Acum la Digi FM Ramon Cotizo 1 BRYAN ADAMS - Christmas time

Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni, pe regiuni. Când revin ploile

Toamnă călduroasă, caniculă în septembrie, soare
Foto: Pexels

Meteorologii ANM anunță vreme oscilantă până pe 25 septembrie, cu episoade de răcire și încălzire. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în zilele de 17 și 18 septembrie.

Cum va fi vremea în intervalul 12 - 25 septembrie, în fiecare regiune din țară:

Vremea în Banat

În primele două zile ale intervalului se vor înregistra valori termice în general în jurul mediilor climatologice ale perioadei, respectiv o medie a maximelor de 22...24 de grade și minime de 10...12 grade. Încălzirea care se va produce la mijlocul săptămânii (14 – 16 septembrie) va însemna pentru această regiune atingerea unor maxime în medie de 28...30 de grade și minime de 15...16 grade. După acest interval vremea se va răci semnificativ, urmând să devină răcoroasă, cu medii ale valorilor maxime de numai 16...18 grade și minime în jurul a 6 grade. Totuși spre finalul celor două săptămâni de prognoză se întrevede o nouă încălzire, astfel că temperaturile maxime estimate ar putea depăși 20...22 de grade, iar cele minime vor atinge o medie de 10 grade. Probabilitatea pentru averse mai frecvente și însemnate cantitativ va fi ridicată între 15 şi 17 septembrie, dar ploi slabe, cu caracter temporar și pe arii restrânse, vor fi posibile și în a doua săptămână de prognoză.

Vremea în  Crișana

În primele două zile ale intervalului la nivelul regiunii maximele termice vor fi de 20...22 de grade, iar cele minime de 9...11 grade. Încălzirea ce va urma în zilele de la mijlocul săptămânii (14 – 16 septembrie) va însemna pentru această regiune atingerea unor maxime în medie de 25...27 de grade și minime de 14...15 grade. Răcirea vremii va fi semnificativă îndeosebi în perioada 18 – 22 septembrie, când valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 15...17 grade și minime în jurul a 6 grade. Spre finalul celor două săptămâni de prognoză se întrevede o nouă încălzire, astfel că temperaturile maxime estimate ar putea depăși 20...22 de grade, iar cele minime vor atinge o medie de 10 grade. Probabilitatea pentru averse mai frecvente și însemnate cantitativ va fi ridicată între 15 şi 17 septembrie. Ploi slabe se vor semnala pe arii restrânse și în a doua săptămână de prognoză.

Vremea în Transilvania

Intervalul va debuta cu o medie regională a temperaturilor maxime de 18...19 grade și de 6...8 grade pentru cele minime, caracterizând o vreme răcoroasă. În perioada 14 - 16 septembrie vremea se va încălzi, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 24...25 de grade, iar cele nocturne la medii de 12...14 grade. Ulterior, răcirea vremii va fi treptată dar semnificativă, astfel că media maximelor va scădea la 14 grade, iar a celor minime la 3...4 grade. Spre finalul intervalului se va încălzi din nou, până spre maxime termice în jurul a 20 de grade și minime de 6...8 grade.
Probabilitatea pentru averse, izolat însemnate cantitativ, va fi ridicată între 15 şi 18 septembrie. Ploi slabe se vor semnala local și temporar și în restul intervalului.

Vremea în Maramureș

În perioada celor două săptămâni de prognoză vor fi alternanțe termice importante. În primele două zile, media regională a temperaturilor maxime va fi de 18...19 grade și de 8...10 grade pentru cele minime, caracterizând o vreme răcoroasă. Ulterior temperaturile diurne vor ajunge la medii de 22...24 de grade, iar cele nocturne în creștere semnificativă la medii de 14...16 grade. Ulterior, răcirea vremii va fi treptată dar semnificativă, astfel că media maximelor va scădea la 14 grade, iar a celor minime la 4...6 grade. Spre finalul intervalului se va încălzi din nou, până spre maxime termice în jurul a 20 de grade și minime în jur de 8 grade. Probabilitatea pentru averse, izolat însemnate cantitativ, va fi ridicată între 15 şi 18 septembrie. Ploi slabe se vor semnala local și temporar și în restul intervalului.

