Acum la Digi FM Cetin Rasit C-BLOCK - Time is Tickin Away

Mama lui Vlad Pascu, tânărul care a accidentat mortal alţi doi tineri, plasată în arest la domiciliu. Decizia este definitivă

Miruna și Vlad Pascu
Miruna și Vlad Pascu / Credit foto: Playtech

Mama lui Vlad Pascu, tânărul care, aflat sub influenţa drogurilor, a accidentat mortal alţi doi tineri, la 2 Mai, a fost plasată în arest la domiciliu printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, hotărârea fiind definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât joi, să admită contestaţia formulată de Miruna Pascu împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti.

Admite contestaţia formulata de inculpata Pascu Miruna împotriva încheierii din data de 30.10.2023 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecand: Admite cererea de înlocuirii a măsurii preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpata Pascu Miruna. În baza art. 205 alin.10 cpp rap la art 242 alin.2 şi art.221 şi urm cpp înlocuieşte măsură arestării preventive a inculpatei Pascu Miruna cu măsură preventiva a arestului la domiciliu pe o durata de 30 de zile, de la data de 09.11.2023-la 08.12.2023, inclusiv. Dispune punerea în libertate a inculpatei Pascu Miruna de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 249/15.09.2023, dacă nu este arestata sau deţinută în alta cauză”, se arată în minuta instanţei, potrivit News.ro

Decizia magistraţilor este definitivă.

În 30 octombrie, Tribunalul Bucureşti a decis ca mama lui Vlad Pascu să rămână în arest preventiv pentru încă 30 de zile, dar decizia nu era definitivă. Tribunalul Bucureşti a mai decis, tot atunci, respingerea cererii de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Miruna Pascu este acuzată de influenţarea declaraţiilor şi ameninţare.

Procurorii DIICOT afirmau că Vlad Pascu, tânărul care a provocat un accident în judeţul Constanţa în urma căruia au murit două persoane, a început să consume droguri la vârsta de 13 ani, pe fondul unor probleme familiale. De atunci, el a consumat constant droguri de risc şi mare risc, având acces la resurse materiale peste medie. În casa tânărului şi în cea a părinţilor săi se consumau frecvent droguri diverse - cannabis, cocaină, amfetamină, fentanyl şi oxycodone.

”Prin rechizitoriul din data de 05.10.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a 3 inculpaţi:
- unul (arestat în altă cauză) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată (două acte materiale), trafic de droguri de mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri,
- o inculpată (în stare de arest preventiv) pentru săvârşirea infracţiunilor de influenţarea declaraţiilor şi ameninţare,
- un inculpat (aflat sub măsura controlului judiciar) pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, a transmis oficial DIICOT, într-un comunicat de presă.

Cele trei persoane sunt Vlad Pascu şi părinţii săi.

În ceea ce-l priveşte pe Vlad Pascu, ”s-a reţinut că, în noaptea de 13/14.04.2023, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, a deţinut la domiciliul său din municipiul Bucureşti, pentru consum propriu, mai multe comprimate de oxycodonă (drog de mare risc) şi xanax (substanţă activă-alprazolam -drog de risc), iar în noaptea de 18/19.08.2023, a fost depistat de organele de poliţie pe raza localităţii Vama Veche, jud. Constanţa deţinând în autoturism pentru consum propriu droguri de risc (canabis şi bromazepam)”.

”În noaptea de 13/14.04.2023, inculpatul a pus la dispoziţia mai multor persoane locuinţa sa din municipiul Bucureşti pentru consumul ilicit de droguri, oferind la discreţie persoanelor prezente oxycodonă (drog de mare risc), xanax (drog de risc) şi metamfetamină (drog de mare risc). Din probele administrate în cauză a rezultat că, pe fondul unor probleme emoţionale survenite într-un context familial, în perioada de minorat (13 ani), inculpatul a început să consume iniţial droguri de risc, apoi droguri de mare risc, înconjurându-se de un anturaj compus din persoane de vârsta sa cu preocupări similare, dar şi din persoane care îi furnizau o gamă variată de droguri (cannabis, cocaină, amfetamină, fentanyl şi oxycodone)”, au mai transmis procurorii DIICOT.

Potrivit acestora, ”consumul constant de droguri a marcat evoluţia personală a inculpatului, care a dezvoltat un comportament de tip histrionic, favorizat şi de accesul la o serie de resurse materiale peste media socială”.

Acest cumul de factori a condus în final la comiterea infracţiunilor cercetate în prezenta cauză, dar şi a celor care formează obiectul dosarului instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, constând în aceea că, în noaptea de 18/19.08.2023, inculpatul aflat sub influenţa drogurilor de risc şi mare risc consumate anterior, a condus un autoturism pe raza localităţii 2 Mai, judeţul Constanţa, şi a produs un accident rutier soldat cu moartea a două persoane”, a mai transmis DIICOT.

Procurorii au transmis şi detalii despre modul de operare al mamei lui Vlad Pascu, Miruna Pascu.

”Cu privire la inculpată, s-a reţinut că prin intermediul unor mesaje (transmise prin telefon) a ameninţat o persoana vătămată cu posibilitatea generării în mass-media a unei campanii de denigrare - cu referire directă la dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru participare la săvârşirea unei infracţiuni - ameninţare care i-a creat persoanei vătămate o stare de temere profundă, scopul fiind acela de a o determina să poarte o discuţie cu privire la aspectele cunoscute despre istoricul de consumator şi distribuitor de droguri al fiului inculpatei”, au precizat procurorii.

