Acum la Digi FM Marius Dobre ED SHEERAN FT POKEMON - Celestial

Arafat răspunde criticilor care spun că „pompierii au fost aruncaţi în foc” la exploziile de la Crevedia: Oameni care au stat pe margine şi au comentat şi au mâncat seminţe, poate, la televizor, asta nu înseamnă că ei au dreptate

Raed Arafat
Raed Arafat Foto: Captură video Digi24

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat, răspunde celor care au stat „pe margine” şi au criticat intervenţia pompierilor în cazul incendiului şi exploziilor de la Crevedia, el explicând că la orice intervenţie pompierii îşi asumă un risc, iar în acest caz, dacă pompierii nu ar fi intervenit, numărul civililor victime ale incendiului ar fi fost mai mare.

„Dacă vreau risc zero, înseamnă că nu mă duc la niciun caz, stau şi le spun la oameni: Staţi liniştiţi, că se rezolvă singur, focul arde singur şi se stinge, exploziile explodează până nu mai este nimic să explodeze, noi nu mergem acolo! (...) A pus cineva întrebarea, de ce la a doua explozie, doar pompieri au fost afectaţi, niciun civil?”; argumentează Arafat, potrivit News.ro.

„Asta este cea mai deplasată exprimare, că ”aţi aruncat pompierii în foc, pompierii nu trebuia să intervină”. Pompierii sunt pompieri, cuvântul pompieri se leagă de foc. Pompierul, da, trebuie să îl protejăm, trebuie să îi protejăm viaţa, pentru asta are echipamente de protecţie, pentru asta are instruire, dar nu există risc zero. Dacă vreau risc zero, înseamnă că nu mă duc la niciun caz, stau şi le spun la oameni: ”Staţi liniştiţi, că se rezolvă singur, focul arde singur şi se stinge, exploziile explodează până nu mai este nimic să explodeze, noi nu mergem acolo!” Dar a pus cineva întrebarea: dacă pompierii nu acţionau şi nu răceau cisternele cu anumite riscuri, pe ”care le-am scăzut introducând roboţi, etc., a pus cineva întrebarea oare ce fel de explozie putea să fie explozia a doua? Poate că erau două-trei cisterne deodată, poate să fie perimetrul mult mai mare. A pus cineva întrebarea, de ce la a doua explozie, doar pompieri au fost afectaţi, niciun civil? Asta e datorită pompierilor, datorită şi faptului că a fost o insistenţă mare, inclusiv din partea mea, fără lipsă de modestie, inclusiv când am ajuns la faţa locului şi m-au auzit colegii voştri jurnalişti toţi, insistând la a scoate toţi civilii din zonă. Aveam civili care se plimbau... erau jandarmii, poliţiştii şi civilii intrau ”eu am casa acolo”. Şi la un moment dat am împins totul în spate cu jandarmii, cu poliţiştii, toată lumea a fost împinsă în spate. Altfel, noi nu aveam numai pompierii care s-au rănit şi cei doi poliţişti şi cei doi jandarmi, şi avem poate încă vreo 10-15-20 şi poate mai mult civili. Deci toate aceste aspecte, comentându-le după, la rece, de către oameni care au stat pe margine şi au comentat şi au mâncat seminţe, poate, la televizor, asta nu înseamnă că ei au dreptate. Noi  auzim nişte comentarii care pur şi simplu ne lasă blocaţi şi încercăm înţelegem cum pot să scoată astfel de inepţii zicând că ”Pompierii s-au aruncat în foc, pompierii au fost aruncaţi în foc, pompierii nu trebuiau să intervină””, a afirmat Raed Arafat în emisiunea Insider Politic difuzată sâmbătă, de Prima Tv.

Comentând imaginile cu pompierii care alergau în momentul producerii celei de-a doua explozii, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a explicat că „este normal ca pompierii să se ferească”, aceasta fiind „o reacţie normală, a unui om”.

Acesta a dat detalii legate de ce s-a întâmplat la Crevedia. Conform lui Arafat, pompierii au aflat abia la momentul în care au ajuns la faţa locului că pe amplasamentul respectiv mai sunt alte cisterne. Totodată, după izbucnirea incendiului opt locuinţe ale localnicilor riscau să fie afectate imediat după izbucnire, iar sute de oameni au fost evacuaţi, a mai povestit Arafat. 

