Acum la Digi FM Digi FM PASCAL LETOUBLON FEAT LENOY - Friendship

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la primăria capitalei vrea ca Metrorex și Centura Veche să fie sub controlul municipalității

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei,
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei,

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, descrie traficul din București ca fiind un haos total. El critică lipsa de planificare și investiții din partea autorităților, care au dus la o situație stresantă pentru locuitorii orașului. El a precizat că vrea prin programul său pentru Capitală trecerea Metroului şi a centurii vechi la municipalitate, arătând că este vital să avem un Plan real de mobilitate urbană.

„Mergând cu metroul şi cu autovehicolul proprietate personală şi cu tramvaiul, am constatat ceea ce este evident, că timpii petrecuţi de noi în trafic sunt enormi, sunt de-a dreptul stresanţi pentru viaţa fiecăruia dintre noi şi aş putea descrie într-un singur cuvânt traficul din Capitală: Haos. Aş veni cu un exemplu, Primăria Capitalei a achiziţionat 100 de autobuze electrice, din care în trafic sunt 4Aş veni cu un exemplu, Primăria Capitalei a achiziţionat 100 de autobuze electrice, din care în trafic sunt 40. Au fost 20, acum sunt 40. De ce? Pentru că nimeni nu şi-a imaginat construcţia unor staţii de încărcare la capetele liniilor, cum era posibil şi cum arătau studiile de fezabilitate”, a spus candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei într-o conferinţă de presă.

Cătălin Cîrstoiu a precizat că concluzia discuţiei de astăzi, care se regăseşte în programul lor pentru Bucureşti sub forma unor măsuri imediate şi pe termen lung este că Bucureştiului îi sunt necesare măsuri pe termen lung, proiecte serioase care nu au cum să fie finanţate altfel decât prin fonduri europene, prin atragerea altor surse nonbugetare.

”Ce credem noi este că Bucureştiul trebuie văzut ca o comunitate, Bucureşti-Ilfov, pentru că nu putem face abstracţie de cetăţenii care au domiciliul în Bucureşti şi care locuiesc în Ilfov. De aceea, dincolo de A0, care aduce un plus în accesul în Bucureşti, am discuitat astăzi despre centura veche a Bucureştiului, iar opinia tuturor este că ea ar trebui şi ar fi necesar să treacă spre municipalitate. Sunt radialele care străpung cele două inele concentrice, care ar fluidiza mult accesul iar necesitatea evidentă este de a conecta aceste radiale cu nişte hub-uri de comunicare cu mijloacele de transport în comun”, a declarat medicul Cîrstoiu.

El a vorbit şi despre necesitatea trecerii metroului tot la municipalitate şi extinderea reţelelor de metrou spre Ilfov, asta este o necesitate evidentă.

”Noi spunem că este vital astăzi să avem un Plan real de mobilitate urbană în Bucureşti, că este absolut vital să avem un managament funcţional la nivel de Capitală, de la semaforizarea inteligentă, măsuri rapide pentru a limita la orele de vârf staţionarea în zonele nonrezidenţiale ale maşinilor, mergând până la continuarea proiectului de integrare a semaforizare cu analiza traficului, sTB, Metrorex, pentru că ele trebuie să fie conectate ca timp de deplasare şi ca ore. Nu va fi o schimbare de atitudine de la o zi la alta, pentru că e nevoie să avem nişte investiţii majore, nişte proiecte serioase şi mai mult, va fi necesar ca cetăţenii să fie parte integrantă în acest plan”, a mai spus Cătălin Cîrstoiu.

Clinica familiei Cîrstoiu: Acuzații de incompatibilitate și lipsa acreditărilor

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, se confruntă și cu acuzații de incompatibilitate legate de activitatea sa la clinica privată a familiei, Anemona. Potrivit hotnews.ro, el a susținut că oferă "formare profesională de medici specialiști și rezidenți" la clinica menționată, însă investigațiile ulterioare au scos la iveală că aceasta nu ar fi acreditată pentru a face acest lucru.

„Colegiului Medicilor din România nu a acreditat activități de formare profesională a medicilor organizate de clinica Anemona Med, în ultimii 5 ani. Unitățile sanitare (cu excepția spitalelor clinice -n.r. deci cele care funcționează în strânsă legătură cu UMF-urile ) nu pot fi furnizori de educație medicală continuă și, prin urmare, nu pot desfășura activități educaționale creditate de CMR”, a explicat Colegiul.

