Acum la Digi FM Oana Zamfir și Vlad Craioveanu ELLIE GOULDING - Love me like you do

Claudiu Manda nu privește cu ochi buni o alianță electorală cu Pro România

claudiu manda 2024
Decizie finală în cazul Claudiu Manda: Prescrierea faptelor duce la încetarea procesului penal

Claudiu Manda nu privește cu ochi buni o alianță electorală la nivel național cu Pro România, dar n-ar avea nimic împotrivă ca social-democrații care au plecat la partidul lui Victor Ponta să revină „acasă”.

Decizia de a colabora cu partidul lui Victor Ponta poate fi luată însă la nivelul organizațiilor județene, pentru alegerile locale, a precizat Manda. Foarte probabil, așa vor sta lucrurile la București, de pildă, pentru a-i asigura încă un mandat Gabrielei Firea, a admis liderul social-democrat într-o intervenție telefonică la Digi24.

Marcel Ciolacu a ajuns la evenimentul Pro România cu o întârziere de o oră și au existat zvonuri că președintele interimar al PSD ar fi fost sfătuit să nu meargă la eveniment de Mihai Tudose și Claudiu Manda.

Claudiu Manda a spus la Digi24 că acesta a fost „un fake news marca Victor Ponta” și a adăugat că în opinia sa, e normal în politică să meargă, dacă sunt invitați, lideri politici de la un partid la altul. „Evenimentul Pro România nu mi-a stârnit reacții negative, dar nici pozitive”, a mărturisit europarlamentarul.

„Am văzut că a apărut în spațiul public un fake news marca Pro România cum că Ciolacu este ținut în birou de mine, de dl. Tudose, să nu ajungă la acest eveniment al celor de la Pro România. Nu a fost o astfel de....” - a dezmințit Claudiu Manda.

Întrebat de unde știe că e un fake news „marca” Pro România, Claudiu Manda a răspuns: „Din ce am citit în spațiul public și am văzut și din reacția președintelui Pro România, care spunea V-au dat drumul, dle Ciolacu, să veniți la noi la eveniment, n-am decât să-l citez ca fiind un fake news apărut din zona Pro România. Știți cum se întâmplă în zona aceea, prima dată dai drumul la informație, după care spui că ai auzit-o și tu”, a explicat Claudiu Manda.

Întrebat despre ce zonă vorbește, Claudiu Manda a precizat că e vorba de „zona Pro România”.

„Am senzația că nu vă place zona aia” - a remarcat jurnalistul Cosmin Prelipceanu. „Nu e obligatoriu să-mi placă mie, sunt colegi din Comitetul Executiv sau președinți de organizație care își doresc o alianță cu Pro România la nivelul organizațiilor respective, avem o astfel de decizie în Comitetul Executiv, că fiecare organizație județeană poate să-și stabilească propria politică de alianțe. În ceea ce mă privește pe mine sau organizația de la Dolj, noi am discutat acest subiect și nu dorim să facem o astfel de alianță cu trădătorii care au plecat de la noi din partid. Așa că nu trebuie să-mi placă mie”, a punctat Manda.

La observația că Marcel Ciolacu le-a spus celor de la Pro România „să treacă acasă”, Claudiu Manda a comentat: „Cred că a fost o invitație să vină în PSD cei care se gândesc că PSD-ul are, totuși, o șansă....”

- E oportună această invitație de a reveni acasă către cei pe care dvs îi numiți trădători? l-a întrebat Cosmin Prelipceanu pe Claudiu Manda.

- Cred că dacă sunt oameni care își doresc să se întoarcă acasă - și au fost astfel de oameni și s-ar putea să mai fie și în viitor - sunt bineveniți înapoi acasă! Dar alta e să spui că reprezinți un alt partid, dar ești tot de stânga, ești diferit de PSD, că de-aia te duci la alt partid, dar ai vrea să faci alianță cu PSD - ceva nu e în regulă, a explicat Claudiu Manda.

- Victor Ponta se poate întoarce și el?

- Depinde de organizația care o să-l primească, a răspuns Claudiu Manda, sugerând că nu e de avut în vedere o asemenea perspectivă.

Întrebat dacă tot PSD-ul, ca partid, l-ar primi înapoi pe Victor Ponta, Claudiu Manda a spus că nu crede că trebuie discutat acest subiect. „Nu cred că-și dorește nici Victor Ponta să vină în PSD, așa că n-are rost să comentăm dacă ar veni sau n-ar veni”, a menționat europarlamentarul.

El a recunoscut însă că primarul Gabriela Firea, liderul organizației din București, „s-a manifestat în cadrul intern de partid că este „pro” sau este de acord, și-ar dori o astfel de alianță la nivelul Bucureștiului”.

La observația că Gabriela Firea a spus inclusiv că și-ar dori să vină în PSD Victor Ponta, Claudiu Mandea a spus: „Am înțeles. N-am ce să comentez ce-și poate dori dna Firea, pot să vă spun doar că și dna Firea, ca și alte organizații județene - am considerat că este oportun, repet, ca fiecare organizație București și județeană să-și stabilească propria politică de alianțe - și din ce știam, la nivelul Bucureștiului există o astfel de intenție, cred că sunt și alte județe în țară, cum sunt sigur că sunt și județe care nu doresc o alianță”.

