Acum la Digi FM Alex Vidia OFENBACH - OVERDRIVE

Digipedia va difuza, în fiecare lună, o ediție specială prezentată de prof. Alexandru Mironov și dr. Bogdan Ivănescu

digipedia

Digi World lansează, începând din luna martie, ediții speciale lunare ale emisiunii Digipedia-Știință, astfel, jurnalistul de știință Alexandru Mironov îl va avea drept coprezentator permanent pe dr. Bogdan Ivănescu, în premieră, după 12 ani de emisie. Primele două ediții speciale vor fi difuzate pe 25 martie și 1 aprilie, de la ora 21:00, pe Digi World, iar invitatul acestora va fi renumitul Dorin-Dumitru Prunariu, primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic.

Talk-show-ul moderat cu energie, cunoaştere şi curiozitate de către cel mai cunoscut şi mai important popularizator de ştiinţă român, Alexandru Mironov, trece prin schimbări importante, iar începând cu data de 25 martie, în fiecare lună, Digipedia se îmbogăţeşte cu o ediţie specială. Emisiunea va fi prezentată alături de dr. Bogdan Ivănescu, medic și jurnalist de știință aflat în centrul acțiunii celor mai noi episoade ale seriei documentar ZONA DE RISC.

Curiozitatea născută din educația mea medicală va ridica întrebări de o așa natură, însă cred că cel mai important este faptul că axa de rotație a personalității mele este întrucâtva diferită față de cea a colegului de platou, profesorul Mironov, iar acest aspect va face ca discuția cu invitatul să fie purtată pe mai multe arcuri de cerc. Poate că nu vom însuma 360 de grade, însă, cu siguranță, publicului îi va plăcea și îi va fi util!”, a declarat dr. Bogdan Ivănescu, coprezentator în cadrul Digipedia Special.

Împreună, două generaţii de oameni de ştiinţă, pasionaţi şi informaţi, vor dezbate felul în care tehnologia şi avansurile ştiinţei schimbă viaţa de zi de zi. Cei doi prezentatori vor încerca să descopere care este locul expertului, dar şi al omului de rând, în revoluţiile simultane, fie ele digitale, cuantice, spaţiale, biologice sau climatice. Printre primele teme de discuţie se vor număra implicațiile activităților cosmice, dar și salturile științei, în raport cu viitorul cosmonauticii românești.

 „Împreună cu profesorul Alexandru Mironov mi-am dorit să dăm o față nouă singurului Science Talk-show din media românească. Digipedia Ediție Specială reunește trei parametri vitali oricărei societăți: Știință - Educație – Tehnologie. Încercăm, alături de oameni de știință, profesori și formatori de opinie motivați, prin abordări îndrăznețe ale unor subiecte tabu, să înlăturăm „miturile” și concepțiile perimate, fenomenul fake news și farsorii. Ne dorim să descifrăm corect mesajul științific, astfel, venim cu o formulă provocatoare: prof. Alexandru Mironov și dr. Bogdan Ivănescu, doi promoteri ai științei de înaltă calitate. Sper ca demersul nostru jurnalistic să fie bine înțeles și bine primit!”, a declarat Mihaela Popescu, producător executiv al emisiunii Digipedia.

 Digipedia, cea mai longevivă şi reputată emisiune de ştiinţă din istoria televiziunii româneşti, rămâne cea mai importantă sursă de informaţie ştiinţifică. Aceste ediţii speciale lunare vor deveni, cu siguranţă, indispensabile celor care vor să fie la curent cu descoperirile, prognozele, teoriile şi controversele unui domeniu aflat într-o dezvoltare accentuată.

