Acum la Digi FM Oana Zamfir și Vlad Craioveanu MAITRE GIMS - Bella

EXCLUSIV Digi FM: Dezvăluirile fostului director de la Apele Române

carton-facebook_1086x798px_inv_0209

Gabriel Musteață, fostul director tehnic de la Apele Române Bârlad al cărui post a fost desființat după ce a dezvăluit că i s-a impus angajarea la departamentul inundații a unei tinere care nu avea nicio legătură cu domeniul, spune că au mai fost presiuni asupra lui. Dezvăluirea a fost făcută în această dimineață, la Matinalii Digi FM.

„Aș vrea să vă spun că și în 2017 am avut o situație asemănătoare. Am dus-o la capăt, câștigând și în primă instanță la Tribunalul Iași și la Curtea de Apel Iași. Eu nu am ieșit așa în față ca păduchele. Vreau să vă spun că în fața mea sunt mulți colegi care m-au susținut, m-au îndemnat să ies, să vorbesc.”, spune Gabriel Musteață.

Numirile politice în instituții publice sunt o amenințare la adresa siguranței cetățenilor. Este avertismentul dat de fostul director tehnic de la Apele Române Bârlad care a dezvăluit că a fost pus să angajeze o tânără care nu avea legătură cu domeniul. Gabi Musteață a precizat la Matinalii Digi FM că prin astfel de politizări, de fapt, statul se slăbește pe el însuși.

„Astea sunt instituții foarte importante. Sunt instituții strategice. De ce ar vrea statul instituții slăbite, vulnerabilizate? Gândiți-vă că, în dispeceratul Apelor Române, se colectează foarte multe date. Tu trebuie să știi ceea ce ai colectat ca date hidro-meteorologice, date care țin de siguranța barajelor. Un om care primește un debit, iar el nu știe ce e ăla un debit, cu ce să-l compare, să nu cumva să ți-l compare cu suprafața. Eu am mai spus directorului, dacă nu știi ce e un nivel, ce e un baraj, cum ar putea să își dea seama ce e un echipament la un baraj sau un descărcător de ape mari? Fără nici o îndoială ar fi ieșit un talmeș-balmeș, o situație de criză.”, a mai dezvăluit inginerul.

Gabi Musteață al cărui post la Apele Române a fost desființat după scandalul legat de angajarea unei foste chelnerițe la departmentul Inundații, a explicat, la Matinalii Digi FM, și cum gândesc șefii instituțiilor publice ajunși acolo pe criterii politice.

„E vorba de ego-ul lor, mă refer la directorii de instituții, care fără nici o îndoială sunt veniți politic. Este modul lor de a înțelege ce înseamnă să fii director de instituție publică. Adică, toată lumea trebuie să stea aliniată. Efectiv, trebuie să semnezi ceva, așa cum îmi spunea și mie colegul meu, să semnez efectiv fără a pune întrebări. Probabil că există și un interes, instituțiile statului fiind trambulina perfectă pentru a sări ei cât mai sus politic.”, mai spune Gabriel Musteață.

Azi dimineață, la Matinalii Digi FM, directorul tehnic de la Apele Române Bârlad dat afară după dezvăluirile privind angajările politice a spus că a mai avut astfel de situații. Dar, un candidat care să nu aibă habar de jobul pe care urmă să-l facă, niciodată.

„Nici eu nu mă așteptam la o astfel de situație cu angajata. Dorința mea a fost de a crea un dialog, de a afla mai multe despre dumneaei, având în vedere că nu mi se punea la dispoziție dosarul de angajare. Practic, nu știam dacă are facultatea în domeniu, se voia doar semnătura mea. Mărturisesc că am fost foarte surprins. Am mai întâlnit situații cu aria triunghiului sau altfel de situații, dar nu așa cumulate foarte multe lucruri elementare care nu sunt cunoscute. Eu nu am niciun fel de problemă, toți în domeniul lor sunt extraordinari. Dar de ce aș aduce pe cineva care e specializat pe manichiură?”, a mai declarat acesta.

Fostul director tehnic de la Apele Române Bârlad al cărui post a fost desființat după dezvăluirea presiunilor politice pentru angajarea la departamentul Inundații a unei tinere fără experiență a acționat în justiție compania. A spus la la Matinalii Digi FM că a fost sfătuit și susținut de colegi să vorbească despre cazul prezentaat de Recorder și că nu a fost sunat de niciun politician după scandal.

„Nu m-a sunat nimeni și mă bucur că nu m-a sunat. Ca să fiu sincer, corect era să nu mă sune pentru că, în mod sigur, nu aș fi continuat discuția sau aș fi încercat să o reduc cât mai repede. Ce era de înțeles, cred că e de înțeles pentru întreaga clasă politică. Așa cum vrem să fie instituții puternice, vrem și partide puternice, fără nici o îndoială, nu trebuie să dispară nimeni pe partea asta politică. Numai că ar trebui cumva reformată și cred că lucrul ăsta l-au înțeles cu toții.”, spune inginerul.