„Cred că da, o va ajuta o astfel de alianță pe Gabriela Firea. Cred că să oferim, la nivelul Bucureștiului, doi candați din zona stângă, dna Firea și un alt candidat din zona Pro România, s-ar putea să împartă voturile, clar, nu știu câte voturi ar putea să ia un candidat al Pro România, că n-am văzut niciun sondaj și n-am văzut anunțat niciun astfel de candidat, dar cred că împreună ar putea să nu mai fie oameni sau altă opțiune de stânga alta decât PSD-Pro România. Din ce știu, din ce am văzut la nivel de sondaje, dar nu am început foarte serios treaba aceasta de director de campanie, doamna Gabriela Firea este pe locul întâi în sondaje”, a completat Claudiu Manda.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
Andrei Ionu�› Pandele in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si FCSB, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe
Etapa 5 din SuperLiga (Liga 1): Meciuri tensionate și derby-ul...
Atacul teroriștilor Hamas la festivalul din Israel/ Profimedia
O tânără care a supraviețuit atacului Hamas de la festivalul Nova a...
Taylor Swift/ Foto: Instagram
Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...
Pe aceeași temă
marcel ciolacu
Marcel Ciolacu: „Candidatul la Primăria Capitalei, în acest moment, este Cătălin Cîrstoiu. Nu...
Romanian Government, Cabinet Meeting, Bucharest, Romania - 18 Jan 2024
Marcel Ciolacu, despre scandalul azilelor groazei: „A fost „clocit”. Adevărul a ieșit la...
Nicușor Dan și Gabriela Firea
Gabriela Firea, declarații dure despre Nicușor Dan: „Nici măcar o roată nu s-a mai cumpărat în...
claudiu manda 2024
Europarlamentarul Claudiu Manda scapă de procesul penal: Decizie definitivă a instanței
Te-ar putea interesa și
Romanian Government, Cabinet Meeting, Bucharest, Romania - 18 Jan 2024
Cine sunt persoanele scutite de la plata contribuțiilor sociale pentru concedii medicale...
Marcel Ciolacu, după întrevederea cu Olaf Scholz
Marcel Ciolacu, după întrevederea cu Olaf Scholz: „România mizează în continuare pe susţinerea...
Cancelarul german Olaf Scholz vine sâmbătă în România şi va fi primit de premierul Marcel Ciolacu/ Foto: X
Cancelarul german Olaf Scholz vine sâmbătă în România şi va fi primit de premierul Marcel...
Ion?Marcel Ciolacu, Prime Minister of Romania, taken during a press conference after the joint talks with Olaf Scholz, Federal Chancellor, (not pictured here) in the Federal Chancellery in Berlin, July 4th, 2023.
Ciolacu, despre candidatura lui Klaus Iohannis la şefia NATO: „Nu există un lider, decident...
Partenerii noștri
Digi24 Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui Hitler, de ziua lui, dar nu știau ce se află acum în clădire
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
DigiSport Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut...
PeRoz O femeie și-a prins soțul cu amanta, într-o cameră de hotel: „Cum ai îndrăznit?” Imaginile în care îl confruntă sunt virale
O femeie și-a prins soțul cu amanta, într-o cameră de hotel: „Cum ai...
Film Now Kevin Costner, un tată grijuliu. Actorul, fotografiat alături de fiica sa cea mică. Grace are 13 ani și este mândria starului din „Yellowstone”
Kevin Costner, un tată grijuliu. Actorul, fotografiat alături de fiica sa...
Digi World Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au...
ProFM Cleopatra Stratan nu mai are nimic în comun cu micuța care cânta "Ghiță". Superbă într-o rochie roșie decoltată și decupată pe picior
Cleopatra Stratan nu mai are nimic în comun cu micuța care cânta "Ghiță"...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
Cătălin Cîrstoiu
PSD și PNL rup alianța la București: cele două partide renunță la Cîrstoiu...
Ultimele știri din matinal
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Doctorul Adrian Marinescu
Cum să te aperi de ploșnițe (păduchii de pat): Sfaturi de la doctorul Adrian Marinescu
Ultimele știri
Night,Fog,In,Taiga,,Ear,Hidden,In,Yellow,Forest.,Autumn
O turistă străină, atacată de urs în zona Barajului Vidraru. A fost emis mesaj RO-ALERT
Spovedanie/ Foto: Shutterstock
Un preot a refuzat să spovedească o femeie de 87 de ani. Care a fost motivul invocat de acesta
Kendji Girac/ Profimedia
Kendji Girac, celebrul cântăreț din Franța, a ajuns la spital cu răni grave cauzate de o...
Bucharest,,Romania,-,10.07.2022:112,Emergency,Number,On,A,Fire,Fighter
O sală de jocuri din judeţul Giurgiu a ars din temelii. Poliţia a deschis dosar penal