Acum la Digi FM JONAS BLUE FEAT. WILLIAM SINGE - Mama

PREMIERĂ: Primul test live 5G Digi Mobil în Ungaria

Digi Ungaria 2

DIGI Kft. a pus în funcțiune luni, 18 noiembrie 2019, prima stație de bază 5G live a operatorului, la sediul său din Budapesta.

”În ultima perioadă, am organizat și desfășurat mai multe teste de laborator pentru viitoarea noastră rețea 5G în Ungaria. Ieri, echipa de proiect a derulat cu succes primul test în regim de funcționare reală a stației de bază instalate în sediul central DIGI din Budapesta. Este un moment important în evoluția companiei noastre, ținând cont de faptul că intrarea noastră pe segmentul serviciilor de telefonie mobilă, prin rețea proprie, s-a produs în urmă cu aproape șase luni. Acest pas reprezintă o confirmare a angajamentului pe care ni l-am luat față de clienții noștri – să dezvoltăm o rețea modernă, cu cele mai noi tehnologii disponibile în comunicațiile mobile, valorificând expertiza dovedită a echipelor noastre în domeniul serviciilor fixe”, a declarat Dragoș Spătaru, Director General DIGI Kft. și Invitel.

Compania a investit în ultimii ani în dezvoltarea rețelei de fibră optică și a rețelei de telefonie mobilă, conform unei strategii care vizează adoptarea timpurie a celor mai avansate tehnologii din domeniul comunicațiilor electronice, inclusiv a standardelor 5G.

Prima stație de bază emite în spectrul propriu, deja deținut în banda 3.400 Mhz, utilizează 20 MHz de spectru și a fost implementată împreună cu partenerul Ericsson. Practic, din acest moment, orice client DIGI care deține un terminal compatibil 5G poate testa capabilitățile acestui serviciu, în proximitatea sediului central al companiei.

Pe parcursul următoarelor luni, operatorul va testa tehnologia pe diferite stații de bază din rețea, iar ulterior, în funcție de rezultatele testelor și de evoluția alocărilor de spectru, se vor stabili detaliile de implementare.

Ungaria este cea de-a doua piață unde DIGI a început dezvoltarea unei rețele proprii 5G. În iunie, operatorul a demarat roll-out-ul rețelei Digi Mobil 5G Smart în România și stații de emisie sunt deja funcționale live în capitala București și în cateva orașe din țară. Proiectul a fost demarat prin colaborarea cu trei furnizori de importanți – Ericsson, Nokia și Huawei - pentru implementarea tehnologiei 5G în rețeaua din România.

Operatorul a inclus în oferta sa comercială atât servicii de comunicații mobile prin rețeaua 5G, care pot fi accesate de orice abonat Digi Mobil din România fără costuri suplimentare, cât și două terminale compatibile – Xiaomi Mi Mix 3 5G și Huawei Mate 20x 5G (64 GB RAM și 128 GB RAM).

Digi Mobil în Ungaria

Lansate la finalul lunii mai 2019, serviciile de voce și date mobile în rețeaua DIGI din Ungaria înglobează cele mai recente dezvoltări din domeniul comunicațiilor mobile, utilizând standardul 4G pentru telefoanele de ultimă generație. În același timp, rețeaua utilizează și standardul 2G, pentru compatibilitatea cu telefoanele existente, pentru serviciul de voce. Încă de la lansarea serviciului pe piața învecinată, DIGI a introdus, în mod gratuit, două funcționalități 4G care aduc o calitate foarte bună pentru serviciul de voce, pe terminalele compatibile: VoLTE (voce peste 4G/LTE) și VoWiFi (voce peste WiFi). Serviciile sunt disponibile în localitățile în care acoperirea interioară este într-un stadiu avansat, iar harta de acoperire și lista localităților unde serviciile sunt disponibile spre vânzare pot fi consultate pe site-ul digi.hu.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Partenerii noștri
Digi24 O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un concurs de frumusețe și s-a calificat pentru Miss Argentina
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
DigiSport Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul trei la WTA Madrid
Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul trei...
PeRoz Un puști de 12 ani i-a scris o scrisoare prințului William și l-a invitat la școala lui. Ce a urmat apoi întrece orice imaginație
Un puști de 12 ani i-a scris o scrisoare prințului William și l-a invitat...
Film Now Mel Gibson, într-o apariție rară alături de iubita sa cu 34 de ani mai tânără și fiul lor. Actorul a fost supus recent unei operații la umăr
Mel Gibson, într-o apariție rară alături de iubita sa cu 34 de ani mai...
Digi World Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu...
ProFM Celine Dion, săptămâni de tratament din cauza accesoriului de 3 kg purtat în ziua nunții: "Aveam o rană cât un ou în mijlocul frunții"
Celine Dion, săptămâni de tratament din cauza accesoriului de 3 kg purtat...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
World Youth Festival on the Federal Territory "Sirius". Open dialogue as part of the educational marathon "Znanie. First" "Image of Russia: reality and imposed stereotypes."
Purtătorul de cuvânt al lui Putin: Statele Unite „sunt direct implicate”...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
transplant (1)
Al doilea transplant de rinichi de porc la o persoană în viaţă, realizat în SUA. Pacienta a...
Smiley
Smiley, reacție după ce Dinu Maxer s-a arătat deranjat de titlul piesei „S-a furat mireasa”...
Pâine/ Shutterstock
Care este cea mai bună pâine. Anunțul făcut de un medic specialist gastroenterologie: „Ar...
Klaus Iohannis a primit-o la Palatul Cotroceni pe Ursula von der Leyen/ Foto: Facebook
Politico: Klaus Iohannis, cotat cu cele mai mari şanse pentru a-i lua locul preşedintei...