Acum la Digi FM Vlad Craioveanu DUA LIPA & BLACKPINK - Kiss and Make UP

Arafat răspunde criticilor care spun că „pompierii au fost aruncaţi în foc” la exploziile de la Crevedia: Oameni care au stat pe margine şi au comentat şi au mâncat seminţe, poate, la televizor, asta nu înseamnă că ei au dreptate

Raed Arafat
Raed Arafat Foto: Captură video Digi24

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat, răspunde celor care au stat „pe margine” şi au criticat intervenţia pompierilor în cazul incendiului şi exploziilor de la Crevedia, el explicând că la orice intervenţie pompierii îşi asumă un risc, iar în acest caz, dacă pompierii nu ar fi intervenit, numărul civililor victime ale incendiului ar fi fost mai mare.

„Dacă vreau risc zero, înseamnă că nu mă duc la niciun caz, stau şi le spun la oameni: Staţi liniştiţi, că se rezolvă singur, focul arde singur şi se stinge, exploziile explodează până nu mai este nimic să explodeze, noi nu mergem acolo! (...) A pus cineva întrebarea, de ce la a doua explozie, doar pompieri au fost afectaţi, niciun civil?”; argumentează Arafat, potrivit News.ro.

„Asta este cea mai deplasată exprimare, că ”aţi aruncat pompierii în foc, pompierii nu trebuia să intervină”. Pompierii sunt pompieri, cuvântul pompieri se leagă de foc. Pompierul, da, trebuie să îl protejăm, trebuie să îi protejăm viaţa, pentru asta are echipamente de protecţie, pentru asta are instruire, dar nu există risc zero. Dacă vreau risc zero, înseamnă că nu mă duc la niciun caz, stau şi le spun la oameni: ”Staţi liniştiţi, că se rezolvă singur, focul arde singur şi se stinge, exploziile explodează până nu mai este nimic să explodeze, noi nu mergem acolo!” Dar a pus cineva întrebarea: dacă pompierii nu acţionau şi nu răceau cisternele cu anumite riscuri, pe ”care le-am scăzut introducând roboţi, etc., a pus cineva întrebarea oare ce fel de explozie putea să fie explozia a doua? Poate că erau două-trei cisterne deodată, poate să fie perimetrul mult mai mare. A pus cineva întrebarea, de ce la a doua explozie, doar pompieri au fost afectaţi, niciun civil? Asta e datorită pompierilor, datorită şi faptului că a fost o insistenţă mare, inclusiv din partea mea, fără lipsă de modestie, inclusiv când am ajuns la faţa locului şi m-au auzit colegii voştri jurnalişti toţi, insistând la a scoate toţi civilii din zonă. Aveam civili care se plimbau... erau jandarmii, poliţiştii şi civilii intrau ”eu am casa acolo”. Şi la un moment dat am împins totul în spate cu jandarmii, cu poliţiştii, toată lumea a fost împinsă în spate. Altfel, noi nu aveam numai pompierii care s-au rănit şi cei doi poliţişti şi cei doi jandarmi, şi avem poate încă vreo 10-15-20 şi poate mai mult civili. Deci toate aceste aspecte, comentându-le după, la rece, de către oameni care au stat pe margine şi au comentat şi au mâncat seminţe, poate, la televizor, asta nu înseamnă că ei au dreptate. Noi  auzim nişte comentarii care pur şi simplu ne lasă blocaţi şi încercăm înţelegem cum pot să scoată astfel de inepţii zicând că ”Pompierii s-au aruncat în foc, pompierii au fost aruncaţi în foc, pompierii nu trebuiau să intervină””, a afirmat Raed Arafat în emisiunea Insider Politic difuzată sâmbătă, de Prima Tv.

Comentând imaginile cu pompierii care alergau în momentul producerii celei de-a doua explozii, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a explicat că „este normal ca pompierii să se ferească”, aceasta fiind „o reacţie normală, a unui om”.

Acesta a dat detalii legate de ce s-a întâmplat la Crevedia. Conform lui Arafat, pompierii au aflat abia la momentul în care au ajuns la faţa locului că pe amplasamentul respectiv mai sunt alte cisterne. Totodată, după izbucnirea incendiului opt locuinţe ale localnicilor riscau să fie afectate imediat după izbucnire, iar sute de oameni au fost evacuaţi, a mai povestit Arafat. 

El a explicat că în cazul intervenţiei de la Credevia au existat „două segmente”, fiecare cu comandant sal intervenţiei. Arafat reclamă „foarte multe minciuni”, unele „minciuni spurcate”, legate de intervenţie, inclusiv faptul că un pompier ar fi suferit arsuri pentru a-l salva pe şeful DSU din incendiu.

Arafat mai spune că nu există niciun pompier mort în urma exploziei de la Crevedia conform şefului DSU, unii dintre pompierii răniţi au fost externaţi iar ceilalţi sunt în stare stabilă. 

