Acum la Digi FM Digi FM FARUKKO - Pepas

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la primăria capitalei vrea ca Metrorex și Centura Veche să fie sub controlul municipalității

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei,
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei,

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, descrie traficul din București ca fiind un haos total. El critică lipsa de planificare și investiții din partea autorităților, care au dus la o situație stresantă pentru locuitorii orașului. El a precizat că vrea prin programul său pentru Capitală trecerea Metroului şi a centurii vechi la municipalitate, arătând că este vital să avem un Plan real de mobilitate urbană.

„Mergând cu metroul şi cu autovehicolul proprietate personală şi cu tramvaiul, am constatat ceea ce este evident, că timpii petrecuţi de noi în trafic sunt enormi, sunt de-a dreptul stresanţi pentru viaţa fiecăruia dintre noi şi aş putea descrie într-un singur cuvânt traficul din Capitală: Haos. Aş veni cu un exemplu, Primăria Capitalei a achiziţionat 100 de autobuze electrice, din care în trafic sunt 4Aş veni cu un exemplu, Primăria Capitalei a achiziţionat 100 de autobuze electrice, din care în trafic sunt 40. Au fost 20, acum sunt 40. De ce? Pentru că nimeni nu şi-a imaginat construcţia unor staţii de încărcare la capetele liniilor, cum era posibil şi cum arătau studiile de fezabilitate”, a spus candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei într-o conferinţă de presă.

Cătălin Cîrstoiu a precizat că concluzia discuţiei de astăzi, care se regăseşte în programul lor pentru Bucureşti sub forma unor măsuri imediate şi pe termen lung este că Bucureştiului îi sunt necesare măsuri pe termen lung, proiecte serioase care nu au cum să fie finanţate altfel decât prin fonduri europene, prin atragerea altor surse nonbugetare.

”Ce credem noi este că Bucureştiul trebuie văzut ca o comunitate, Bucureşti-Ilfov, pentru că nu putem face abstracţie de cetăţenii care au domiciliul în Bucureşti şi care locuiesc în Ilfov. De aceea, dincolo de A0, care aduce un plus în accesul în Bucureşti, am discuitat astăzi despre centura veche a Bucureştiului, iar opinia tuturor este că ea ar trebui şi ar fi necesar să treacă spre municipalitate. Sunt radialele care străpung cele două inele concentrice, care ar fluidiza mult accesul iar necesitatea evidentă este de a conecta aceste radiale cu nişte hub-uri de comunicare cu mijloacele de transport în comun”, a declarat medicul Cîrstoiu.

El a vorbit şi despre necesitatea trecerii metroului tot la municipalitate şi extinderea reţelelor de metrou spre Ilfov, asta este o necesitate evidentă.

”Noi spunem că este vital astăzi să avem un Plan real de mobilitate urbană în Bucureşti, că este absolut vital să avem un managament funcţional la nivel de Capitală, de la semaforizarea inteligentă, măsuri rapide pentru a limita la orele de vârf staţionarea în zonele nonrezidenţiale ale maşinilor, mergând până la continuarea proiectului de integrare a semaforizare cu analiza traficului, sTB, Metrorex, pentru că ele trebuie să fie conectate ca timp de deplasare şi ca ore. Nu va fi o schimbare de atitudine de la o zi la alta, pentru că e nevoie să avem nişte investiţii majore, nişte proiecte serioase şi mai mult, va fi necesar ca cetăţenii să fie parte integrantă în acest plan”, a mai spus Cătălin Cîrstoiu.

Clinica familiei Cîrstoiu: Acuzații de incompatibilitate și lipsa acreditărilor

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, se confruntă și cu acuzații de incompatibilitate legate de activitatea sa la clinica privată a familiei, Anemona. Potrivit hotnews.ro, el a susținut că oferă "formare profesională de medici specialiști și rezidenți" la clinica menționată, însă investigațiile ulterioare au scos la iveală că aceasta nu ar fi acreditată pentru a face acest lucru.

„Colegiului Medicilor din România nu a acreditat activități de formare profesională a medicilor organizate de clinica Anemona Med, în ultimii 5 ani. Unitățile sanitare (cu excepția spitalelor clinice -n.r. deci cele care funcționează în strânsă legătură cu UMF-urile ) nu pot fi furnizori de educație medicală continuă și, prin urmare, nu pot desfășura activități educaționale creditate de CMR”, a explicat Colegiul.

Colegiul Medicilor este instituția care acreditează furnizorii de educație medicală continuă, cei care organizează cursuri, conferințe etc pentru specialiști. Furnizorii sunt, de regulă, societăți și asociații profesionale sau spitale cu integrare clinică (de exemplu, spitale universitare), mai arată sursa citată.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a reacționat astăzi și a anunțat că va face o conferinţă de presă pe tema incompatibilităţii sale, în urma acuzaţiilor care i se aduc privind serviciile prestate la clinica Anemona, el arătând că vrea să mai strângă nişte informaţii. Medicul a arătat că este strigător la cer că tot corpul profesional al medicilor şi al cadrelor didactice din medicină sunt coborâte într-o mocirlă, cu bună ştiinţă.

Cătălin Cîrstoiu: Este strigător la cer că tot corpul profesional al medicilor şi al cadrelor didactice din medicină sunt coborâte într-o mocirlă, cu bună ştiinţă

Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost întrebat de ce apare numele lui pe documentele medicale de la Anemona Med şi pe cele legate de covid, deşi susţine că nu dă consultaţii la această clinică. ”Eu v-am spus că astăzi este o zi dedicată Transporturilor şi pentru asta o să avem la un moment dat o discuţie amplă pe acest subiect. Astăzi vreau să vorbim despre transporturi. O să fac eu o conferinţă pe tema asta pentru că am şi eu opinia mea, pe care vreau să o explic detaliat. Nu astăzi, vreau să mai adunăm nişte informaţii”, a spus Cîrstoiu.