El a explicat că în cazul intervenţiei de la Credevia au existat „două segmente”, fiecare cu comandant sal intervenţiei. Arafat reclamă „foarte multe minciuni”, unele „minciuni spurcate”, legate de intervenţie, inclusiv faptul că un pompier ar fi suferit arsuri pentru a-l salva pe şeful DSU din incendiu.

Arafat mai spune că nu există niciun pompier mort în urma exploziei de la Crevedia conform şefului DSU, unii dintre pompierii răniţi au fost externaţi iar ceilalţi sunt în stare stabilă. 

Arafat răspunde criticilor care sun că „pompierii au fost aruncaţi în foc”: A pus cineva întrebarea, de ce la a doua explozie, doar pompieri au fost afectaţi, niciun civil? Asta e datorită pompierilor

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat, răspunde celor care au stat „pe margine” şi au criticat intervenţia pompierilor în cazul incendiului şi exploziilor de la Crevedia, el explicând că la orice intervenţie pompierii îşi asumă un risc, iar în acest caz, dacă pompierii nu ar fi intervenit, numărul civililor victime ale incendiului ar fi fost mai mare. „Dacă vreau risc zero, înseamnă că nu mă duc la niciun caz, stau şi le spun la oameni: staţi liniştiţi, că se rezolvă singur, focul arde singur şi se stinge, exploziile explodează până nu mai este nimic să explodeze, noi nu mergem acolo! (...) A pus cineva întrebarea, de ce la a doua explozie, doar pompieri au fost afectaţi, niciun civil?”; spune Arafat.

„Asta este cea mai deplasată exprimare, că aţi aruncat pompierii în foc, pompierii nu trebuia să intervină. Pompierii sunt pompieri, cuvântul pompieri se leagă de foc. Pompierul, da, trebuie să îl protejăm, trebuie să îi protejăm viaţa, pentru asta are echipamente de protecţie, pentru asta are instruire, dar nu există risc zero. Dacă vreau risc zero, înseamnă că nu mă duc la niciun caz, stau şi le spun la oameni: staţi liniştiţi, că se rezolvă singur, focul arde singur şi se stinge, exploziile explodează până nu mai este nimic să explodeze, noi nu mergem acolo! Dar a pus cineva întrebarea: dacă pompierii nu acţionau şi nu răceau cisternele cu anumite riscuri, care le-am scăzut introducând roboţi, etc., a pus cineva întrebarea oare ce fel de explozie putea să fie explozia a doua? Poate că erau două-trei cisterne deodată, poate să fie perimetrul mult mai mare. A pus cineva întrebarea, de ce la a doua explozie, doar pompieri au fost afectaţi, niciun civil? Asta e datorită pompierilor, datorită şi faptului că a fost o insistenţă mare, inclusiv din partea mea, fără lipsă de modestie, inclusiv când am ajuns la faţa locului şi m-au auzit colegii voştri jurnalişti toţi, insistând la a scoate toţi civilii din zonă. Aveam civili care se plimbau... erau jandarmii, poliţiştii şi civilii intrau eu am casa acolo. Şi la un moment dat am împins totul în spate cu jandarmii, cu poliţiştii, toată lumea a fost împinsă în spate. Altfel, noi nu aveam numai pompierii care s-au rănit şi cei doi poliţişti şi cei doi jandarmi, şi avem poate încă vreo 10-15-20 şi poate mai mult de civili. Deci toate aceste aspecte, comentându-le după, la rece, de către oameni care au stat pe margine şi au comentat şi au mâncat seminţe, poate, la televizor, asta nu înseamnă că ei au dreptate. Noi  auzim nişte comentarii care pur şi simplu ne lasă blocaţi şi încercăm înţelegem cum pot să scoată astfel de inepţii zicând că pompierii s-au aruncat în foc, pompierii au fost aruncaţi în foc, pompierii nu trebuiau să intervină”, a afirmat Raed Arafat în emisiunea Insider Politic difuzată sâmbătă, de Prima Tv.

Comentând imaginile cu pompierii care alergau în momentul producerii celei de-a doua explozii, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a explicat că „este normal ca pompierii să se ferească”, aceasta fiind „o reacţie normală, a unui om”.

Acesta a dat detalii legate de ce s-a întâmplat la Crevedia. Conform lui Arafat, pompierii au aflat abia la momentul în care au ajuns la faţa locului că pe amplasamentul respectiv mai sunt alte cisterne. Totodată, după izbucnirea incendiului opt locuinţe ale localnicilor riscau să fie afectate imediat după izbucnire, iar sute de oameni au fost evacuaţi, a mai povestit Arafat. 

