Acum la Digi FM Alex Vidia ZARA LARSSON - Lush life

Festivalul Internațional de Film Buzău – BUZZ – a ajuns la a patra ediție

Festivalul de film BUZZ 2019

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internaţional de Film Buzău - BUZZ - se va desfăşura între 7 şi 13 iulie. Iubitorii de film din Buzău şi din ţară sunt aşteptaţi să se bucure, timp de o săptămână, de proiecţii de film din Europa, filme româneşti mai noi și mai vechi şi de multe alte surprize pregătite de organizatori.

Anul acesta, în competiţiile oficiale BUZZ IFF au fost înscrise peste 3000 de filme din 43 de țări din Europa și Israel. Titlurile care vor concura în cadrul celor patru secţiuni competiţionale – lungmetraj, scurtmetraj, scurtmetraj studenţesc şi documentar – au fost selecționate de o echipă alcătuită din criticii de film Cristi Mărculescu, George Mihalcea, Bogdan Beşliu și Laurențiu Paraschiv.

Constantin Toma, Primarul Municipiului Buzău a declarat: „Buzăul este un oraș deschis și celei de-a șaptea arte! Festivalul Internațional de Film Buzău a ajuns la cea de-a patra ediție! Primăria Municipiului Buzău susține această inițiativă pentru că Buzăul trebuie să își atingă viziunea de oraș magnet și pe dimensiunea culturală. Invităm toți buzoienii iubitori de film să ia parte o săptămână întreagă la proiecții de excepție. Vă așteptăm cu drag!”

În total, 28 de filme din 16 țări europene vor concura pentru trofeele BUZZ în 2019, iar proiectele câștigătoare vor fi alese de jurii alcătuite din profesioniști ai industriei cinematografice din România și alte câteva țări europene, în timp ce publicul va fi invitat să își voteze filmul preferat, care va fi premiat cu trofeul Pop BUZZ.

Din juriile BUZZ IFF 2019 fac parte: Irina Margareta Nistor, actrița Georgia Tsangaraki, Massimiliano Nardulli (secțiunea lungmetraj), actrița Diana Cavallioti, regizorul Doru Nițescu și Vasiliki Maltasoglou (scurtmetraj și film studențesc) și regizorul Marius Șopterean, producătorul George Kalomenopoulos și profesorul buzoian Dan Solcan (documentar).

În competiția de lungmetraj vor participa 6 filme: „Să nu ucizi”, un film de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru, bazat pe o poveste adevărată, drama rusească „Ambivalență”, în regia Valeriei Motorueva, dramedia franceză „Dreptate pentru Marchal”, în regia lui Robert Ly, thriller-ul „Werner Gruber”, realizat de regizorul moldovean Igor Sadovski, un thriller portughez – „Carga” – regizat de Bruno Gascon și drama „Holy Boom”, în regia grecoaicăi Maria Lafi.

În competiția de documentar a BUZZ IFF 2019 au fost selecționate filmele: ReGeneration (Bosnia și Herțegovina), în regia lui Emir Kapetanovic, la a doua participare la BUZZ, „Primăvara Dragonilor”

(Polonia), regizat de Jarosław Wszędybył, „La fel ca ceilalți” (Franța), regizat de Phillipe Dinh, precum și două filme românești: „Omul Roșu” în regia lui Mugur Vărzariu și „Emigrant Blues”, realizat de Claudiu Mitcu și Mihai Mincan.

Competițiile de scurtmetraj și scurtmetraj studențesc aduc și ele la Buzău 17 filme din 13 țări precum România („Havana, CUBA”, de Andrei Huțuleac, „Te distrezi?”, de Flavia Negoescu și Cătălin Moise), Franța, Federația Rusă, Ungaria, Belgia, Estonia, Finlanda etc.

Filmele din festival vor fi proiectate în locații centrale din orașul Buzău: sala Teatrului George Ciprian, Sala Amfiteatru a Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău și curtea Muzeului Județean Buzău.

La fel ca şi la primele trei ediții, intrarea la toate proiecțiile și evenimentele din cadrul festivalului va fi liberă.

În 2019, Festivalul Internațional de Film Buzău – BUZZ – devine un festival al filmului european, iar prima țară invitată este Franța, festivalul fiind inclus în cadrul Sezonului România-Franța 2019.

În cadrul secțiunii dedicată Franței, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze patru filme din portofoliul îndrăgitului actor și regizor Louis Garrel, printre care, în premieră, ultimul său film Un bărbat fidel / L'homme fidèle (2019).

În afara competiției, la BUZZ 2019 vor avea loc și proiecții speciale în cadrul secțiunilor necompetiționale Cinemateca (filme românești de valoare), BUZZ Women (filme europene realizate de femei), dar și alte proiecții surpriză, ce vor fi anunțate pe parcurs.

