Acum la Digi FM Vlad Craioveanu PLAN B - She Said

Anchetă și sancțiuni la Spitalul Urziceni, după ce o femeie a născut pe trotuar. Secția de Obstetrică-Ginecologie, nefuncțională, medicul de gardă nu a consultat pacienta

O femeie a născut în curtea spitalului din Urziceni
Credit foto: Captură video Facebook

DSP Ialomiţa a finalizat raportul de control la Spitalul Urziceni, unde o femeie a născut pe trotuarul din faţa unităţii medicale, asistată de angajaţii de la Ambulanţă. S-a constatat o lipsă acută de personal, dar şi nerespectarea mai multor prevederi legale.

Potrivit raportului, Secţia Obstetrică-Ginecologie este, de fapt, nefuncţională, pacienta nu a fost consultată de către medicul de gardă, care este chirurg, dar asistenta a încercat să o împiedice să iasă din spital până la sosirea ambulanţei. Managerul unităţii medicale, medicul şi asistenta care erau de gardă au fost sancţionaţi.

DSP Ialomiţa a anunţat, în raportul întocmit după realizarea controlului de la Spitalului Urziceni, că la data verificării, pe secţia de Obstetrică - Ginecologie, erau patru saloane, patru paturi, niciun pacient, un medic, două asistente.

Secţia de Obstetrică - Ginecologie este nefuncţională la data controlului

“În concluzie, secţia de Obstetrică - Ginecologie este nefuncţională la data controlului. Spitalul Municipal Urziceni are în structura sa 20 de paturi OG, cinci paturi de neonatologie (care au fost transformate în paturi COVID-19), fără a avea linie de gardă pe vreuna de specialităţile enunţate mai sus”, se arată în raportul DSP, citat de news.ro.

Sursa citată a menţionat că din documentele puse la dispoziţie de unitatea sanitară reiese faptul că, în data de 31 iulie, în jurul orei 5.21 pacienta B.R. în vârstă de 24 de ani, domiciliată în localitatea Bărbuleşti s-a prezentat la CPU, a fost înregistrată în registrul de consultaţii fără a fi consultată de medicul de gardă (medic cu specialitate de chirurgie generală).

“Menţionăm că pacienta prezenta dizabilităţi, fiind surdo-mută, motiv pentru care era însoţită de către soţ şi soacră. În Registrul de consultaţii nu apar completate toate rublicile, nefiind menţionată ora de prezentare a pacientei. De asemenea, în Registrul de consultaţii, pacienta figurează ca diagnosticată cu «sarcină la termen», existând şi parafa medicului de gardă (nu s-a putut identifica motivul lăsării acesteia). Din Nota de relaţie a acestuia reiese faptul că nu a fost anunţat de către asistentă, nu a văzut pacienta, dar parafa se afla la dispoziţia cadrelor medii sanitare”, mai precizează raportul.

De asemenea, raportul consemnează că, potrivit graficului de gărzi afişat pe site-ul unităţii sanitare şi a notei explicative a asistentei medicale, reiese faptul că în Serviciul de gardă figurau doi medici (medicii de gardă sunt pe secţiile spitalului, având obligaţia să coboare în CPU la solicitări pentru urgenţe), două asistente şi o infirmieră.

“Asistenta de gardă a apelat serviciul de ambulanţa Ialomiţa, prin 112, pentru a prelua gravida, timp în care pacienta s-a deplasat în curtea unităţii spitaliceşti. Din imaginile înregistrate de camerele de supraveghere reiese faptul că asistenta medicală de gardă încearcă să o împiedice să părăsească incinta CPU, dar fără rezultat, aceasta îndreptându-se către poarta spitalului însoţită de membrii familiei. La scurt timp, soţul revine în CPU solicitând material moale, deoarece soţia dădea semne de naştere iminentă. La ora 5.30 se produce naşterea direct pe paviment, în prezenţa echipajului de pe ambulanţă, care a răspuns la solicitarea asistentei de la CPU. Echipajul de pe ambulanţa consemnează în fişa de solicitare caz, faptul că pacienta este găsită în curtea Spitalului Urziceni, în decubit dorsal, în travaliu, cu capul ieşit între picioare, naştere asistată de echipaj AMB, copil de sex feminin”, a mai menţionat DSP Ialomiţa.

