Acum la Digi FM Ramon Cotizo MARSHMELLO FEAT ANNE MARIE - Friends (censored)

Casă construită din răutate! O locuință îngustă, care sfidează regulile, se vinde la un preț uimitor

casa ciudata
FOTO: Open House Opt

O casă unică, construită pe un teren extrem de îngust, este acum de vânzare la un preț surprinzător. Cu o lățime de doar 3 metri, această casă cu două etaje din Jacksonville Beach, Florida, oferă 1.547 de metri pătrați de spațiu de locuit și chiar un garaj.

Construită pe un teren de 7,6 metri lățime, casa a fost construită pe un fost lot rezidual care era folosit ca grădină de către un vecin. Agentul de listare, Ryan Wetherhold de la Oceanside Real Estate, și constructorul, John Atkins, sunt specializați în construirea pe astfel de terenuri limitate ca spațiu și au reușit să obțină aprobări speciale pentru a construi o casă mai mare decât ar fi permis codul de construcție standard, scrie adevărul.ro. care a preluat un articol Business Insider.

"Poți apela la o comisie de ajustare pentru a obține aprobarea pentru a construi mai mult decât permite codul de construcție standard pe aceste terenuri mai mici", a declarat Wetherhold pentru Business Insider.

Un constructor imobiliar a fost nevoit să renunțe la un proiect de construcție a unei case noi după ce vecinii s-au opus vehement planurilor sale la o audiere publică. Locuitorii din zonă s-au declarat îngrijorați de impactul pe care l-ar fi avut proiectul asupra cartierului, în special un vecin care folosea terenul liber ca grădină proprie.

"Dacă ar fi fost după cum a vrut cartierul, nu ar mai fi existat nicio casă acolo", a declarat dezvoltatorul, John Wetherhold. "Vecinii s-au prezentat la audierea publică și și-au exprimat îngrijorările, iar consiliul a decis să nu permită nicio modificare a proiectului."

Wetherhold a mai spus că proiectul a fost inițiat ca răspuns la solicitările din zonă pentru case mai mici. "Noi nu ne creăm propriile subdiviziuni și nu construim de la zero", a explicat el. "Construim de obicei pe terenuri existente. În acest cartier, tipic pentru zonele de plajă sau zonele cu densitate mare, există deja terenuri mai mici."

Deși toate terenurile din zonă aveau inițial o lățime de 7,6 metri, unii proprietari le-au combinat ulterior, creând distanțe inegale între case.

„Ei vor spune: «Bine, puteți construi în limitele de retragere, puteți construi mai larg, puteți construi mai adânc, puteți merge în față»”, a spus el. „În mod obișnuit, este un proces destul de simplu”.

Cu toate acestea, din cauza plângerilor unora dintre vecini, au fost nevoiți să construiască casa în limitele codurilor care le-au fost date.

Ceea ce ne-a rămas a fost să construim în conformitate cu codul de construcție, un cod de construcție modern, care a fost revizuit și care este destul de conservator, cu o acoperire de 35% și o retragere”, a spus Wetherhold. „Așa că ne-a făcut să construim o casă cu o lățime de 3 metri. Nu am avut de ales”.

Un vecin nemulțumit a încercat să oprească construcția unei case neobișnuite din cauza lățimii sale de doar 3 metri. Cu toate acestea, proprietarul, Wetherhold, a perseverat și a transformat constrângerea spațială în caracteristici unice.

Casa are zone speciale de ședere încorporate, unde podeaua este mai joasă, permițând crearea de scaune confortabile. Mobilierul personalizat, realizat din lemn recuperat după un uragan, adaugă un plus de farmec și poveste locuinței.

Deși prețul initial era mai mic, Wetherhold a crescut prețul după ce a văzut potențialul casei odată finalizată. Spațiul interior este mai generos decât ar sugera lățimea exterioară, cu camere care ajung la 12-15 metri lungime.

