Acum la Digi FM Digi FM SEAN PAUL FT SASHA - I m Still In Love With You

Platforma România 100 are un nou Consiliu Director

home vezi rapoartele de activitate

Platforma România 100 merge mai departe cu un nou Consiliu Director! RO100 va continua să se dezvolte ca o rețea puternică de comunități locale implicate activ în proiecte civice și comunitare, se arată într-un comunicat de presă transmis de Platforma România 100.

Platforma România 100 (RO100) este o organizație neguvernamentală formată din cetățeni activi și dedicați, implicați civic în construirea unei Românii puternice, prospere și europene.

„RO100 a fost fondată în 2017 pentru a da celor peste 50.000 de susținători, care doreau să se implice în schimbarea în bine a României, un răspuns la întrebarea: eu cum pot să mă implic? RO100 s-a născut din credința fondatorilor săi - Dacian Cioloș, Vlad Voiculescu, Dragoș Pîslaru, Alin Cristian Mituța și Dragoș Tudorache, că fără contribuția și implicarea cetățenilor schimbarea nu poate avea loc oricât de competenți și de bine intenționați ar fi guvernanții.”, se mai arată în sursa citată.

După desprinderea mișcării politice care s-a organizat în partidul PLUS, Platforma România 100 a trecut în cursul anului 2019 într-o nouă fază a existenței sale, făcând schimbări în structura sa de guvernanță și redefinidu-și principalele activități.

Guvernanța Platformei România 100 este asigurată în prezent de Adunarea Generală a celor 125 de membri asociați care în aprilie 2019 au aprobat noul Statut și componența noului Consiliu Director, format din persoane cu experiență civică semnificativă: Ana Vasilache (președinte), Ștefania Moise, George Ursachi, Cristiana Zăgreanu Cristea, Sanda Foamete și Andra Croitoru (director executiv). A fost nevoie de șapte luni pentru înregistrarea oficială a acestor schimbări la judecătoria sectorului 4 din București.

Dacian Cioloș le-a urat mult succes noilor membri ai Consiliului Director:

„Am fondat Platforma România 100 în 2017, alături de Dragoș Tudorache, Vlad Voiculescu, Dragos Pîslaru și Alin Cristian Mituta. RO100 a luat naștere într-un moment în care am conștientizat că fără contribuția și implicarea noastră, a tuturor, schimbarea în bine a României nu poate avea loc, oricât de competenți și de bine intenționați ar fi guvernanții. Le-am venit, prin crearea acestei organizații neguvernamentale, în întâmpinarea celor 50.000 de susținători care au dorit să se implice.

RO100 continuă să fie o mișcare civică importantă prin efortul a peste 50 de comunități locale.

Formarea și funcționarea acestor comunități locale a fost de la început un fenomen social extraordinar prin mobilizarea civică masivă, rapidă și extrem de eficientă a mii de oameni. Platforma RO100 are acum un nou Consiliu Director, format din persoane cu experiență civică semnificativă: Ana Vasilache (președinte), Ștefania Moise, George Ursachi, Cristiana Zăgreanu Cristea, Sanda Foamete și Andra Croitoru (director executiv). Le urez baftă și îi asigur, și pe viitor, de întreaga mea susținere.”.

Și Dragoș Tudorache are încredere în noua formulă a organizației.

„Într-o Românie în care avem o problema majoră legată de lipsa de încredere între oameni și în care fibra socială este cu adevarat deșirată avem nevoie de alți oameni care să acționeze pentru ceilalți, acei oameni creatori și dătători de încredere.

În 2017, alături de Dacian Cioloş, Vlad Voiculescu , Dragoș Tudorache și Alin Cristian Mituta am înființat Platforma România 100, o grupare civică care să adune oamenii care voiau să se implice în schimbarea societății, Alături de noi au venit atunci peste 50.000 de oameni cu aceleași valori și gânduri de schimbare. O schimbare în rândul comunităților lor.

Noi am setat cadrul, iar colegii noștri din RO100 au acționat și au făcut sute de proiecte cu impact în comunitățile lor mai mici sau mai mari. Noi am continuat în proiectul politic, unii dintre colegi au venit alături de noi, dar mai sunt peste 50 de comunități locale care continuă implicarea civică și lucrează la schimbarea de la firul ierbii pentru oamenii care au nevoie să-și recapete încrederea în semenii lor. Cred cu adevărat că proiectele politice și cele civice trebuie să fie complementare. Politicul să seteze cadrul prin legislație și finanțare, civicul prin bunele practici cu impact real să fie partenerul statului în implementare.