Aceştia afirmau că, ulterior, Miruna Pascu ”a exercitat, în mod explicit, asupra persoanei vătămate acte de constrângere morală şi intimidare, speculând vârsta acesteia (minoră) şi starea de vulnerabilitate în care se afla, pentru a o determina să nu dea declaraţie de martor în cauza în care fiul său avea calitatea de inculpat sau să facă declaraţii mincinoase în eventualitatea în care acceptă să fie audiată în calitate de martor”.

”Referitor la cel de al treilea inculpat, aflat sub măsura controlului judiciar, s-a reţinut faptul că, la data de 14.09.2023, a deţinut fără drept un număr de 73 cartuşe de vânătoare, muniţie letală, de provenienţă industrială şi supusă autorizării potrivit Legii nr.295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor”, a mai transmis DIICOT, cu referire la tatăl lui Vlad Pascu, Mihai.

Prin rechizitoriu s-a solicitat menţinerea măsurilor preventive adoptate în cauză, precum şi obligarea inculpaţilor la plata sumei de 45.000 lei cu titlul de cheltuielile judiciare avansate de stat.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
petrecerea lui dan t
Petrecerea lui DanT - Live Classics
DIGI FM OFERĂ VACANȚE FARĂ SFÂRȘIT
Digi FM oferă Vacanțe fară sfârșit
Yulia Navalnaya (3)
Iulia Navalnaia se va întâlni cu miniştrii de externe ai statelor UE...
zamfir
Daniel Zamfir (PSD): Deja a devenit agasantă insistenţa cu care...
Pe aceeași temă
Law,And,Justice,Symbols.,Bokeh,Background.
Vlad Pascu rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Decizia Tribunalului Constanţa...
Vlad Pascu
Începe procesul lui Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi tineri şi a rănit alţi trei în...
Soferul care a provocat accidentul din 2 Mai
Familiile celor doi studenţi morţi în accidentul de la 2 Mai au refuzat medierea cu familia...
Vlad Pascu
Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv. Decizia Judecătoriei...
Te-ar putea interesa și
Vlad Pascu
Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri, rămâne în arest...
miruna pascu
Miruna Pascu, mama tânărului care a accidentat mortal doi tineri în stațiunea 2 Mai, scapă de...
Vlad Pascu
Mandatul de arestare preventivă pentru Vlad Pascu a fost prelungit. Autorul accidentului de la...
pascu
Mama lui Vlad Pascu, sub control judiciar. Decizia nu este definitivă
Partenerii noștri
Digi24 Scos din conducerea SOS, Silvestru Șoșoacă face dezvăluiri despre Diana Șoșoacă: „Cineva te îndeamnă luni de zile să mergi la Moscova”
Scos din conducerea SOS, Silvestru Șoșoacă face dezvăluiri despre Diana...
DigiSport Sorana Cîrstea și-a egalat cea mai bună performanță din carieră, după ce a ajuns în semifinalele turneului de la Dubai
Sorana Cîrstea și-a egalat cea mai bună performanță din carieră, după ce a...
PeRoz Bunică de 61 de ani, val de reacții după ce a făcut publică o imagine din tinerețe: „E incredibil cât de frumos îmbătrânești!”
Bunică de 61 de ani, val de reacții după ce a făcut publică o imagine din...
Film Now Paul Anderson, Arthur din „Peaky Blinders”, fotografiat în Londra, la câteva săptămâni după ce a fost amendat pentru posesie de cocaină. Fanii, îngrijorați: „Are nevoie de ajutor!”
Paul Anderson, Arthur din „Peaky Blinders”, fotografiat în Londra, la...
Digi World O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele...
Stirile Kanal D Trupul lui Navalny transportat într-un convoi la miezul nopții! Camerele de supraveghere au surprins totul
Trupul lui Navalny transportat într-un convoi la miezul nopții! Camerele...
ProFM Femeia care a crescut-o pe Gina Pistol, după ce vedeta a fost abandonată de mama ei, a rupt tăcerea: „A lăsat-o la mine și a plecat”
Femeia care a crescut-o pe Gina Pistol, după ce vedeta a fost abandonată...
Digi Life România, pe locul 2 în lume la numărul de comenzi de pizza. Un bărbat din Iași a comandat, în 2023, 569 de pizze
România, pe locul 2 în lume la numărul de comenzi de pizza. Un bărbat din...
Ultimele știri din matinal
iancu guda si andreea
Cum a cunoscut-o Iancu Guda pe soția lui, Andreea
lidia buble 2024
Cum și-a câștigat Lidia Buble primii bani și ce și-a cumpărat cu ei
toma cuzin si sotia 0cbd3896-7974-4ff8-8d87-cc3c52277090
Cuzin Toma și soția lui, Cristina, la Matinalul Digi FM: Despre dragoste, încredere și cartofi
main adda si catalin rizea
Adda și Cătălin Rizea, testul fulger de cuplu: Cât de bine se cunosc după 10 ani de relație?
Ultimele știri
American Company Makes Historic Moon Landing
O sondă spaţială americană s-a plasat cu succes pe Lună. Este o premieră pentru o companie...
U.S President Joe Biden Meets with Yulia Navalnaya, Widow of Alexei Navalny
Joe Biden s-a întâlnit cu văduva şi cu fiica lui Navalnîi în San Francisco: „A fost un om de...
Bucharest,,Romania,-,December,5,,2018:,Logo,Of,The,Romanian
Un şef de serviciu şi un economist din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, reţinuţi...
Rumänien, Pressekonferenz Frank-Walter Steinmeier und Klaus Iohannis Pressekonferenz vom Präsidenten Rumäniens Klaus Ioh
Klaus Iohannis, propus pentru funcţia de secretar-general al NATO. Cu a reacționat Alianța și...