Acum la Digi FM Marius Dobre PHARRELL WILLIAMS - Happy

Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare

dragnea 2

Instanța a admis apelurile mai multor inculpați în dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare. Este vorba despre dosarul angajărilor fictive de la protecția copilului Teleorman. Este situația inclusiv a Bombonicăi Prodana, fosta soție a șefului PSD care a achitat prejudiciul în dosar. În ce îl privește pe Liviu Dragnea, judecătorii au hotărât să fie condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Fosta șefa de la Protecția Copilului Teleorman Olguța Șefu a primit un an cu suspendare. În prima instanța primise 3 ani cu suspendare. O altă fosta angajată a fost achitată deși fusese condamnat inițial la 3 ani cu suspendare. Bombonica Prodana a fost achitată.

Procesul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman este pe rolul Înaltei Curți din 15 iulie 2016 și a avut 15 termene de judecată. Înalta Curte a amânat o dată pronunțarea în acest caz. Alături de Dragnea mai sunt acuzate alte zece persoane, foști șefi de servicii sau direcție din cadrul Direcției.

Liviu Dragnea este acuzat că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman (2000-2012), respectiv de președinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe șefii de la Protecția Copilului să angajeze două membre PSD, Adriana Botorogeanu (48 de ani) și Anisa-Niculina Stoica (43 de ani). Acestea nu au venit nicio zi pe la birou, deși aveau contract de muncă în regulă, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei.

Secretarele din PSD au recunoscut. Liviu Dragnea a susținut tot timpul că este nevinovat.

Anul trecut în noiembrie, Liviu Dragnea a aflat că mai are un dosar, legat de firma TelDrum. Pe numele lui există 5 capete de acuzare: de la abuz în serviciu, la fraudă cu fonduri europene şi constituirea unui grup infracţional organizat. Procurorii spun că ar fi prins contracte din bani publici, în calitate de lider politic. Ba chiar ar fi fraudat fonduri europene, astfel încât parte din câştigurile „TelDrum”⁣, s-ar fi întors în buzunarele sale. 21 de milioane de euro şi 30 de milioane de lei este prejudiciul estimat. Pe pagina Comisiei Europene, Oficiul european de luptă anti-fraudă, OLAF susține că a găsit dovezi care sugerează o complicitate între beneficiarul fondurilor, oficiali publici şi cotractor, inclusiv falsificarea documentelor în cursul procedurii de achiziţie.

Mai mult, la finalizarea investigaţiei, OLAF precizează că a cerut recuperarea sumei de 21 de milioane de euro, pe care o consideră a fi prejudiciu.

Liviu Dragnea este considerat unul dintre cei mai puternici oameni politici din România după ce a câștigat cu un scor istoric alegerile parlamentare din 2016. Acum, urmează să piardă șefia Camerei Deputaților și a partidului social democrat.

Liviu Dragnea ocupă funcția de președinte al Partidului Social Democrat din octombrie 2015, dar și cea de președinte al Camerei Deputaților din decembrie 2016.

De profesie inginer, acesta intră în politică după Revoluție că membru al Partidului Democrat, cu ajutorul lui Adrian Videanu pe care îl cunoștea de asemenea din facultate, în 1994 și până în 2001. Devine vicepreședinte al organizației din Turnu Măgurele. În perioada 1995-1996, Liviu Dragnea a ocupat funcția de vicepreședinte al Organizației Județene a Partidului Democrat din Teleorman. De asemenea, a fost directorul de campanie pentru alegerile locale și generale ale PD din Teleroman și a fost ales cosilier local în Consiliul Local din Turnu Măgurele în 1996.

În decembrie 1996 este numit prefect de Teleorman de către Petre Roman. Următorul pas în carieră politică a lui Liviu Dragnea fost să devină cel dintâi președinte al Comisiei de Anticorupție al județului Teleorman. Când Traian Băsescu câștigă șefia Partidului Democrat prin iunie 2001 în detrimentul lui Petre Roman, Liviu Dragnea demisiona și se înscria în PSD. În perioada 2001-2005 a ocupat funcția de președinte executiv al PSD Teleorman și membru în Consiliul Executiv Central. Pe parcursul anilor, a fost ales să ocupe multe alte funcții, dar și însărcinat să se ocupe de diverse campanii, toate pentru Partidul Social Democrat.