Arafat răspunde criticilor care sun că „pompierii au fost aruncaţi în foc”: A pus cineva întrebarea, de ce la a doua explozie, doar pompieri au fost afectaţi, niciun civil? Asta e datorită pompierilor

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat, răspunde celor care au stat „pe margine” şi au criticat intervenţia pompierilor în cazul incendiului şi exploziilor de la Crevedia, el explicând că la orice intervenţie pompierii îşi asumă un risc, iar în acest caz, dacă pompierii nu ar fi intervenit, numărul civililor victime ale incendiului ar fi fost mai mare. „Dacă vreau risc zero, înseamnă că nu mă duc la niciun caz, stau şi le spun la oameni: staţi liniştiţi, că se rezolvă singur, focul arde singur şi se stinge, exploziile explodează până nu mai este nimic să explodeze, noi nu mergem acolo! (...) A pus cineva întrebarea, de ce la a doua explozie, doar pompieri au fost afectaţi, niciun civil?”; spune Arafat.

„Asta este cea mai deplasată exprimare, că aţi aruncat pompierii în foc, pompierii nu trebuia să intervină. Pompierii sunt pompieri, cuvântul pompieri se leagă de foc. Pompierul, da, trebuie să îl protejăm, trebuie să îi protejăm viaţa, pentru asta are echipamente de protecţie, pentru asta are instruire, dar nu există risc zero. Dacă vreau risc zero, înseamnă că nu mă duc la niciun caz, stau şi le spun la oameni: staţi liniştiţi, că se rezolvă singur, focul arde singur şi se stinge, exploziile explodează până nu mai este nimic să explodeze, noi nu mergem acolo! Dar a pus cineva întrebarea: dacă pompierii nu acţionau şi nu răceau cisternele cu anumite riscuri, care le-am scăzut introducând roboţi, etc., a pus cineva întrebarea oare ce fel de explozie putea să fie explozia a doua? Poate că erau două-trei cisterne deodată, poate să fie perimetrul mult mai mare. A pus cineva întrebarea, de ce la a doua explozie, doar pompieri au fost afectaţi, niciun civil? Asta e datorită pompierilor, datorită şi faptului că a fost o insistenţă mare, inclusiv din partea mea, fără lipsă de modestie, inclusiv când am ajuns la faţa locului şi m-au auzit colegii voştri jurnalişti toţi, insistând la a scoate toţi civilii din zonă. Aveam civili care se plimbau... erau jandarmii, poliţiştii şi civilii intrau eu am casa acolo. Şi la un moment dat am împins totul în spate cu jandarmii, cu poliţiştii, toată lumea a fost împinsă în spate. Altfel, noi nu aveam numai pompierii care s-au rănit şi cei doi poliţişti şi cei doi jandarmi, şi avem poate încă vreo 10-15-20 şi poate mai mult de civili. Deci toate aceste aspecte, comentându-le după, la rece, de către oameni care au stat pe margine şi au comentat şi au mâncat seminţe, poate, la televizor, asta nu înseamnă că ei au dreptate. Noi  auzim nişte comentarii care pur şi simplu ne lasă blocaţi şi încercăm înţelegem cum pot să scoată astfel de inepţii zicând că pompierii s-au aruncat în foc, pompierii au fost aruncaţi în foc, pompierii nu trebuiau să intervină”, a afirmat Raed Arafat în emisiunea Insider Politic difuzată sâmbătă, de Prima Tv.

Comentând imaginile cu pompierii care alergau în momentul producerii celei de-a doua explozii, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a explicat că „este normal ca pompierii să se ferească”, aceasta fiind „o reacţie normală, a unui om”.

Acesta a dat detalii legate de ce s-a întâmplat la Crevedia. Conform lui Arafat, pompierii au aflat abia la momentul în care au ajuns la faţa locului că pe amplasamentul respectiv mai sunt alte cisterne. Totodată, după izbucnirea incendiului opt locuinţe ale localnicilor riscau să fie afectate imediat după izbucnire, iar sute de oameni au fost evacuaţi, a mai povestit Arafat. 

El a explicat că în cazul intervenţiei de la Credevia au existat „două segmente”, fiecare cu comandant sal intervenţiei. 

Arafat reclamă „foarte multe minciuni”, unele „minciuni spurcate”, legate de intervenţie, inclusiv faptul că un pompier ar fi suferit arsuri pentru a-l salva pe şeful DSU din incendiu.

