Acum la Digi FM Ramon Cotizo MARIO FRESH - Si ce daca

Daciana Sârbu, dezvăluiri despre fetița pe care a adoptat-o în urmă cu 3 ani: „Ea avea tot ce-i trebuia, dar era tristă, furioasă, agresivă”

Daciana Sârbu 2
Daciana Sârbu și soțul ei, Victor Ponta, au adoptat o fetiță de șase ani, pe nume Maria

Într-un interviu recent, Daciana Sârbu a vorbit deschis despre experiența ei de mamă adoptivă. Ea a împărtășit cu publicul momente emoționante, dar și provocările pe care le-a întâmpinat pe parcursul drumului.

Daciana Sârbu și soțul ei, Victor Ponta, au adoptat o fetiță de șase ani, pe nume Maria, în urmă cu trei ani. Venirea Mariei în familie a fost un moment plin de bucurie, dar și de emoții puternice.

„Nu te aștepți la atâta furie, la atâta durere”, a mărturisit Sârbu. „Maria a trecut printr-o copilărie dificilă, iar asta se reflectă în comportamentul ei. Ea are nevoie de timp și de înțelegere pentru a se adapta la noua ei viață.”

 

daciana sârbu

Sârbu a subliniat importanța comunicării și a efortului de a construi o relație autentică cu fiica sa adoptivă. „Trebuie să fim alături de ea și să o ajutăm să depășească traumele prin care a trecut”, a spus ea.

Daciana Sârbu a povestit că adaptarea Mariei la noua sa familie nu a fost ușoară. Fetița a trecut prin multe traume în copilărie, iar acest lucru s-a reflectat în comportamentul ei.

„Au fost momente când am simțit că nu pot fi o mamă bună”, a mărturisit Daciana Sârbu. „Ea avea tot ce-i trebuia, dar era tristă, furioasă, agresivă. Nu înțelegeam de ce. Am început să caut ajutor și am descoperit că are nevoie de timp să se vindece. A trebuit să fim răbdători și să o iubim necondiționat.”

Pe tot acest parcurs al „așezării” în noua configurație de familie, Daciana Sârbu spune că a învățat ceva esențial de la fiica sa adoptivă. „Maria a scos din mine frici foarte multe. Frica aceea că nu pot fi o mamă bună. Și, da, au fost momente când am simțit că nu pot fi o mamă bună. Și le-am depășit împreună cu ea și cu cei din familie, bineînțeles, că am fost o echipă încă de la început (….) E o lecție pe care am primit-o de la Maria că lucrurile nu se întâmplă cât de repede vrei tu”, adaugă Daciana Sârbu.

Fosta politiciană a vorbit și despre lecțiile prețioase pe care le-a învățat de la Maria. „Ea m-a făcut să fiu o mamă mai bună”, a mărturisit ea. „M-a învățat să fiu mai răbdătoare, mai tolerantă și mai înțelegătoare.”

„Noi am pornit pe acest drum asumându-ne că ne vom trăi alături de ea toate traumele prin care a trecut și așa se creează legătura. (…) Adaptarea este foarte grea de ambele părți, pentru că nu te aștepți la atâta furie, la atâta durere și nici nu te aștepți să oglindească în tine lucruri pe care, nu știu, ori nu le știai, ori n-ai vrut să le vezi și acum, iată, se pun pe masă, toți își pun suferințele și le tratăm împreună”, spune Daciana Sârbu în cadrul interviului.

Citește și

 

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
zuckerberg yacht
Yahturile miliardarilor din domeniul tehnologiei, de la Mark...
maria cârneci
Maria Cârneci, despre cum a început povestea de dragoste cu soțul...
Palatul construit pe malul Mării Negre, la Gelendjik/ Foto: Captură video Youtube
Imagini inedite din „palatul de un miliard de euro al lui Putin”...
Partenerii noștri
Digi24 O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar...
DigiSport Alexandru Mitriță, OUT de la Universitatea Craiova? Anunțul lui Mihai Rotaru
Alexandru Mitriță, OUT de la Universitatea Craiova? Anunțul lui Mihai...
PeRoz Cine este femeia misterioasă de la MET Gala 2024. Oamenii au fost impresionați complet: „Asta este cea mai frumoasă rochie!”
Cine este femeia misterioasă de la MET Gala 2024. Oamenii au fost...
Film Now Suri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă
Suri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover...
Digi World Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele...
Stirile Kanal D Ce a pățit o italiancă de 69 de ani după ce s-a despărțit de iubitul român, cu 33 de ani mai tânăr. "Nu am suportat să meargă la azilul de bătrâni"
Ce a pățit o italiancă de 69 de ani după ce s-a despărțit de iubitul...
ProFM A oglindit senzualitatea la Met Gala. Shakira, răvășitoare într-o rochie roșie decupată pe coapsă și cu bustieră decoltată
A oglindit senzualitatea la Met Gala. Shakira, răvășitoare într-o rochie...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
Cea mai caldă lună aprilie înregistrată vreodată/ Shutterstock
Cea mai caldă lună aprilie înregistrată vreodată. Din iunie 2023, în fiecare lună s-a...
AstraZeneca/ Profimedia
AstraZeneca retrage vaccinul Covid la nivel global. Compania se confruntă cu un proces din...
Ian Gelder/ Profimedia
Actorul britanic Ian Gelder, care l-a interpretat pe Kevan Lannister din Game of Thrones, a...
Două cutremure de magnitudini 3,3 şi 3,1 pe Richter/ Shutterstock
Trei cutremure de suprafaţă au avut loc în Maramureș, în mai puţin de 24 de ore. Ce...