Programul festivalului poate fi consultat pe site-ul: www.buzz-iff.com.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
cristina cioran (2)
Cristina Cioran a povestit printre lacrimi calvarul pe care l-a trăit...
florin citu functionare coalitie digi24
Florin Cîţu spune că alegerea lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
O tânără și-a pregătit singură tortul de nuntă
Val de reacții pe TikTok, după ce o tânără a dezvăluit că și-a...
Pe aceeași temă
Sebastian Stan
Sebastian Stan, în pielea lui Donald Trump, înainte ca acesta să fie vedetă și președinte...
masina politie noaptea
Un pacient a fugit din Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, secţia Ojasca. Bărbatul fusese...
Colegiul Naţional ”B.P. Haşdeu” din Buzău trebuie să plătească unui fost elev daune morale de 3.000 de euro, după ce, în 2018, acesta a primit media 2 la purtare pe primul semestru, în urma unei postări pe Facebook. Ulterior, elevul a luat Bacalaureatul cu 9.05, iar părinţii săi au acţionat unitatea şcolară în instanţă. Decizia pronunţată de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti este definitivă. În anul 2018, elevul Andrei Voicu din clasa a XI-a a postat pe un grup de Facebook al liceului un videoclip în care apărea profesoara lui de desen însoţit de mesajul: ”Colegiul «Bogdan Petriceicu Hasdeu» este liceul în care este interzisă purtarea bărbii şi a părului lung, dar unde predă una dintre cele mai luminate minţi ale sistemului de învăţământ, această struţo-cămilă a artei, care se zbate între vocaţia de a cânta şi de a desena.” Fapta sa a fost analizată în Consiliul Profesoral care a decis scăderea mediei la purtare, însă părinţii copilului au susţinut nevinovăţia acestuia şi au deschis o acţiune în instanţă. Ulterior, elevul a promovat examenul de bacalureat cu nota 9.05. ”În urma eforturilor noastre susţinute, Colegiul a fost obligat să radieze menţiunile din evidenţele şcolare ale lui Andrei, inclusiv nota injustă de 2 la purtare, şi să revizuiască media pe semestrul 1. Mai mult, justiţia i-a acordat clientului nostru daune morale în valoare de 3.000 de euro, marcând astfel recunoaşterea impactului emoţional şi psihologic pe care abuzul de putere îl poate avea asupra unui elev”, au transmis, miercuri, reprezentanţii cabinetului de avocatură care l-a reprezentat pe elev pe toată durata procesului în instanţă. De asemenea, reprezentanţii cabinetului de avocatură au mai transmis că victoria nu este doar a lui Andrei, ci a tuturor elevilor care se confruntă cu nedreptăţi în sistemul educaţional. ”Suntem emoţionaţi şi încurajaţi de acest succes şi ne reafirmăm angajamentul de a apăra drepturile şi libertăţile elevilor. Fiecare tânăr merită un mediu educaţional corect şi pozitiv, unde drepturile elevilor sunt respectate şi apărate”, au mai transmis reprezentanţii cabinetului de avocatură. În luna aprilie a anului 2023, Tribunalul Buzău pronunţao primă decizie pe fond, prin care obliga Colegiul Naţional ”B.P. Hasdeu” să radieze ”menţiunile din evidenţele şcolare în ceea ce îl priveşte pe reclamant cu privire la aplicarea notei 2 la purtare pe semestrul I al anului şcolar 2018-1019” şi să-I plătească elevului 3.000 de euro daune morale şi cheltuieli de judecată de 2.800 de lei. Marţi, Curtea de Apel Ploieşti a respins definitiv recursurile formulate de Colegiu şi de reclamant menţinând decizia Tribunalului Buzău din 2023. ”Respinge recursurile, ca nefondate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.01.2024”, este decizia instanţei.
Colegiul Naţional ”B.P. Haşdeu” din Buzău, bun de plată în fața unui elev, după ce acesta a...
Details,Of,A,Paramedic,Uniform,From,The,Romanian,Emergency,Rescue
7 copii au ajuns la spital, după un accident la ieșire din Buzău. Planul Roșu de Intervenție a...
Te-ar putea interesa și
Man,Detained,In,Handcuffs,Indoors,,Closeup,View.,Criminal,Law
Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore după ce a abandonat pe stradă 5 pui de câine de abia...
grogu baby yoda
Baby Yoda ajunge pe marele ecran. Grogu va avea un film dedicat lui în universul "Star Wars"
Cinci tineri din Buzău au ajuns la spital după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat/ Foto: News.ro
Cinci tineri din Buzău au ajuns la spital după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat
Două cutremure de magnitudini 3,3 şi 3,1 pe Richter/ Shutterstock
Cutremur în judeţul Buzău, luni dimineaţa. Ce magnitudine a avut seismul
Partenerii noștri
Digi24 Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată...
DigiSport Întâlnire decisivă între Xavi și conducerea Barcelonei. Când va fi luată decizia finală
Întâlnire decisivă între Xavi și conducerea Barcelonei. Când va fi luată...
PeRoz Reacția virală a prințului Harry când Meghan Markle s-a pupat cu coechipierul său chiar în fața lui: „Nu cu soția mea!”
Reacția virală a prințului Harry când Meghan Markle s-a pupat cu...
Film Now Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”: „Aș fi interpretat acel rol mult mai bine!”
Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”...
Digi World Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a...
Stirile Kanal D Unde este Ana-Maria? Tânăra, însărcinată în șase luni, a dispărut în drum spre casă. Ultimul mesaj al fetei: "Eu m-am urcat"
Unde este Ana-Maria? Tânăra, însărcinată în șase luni, a dispărut în drum...
ProFM Dana Nălbaru, retrasă din viața publică, duce un trai liniștit la țară. Ea văruiește copacii, soțul ei, Dragoș Bucur, ară brazdele
Dana Nălbaru, retrasă din viața publică, duce un trai liniștit la țară. Ea...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
Ultimele știri din matinal
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Doctorul Adrian Marinescu
Cum să te aperi de ploșnițe (păduchii de pat): Sfaturi de la doctorul Adrian Marinescu
Ultimele știri
dorian popa si claudia iosif
Dorian Popa, întrebat dacă a înșelat-o pe Claudia, fosta lui iubită: "Am greșit. Cred că este...
vulcan (4)
Erupţia vulcanului Ruang din Indonezia. Oficialii locali au declarat cel mai înalt nivel de...
New,Born,Baby,Feet,On,White,Blanket,In,Hospital
O femeie, cadru militar în București, arestată preventiv după ce și-a lovit fiica de două luni...
Lyudmila Putina
O vilă a lui Artur Oceretnii, actualul soț al fostei neveste a lui Vladimir Putin, confiscată...