Platforma România 100 continuă cu un nou Consiliu Director format din persoane dragi mie și în care îmi pun speranța că vor duce proiectul civic mai departe: Ana Vasilache (președinte), Andra Croitoru, Ştefi Moise, George Ursachi, Cristiana Zăgreanu Cristea, Sanda Foamete. Rămân alături de ei prin susținerea în activitățile lor și sper ca noi, din partea politică, și ei, din cea civică, să lucrăm în acești ani în schimbarea profundă de care are România atâta nevoie.”

RO100 continuă să fie o mișcare civică importantă prin efortul a peste 50 de comunități locale. Formarea și funcționarea acestor comunități locale a fost de la început un fenomen social extraordinar prin mobilizarea civică masivă, rapidă și extrem de eficientă a mii de oameni pe care RO100 a reușit să îi trezească din apatia civică: prieteni, colegi, vecini și chiar oameni care nu se cunoșteau, au decis să lucreze împreună pe bază de voluntariat, dincolo de interesul lor personal, pentru binele celor din jurul lor.

În viziunea actualului Consiliu Director, Platforma România 100 va continua să se dezvolte ca o rețea puternică, recunoscută pe plan național și internațional, de comunități locale implicate activ prin proiecte civice în realizarea României descrise de cele 10 principii ale Manifestului RO100: o Românie fără corupție, cu o clasă politică responsabilă, guvernată cu bun simț, în care fiecare muncește și este plătit cinstit, o Românie fără sărăcie, cu o economie competitivă, o Românie cu adevărat educată, sănătoasă, care contează în Uniunea Europeană și în NATO și o Românie a tuturor românilor.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
dacian ciolos4
Dacian Cioloş, despre candidatura lui Iohannis la NATO: Pentru România e un lucru bun. Sper să...
Dacian Ciolos bei einer Pressekonferenz der Fraktion Renew Europe zur Ernährungssicherheit im Zusammenhang mit dem Krie
Cioloş a depus denunţ împotriva premierului Ciolacu, la Parchetul General, „pentru răul pe...
BUCURESTI - DACIAN CIOLOS - DECLARATII - USR-PLUS - 23 SEP 2021
Dacian Cioloș: Ponta apare de 161 de ori în cererea iniţială de despăgubiri a Gabriel...
dacian ciolos4
Cioloş: „Dreptul de a circula liber e al nostru şi nici Ciolacu, nici altcineva nu ar trebui...
Te-ar putea interesa și
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu, la DNA, după ce a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu: "Deciziile...
geoana, sosoaca, ciolacu
Unde se plasează Geoană, Șoșoacă și Ciolacu în intențiile de vot la alegerile prezidențiale...
dacian cioloș
Dacian Cioloș, ironic la adresa lui Mircea Geoană, posibil candidat la alegerile prezidențiale...
Dacian Cioloș
Cioloş, întrebat despre o candidatură la alegerile prezidenţiale: "Mă simt pregătit, dar de...
Partenerii noștri
Digi24 O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
DigiSport Gigi Becali a văzut că Florinel Coman s-a accidentat și a reacționat: ”Să vă mint?”
Gigi Becali a văzut că Florinel Coman s-a accidentat și a reacționat: ”Să...
PeRoz A călătorit 1.852 de kilometri ca să se întâlnească cu un bărbat pe care l-a cunoscut pe internet, dar el nu a apărut: „M-a păcălit”
A călătorit 1.852 de kilometri ca să se întâlnească cu un bărbat pe care...
Film Now De ce nu și-a dorit regizorul James Cameron o piesă în "Titanic". Nici Celine Dion nu a vrut inițial să cânte "My Heart Will Go On"
De ce nu și-a dorit regizorul James Cameron o piesă în "Titanic". Nici...
Digi World Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu...
ProFM Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3 săptămâni"
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
vreme finlanda, grecia
Vremea ciudată de la sfârșit de aprilie a adus zăpadă de 20 cm la Helsinki...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
Accident pe platoul de filmare al peliculei lui Eddie Murphy/ Profimedia
Accident pe platoul de filmare al peliculei lui Eddie Murphy. Mai mulţi membri ai echipei au...
dinu maxer, damian draghici, smiley
Dinu Maxer, supărat după ce Smiley și Damian Drăghici au lansat piesa "S-a furat mireasa": "Mă...
Hand,Hold,A,Slice,Of,Bread,Over,Sky,Background.,Color
Insecuritatea alimentară s-a agravat în 2023. Aproape 282 de milioane de oameni au avut nevoie...
Daniel Băluță
Daniel Băluţă: „Voi fi şeful campaniei viitorului primar al Capitalei, Gabrielei Firea. M-am...