Vremea în Moldova

În primele două zile vremea va fi răcoroasă, cu o medie a maximelor de 18...19 grade și a minimelor în jurul a 10 grade, dar în perioada 14-16 septembrie vremea se va încălzi semnificativ, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 26...28 de grade, iar cele nocturne la medii de 14...16 grade. Cea de-a doua săptămână va debuta tot cu o vreme răcoroasă cu medii ale maximelor ce vor scădea până spre 16 grade și minime de 6...7 grade, însă după 22 septembrie se va încălzi din nou (maxime în medie de 20...22 de grade și minime de 8...9 grade). Pe parcursul celor două săptămâni vor fi intervale în care local și temporar va ploua. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse și cantități de apă însemnate va fi mai ridicată în 17 și 18 septembrie.

Vremea în Dobrogea

În primele zile ale intervalului valorile termice maxime vor oscila între 21 și 24 de grade, iar minimele se vor situa în general între 13 și 16 grade. În perioada 15 - 17 septembrie vremea va deveni caldă pentru mijlocul lunii septembrie, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge la medii de 28...30 de grade, iar cele minime vor fi în jur de 18 grade. Ulterior, răcirea vremii va fi treptată dar semnificativă, astfel că în a doua săptămână de prognoză, media maximelor va fi de 18...19 grade, iar a celor minime la 10...12 grade. Trecător va mai ploua în primele două zile ale intervalului, însă probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi mai ridicată în zilele de 17 și 18 septembrie.

Vremea în Muntenia

În primele zile (12-14 septembrie) valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei; media maximelor va fi în jurul a 24 de grade, iar cea a minimelor de 10...13 grade. În 15 și 16 septembrie vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, astfel că media maximelor va atinge 30...32 de grade, iar minimele vor fi în general de 15...17 grade. Ulterior, răcirea vremii va fi treptată dar semnificativă, astfel în perioada 19-22 septembrie, media regională a maximelor va scădea spre 18...20 de grade, iar a celor minime la 7...8 grade. Spre finalul intervalului se întrevede o încălzire ușoară, până spre maxime termice în jurul a 22 de grade și minime de 10 grade. Trecător va mai ploua în primele două zile ale intervalului, însă probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi mai ridicată în zilele de 17 și 18 septembrie.

Vremea în Oltenia

În primele zile ale intervalului se vor înregistra valori termice în general în jurul mediilor climatologice ale perioadei, respectiv o medie a maximelor de 24...25 de grade și minime de 10...12 grade. La mijlocul săptămânii (15 – 16 septembrie) vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, cu maxime în jurul a 30 de grade și minime de 15...17 grade. După acest interval vremea se va răci trepat, dar semnificativ, urmând să devină răcoroasă în perioada 19-22 septembrie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 17...18 grade, iar a celor minime de 7...8 grade. Spre finalul celor două săptămâni de prognoză se estimează o încălzire ușoară, spre o medie a maximelor în jurul a 22 de grade și minime de 10 grade. Probabilitatea pentru ploi, posibil însemnate cantitativ, va fi ridicată între 16 şi 18 septembrie, dar ploi slabe, cu caracter temporar și pe arii restrânse, vor fi posibile și la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Vremea la munte

