
Stirile Kanal D IMAGINI EXCLUSIVE! Filmul complet al măcelului din Padina! Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel: „Băi, omule, îl omori!"
IMAGINI EXCLUSIVE! Filmul complet al măcelului din Padina! Ultimele clipe...
ProFM Bebe Rexha, pozată de paparazzi în costum de baie, în Mykonos. Ce poze a pus ea pe Instagram
Bebe Rexha, pozată de paparazzi în costum de baie, în Mykonos. Ce poze a...
Digi Life Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și Berlin sunt pe 21, New York, pe poziția 70
Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și...
Lady Gaga en répétition de l’ouverture des jeux Olympiques (JO) de Paris 2024 sur la Seine à Paris
A început ceremonia de deschidere a JO de la Paris. Lady Gaga, prima...
Ultimele știri din matinal
Bucharest,,Romania,-,March,25,,2020:,Romanian,Road,Police,Officer
Noile modificări ale Codului Rutier explicate la Digi FM. Iată ce spune Inspectoratul General...
aventura lui florin negrutiu cu tarom
Aventura lui Florin Negruțiu după anularea zborurilor TAROM: De la Timișoara la București cu...
Iraida
Iraida dezvăluie poveștile fascinante din spatele tatuajelor sale. Semnificația tatuajului...
Elena Lasconi/ Foto: Facebook
Florin Negruțiu, despre candidatura Elenei Lasconi la președinție: Vorbește despre familie...
Ultimele știri
Politikerin Ursula von der Leyen CDU nach ihrer Wiederwahl zur EU-Kommissionsprsidentin im EU-Parlament in Straburg. Straburg, 18.07.2024 Grand Est Frankreich *** Politician Ursula von der Leyen CDU after her re-election as EU Commission President in the
UE transferă Ucrainei 1,5 miliarde de euro din activele ruseşti îngheţate
Unii sportivi cubanezi şi-au vândut medaliile pentru a-şi completa veniturile/ Foto: X
Jocurile Olimpice 2024: Unii sportivi cubanezi şi-au vândut medaliile pentru a-şi completa...
Stone,Board,Empty,Table,Background.,Abstract,Blurred,Swimming,Pool,Background
Ce au găsit inspectorii de la Protecţia Consumatorilor la piscina unde a mers adolescentul de...
Cluj-napoca,,Cluj/romania-07.09.2020-police,Officers,Carry,Out,Traffic,Checks,Regarding,The,Observance
Profesorul de la Colegiul Sfântul Sava acuzat de viol, plasat sub control judiciar pentru 60...