Arafat mai spune că nu există niciun pompier mort în urma exploziei de la Crevedia conform şefului DSU, unii dintre pompierii răniţi au fost externaţi iar ceilalţi sunt în stare stabilă.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Recomandări DigiFM
1 dec 2023
Extra Matinal: cu România la podcast
Sfântul Nicolae
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae în România
Turul Târgurilor de Crăciun cu Lucian Mîndruță, ediția 2023
Turul Târgurilor de Crăciun cu Lucian Mîndruță, ediția 2023
DIGI FM OFERĂ VACANȚE FARĂ SFÂRȘIT
Digi FM oferă Vacanțe fară sfârșit
Pe aceeași temă
Bucharest,,Romania,-,10.07.2022:112,Emergency,Number,On,A,Fire,Fighter
Un bărbat din Olt a murit în urma unui incendiu izbucnit într-o locuinţă, iar altul a ajuns la...
A,Man,Removes,A,Gold,Wedding,Ring,From,His,Left
Pompierii, chemaţi la spitalul din Botoșani să taie verigheta de pe degetul unui bărbat
Bucharest,,Romania,-,10.07.2022:112,Emergency,Number,On,A,Fire,Fighter
Pompierii s-au mobilizat pentru salvarea unui bărbat căzut într-un puţ adânc de peste 20 de...
CREVEDIA_013_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Ultimul pacient internat după explozia de la staţia GPL din Crevedia rămâne în continuare în...
Te-ar putea interesa și
politia-masina-3-2
Un copil de zece ani, agresat sexual de băieţi de 13 şi 14 ani, în Crevedia
Femeie blocată în canal/ Foto: ISU Satu Mare
O tânără din Satu Mare a rămas blocată într-un tub de canal. Femeia a fost scoasă după două...
Un copil de 4 ani din Ploiești s-a încuiat în apartament/ Captură video
Un copil de 4 ani din Ploiești s-a încuiat în apartament și nu a mai vrut să deschidă ușa...
Explozie India/ Foto: Twitter
Un mort şi 36 de răniţi în sudul Indiei, într-o explozie a unei bombe artizanale într-o sală...
Partenerii noștri
Digi24 Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp. Polițiștii l-au testat pentru consum de alcool și droguri
Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp. Polițiștii l-au...
DigiSport CM Handbal | Japonia - Iran, Live Video 19:00, DGS 3 / Germania - Polonia, Live Video 21:30, DGS 2
CM Handbal | Japonia - Iran, Live Video 19:00, DGS 3 / Germania - Polonia...
PeRoz Alexia Eram, despre banii pe care îi încasează în fiecare lună de la revista mamei ei: „Acum știți salariul fiicei Andreei Esca”
Alexia Eram, despre banii pe care îi încasează în fiecare lună de la...
Film Now Pe ce loc a căzut "Napoleon", cu Joaquin Phoenix în rol principal, în box office-ul din America, în al doilea weekend în cinematografe
Pe ce loc a căzut "Napoleon", cu Joaquin Phoenix în rol principal, în box...
Digi World Ce se întâmplă în organism dacă obișnuiești să consumi scorțișoară în mod regulat. 5 efecte ale acestui condiment asupra sănătății
Ce se întâmplă în organism dacă obișnuiești să consumi scorțișoară în mod...
ProFM Andra a rămas fără cuvinte când Florin Piersic a urcat pe scena concertului ei din Cluj: "Cătălin, nu mai vreau nimic de Crăciun"
Andra a rămas fără cuvinte când Florin Piersic a urcat pe scena...
Digi Life Te confrunți cu pierderea excesivă a părului? Iată ce alimente ajută la combaterea problemei
Te confrunți cu pierderea excesivă a părului? Iată ce alimente ajută la...
barbat in catuse
Un bărbat din Constanța, arestat la domiciliu, după ce a încălcat ordinul...
Ultimele știri din matinalii
radu paraschivescu
Radu Paraschivescu, despre declarația ministrului Agriculturii: „Porcul nu trebuie să fie...
romina gingasu la digi fm
La prima întâlnire cu Romina Gingașu, Piero Ferrari i-a dat un test. Ce a întrebat-o
diana sosoaca a facut scandal in parlament 21 noiembrie 2023
Florin Negruțiu, despre circul făcut de Diana Șoșoacă în Parlament: „Încearcă să-l copieze pe...
radu paraschivescu
Radu Paraschivescu, despre renovarea bojdeucăi lui Ion Creangă: „Creangă nu a trăit în lux, în...
Ultimele știri
Gigi Becali
Gigi Becali, explicații halucinante pentru evoluția slabă lui Octavian Popescu: „S-a dus seva...
Bucharest,,Romania,-,December,5,,2018:,Logo,Of,The,Romanian
Vicepreşedinte al CJ Argeş, urmărit penal în dosarul care vizează achiziţionarea de locuinţe...
Casa Albă/ Shutterstock
Casa Albă spune că aproape a rămas fără bani pentru a ajuta Ucraina să lupte în războiul cu...
tren
(VIDEO) Primul tren electric cumpărat de România a ajuns în Gara de Nord
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digifm.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utmt, __utmb, __utmc, __utmz
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY, APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
auth_token, twll, secure_session, guest_id, __utma, remember_checked, remember_checked_on
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi aici politica de confidențialitate