Claudiu Gherguț este câștigătorul sezonului 15 "Chefi la cuțite" și cel care a plecat acasă nu numai cu premiul de 30.000 de euro, ci și cu șansa de a face un stagiu la un restaurant italian cu o stea Michelin. Tânărul bucătar în vârstă de 30 de ani lucrează de mulți ani în străinătate și a reușit să facă performanțe, dar parcursul lui în viață nu a fost deloc ușor.
Claudiu Gherguț lucrează ca Sous Chef la un restaurant cu o stea Michelin din Elveția. La audițiile "Chefi la cuțite" i-a impresionat atât de tare pe cei patru jurați, încât toți i-au oferit câte un cuțit de aur, biletul garantat spre una dintre echipe. L-a ales pe chef Orlando Zaharia și cu el a mers până în finala pe care a și câștigat-o.
Originar din Brașov, Claudiu nu a lucrat niciodată ca bucătar în România, pentru că a plecat de la 11 ani din țară, ci a făcut-o în Italia, Franța și Elveția. "Aș vrea să ajut copiii care aveau problemele pe care le-am avut eu când eram mic. Să-i ajut prin bucătărie să devină cineva și să uite de problemele de acasă, să aibă un viitor mai bun decât cum am trăit eu când eram mic. Îmi aduc aminte când eram acasă și mama era deja plecată în Italia. În perioada aceea nu aveam foarte mult de mâncare. Singurele lucruri care erau în frigider erau un pic de muștar și o pâine feliată și un pic mucegăită. Aveam niște ceapă, sare, a fost singurul lucru pe care l-am mâncat în ziua aceea. A fost atât de marcant încât acum, câteodată, ca să-mi aduc aminte de unde am venit, mai ales când mă întorc în România, prima chestie pe care o mănânc e o felie de pâine cu muștar și ceapă", a povestit el la audiții.
Bucătăria a devenit evadarea de care a avut nevoie pentru a-și găsi liniștea și menirea. Încă nu se gândește la propriul restaurant, ci la a evolua acolo unde lucrează deja, sperând la două și chiar trei stele Michelin. Nu ar spune nu nici ideii de a se întoarce în România și a lucra aici. Modest, rezervat, pasionat și tenace, Claudiu Gherguț i-a impresionat nu numai pe jurați, ci și pe colegii lui de competiție.
"Am fost întotdeauna singur, mama a rămas în Italia. Copilăria mea a fost frumoasă și grea. În familie nu era ușor acasă, cu finanțele, certuri, părinții nu se înțelegeau. Tata îi plăcea să stea mai mult pe afară, avea probleme cu alcoolul, regret că nu am avut o relație apropiată cu el, că nu a fost acolo când eu aveam nevoie de el. Îmi este greu să vorbesc despre acest moment, consider că nu am trecut încă peste el, dar asta este. Tatăl meu a decedat când eram mic, aveam 14 ani. Partea bună a fost că am regăsit o nouă familie cu unchii mei și cu verișoarele mele. Într-un fel s-a schimbat viața mea pentru că ei au avut grijă de mine. De câte ori mă întorc în Italia mă duc la ei în Italia, și la mama. Eu acum nu mai am o casă fixă, peste tot e acasă, și în Elveția, și în Italia", a mai povestit tânărul câștigător "Chefi la cuțite".
Foștii lui colegi de școală generală au fost cei care l-au înscris la emisiune încă de anul trecut. Dacă atunci a spus pas provocării, acum a acceptat și a și reușit să câștige competiția.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!