Poziția sa în partid a fost tot mai puternică și în 2010 a devenit secretar general al PSD. L-a susținut pe Adrian Năstase în detrimentul lui Ion Iliescu. Pe Mircea Geoană în detrimentul lui Adrian Năstase. Pe Victor Ponta în detrimentul lui Mircea Geoană și s-a înscăunat el însuși în funcția de președinte după ce l-a doborât pe Victor Ponta. În 2012, după 16 ani la conducerea județului Teleorman (un mandat la Prefectură și trei mandate la Consiliul Județean), Liviu Dragnea le-a predat puterea oamenilor săi de încredere.

Fiind singurul candidat, Liviu Dragnea este ales Președinte al Camerei Deputaților pe 21 decembrie 2016, cu 216 voturi „pentru” și 101 „împotriva”. În carieră sa politică, acesta a fost ținta presei constant, fiind în centrul unor conflicte majore. Ultimul eveniment la care acesta a participat a fost chiar nunta fiului său. Un grup de protestatari s-au aflat la domeniul în care a avut loc evenimentul și și-au manifestat nemulțumirea față de socrul mare și partidul pe care îl conduce acesta.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
furt
Român de 41 de ani, judecat la Paris pentru că și-ar fi obligat fratele minor să fure. Doar...
bărci
Un bărbat care și-a înscenat moartea într-un accident de barcă, pentru a lua 4 milioane de...
Close,Up,Of,A,World,Map,With,The,Border,Between
Doi adolescenți nord-coreeni, condamnați la 12 ani de muncă silnică pentru că s-au uitat la...
Law,And,Justice,Symbols.,Bokeh,Background.
28 de ani de închisoare şi despăgubiri de 200.000 de euro pentru bărbatul care a ucis doi...
Te-ar putea interesa și
constantin zapan
Bărbatul care a violat în 2022 două surori de 10 și 12 ani și-a aflat sentința. Va sta 35 de...
tammy sytch
Tammy Sytch, primul star al wrestlingului feminin, condamnată la 17 ani de închisoare. Beată...
ana morodan
Ana Morodan, condamnată la 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare, după problemele cu...
mario-iorgulescu-1
Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru omor, după...
Partenerii noștri
Digi24 O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un concurs de frumusețe și s-a calificat pentru Miss Argentina
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
DigiSport Hermannstadt - Petrolul 2-0. Sibienii câștigă categoric urcă pe primul loc în play-out
Hermannstadt - Petrolul 2-0. Sibienii câștigă categoric urcă pe primul loc...
PeRoz Un puști de 12 ani i-a scris o scrisoare prințului William și l-a invitat la școala lui. Ce a urmat apoi întrece orice imaginație
Un puști de 12 ani i-a scris o scrisoare prințului William și l-a invitat...
Film Now Mel Gibson, într-o apariție rară alături de iubita sa cu 34 de ani mai tânără și fiul lor. Actorul a fost supus recent unei operații la umăr
Mel Gibson, într-o apariție rară alături de iubita sa cu 34 de ani mai...
Digi World Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu...
ProFM Celine Dion, săptămâni de tratament din cauza accesoriului de 3 kg purtat în ziua nunții: "Aveam o rană cât un ou în mijlocul frunții"
Celine Dion, săptămâni de tratament din cauza accesoriului de 3 kg purtat...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
World Youth Festival on the Federal Territory "Sirius". Open dialogue as part of the educational marathon "Znanie. First" "Image of Russia: reality and imposed stereotypes."
Purtătorul de cuvânt al lui Putin: Statele Unite „sunt direct implicate”...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
transplant (1)
Al doilea transplant de rinichi de porc la o persoană în viaţă, realizat în SUA. Pacienta a...
Smiley
Smiley, reacție după ce Dinu Maxer s-a arătat deranjat de titlul piesei „S-a furat mireasa”...
Pâine/ Shutterstock
Care este cea mai bună pâine. Anunțul făcut de un medic specialist gastroenterologie: „Ar...
Klaus Iohannis a primit-o la Palatul Cotroceni pe Ursula von der Leyen/ Foto: Facebook
Politico: Klaus Iohannis, cotat cu cele mai mari şanse pentru a-i lua locul preşedintei...