Mama şi copilul au fost transferaţi apoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Personal insuficient la Spitalul Municipal Urziceni

Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa a menţionat că Spitalul Municipal Urziceni informase Serviciul de Ambulanţă, în data de 13 iunie 2023, că spitalul nu are linie de gardă Obstetrică-Ginecologie, nu are neonatolog, nu are asistente specializate (moaşe), de asemenea după ora 15.00 nu are medic anestezist.

Managementul cazurilor obstetricale şi/sau ginecologie admise în CPU Urziceni după ora 15,00 “ar trebui făcute de chirurgul de gardă, dar acesta nu dispune de cunoştinţele necesare pentru a gestiona un caz ce aparţine altei specialităţi. Având în vedere pericolul deosebit la care ar fi expuşi mama şi fătul, medicii de gardă si conducerea Spitalului Municipal Urziceni nu-şi asumă acest risc. Drept pentru care, SM Urziceni nu este de acord şi nici nu-şi poate asuma primirea cazurilor de OG după ora 15.00. Sugerăm, având în vedere situaţia temporară creată la Spitalul Slobozia, prin restrângerea secţiei de neonatologie pentru doar 10 zile, stabilirea de către DSP Ialomiţa a unui protocol de admisie a pacientelor la unităţi sanitare competente, care au în structura linie de gardă specializată OG”.

Adresa către Serviciul de Ambulanţă este semnată de către managerul spitalului, Daniela Ianuş şi directorul medical, Leonid Turcan.

Neconformitățile descoperite de DSP la Spitalul Urziceni

În urma controlului, DSP Ialomiţa a descoperit mai multe neconformităţi la Spitalul Urziceni. Printre acestea: lipsa personalului de specialitate în Compartimentul de neonatologie şi deficit de personal în secţia de Obstetrica-Ginecologie; neasigurarea unei linii separate de gardă în specialitatea Obstetrică-Ginecologie şi a unui medic anestezist dupa ora 15.00; nerespectarea de către conducerea unităţii sanitare a condiţiilor minime privind organizarea şi dotarea CPU; lipsa de personal de specialitate (cinci asistente medicale şi doi medici în concediu medical) în secţia de pediatrie, fapt ce a dus la suspendarea temporară a activităţii acestei secţii şi a liniei de gardă pediatrie, în perioada 28.07-.2023-15.08.2023 de catre Comitetul Director al spitalului.

Alte nereguli constatate au fost: neîndeplinirea de către medicul de gardă a oricărei obligaţii prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare privind efectuarea gărzilor, în structurile de primiri urgenţe; nerespectarea dispoziţiilor legale în vigoare privind procedura de preluare şi internare a cazurilor de urgenţă; neconcordanţă între structura organizatorică aprobată de Ministerul Sănătăţii şi structura funcţională prevăzută în Autorizaţia Sanitară de Funcţionare temporară; secţia de pediatrie nu funcţionează, lipsă de personal.

