Acum la Digi FM Alex Vidia AALIYAH - Try Again

Vremea se încălzește în următoarele două săptămâni. Prognoza pentru fiecare zonă a țării

vreme insorita
Foto: Shutterstock

Temperaturile vor crește în decursul următoarelor două săptămâni (29 ianuarie - 11 februarie). Maximele vor atinge valori de 14-15 grade în Oltenia, Dobrogea, Banat şi Muntenia, însă probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor rămâne ridicată pe întreg intervalul de prognoză, transmite ANM.

În Banat, în primele două zile ale intervalului se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normalul climatologic, respectiv o medie de 3 - 5 grade, ulterior se va încălzi uşor, astfel în ultima zi din ianuarie şi în primele două zile din februarie sunt prognozate maxime de 7 - 8 grade. O perioadă caldă este estimată începând din 3 februarie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi în general peste 10 grade, cu posibile valori de 14 - 15 grade, în zilele de 4, 5 şi 6 februarie. Nopţile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie regională a acestora între -6 şi -4 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori în general pozitive, cuprinse între 0 şi 4 grade. Prognoza indică o probabilitate ridicată pentru precipitaţii în 2 şi 3 februarie şi în perioada 7 - 11 februarie.

În Crişana, până în 2 februarie valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 3 - 6 grade şi de la -6 la -4 grade pentru cele minime. O perioada caldă este estimată începând cu 3 februarie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi în general de 8 - 11 grade, iar a celor minime va fi cuprinsă între 0 şi 4 grade. Se vor semnala precipitaţii începând cu seara zilei de 1 februarie, dar şi pe 2 şi 3 februarie, iar cu o probabilitate ridicată şi în perioada 7 - 11 februarie.

În Transilvania, în această săptămână, până pe data de 2 februarie, la nivelul acestei regiuni sunt prognozate maxime termice de 2 - 5 grade şi minime în general cuprinse între -10 şi -6 grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare. După acest interval şi până la finalul primei decade a lunii februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit în această perioadă, respectiv o media zilnică a temperaturilor maxime ce va oscila între 7 şi 10 grade şi minime în jurul a zero grade. Precipitaţii se vor semnala începând din seara zilei de 1 februarie, dar şi pe 2, 3 şi posibil pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată şi în perioada 7 - 11 februarie.

În Maramureş, până vineri, 2 februarie, vremea va fi normală sub aspect termic, cu o medie a temperaturilor maxime de 3 - 4 grade şi minime în general de până la -7 grade. Va urma o perioadă caldă, între 3 şi 7 februarie, când media zilnică a temperaturilor maxime se va apropia de 10 grade, iar minimele, în general pozitive, vor avea o medie de 2 - 4 grade. Ulterior, până la finalul primei decade, datele actuale indică menţinerea unor temperaturi peste normalul climatologic (maxime de 6 - 8 grade şi minime între -2 şi 0 grade). Începând cu după-amiaza zilei de 1 februarie, se vor semnala precipitaţii, dar şi pe 2, 3, posibil 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată şi în perioada 6 - 11 februarie, scrie Agerpres.

În Moldova, pornind de la medii în jurul a un grad în prima zi a intervalului, maximele vor creşte treptat până spre 8 grade în primele două zile din februarie, apoi încălzirea va fi semnificativă până la 12 grade, valoare ce va fi specifică pentru intervalul 4 - 6 februarie. După acest interval, valorile termice diurne vor fi mai scăzute, spre o valoare zilnică estimată la 7 - 8 grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi pentru temperaturile minime, care vor caracteriza o vreme rece în primele nopţi, cu o medie de la -6 la -4 grade, apoi în perioada 3 - 7 februarie preponderente vor fi temperaturile pozitive (minime de 2 - 4 grade), iar spre finalul intervalului acestea se vor situa în jurul valorii de zero grade. Temporar, vor fi precipitaţii în 2 şi 3 februarie, şi cu o probabilitate în creştere după 7 februarie.

În Dobrogea, media maximelor va creşte de la două grade, până spre 12 - 14 grade, prognozate pentru intervalul 3 - 7 februarie, valori ce se vor situa cu mult peste normalul climatologic al acestor zile. Valorile termice se vor menţine ridicate şi după acest interval (maxime în general de peste 10 grade). Nopţile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie regională a acestora cuprinsă între -5 şi -2 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori termice pozitive, între 2 şi 5 grade. Sunt posibile precipitaţii slabe în jurul datei de 2 februarie şi cu o probabilitate în creştere după 8 februarie.

În Muntenia, în primele două zile ale intervalului, media regională a temperaturilor maxime va fi în jurul a 3 grade şi va creşte la 6 - 9 grade, în zilele de 31 ianuarie, 1 şi 2 februarie. Încălzirea va fi semnificativă în perioada 3 - 7 februarie, când maximele vor fi cu mult peste normalul climatologic, la o medie regională de 12 - 15 grade, apoi este posibilă o scădere uşoară spre valori în jurul a 10 grade. Nopţile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie regională a temperaturilor minime de până la -7 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori termice pozitive, cuprinse între 0 şi 3 grade. Vor fi posibile precipitaţii slabe în jurul datei de 2 februarie, iar cu o probabilitate în creştere şi după 8 februarie.