Colegiul Medicilor este instituția care acreditează furnizorii de educație medicală continuă, cei care organizează cursuri, conferințe etc pentru specialiști. Furnizorii sunt, de regulă, societăți și asociații profesionale sau spitale cu integrare clinică (de exemplu, spitale universitare), mai arată sursa citată.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a reacționat astăzi și a anunțat că va face o conferinţă de presă pe tema incompatibilităţii sale, în urma acuzaţiilor care i se aduc privind serviciile prestate la clinica Anemona, el arătând că vrea să mai strângă nişte informaţii. Medicul a arătat că este strigător la cer că tot corpul profesional al medicilor şi al cadrelor didactice din medicină sunt coborâte într-o mocirlă, cu bună ştiinţă.

Cătălin Cîrstoiu: Este strigător la cer că tot corpul profesional al medicilor şi al cadrelor didactice din medicină sunt coborâte într-o mocirlă, cu bună ştiinţă

Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost întrebat de ce apare numele lui pe documentele medicale de la Anemona Med şi pe cele legate de covid, deşi susţine că nu dă consultaţii la această clinică. ”Eu v-am spus că astăzi este o zi dedicată Transporturilor şi pentru asta o să avem la un moment dat o discuţie amplă pe acest subiect. Astăzi vreau să vorbim despre transporturi. O să fac eu o conferinţă pe tema asta pentru că am şi eu opinia mea, pe care vreau să o explic detaliat. Nu astăzi, vreau să mai adunăm nişte informaţii”, a spus Cîrstoiu.

El a fost întrebat dacă a dat consultaţii la clinica Anemona. ”Să ştiţi că m-am întâlnit cu doamne în parc, la gară, pe stradă, care mi-au cerut consultaţii medicale, probabil că eram tot în incompatibilitate”, a răspuns Cîrstoiu.

”În orice cabinet privat, în orice spital privat sunt nişte taxe, sunt nişte costuri. Şi spitalele au costurile lor, se eliberează un decont la externare. Fiecare act medical e urmat de nişte costuri”, a mai spus el.

Întrebat şi despre faptul că Colegiul Medicilor a spus că firma Anemona nu era acreditată să ofere învăţare continuă pentru medici deşi el a declarat că asta făcea, medicul Cătălin Cîrstooiu a precizat că este vorba despre ”o interpretare eronată”.

”Da, este o interpretare eronată, să ştiţi că şi când stau de vorbă cu colegii mei discutăm tot cazuri medicală şi tot educaţie continuă e indiferent că are loc în spital, în parc, la un congre, pe stradă. Când te întreabă un coleg mai tânăr cum să rezolvi un caz, e datoria mea să îi explic şi ăsta e rolul meu ca profesor universitar. E o abordare absolut tendenţioasă şi chiar este strigător la cer că tot corpul profesional al medicilor şi al cadrelor didactice din medicină sunt coborâte într-o mocirlă, cu bună ştiinţă”, a precizat Cîrstoiu.

”Eu mi-o pun la dispoziţie, expertiza mea, şi pentru medicii din spital, şi atunci când am fost chemat la spitale private să intru în sală să rezolv un caz greu, dar şi la spitale publice unde am fost solicitat şi am lăsat tot şi m-am dus ca să salvăm un om. Punct. Rolul meu este să ajut oamenii care au nevoie de mine, indiferent că pot apare discuţii sau nu. (..) Şi da, am plecat într-un spital public, sau într-un spital privat, să ajut oamenii să ducă la bun sfârşit un cancer osos, de exemplu. Nu cred că am făcut un lucru strigător la cer că am salvat o viaţă, poate unii consideră că da, eu îmi asum treaba asta.”, a mai spus medicul.

