Gitta Saxx, actrița și prezentatoarea TV în vârstă de 60 de ani, care a avut o relație cu Felix Baumgartner în urmă cu aproape 20 de ani, a transmis un mesaj emoționant după moartea acestuia.
Într-o postare pe rețelele sociale, Gitta și-a exprimat regretul profund față de dispariția sportivului austriac. Felix, în vârstă de 56 de ani, și-a pierdut viața după ce s-a prăbușit cu o parapantă cu motor într-o piscină a unui complex hotelier din Porto Sant’Elpidio, Fermo. Potrivit presei italiene, se pare că sportivul ar fi suferit un infarct în aer și era deja decedat în momentul impactului.

„Ai făcut ceea ce te făcea fericit încă din copilărie: să urci cât mai sus, să te cațeri în copaci și pe orice perete – așa cum îmi spunea mama ta!
Întotdeauna ai visat să zbori, să fii liber, să trăiești fără limite. Să simți riscul, să celebrezi viața... Erai un spirit rebel, dar și extrem de clar, treaz, inteligent și mai curajos decât oricine altcineva!
Ce m-a fascinat cel mai mult la tine era umorul tău – stilul tău jucăuș. Râdeam mult împreună!
Oh, Felix... acum ești sus, departe, și probabil zbori alături de îngeri”, a transmis ea la scurt timp de când s-a aflat de moartea sportivului, potrivit GSP.
Gitta a încheiat mesajul transmițând gânduri către părinții lui Felix, prietenul său cel mai bun, Klaus, familia Red Bull și toți cei care i-au fost aproape.

Felix Baumgartner și Gitta Saxx au fost într-o relație în perioada 2007–2008. Ulterior, între 2009 și 2013, sportivul a avut o relație cu fosta gimnastă Nicole Ottl, iar din 2014 trăia o poveste de dragoste cu Mihaela Rădulescu.
Cum a devenit cunoscut Felix Baumgartner
Baumgartner a devenit celebru în toamna anului 2012 datorită saltului său din stratosferă, de la o înălţime de peste 36 de kilometri, în SUA.
A sărit de pe statuia lui Hristos din Rio, a zburat cu aripi din carbon peste Canalul Mânecii şi a sărit din stratosferă pe Pământ în 2012: Felix Baumgartner a provocat multă agitaţie pe parcursul vieţii sale, atât prin acţiunile sale, cât şi prin declaraţiile controversate. Baumgartner, născut la 20 aprilie 1969 în Salzburg, visa să zboare încă din copilărie, potrivit News.ro.
„Întotdeauna am vrut să văd lumea de sus”, a declarat el într-un interviu acordat APA cu puţin timp înainte de saltul său din stratosferă. După ce a absolvit o ucenicie ca maşinist şi a lucrat ca mecanic auto, s-a înrolat în armata federală austriacă, unde a fost instruit, printre altele, ca paraşutist.
Austriacul a efectuat primul său salt cu paraşuta în 1996, de pe podul New River Gorge din Virginia de Vest. Din 1997 a fost base jumper profesionist şi a fost sponsorizat de producătorul Red Bull din Salzburg. Marca sa înregistrată, logo-ul cu flacăra şi numărul 502, a fost creată prin înregistrarea la American B.A.S.E. Association în 1998, unde a primit numărul 502. Aici este înregistrat fiecare săritor care a sărit de pe toate cele patru tipuri de obiecte B.A.S.E., adică Building (clădiri), Antenna (antene), Span (poduri) şi Earth (stânci).
Cele mai mari proiecte ale sale au fost săritura din cea mai înaltă clădire de la acea vreme, „Petronas Towers” din Kuala Lumpur, Malaezia, în 1999, iar în acelaşi an Baumgartner a sărit de pe statuia lui Hristos din Rio de Janeiro, Brazilia.
Patru ani mai târziu, a zburat în cădere liberă cu o aripă din carbon special construită pentru acest scop, din Anglia peste Canalul Mânecii până în Franţa. „A fost cea mai frumoasă dimineaţă din viaţa mea”, a declarat el la scurt timp după aceea într-un interviu acordat APA.
Cu toate acestea, cel mai spectaculos proiect al său a fost săritura din stratosferă pe Pământ, pentru a deveni primul om care a depăşit bariera sunetului în cădere liberă de la o înălţime de peste 36 de kilometri, aşa cum a anunţat la începutul anului 2010. Proiectul a avut parte de suişuri şi coborâşuri, iar în octombrie 2010 a trebuit să fie suspendat din cauza unui litigiu în instanţă. „Când lucrezi atât de mult timp la un proiect, uneori îţi pierzi credinţa că va deveni realitate. Ai parte de multe eşecuri, intri într-o şedinţă cu trei probleme şi ieşi cu cinci”, a declarat Baumgartner în 2014.
În toamna anului 2012, după două salturi de testare reuşite, echipa din jurul său s-a pregătit pentru saltul final în deşertul din New Mexico. Pe 14 octombrie 2012, condiţiile meteorologice din Roswell au fost favorabile şi Baumgartner a fost transportat într-o capsulă, de un balon cu heliu, la o altitudine de aproape 39 de kilometri. Cu cuvintele „Acum vin acasă”, s-a aruncat în gol, în aplauzele furtunoase ale echipei sale şi ale rudelor sale. După o rotire iniţială, Baumgartner s-a stabilizat şi a aterizat în siguranţă în deşert. „Uneori trebuie să urci foarte sus pentru a vedea cât de mic eşti de fapt”, a spus el.
Citește și: Felix Baumgartner a murit. Iubitul Mihaelei Rădulescu s-a prăbușit cu parapanta în Italia
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!