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la începutul intervalului (12 și 13 septembrie), când media maximelor va fi în jurul valorii de 10 grade, iar cea a minimelor de 3...4 grade. În perioada 14-16 septembrie încălzirea vremii va fi semnificativă, astfel că media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi de 17...18 grade, iar a celor minime de 8...10 grade. Din 17 septembrie valorile termice vor fi tot mai scăzute de la o zi la alta, urmând să se atingă maxime de numai 6 grade și minime în jur de 0 grade. Spre finalul celor două săptămâni, temperatura va mai crește ușor, la maxime în jurul a 10...12 grade și minime de 2...4 grade. Local și temporar vor fi ploi pe tot parcursul intervalului de referință. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse și cantități de apă însemnate va fi mai ridicată în perioada 15 – 18 septembrie.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Recomandări DigiFM
Schengen
Val de glume după ce Austria s-a opus aderării României la spațiul...
universitatea craiova1
Universitatea Craiova boicotează Austria printr-o serie de măsuri
dorin cioaba
Dorin Cioabă, reacție după ce Austria s-a opus aderării României la...
Pe aceeași temă
Ninsoare,precipitații,zăpadă
Un val de aer polar pune stăpânire pe România. Care sunt zonele în care va ninge, iar...
Ninsoare pe copaci
Atenționare de ninsori în 11 județe, până duminică dimineață. Care sunt zonele vizate de codul...
Umbrelă în ploaie
Urmează zile cu ploi în cea mai mare parte a țării. În nordul Moldovei va ninge
A,Cup,Of,Hot,Coffee,Or,Tea,On,The,Window
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni din noiembrie. Prognoza meteo pe regiuni
Te-ar putea interesa și
Temperaturile vor fi mai ridicate pe întreg teritoriul/ Shutterstock
Vremea se schimbă începând de duminică. Temperaturile vor fi mai ridicate pe întreg teritoriul...
Autumn,Background,Landscape.,Yellow,Color,Tree,,Red,Orange,Foliage,In
Vremea în noiembrie. Cât timp vor mai fi temperaturi ridicate și când pot apărea lapovița și...
toamna
Cum va fi vremea în noiembrie. Ultima lună de toamnă debutează cu temperaturi peste normalul...
Autumn,Forest,Path.,Orange,Color,Tree,,Red,Brown,Maple,Leaves
Sfârșitul lunii octombrie aduce temperaturi de vară în sudul țării. Cum va fi vremea în...
Partenerii noștri
Digi24 Ratarea Schengen și cum ieșim din acest moment de frustrare națională
Ratarea Schengen și cum ieșim din acest moment de frustrare națională
DigiSport Președintele lui PSG a numit starul de la Cupa Mondială pe care îl vrea gratis! Ce nu pare să știe liderul parizian
Președintele lui PSG a numit starul de la Cupa Mondială pe care îl vrea...
PeRoz Daune substanțiale primite de niște surori gemene acuzate că au trișat la un examen. Au renunțat la Medicină din cauza scandalului
Daune substanțiale primite de niște surori gemene acuzate că au trișat la...
Film Now Cele mai bine plătite actrițe în 2022. Cine sunt vedetele de la Hollywood care au încasat milioane de dolari în acest an
Cele mai bine plătite actrițe în 2022. Cine sunt vedetele de la Hollywood...
Digi World Cel mai bun mod de a-ți încărca bateria telefonului pentru a-i prelungi viața. Fă un lucru simplu și nu-ți vei mai schimba device-ul des
Cel mai bun mod de a-ți încărca bateria telefonului pentru a-i prelungi...
Digi Animal World Reacția unui câine când vede o imprimantă a devenit virală. Patrupedul nu a stat deloc pe gânduri și a acționat: „Am răs cu lacrimi”
Reacția unui câine când vede o imprimantă a devenit virală. Patrupedul nu...
ProFM Rod Stewart a trecut printr-o mare spaimă: fiul lui de 11 ani, de urgență la spital, după ce s-a prăbușit pe terenul de fotbal
Rod Stewart a trecut printr-o mare spaimă: fiul lui de 11 ani, de urgență...
Digi Life Obiceiurile care îți afectează auzul. Știai că sunt atât de periculoase?
Obiceiurile care îți afectează auzul. Știai că sunt atât de periculoase?
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digifm.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utmt, __utmb, __utmc, __utmz
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY, APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
auth_token, twll, secure_session, guest_id, __utma, remember_checked, remember_checked_on
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi aici politica de confidențialitate