HotNews.ro a relatat că în octombrie 2023 un pacient a fost consultat de medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu la clinica privată ANEMONA MED, care e deţinută de dr. Monica-Mihaela Cîrstoiu, soţia managerului. În aceeaşi zi, au fost consultaţi mulţi alţi oameni, susţine pacientul, în mărturia sa pentru redacţie. Dr Cîrstoiu era în 2023, ca şi acum, managerul general al SUUB.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
CORNEL ILIE coevr
Cornel Ilie: Artiștii din România nu sunt uniți
grenada-descoperita-tonciu2
Grenadă la poarta familiei Andreei Tonciu: „Vă dați seama, deschideam...
Ilie Năstase la Festivalul de Film de la Cannes/ Profimedia
Ilie Năstase, despre experiența de pe covorul roșu de la Cannes: „M-a...
Italy, the ancient Roman city of Pompeii: Archeologists discover a new graffiti that could put an end to scholars' debate about the exact historical date of the eruption of Mt. Vesuvius that destroyed the city in 79 AD
Desenele cu gladiatori ale copiilor din Pompei, o nouă și fascinantă...
Pe aceeași temă
Romanian,Police,(politia,Rutiera),Car,Parked,Along,The,Street,In
Cetăţean străin, prins de jandarmi când făcea gesturi obscene în apropierea unui loc de joacă...
Alegeri europene, europarlamentare, euro orice
Ce salariu are un europarlamentar în 2024 și cine plătește această sumă
Standing,Baby's,Feet,Wearing,Baby,Shoes,(1,Year,And,2
O bonă din București, plasată sub control judiciar după ce ar fi agresat fizic un copil de un...
Accident/ Shutterstock
Două tramvaie şi o maşină, implicate într-un accident în sectorul 3 din Capitală. Două...
Te-ar putea interesa și
Romanian,Athenaeum,,Bucharest's,Most,Prestigious,Concert,Hall.
Noaptea Muzeelor 2024 în București. Expoziţii, proiecţii, spectacole, ateliere, concerte...
Romanian,Police,(politia,Rutiera),Car,Parked,Along,The,Street,In
Filmul crimei din Crângași. Bărbatul de 46 de ani a fost ucis de doi tineri de 16 și 20 de...
crima Parcul Crângași
Bărbat ucis în bătaie lângă Parcul Crângași. Presupușii agresori au fost reținuți
Vot, alegeri locale, referendum, scrutin, urnă, buletin de vot, secție de votare, alegător, electoral
O comună din Hunedoara își cunoaște deja viitorul primar şi consilierii locali
Partenerii noștri
Digi24 Cine este principalul suspect în cazul fetiței găsite moartă într-o râpă. A fost ridicat de polițiști
Cine este principalul suspect în cazul fetiței găsite moartă într-o râpă...
DigiSport Olympiakos - Fiorentina 1-0. Grecii au câștigat trofeul Conference League, după o finală dramatică cu gol în minutul 116
Olympiakos - Fiorentina 1-0. Grecii au câștigat trofeul Conference League...
PeRoz Dylan, fiul lui Catherine Zeta-Jones, prima apriție cu iubita. Reacția celebrei lui mame atunci când a văzut ce a postat pe Instagram
Dylan, fiul lui Catherine Zeta-Jones, prima apriție cu iubita. Reacția...
Film Now Leonardo DiCaprio, un unchi de milioane. Și-a scos nepoata adolescentă la shopping de lux. Acum 10 ani, fata fusese "răpită" de tatăl ei
Leonardo DiCaprio, un unchi de milioane. Și-a scos nepoata adolescentă la...
Digi World Exercițiul de matematică care le-a dat bătăi multor utilizatori de internet. Tu știi să-l rezolvi?
Exercițiul de matematică care le-a dat bătăi multor utilizatori de...
ProFM Celine Dion, despre boala incurabilă de care suferă: „Am fost fericită când am aflat ce este!” Primele simptome au apărut în 2008
Celine Dion, despre boala incurabilă de care suferă: „Am fost fericită...
Digi Life Schimbările climatice au cauzat, în medie, 26 de zile suplimentare de căldură extremă, în ultimul an. Cele mai afectate 5 țări
Schimbările climatice au cauzat, în medie, 26 de zile suplimentare de...
Vizual Comunicat 1600x900-100
Peste 280 de #oameniDIGI s-au alăturat unui nou maraton de curaj și...
Ultimele știri din matinal
andreea raicu bfa1094f-3111-4c2f-a0f1-7b5f15cfcb752
Cum să prevenim burnout-ul: Andreea Raicu dezvăluie secretele echilibrului între muncă și...
valer kovacs
De ce aparatele drug test dau erori și ce trebuie să faci. Polițistul Valer Kovacs explică
regizorul Emanuel Pârvu și producătoarea Miruna Berescu
3 Kilometri Până la Capătul Lumii. Descoperă povestea din spatele filmului românesc care a...
teo stand-up 1
Teo: De la începuturile stand-up-ului la provocările corectitudinii politice în comedie. „La...
Ultimele știri
EXCLUSIVE: PREMIUM EXCLUSIVE : Millie Bobby Brown And Jake Bongiovi, FIrst Pix Looking Ecstatic Since Marriage Annoucment - 24 May 2024
Jon Bon Jovi confirmă că fiul lui s-a căsătorit cu Millie Bobby Brown: Mireasa a arătat...
Celebrity Selfies
Un avion, luat de vânt înainte de îmbarcarea pasagerilor, în Texas. Mai multe aeronave...
Mama Andreei Tonciu
Mama Andreei Tonciu, primele declarații despre grenada găsită la poarta vilei ei: „Sunt...
UNTOLD2023_0804_204623-2269_JulienDuval (1)
Trăiește magia UNTOLD 2024 cu "Soul Ticket"