După o prezentare în emisiunea "Zillow Gone Wild", interesul pentru casă a explodat, cu sute de vizitatori la o singură zi deschisă. Wetherhold consideră că această casă este ideală pentru cineva care dorește să locuiască într-un cartier exclusivist, dar la un preț mai accesibil și cu o întreținere redusă.

„Am avut o casă deschisă în weekendul de după «Zillow Gone Wild», care a durat trei ore și la care au venit probabil între 300 și 400 de persoane, ceea ce este ceva nemaiauzit.”

Wetherhold a spus că această casă este perfectă pentru „o persoană care dorește să fie într-un cartier cu case de milioane de dolari, dar nu vrea să aibă nevoie de întreținere, dar vrea să fie într-o zonă frumoasă și să plătească aproximativ jumătate din preț”.

„Și, când am aflat, nu eram siguri că aceasta este o nișă care există, dar cu siguranță este”, a adăugat el.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
CORNEL ILIE coevr
Cornel Ilie: Artiștii din România nu sunt uniți
FOOTBALL - ITALIAN CHAMP - MONZA v MILAN, , Monza, Italie - 18 Feb 2023
Cariera lui Ciprian Tătărușanu în picaj. Coșmarul prin care trece...
1-ion-iliescu-monitoruldecluj-1280x720
Mesajul lui Ion Iliescu după anunțul morții actorului Costel...
Untold 2023
Louis Tomlinson și Tom Grennan vin pentru prima dată la UNTOLD! Ce...
Partenerii noștri
Digi24 Cannes 2024: Cele mai spectaculoase ținute cu care au defilat vedetele pe covorul roșu. Demi Moore a atras toate privirile
Cannes 2024: Cele mai spectaculoase ținute cu care au defilat vedetele pe...
DigiSport Legendarul Ștefan Birtalan a murit, la 75 de ani
Legendarul Ștefan Birtalan a murit, la 75 de ani
PeRoz Heidi Klum, eclipsată de fiica ei de 20 ani. Leni a pus pe ea o rochie transparentă, mama ei și-a lăsat picioarele la vedere
Heidi Klum, eclipsată de fiica ei de 20 ani. Leni a pus pe ea o rochie...
Film Now Millie Bobby Brown și fiul lui Jon Bon Jovi au făcut nuntă în secret. Tinerii de 20 și 22 de ani, surprinși fericiți, cu verighetele pe degete
Millie Bobby Brown și fiul lui Jon Bon Jovi au făcut nuntă în secret...
Digi World Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii de știință
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem...
ProFM Autopsia secretă a lui Elvis Presley. Care ar fi adevărata cauză a morții legendarului cântăreț
Autopsia secretă a lui Elvis Presley. Care ar fi adevărata cauză a morții...
Digi Life O femeie a câştigat un premiu de 1 milion de dolari la loto de două ori în 10 săptămâni
O femeie a câştigat un premiu de 1 milion de dolari la loto de două ori în...
Ştefan Birtalan
Ştefan Birtalan a murit. Dublu campion mondial la handbal în 1970 şi 1974...
Ultimele știri din matinal
regizorul Emanuel Pârvu și producătoarea Miruna Berescu
3 Kilometri Până la Capătul Lumii. Descoperă povestea din spatele filmului românesc care a...
teo stand-up 1
Teo: De la începuturile stand-up-ului la provocările corectitudinii politice în comedie. „La...
dumitru prunariu
14 mai 1981, ziua în care cosmonautul Dumitru Prunariu şi-a început zborul în spaţiu. Ce...
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
Ultimele știri
Codin Maticiuc, împreună cu soția lui și cei trei copii/ Foto: Facebook
Cu ce probleme se confruntă Codin Maticiuc de când e tată. Recunoaște că le-a dat de furcă...
Tribunal Thailanda/ Shutterstock
O deputată din Thailanda, condamnată la doi ani de închisoare pentru insultarea monarhiei
cutremur
Cutremur produs luni dimineața în judeţul Buzău. Ce magnitudine a avut seismul
1600X960_Vizual Comunicat Roaming Prietenos_27.05.2024
„Roaming prietenos”, cea mai nouă campanie DIGI pentru o vacanță lipsită de griji