Oamenii bine pregătiți în domeniul lor sunt tot mai marginalizați în România, a mai spus la Matinalii Digi FM, Gabi Musteață. Este motivul pentru care a mărturisit că și-a sfătuit copilul să învețe bine la școală și să meargă, eventual, și în străinătate să vadă cum sunt lucrurile acolo.

„Îi spuneam și copilului ia și învață să poți să mergi undeva. Nu i-am spus direct, dar să poată să merge undeva afară să continue studiile. Fără nici o îndoială, o spuneam cu dezamăgirea că în țara asta, cred eu, că cei care ar avea un cuvânt de spus și ar trebui să vorbească, sunt lăsați tot mai puțin să o facă.”, a încheiat Gabriel Musteață.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
darueste viata
Carmen Uscatu & Oana Gheorghiu: Statul încă nu și-a făcut treaba...
DIGI FM OFERĂ VACANȚE FARĂ SFÂRȘIT
Digi FM oferă Vacanțe fară sfârșit
elena gheorghe 0629beee-e923-4e3c-b9d3-327d89d487aa
Elena Gheorghe, cele mai intime secrete dezvăluite la Matinalul Digi...
Româncă curtată de Brad Pitt
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de...
Pe aceeași temă
florin negrutiu matinalii
Florin Negruțiu, despre tragedia de la Odorheiu Secuiesc: „Nu autoritățile române ar trebui să...
florin negrutiu noiembrie 2022
Florin Negruțiu, despre refuzul lui Iohannis de a face public costurile deplasării în Africa...
florin negrutiu
Florin Negruțiu, despre intrarea României în Air Schengen: „Această negociere nu s-a purtat cu...
radu paraschivescu - poza generala
Radu Paraschivescu, surprins de locul ocupat de România în clasamentul țărilor cele mai...
Te-ar putea interesa și
florin negrutiu matinalii
Florin Negruțiu, despre dezastrul de la testul PISA: „Copiii de astăzi nu ar lua examenele din...
radu paraschivescu
Radu Paraschivescu, despre declarația ministrului Agriculturii: „Porcul nu trebuie să fie...
mircea bravo digifm
Motivul pentru care Mircea Bravo s-a emoționat la Matinalii Digi FM: „Bă, voi sunteți nebuni!”
radu paraschivescu
Radu Paraschivescu, despre renovarea bojdeucăi lui Ion Creangă: „Creangă nu a trăit în lux, în...
Partenerii noștri
Digi24 Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce...
DigiSport Duel între frați în ”Derby della Madonnina”! AC Milan vrea să îl aducă pe San Siro pe fratele lui Marcus Thuram
Duel între frați în ”Derby della Madonnina”! AC Milan vrea să îl aducă pe...
PeRoz Ce se întâmplă între Kate Middleton și prințul William după primirea diagnosticului de cancer. Apropiat: „Nu se simte exclusă!”
Ce se întâmplă între Kate Middleton și prințul William după primirea...
Film Now Să fie mamă e bucuria vieții ei. Charlize Theron, imagini rare cu fiicele ei, pe care le-a adoptat cu ani în urmă, la Disney World
Să fie mamă e bucuria vieții ei. Charlize Theron, imagini rare cu fiicele...
Digi World Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
ProFM Copiii lui Michael Jackson, în formulă completă pe covorul roșu, după ani întregi. Prince a fost zâmbitor, Paris și Blanket, sobri
Copiii lui Michael Jackson, în formulă completă pe covorul roșu, după ani...
Digi Life Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
Vladimir Putin claims deal could be reached for imprisoned WSJ reporter Evan Gershkovich in rare and controversial interview with Tucker Carlson
De ce refuză Putin să meargă la locul atacului terorist din Moscova. Ce a...
Ultimele știri din matinal
craioveanu marius sava c1b68d54-7272-45e1-b73f-427e6c013cd9
Doctor Marius Sava, specialist în somnologie, ne dezvăluie secretele unui somn odihnitor. Care...
godina 1327e8db-847a-4dfe-823d-5b929efbaade
Marian Godină, despre stand-up, bancuri cu sau fără polițiști și despre cum se simte un...
prim ajutor WhatsApp Image 2024-03-21 at 10.35.262
Mituri în prim-ajutor: Adevăr vs. Ficțiune cu un instructor calificat
andreea balan, de partea buna a diminetii
Andreea Bălan: Din păcate pentru mine, perioada Andre nu e o perioadă frumoasă din viața mea...
Ultimele știri
Vreme însorită, caldă, soare, vară, primăvară, parc, relaxare, natură
Prognoza meteo aprilie 2024. Sunt așteptate precipitații în întreaga țară. Când se încălzește
Un microbuz s-a răsturnat în județul Suceava/ Foto: News.ro.
Un microbuz s-a răsturnat în județul Suceava. Cinci oameni au fost transportați la spital
drona militara
O dronă ar fi căzut în apropiere de Brăila. Poliţia şi Jandarmeria au izolat zona
petromidia năvodaro
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie