Acum la Digi FM Digi FM RIHANNA - Diamonds

Opt persoane, între care şi doi profesori, arestate preventiv pentru trafic de droguri în Buzău

DIICOT
DIICOT

Opt persoane, două dintre acestea fiind cadre didactice, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile în urma percheziţiilor organizate de DIICOT la o grupare infracţională bănuită de operaţiuni cu droguri de mare risc.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Buzău a admis cererea procurorilor de arestare preventivă pe numele persoanelor bănuite.

"Soluţia pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Buzău. În baza art.226 C.pr.pen., art.223 alin.2 C.pr.pen. raportat la art.202 alin.1, 3 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpaţilor..., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 27.09.2023 până la data de 26.10.2023, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare", se precizează în minuta Tribunalului Buzău.

În urma percheziţiilor desfăşurate de anchetatori, au fost ridicate sume de bani, droguri şi mai multe cântare.

"În urma celor 26 de percheziţii domiciliare, efectuate în judeţele Buzău, Vrancea, Brăila şi Teleorman, au fost descoperite şi ridicate 150 de grame de materie vegetală tocată (canabis), 120 de grame de substanţă cristalizată, albă (3-CMC) şi 22 de seminţe de canabis. De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat 57 de comprimate, 150 de grame de substanţă galbenă (NSP), 17 telefoane mobile, 6 cântare, 1 laptop, 390 de euro şi 7.900 de lei. Astfel, după finalizarea audierilor, procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău au dispus reţinerea a 8 persoane bănuite, iar, faţă de alte 5, a fost luată măsura controlului judiciar", a transmis IPJ Buzău.

Mai multe persoane din judeţul Buzău, printre care s-ar număra şi doi suplinitori în cadrul unor instituţii de învăţământ, sunt cercetate după ce ar fi achiziţionat, folosindu-se de o aplicaţie online criptată, canabis şi alte droguri de mare risc pe care le-ar fi plătit cu criptomonedă, iar locul de ridicare a mărfii era ulterior comunicat de vânzător prin intermediul coordonatelor GPS, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

