Nelipsit de pe mesele îmbelșugate de Crăciun este, fără doar și poate, șoriciul, însă consumul acestui aperitiv a stârnit de-a lungul timpului ample discuții.
În timp ce unii nu îl preferă, considerându-l nesănătos, Mihaela Bilic, medic nutriționist, încurajează consumul acestuia, explicând că este o sursă bogată de colagen.
„Aperitivul de sezon de care ar trebui să profităm este șoriciul. Este o sursă concentrată de colagen, se potrivește foarte bine cu vin sau țuică fiartă și oferă consistență preparatelor tradiționale din porc, de la tobă și lebăr până la piftie”, subliniază Mihaela Bilic.
Ea a explicat, de asemenea, că un rol esențial în transformarea șoriciului într-o delicatesă îl are focul. Mai exact, ea recomandă coacerea acestuia înainte de consum, proces care intensifică aroma și textura.
În plus, Bilic este de părere că prepararea produselor din carne de porc este o adevărată artă, iar șoriciul copt rămâne unul dintre puținele delicii sezoniere care pot fi savurate fără vinovăție.
„Contrar așteptărilor, șoriciul nu îngrașă. Este o sursă de colagen de cea mai bună calitate, extrem de eficient pentru organism, iar pomana porcului rămâne cea mai gustoasă introducere în atmosfera sărbătorilor de iarnă”, mai spune Mihaela Bilic.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!