În urma problemelor găsite, DSP Ialomiţa l-a sancţionat pe managerul spitalului cu 4.000 de lei. Aceeaşi sancţiune a fost dată şi asistentei medicale, iar medicul de gardă a primit o amendă de 3.000 de lei.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Recomandări DigiFM
1 dec 2023
Extra Matinal: cu România la podcast
Turul Târgurilor de Crăciun cu Lucian Mîndruță, ediția 2023
Turul Târgurilor de Crăciun cu Lucian Mîndruță, ediția 2023
DIGI FM OFERĂ VACANȚE FARĂ SFÂRȘIT
Digi FM oferă Vacanțe fară sfârșit
asigurare-rca-0
Asigurările RCA Euroins încetează pe 7 decembrie 2023
Pe aceeași temă
politia-masina-3-2
O fată de 13 ani a fost găsită inconştientă în baie, ulterior fiind declarat decesul. Poliția...
Maternitate cu bebeluși
Un bebeluş ar fi murit din cauza manevrelor greșite aplicate în sala de naşteri, la Spitalul...
Luis Rubiales
Luis Rubiales, acuzat că a folosit banii federaţiei spaniole pentru a finanţa o călătorie...
Mother,Holding,Child's,Hand,Who,Fever,Patients,In,Hospital,To
Anchetă a Poliţiei după ce o tânără de 25 de ani a murit în spital, la câteva ore după...
Te-ar putea interesa și
Cardi B/ Profimedia
Poliţia din Las Vegas închide cazul cântăreţei Cardi B care a aruncat cu microfonul într-un...
Ustensile de operație, spital, chirurgical, doctori
Anchetă la Spitalul din Urlați după ce un doctor care a cusut rana victimei unui accident i-a...
Ambulance,Emergency,Service,Car,On,The,Streets,Of,Bucharest,During
Mesajul soției tânărului mort după ce a fost trimis acasă de la Spitalul Urziceni: „Au zis că...
masina de politie romania
Poliția a deschis o anchetă după ce un bărbat de 32 de ani a murit acasă, la scurt timp după...
Partenerii noștri
Digi24 Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp. Polițiștii l-au testat pentru consum de alcool și droguri
Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp. Polițiștii l-au...
DigiSport Comunicatul dat de Jeonbuk, după ce Dan Petrescu a ratat obiectivul în Coreea de Sud
Comunicatul dat de Jeonbuk, după ce Dan Petrescu a ratat obiectivul în...
PeRoz Imaginea care vorbește de la sine despre relația dintre Gwyneth Paltrow și Dakota Johnson, partenera fostului ei soț. "O iubesc mult"
Imaginea care vorbește de la sine despre relația dintre Gwyneth Paltrow și...
Film Now Pe ce loc a căzut "Napoleon", cu Joaquin Phoenix în rol principal, în box office-ul din America, în al doilea weekend în cinematografe
Pe ce loc a căzut "Napoleon", cu Joaquin Phoenix în rol principal, în box...
Digi World Ce se întâmplă în organism dacă obișnuiești să consumi scorțișoară în mod regulat. 5 efecte ale acestui condiment asupra sănătății
Ce se întâmplă în organism dacă obișnuiești să consumi scorțișoară în mod...
ProFM Motivul pentru care Dua Lipa s-a despărțit de Romain Gavras, fostul iubit al Ritei Ora. Un apropiat a rupt tăcerea: „E foarte hotărâtă”
Motivul pentru care Dua Lipa s-a despărțit de Romain Gavras, fostul iubit...
Digi Life Te confrunți cu pierderea excesivă a părului? Iată ce alimente ajută la combaterea problemei
Te confrunți cu pierderea excesivă a părului? Iată ce alimente ajută la...
doina franta
Cine este tânără doctoriță din România înjunghiată mortal în apartamentul...
Ultimele știri din matinalii
romina gingasu la digi fm
La prima întâlnire cu Romina Gingașu, Piero Ferrari i-a dat un test. Ce a întrebat-o
diana sosoaca a facut scandal in parlament 21 noiembrie 2023
Florin Negruțiu, despre circul făcut de Diana Șoșoacă în Parlament: „Încearcă să-l copieze pe...
radu paraschivescu
Radu Paraschivescu, despre renovarea bojdeucăi lui Ion Creangă: „Creangă nu a trăit în lux, în...
florin negrutiu
Florin Negruțiu, despre ceasul de 30.000 de euro al lui Rareș Bogdan: „Oamenii trebuie să știe...
Ultimele știri
Casa Albă/ Shutterstock
Casa Albă spune că aproape a rămas fără bani pentru a ajuta Ucraina să lupte în războiul cu...
tren
(VIDEO) Primul tren electric cumpărat de România a ajuns în Gara de Nord
carmen tanase
Câți bani câștigă Carmen Tănase ca actriță de teatru: „Nu trăiești din salariile de la stat”
Russia Weather
Temperaturi de minus 50 de grade Celsius în Siberia şi zboruri perturbate la Moscova din cauza...
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digifm.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utmt, __utmb, __utmc, __utmz
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY, APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
auth_token, twll, secure_session, guest_id, __utma, remember_checked, remember_checked_on
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi aici politica de confidențialitate