"Reamintim că, la data de 26 septembrie a.c., poliţişti Serviciului pentru Combaterea Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 26 de percheziţii domiciliare, în judeţele Buzău, Vrancea, Brăila şi Teleorman, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie. Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, mai mulţi bănuiţi, din judeţul Buzău, ar fi achiziţionat, de la persoane din judeţele Vrancea, Brăila şi Teleorman, diferite cantităţi de droguri de risc (canabis), mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) şi substanţe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA şi 5F-ADB), în vederea comercializării, către consumatori din municipiul Buzău. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că drogurile ar fi fost comandate prin intermediul unor aplicaţii online criptate, iar plata s-ar fi realizat prin transferuri în echivalentul unei criptomonede. Distribuţia şi vânzarea ulterioară a drogurilor ar fi avut loc fără ca persoanele să se întâlnească, cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie şi coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacţiei. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", a transmis anterior IPJ Buzău.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
Bielsko,,Poland,-,12.10.2021:,The,Student,Learns,Math,On,His
Elevii polonezi au scăpat de temele obligatorii pentru acasă
ambulanță
Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional C.D. Loga din Timişoara au ajuns la spital...
Juan Orlando Hernandez/ Profimedia
Fostul preşedinte din Honduras a fost condamnat în SUA pentru trafic internaţional de droguri...
batrana
Bunicuță de 87 de ani, traficantă de droguri. Vindea substanțe interzise sub coorodonarea...
Te-ar putea interesa și
politist-1ecuson-politia-romana
O femeie de 87 de ani din Ialomiţa, cercetată pentru trafic de droguri. Ar fi vândut canabis...
masina politie noaptea
Un pacient a fugit din Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, secţia Ojasca. Bărbatul fusese...
Colegiul Naţional ”B.P. Haşdeu” din Buzău trebuie să plătească unui fost elev daune morale de 3.000 de euro, după ce, în 2018, acesta a primit media 2 la purtare pe primul semestru, în urma unei postări pe Facebook. Ulterior, elevul a luat Bacalaureatul cu 9.05, iar părinţii săi au acţionat unitatea şcolară în instanţă. Decizia pronunţată de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti este definitivă. În anul 2018, elevul Andrei Voicu din clasa a XI-a a postat pe un grup de Facebook al liceului un videoclip în care apărea profesoara lui de desen însoţit de mesajul: ”Colegiul «Bogdan Petriceicu Hasdeu» este liceul în care este interzisă purtarea bărbii şi a părului lung, dar unde predă una dintre cele mai luminate minţi ale sistemului de învăţământ, această struţo-cămilă a artei, care se zbate între vocaţia de a cânta şi de a desena.” Fapta sa a fost analizată în Consiliul Profesoral care a decis scăderea mediei la purtare, însă părinţii copilului au susţinut nevinovăţia acestuia şi au deschis o acţiune în instanţă. Ulterior, elevul a promovat examenul de bacalureat cu nota 9.05. ”În urma eforturilor noastre susţinute, Colegiul a fost obligat să radieze menţiunile din evidenţele şcolare ale lui Andrei, inclusiv nota injustă de 2 la purtare, şi să revizuiască media pe semestrul 1. Mai mult, justiţia i-a acordat clientului nostru daune morale în valoare de 3.000 de euro, marcând astfel recunoaşterea impactului emoţional şi psihologic pe care abuzul de putere îl poate avea asupra unui elev”, au transmis, miercuri, reprezentanţii cabinetului de avocatură care l-a reprezentat pe elev pe toată durata procesului în instanţă. De asemenea, reprezentanţii cabinetului de avocatură au mai transmis că victoria nu este doar a lui Andrei, ci a tuturor elevilor care se confruntă cu nedreptăţi în sistemul educaţional. ”Suntem emoţionaţi şi încurajaţi de acest succes şi ne reafirmăm angajamentul de a apăra drepturile şi libertăţile elevilor. Fiecare tânăr merită un mediu educaţional corect şi pozitiv, unde drepturile elevilor sunt respectate şi apărate”, au mai transmis reprezentanţii cabinetului de avocatură. În luna aprilie a anului 2023, Tribunalul Buzău pronunţao primă decizie pe fond, prin care obliga Colegiul Naţional ”B.P. Hasdeu” să radieze ”menţiunile din evidenţele şcolare în ceea ce îl priveşte pe reclamant cu privire la aplicarea notei 2 la purtare pe semestrul I al anului şcolar 2018-1019” şi să-I plătească elevului 3.000 de euro daune morale şi cheltuieli de judecată de 2.800 de lei. Marţi, Curtea de Apel Ploieşti a respins definitiv recursurile formulate de Colegiu şi de reclamant menţinând decizia Tribunalului Buzău din 2023. ”Respinge recursurile, ca nefondate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.01.2024”, este decizia instanţei.
Colegiul Naţional ”B.P. Haşdeu” din Buzău, bun de plată în fața unui elev, după ce acesta a...
Details,Of,A,Paramedic,Uniform,From,The,Romanian,Emergency,Rescue
7 copii au ajuns la spital, după un accident la ieșire din Buzău. Planul Roșu de Intervenție a...
Partenerii noștri
Digi24 O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut că îi livrează mâncare și a împușcat-o
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale...
DigiSport Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”
Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul...
PeRoz O femeie a cerut ajutor pe internet pentru a-l găsi pe soțul care a plecat brusc și a dispărut fără urmă. Ce a urmat a uimit-o și pe ea
O femeie a cerut ajutor pe internet pentru a-l găsi pe soțul care a plecat...
Film Now Shannen Doherty, diagnosticată cu cancer în stadiu terminal, fotogriată pe tocuri în Malibu, alături de o prietenă. Actrița pare într-o formă de invidiat
Shannen Doherty, diagnosticată cu cancer în stadiu terminal, fotogriată pe...
Digi World O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier...
ProFM Jon Bon Jovi, adevărul despre provocările din căsnicia lui de 35 de ani: „Nu am fost vreun sfânt”
Jon Bon Jovi, adevărul despre provocările din căsnicia lui de 35 de ani...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
salcie
De ce se duce salcie la biserică în Duminca Floriilor
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
donald trump si Kristi Noem
Kristi Noem, posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump, povestește în cartea de memorii cum...
canotaj romania
Bronz la Campionatele Europene de Canotaj 2024 pentru echipajul de 8+1 masculin. Trei medalii...
David Popovici
David Popovici și-a luat pauză de la facultate pentru a se dedica 100% pregătirii pentru JO de...
Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc
O medalie de aur și una de argint pentru România la Campionatul European de Canotaj