În Oltenia, luni şi marţi, media temperaturilor maxime va fi de 4 - 7 grade şi va creşte la 10 grade, în zilele de 1 şi 2 februarie, iar în perioada 3 - 7 februarie, încălzirea va fi semnificativă, când maximele vor fi cu mult peste normalul climatologic, spre o medie estimată la 12 - 15 grade. După acest interval, este posibilă o scădere uşoară a regimului termic spre 10 grade. Nopţile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie a temperaturilor minime între -7 şi -3 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori termice pozitive, cuprinse între zero şi 3 grade. Sunt posibile precipitaţii slabe în jurul datei de 2 februarie, precum şi cu o probabilitatea în creştere după ziua de 8 februarie.

La munte, în prima zi, vremea va fi rece, cu maxime termice în medie de -4 grade, apoi se va încălzi, astfel că, pe 31 ianuarie, se va ajunge la 4 grade. Aceste alternanţe se vor menţine şi în restul intervalului de prognoză, iar temperaturile maxime vor oscila între -2 şi 4 grade. Nopţile vor fi geroase la începutul intervalului, după care valorile termice vor fi în creştere, chiar semnificativă,
în perioada 4 - 7 februarie, când media temperaturilor minime se va apropia de zero grade. Precipitaţii se vor semnala începând din după-amiaza zilei de 1 februarie, dar şi pe 2, 3 şi, posibil, pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată în perioada 6 - 11 februarie.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
Andrei Ionu�› Pandele in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si FCSB, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe
Etapa 5 din SuperLiga: Meciuri tensionate și derby-ul așteptat
Atacul teroriștilor Hamas la festivalul din Israel/ Profimedia
O tânără care a supraviețuit atacului Hamas de la festivalul Nova a...
Taylor Swift/ Foto: Instagram
Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...
Pe aceeași temă
Easter,Eggs,In,Grass,,Sunny,Weather
Vremea de Paște: temperaturi mai ridicate decât normalul în toată țara, cu ploi în prima...
Vreme însorită, caldă, soare, vară, primăvară, parc, relaxare, natură
Vreme mai caldă decât în mod normal, în următoarele două săptămâni din aprilie. Prognoza...
Vremea/ Shutterstock
Vremea în aprilie 2024. Sunt așteptate temperaturi mai ridicate decât cele specifice
Vreme însorită, caldă, soare, vară, primăvară, parc, relaxare, natură
Vreme extrem de caldă în această săptămână. Meteorologii anunță că aria precipitaţiilor se...
Te-ar putea interesa și
Sunset,Or,Sunrise,In,A,Winter,Park,With,Trees,Covered
ANM: Oscilaţii mari de temperatură de la o săptămână la alta în perioada 5-18 februarie
vânt puternic
Avertizare cod galben de vânt pentru cea mai mare parte a ţării, până luni seară
Thermometer,On,Snow,Shows,Low,Temperatures,In,Celsius,Or,Farenheit.
Minus 22,9 grade Celsius la Întorsura Buzăului, cea mai scăzută temperatură din ţară
Hot Weather In Winter In Barcelona, Spain - 24 Jan 2024
Aproape 30 de grade Celsius în Spania. Val de căldură în plină iarnă. Experții se declară...
Partenerii noștri
Digi24 Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să...
DigiSport Dorinel Munteanu s-a comparat cu Xabi Alonso, după calificarea în finala Cupei României
Dorinel Munteanu s-a comparat cu Xabi Alonso, după calificarea în finala...
PeRoz O femeie își crește singură cei 12 copii: „Îmi este greu să le asigur hrana necesară!” Singurul lucru pe care l-ar schimba Veronica
O femeie își crește singură cei 12 copii: „Îmi este greu să le asigur...
Film Now Ce a făcut Tom Cruise în ziua în care unicul lui copil biologic a împlinit 18 ani. Suri, crescută doar de mamă de la 6 ani
Ce a făcut Tom Cruise în ziua în care unicul lui copil biologic a împlinit...
Digi World Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a...
ProFM Taylor Swift aruncă săgeți către foștii ei iubiți, Joe Alwyn și Matty Healy, în noul album: "Cum rămâne cu trădarea ta tăcută?"
Taylor Swift aruncă săgeți către foștii ei iubiți, Joe Alwyn și Matty...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
ion tiriac si simona halep
Ion Țiriac: "Ar fi frumos ca Simona Halep să primească un wild card la JO...
Ultimele știri din matinal
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Doctorul Adrian Marinescu
Cum să te aperi de ploșnițe (păduchii de pat): Sfaturi de la doctorul Adrian Marinescu
Ultimele știri
costuri ale alimentelor din România vs. Japonia
Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de...
Shenzhen, China
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă. Milioane de persoane, expuse...
zapada judetul salaj magura priei
De la 30°C și vreme de plajă, la 30 de cm de zăpadă și îngheț, toate într-o săptămână, în...
furt
Doi adolescenţi de 14 şi 17 ani, reținuți după ce i-au smuls unei femei două lănțișoare de la...