Despre Digipedia Știință

Mai mult ca oricând, Digipedia a acordat o importanță sporită omului, în raport cu știința, tehnologia și mediul înconjurător, cu avalanșa știrilor contradictorii sau false, s-au dezbătut probleme precum poluarea, încălzirea globală accentuată, fenomenele meteo imprevizibile sau împărțirea cosmosului între marile puteri. Discuțiile au fost realizate alături de importanți oameni de știință, profesori și jurnaliști, în încercarea de a descoperi și înțelege mersul lucrurilor. Digipedia, cea mai longevivă şi cea mai reputată emisiune de ştiinţă din istoria televiziunii româneşti, ţine pasul cu evoluţiile din ce în ce mai ameţitoare şi mai greu de cuprins ale acestui domeniu esenţial.

Din 2012, în fiecare vineri seară, de la ora 21:00, Digipedia Știință este singura emisiune din România care aduce telespectatorilor, săptămânal, cele mai noi subiecte din domeniul științei și al tehnologiei, acestea fiind dezbătute alături de invitați de renume. Totodată, aceasta este și cea mai longevivă emisiune a canalului Digi World. Aceste ediții speciale Digipedia-Știință nu ar fi posibile fără dedicarea echipei DIGI Docs, reprezentată de Mihaela Popescu, în calitate de producător executiv și regizor și Bogdan Giurcă, în calitate de editor montaj.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
cristina cioran (2)
Cristina Cioran a povestit printre lacrimi calvarul pe care l-a trăit...
florin citu functionare coalitie digi24
Florin Cîţu spune că alegerea lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
O tânără și-a pregătit singură tortul de nuntă
Val de reacții pe TikTok, după ce o tânără a dezvăluit că și-a...
Pe aceeași temă
Vizual_CP-Zona-de-risc-Digipedia_editii speciale
Digi World aduce două producții TV speciale, în premieră, pe 1 Decembrie
1200x675px_DIGIPEDIA
Ediții speciale Digipedia - Știință: Alexandru Mironov dezbate, la Digi World, oportunitățile...
CP_18.08.2021_Digipedia_Stiinta_laser_Magurele_vizual2
Ediție specială „Digipedia Știință”. Povestea laserului de la Măgurele, cu academicianul...
Alexandru Mironov
Alexandru Mironov și Digipedia Știință revin la Digi World din 18 octombrie
Partenerii noștri
Digi24 Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată...
DigiSport Un nou cuplu celebru. După un an de speculații, a anunțat relația și “internetul a explodat”
Un nou cuplu celebru. După un an de speculații, a anunțat relația și...
PeRoz Sharon Stone, plimbată cu mașina decapotabilă de fiul mijlociu. Actrița de 66 de ani a strălucit de mândrie în dreapta lui
Sharon Stone, plimbată cu mașina decapotabilă de fiul mijlociu. Actrița de...
Film Now Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”: „Aș fi interpretat acel rol mult mai bine!”
Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”...
Digi World Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a...
Stirile Kanal D Unde este Ana-Maria? Tânăra, însărcinată în șase luni, a dispărut în drum spre casă. Ultimul mesaj al fetei: "Eu m-am urcat"
Unde este Ana-Maria? Tânăra, însărcinată în șase luni, a dispărut în drum...
ProFM Dana Nălbaru, retrasă din viața publică, duce un trai liniștit la țară. Ea văruiește copacii, soțul ei, Dragoș Bucur, ară brazdele
Dana Nălbaru, retrasă din viața publică, duce un trai liniștit la țară. Ea...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
Ultimele știri din matinal
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Doctorul Adrian Marinescu
Cum să te aperi de ploșnițe (păduchii de pat): Sfaturi de la doctorul Adrian Marinescu
Ultimele știri
Jontay Porter/ Profimedia
Jontay Porter a fost exclus pe viaţă din NBA. Ce reguli a încălcat jucătorul de top
Berlinale Martin Scorsese Red Carpet
Martin Scorsese are în plan un film biografic despre Frank Sinatra. Cine este actorul pe...
Vlad Pascu
O fată rănită în accidentul produs de Vlad Pascu, declarații la opt luni de la tragedie: „Nu...
Preotul Nicolae Tănase/ foto: ASCOR Constanța
Declarații controversate făcute de un preot celebru: „Fetele frumoase abuzate nu sunt chiar...