El a fost întrebat dacă a dat consultaţii la clinica Anemona. ”Să ştiţi că m-am întâlnit cu doamne în parc, la gară, pe stradă, care mi-au cerut consultaţii medicale, probabil că eram tot în incompatibilitate”, a răspuns Cîrstoiu.

”În orice cabinet privat, în orice spital privat sunt nişte taxe, sunt nişte costuri. Şi spitalele au costurile lor, se eliberează un decont la externare. Fiecare act medical e urmat de nişte costuri”, a mai spus el.

Întrebat şi despre faptul că Colegiul Medicilor a spus că firma Anemona nu era acreditată să ofere învăţare continuă pentru medici deşi el a declarat că asta făcea, medicul Cătălin Cîrstooiu a precizat că este vorba despre ”o interpretare eronată”.

”Da, este o interpretare eronată, să ştiţi că şi când stau de vorbă cu colegii mei discutăm tot cazuri medicală şi tot educaţie continuă e indiferent că are loc în spital, în parc, la un congre, pe stradă. Când te întreabă un coleg mai tânăr cum să rezolvi un caz, e datoria mea să îi explic şi ăsta e rolul meu ca profesor universitar. E o abordare absolut tendenţioasă şi chiar este strigător la cer că tot corpul profesional al medicilor şi al cadrelor didactice din medicină sunt coborâte într-o mocirlă, cu bună ştiinţă”, a precizat Cîrstoiu.

”Eu mi-o pun la dispoziţie, expertiza mea, şi pentru medicii din spital, şi atunci când am fost chemat la spitale private să intru în sală să rezolv un caz greu, dar şi la spitale publice unde am fost solicitat şi am lăsat tot şi m-am dus ca să salvăm un om. Punct. Rolul meu este să ajut oamenii care au nevoie de mine, indiferent că pot apare discuţii sau nu. (..) Şi da, am plecat într-un spital public, sau într-un spital privat, să ajut oamenii să ducă la bun sfârşit un cancer osos, de exemplu. Nu cred că am făcut un lucru strigător la cer că am salvat o viaţă, poate unii consideră că da, eu îmi asum treaba asta.”, a mai spus medicul.

HotNews.ro a relatat că în octombrie 2023 un pacient a fost consultat de medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu la clinica privată ANEMONA MED, care e deţinută de dr. Monica-Mihaela Cîrstoiu, soţia managerului. În aceeaşi zi, au fost consultaţi mulţi alţi oameni, susţine pacientul, în mărturia sa pentru redacţie. Dr Cîrstoiu era în 2023, ca şi acum, managerul general al SUUB.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
Ekg,Monitor,At,Icu,In,Hospital
Colegiul Medicilor, despre ancheta de la Spitalul Pantelimon: În toate cele 17 cazuri de deces...
vreme de ploaie
Vânt, ploi slabe şi maxime de 21 de grade Celsius în Bucureşti, în perioada 30 aprilie - 2 mai
Metro,Speed,Subway,Fast,European,Bucharest,Public,Transport,,Metro,Nehimd
Programul circulaţiei trenurilor de metrou, de 1 Mai şi de Paște. Accesul cu lumânări ori...
Țânţar/ Shutterstock
În București au început să se aplice tratamentele pentru combaterea țânțarilor. Nu sunt...
Te-ar putea interesa și
gabriela firea, nicusor dan, cristian popescu piedone (1)
Cum ar vota bucureștenii dacă săptămâna viitoare și-ar alege primarul general. Cetățenii par...
Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone se prezintă în fața bucureștenilor drept "omul celor mulți, omul care...
Sebastian Burduja
Sebastian Burduja, cu motocicleta la sediul Biroului Electoral pentru a se înscrie în cursa...
Euro,And,Lei,Currency,-,Close,Up
Doi funcţionari bancari, cercetaţi după ce ar fi furat aproape 140.000 de euro din contul unei...
Partenerii noștri
Digi24 Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un...
DigiSport Ilie Dumitrescu, impresionat de DOUĂ aspecte după Dortmund-PSG 1-0. ”119 km alergați / A fost superior”
Ilie Dumitrescu, impresionat de DOUĂ aspecte după Dortmund-PSG 1-0. ”119...
PeRoz Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi...
Film Now Cât de mare a crescut fiul actriței Sandra Bullock. Are doar 14 ani, dar deja a întrecut-o pe mama lui la înălțime
Cât de mare a crescut fiul actriței Sandra Bullock. Are doar 14 ani, dar...
Digi World Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care...
ProFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
mama-fiica
Părinții singuri nu vor mai fi obligați la ture de noapte. Pot lucra doar...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
Cătălin Bordea/ Foto: Instagram
De ce nu mai vrea Cătălin Bordea să meargă în Vama Veche de 1 Mai: „Interacțiunea cu femei...
Papa Francisc
Papa Francisc condamnă industria de armament: "E groaznic să câștigi bani din moarte"
jandarmerie-facebook
Un adolescent de 16 ani, arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a lovit un jandarm cu...
O stradă s-a surpat în orașul Slănic/ Sursa foto: DSU
Cauzele surpării străzii din Slănic, făcute publice. Cei 42 de oameni evacuați de o săptămână...