El a explicat că în cazul intervenţiei de la Credevia au existat „două segmente”, fiecare cu comandant sal intervenţiei. 

Arafat reclamă „foarte multe minciuni”, unele „minciuni spurcate”, legate de intervenţie, inclusiv faptul că un pompier ar fi suferit arsuri pentru a-l salva pe şeful DSU din incendiu.

Arafat mai spune că nu există niciun pompier mort în urma exploziei de la Crevedia conform şefului DSU, unii dintre pompierii răniţi au fost externaţi iar ceilalţi sunt în stare stabilă.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SIMONA TARANU
Simona Țăranu: Nu am fost vreo prințesă, nu mă alerga mama cu homarul...
Piață agroalimentară, legume, fructe, alimente, cumpărături
România, a patra lună la rând ţara cu cea mai ridicată inflaţie din UE
Iranian President leaves Tehran for Tajikistan and Uzbekistan
Cine este Mohammad Mokhber, președintele interimar al Iranului. Noi...
UEFA Europa Conference League Saison 2023-2024 Toumba Stadion Thessaloniki, 14.12.2023 PAOK Thessaloniki - HJK Helsinki
Răzvan Lucescu a cucerit titlul în Grecia cu PAOK
Pe aceeași temă
Bucharest,,Romania,-,10.07.2022:112,Emergency,Number,On,A,Fire,Fighter
Incendiu la o magazie de uleiuri din Portul Constanţa. Un bărbat a suferit arsuri minore şi a...
TIMISOARA - EXPLOZIE - 15 OCT 2020
Incendiu la uscătoria unui bloc din Constanţa. Nouă persoane au fost evacuate, iar o femeie a...
Incendiu cu degajări mari de fum la o hală din Suceava/ Foto: News.ro
Incendiu cu degajări mari de fum la o hală din Suceava. Autorităţile au emis mesaj RO-ALERT 
incendiu
Incendiu la acoperişul unui bloc din Rădăuţi. Pompierii evacuează locatarii de pe două scări
Te-ar putea interesa și
TIMISOARA - EXPLOZIE - 15 OCT 2020
Incendiu la un bloc din București. Două persoane au murit
Bucharest,,Romania,-,10.07.2022:112,Emergency,Number,On,A,Fire,Fighter
Doi poliţişti din Alba, răniţi în urma unor explozii produse în poligonul de antrenament...
Pompierii s-au chinuit patru ore pentru a salvat un ied căzut într-o canalizare dezafectată/ Foto: News.ro
Pompierii s-au chinuit patru ore pentru a salvat un ied căzut într-o canalizare dezafectată
Copii Afganistan/ Profimedia
Nouă copii din sud-estul Afganistanului au murit în explozia unei mine sovietice cu care se...
Partenerii noștri
Digi24 "Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că Raisi a murit
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine...
DigiSport Ionel Dănciulescu nu s-a abținut: ”Aș vrea să văd demisiile pe masă”
Ionel Dănciulescu nu s-a abținut: ”Aș vrea să văd demisiile pe masă”
PeRoz A fost Miss World acum 30 de ani și a rămas splendidă. Ochii magnetici ai Aishwaryei Rai au eclipsat ghipsul de pe braț, la Cannes 2024
A fost Miss World acum 30 de ani și a rămas splendidă. Ochii magnetici ai...
Film Now Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi în timp ce publicul îl ovaționa în picioare
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai...
Digi World De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de...
Stirile Kanal D Trei rugaciuni puternice care sunt vindecatoare de boli
Trei rugaciuni puternice care sunt vindecatoare de boli
ProFM Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost bulversat la început”
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după...
Digi Life O femeie a câştigat un premiu de 1 milion de dolari la loto de două ori în 10 săptămâni
O femeie a câştigat un premiu de 1 milion de dolari la loto de două ori în...
Ultimele știri din matinal
dumitru prunariu
14 mai 1981, ziua în care cosmonautul Dumitru Prunariu şi-a început zborul în spaţiu. Ce...
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Ultimele știri
Umbrelă în ploaie
Prognoza meteo pe două săptămâni. De când încep ploile însemnate cantitativ
admitere liceu
S-a publicat broșura pentru admiterea la liceu 2024. Informații utile din document
Prințul Paul
Cererea României de extrădare a lui Paul al României a fost respinsă de justiţia din Malta
Tavi Colen/ Foto: Facebook
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp