Acum la Digi FM Nono Semen KYGO FEAT PARSON JAMES - Stole The Show

Arnold Schwarzenegger împlinește 75 de ani

arnold schwarzeneger martie 2022 profimedia-0666523992
Foto: Profimedia Images

Simbol al culturismului, star la Hollywood şi politician de succes, Arnold Schwarzenegger împlinește azi 75 de ani. Arnold Alois Schwarzenegger s-a născut la Thal, Austria, la 30 iulie 1947, dar din 1968 s-a stabilit în Statele Unite ale Americii. A primit cetăţenia americană în 1983, dar a păstrat-o şi pe cea austriacă.

După terminarea liceului şi a stagiului militar, a urmat studii de economie, susţinând examenul de licenţă în 1980, la Universitatea Wisconsin. A fost atras de sport încă din copilărie. La numai 20 de ani, câştiga titlul Mister Universe la culturism, categoria amatori, fiind cel mai tânăr campion mondial din istoria acestei discipline sportive.

S-a retras temporar din viaţa competiţională în 1975, adunând până atunci şase titluri Mister Olympia (între 1970 şi 1975) şi patru titluri Mister Universe, căpătând porecla „Stejarul austriac” şi devenind un simbol al culturismului mondial. A revenit în 1980 şi a câştigat pentru a şaptea oară titlul Mister Olympia. Nimeni până la Schwarzenegger nu câştigase atâtea titluri de Mister Olympia, deşi ulterior, performanţa sa a fost depăşită de Lee Haney şi Ronnie Coleman.

ARNOLD SCHWARZENEGGER - 1968

În anii '70, s-a lansat în afaceri imobiliare şi s-a apucat de scris.

A înfiinţat, între altele, firma de expediţie şi difuzare ''Oak Productions'', iar, în 1991, împreună cu Sylvester Stallone şi Bruce Willis, a deschis, la New York, prima filială a lanţului de magazine fast-food Planet Hollywood. În 1996, cifra anuală de afaceri a celor 32 de magazine fast-food se ridica la circa 50 de milioane de dolari.

Cariera sa actoricească a început în anii '80, rolurile interpretate impunând un personaj invulnerabil şi invincibil, un justiţiar încăpăţânat şi abil, pentru ca ulterior să abordeze şi roluri de comedie.

A jucat în filme ale unor mari regizori precum Bob Rafelson, Robert Altman, James Cameron, Mark Lester, John Irvin, Ivan Reitman și Paul Verhoeven.

Schwarzenegger Admits Fathering Love Child

A fost distribuit pentru prima oară în filmul ''Hercule la New York'' (1969), urmat de o serie întreagă de alte filme, care l-au propulsat în atenţia publicului: ''Happy Anniversary and Goodbye'' (1974), ''Conan Barbarul'' (1982), ''Terminator'' (1984), ''Conan Distrugătorul'' (1984), ''Commando'' (1985), ''Predator'' (1987), ''Furia roşie'' (1988), ''Total Recall'' (1990), ''Terminator 2: Ziua Judecăţii'' (1991), ''Minciuni adevărate'' (1994), ''Goana după cadou'' (1996), ''Batman & Robin'' (1997), ''Apocalipsa'' (1999), ''Victime colaterale'' (2002), ''Terminatorul 3: Supremaţia Roboţilor'' (2003), ''Terminator - Salvarea'' (2009), ''Eroi de sacrificiu'' (2010), ''Eroi de sacrificiu 2'' (2012), ''Ultima redută'' (2013), ''Escape Plan: Testul suprem'' (2013), ''Sabotage'' (2014), ''Eroi de sacrificiu 3'' (2014), ''Maggie'' (2015), ''Terminator Genisys'' (2015), ''În căutarea răzbunării'' (2017), ''Killing Gunther'' (2017), "Cei care au revoluţionat jocul" (2018), "Terminator: Destin întunecat" (2019), potrivit imdb.com.

arnold schwartzenegger 1980 profimedia-0098133786

În 1976, a jucat în pelicula ''Stay Hungry'', regizată de Bob Rafelson, rol pentru care a fost răsplătit cu Globul de Aur în 1977 la categoria ''Cel mai bun debut masculin al anului''. Totodată, este singurul actor care a fost inclus atât pentru rolurile sale pozitive, cât şi negative în lista ''Hundred Years of Heroes and Villains'' de către Institutul American de Film.

Actorul a scris la o serie de publicaţii având ca temă culturismul: ''Arnold: The Education of a Bodybuilder'' (1977), ''Arnold's Bodyshaping for Woman'' (1979), ''Arnold's Bodybuilding for Men'' (1981), ''The New Encyclopedia of Modern Bodybuilding'' (1998).

EXCLUSIVE: Arnold Schwarzenegger Films Scenes For His New Spy Netflix Tv Series UTap in Toronto, Canada.

Arnold Schwarzenegger nu este doar actor şi scriitor, ci şi politician. Republicanul Schwarzenegger a fost ales, la 7 octombrie 2003, în cadrul unor alegeri de tip special numite recall election, guvernator al Californiei, după demisia democratului Gray Davis. A depus jurământul de învestitură la 17 noiembrie 2003. Mandatul lui Gray Davis urma să se încheie la 8 ianuarie 2007. La 16 septembrie 2006, Schwarzenegger şi-a anunţat candidatura pentru postul de guvernator al Californiei şi a fost reales în noiembrie acelaşi an. Al doilea mandat de guvernator s-a încheiat la 3 ianuarie 2011, el nemaifiind eligibil pentru un al treilea. S-a remarcat prin promovarea surselor alternative, ecologice de energie şi prin campania internaţională dusă împotriva încălzirii globale. A fost cel de-al treizeci şi optulea guvernator al Californiei.

A mai ocupat funcţiile de consilier al preşedintelui George W. Bush responsabil cu Sportul şi Educaţia Fizică, precum şi consilier al guvernatorului de California Pete Wilson în acelaşi domeniu.

EXCLUSIVE: Arnold Schwarzenegger Film Scenes for The New Netflix TV Series Utap in Toronto

În 2012, a fost inclus în rândul celor mai influenţi sportivi din toate timpurile, adică International Sports Hall of Fame. Institutul pentru Stat şi Politică Globală din cadrul Universităţii din California de Sud a fost numit „Schwarzenegger” în onoarea sa. La 28 aprilie 2017, a fost distins cu Ordinul Naţional al Legiunii de Onoare de către oficialităţile franceze, în grad de ''commandeur''.

S-a căsătorit, la 26 aprilie 1986, cu jurnalista Maria Owings Shriver, nepoată a regretatului preşedinte John F. Kennedy, cu care are patru copii - Katherine, Christina, Patrick şi Christopher. În 2011, după 25 ani de căsătorie cei doi s-au despărţit, după ce a ieşit la iveală faptul că Arnold Schwarzenegger avea un copil în afara mariajului, cu menajera familiei.

În octombrie 2012, actorul şi-a publicat memoriile într-o carte autobiografică intitulată ''Total Recall: My Unbelievably True Life Story''.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
Andrei Ionu�› Pandele in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si FCSB, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe
Etapa 5 din SuperLiga (Liga 1): Meciuri tensionate și derby-ul...
Atacul teroriștilor Hamas la festivalul din Israel/ Profimedia
O tânără care a supraviețuit atacului Hamas de la festivalul Nova a...
Taylor Swift/ Foto: Instagram
Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...
Pe aceeași temă
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger a vândut la licitaţie ceasul de lux pe care a uitat să-l declare la vamă
Los Angeles Premiere Of Netflix's 'FUBAR' Season 1, Amc the Grove 14, Los Angeles, California, United States - 22 May 2023
Arnold Schwarzenegger a fost reţinut pe aeroportul din Munchen pentru un ceas nedeclarat
Arnold Schwarzenegger Causes Chaos As He Leaves His London Hotel *NO UK*
Arnold Schwarzenegger crede că ar fi putut să fie „un preşedinte grozav” al SUA. Ce spune...
Ein Roboter T-800 eine Requisite aus dem Film Terminator mit Arnold Schwarzenegger - Die Ausstellung DeutschlandDigital
James Cameron a început să scrie la un nou film „Terminator”
Te-ar putea interesa și
Arnold Schwarzenegger
Sătul să aștepte autoritățile, Arnold Schwarzenegger a astupat o groapă din cartierul său
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger joacă în primul său serial la 75 de ani: "O să vă dea pe spate și o să...
profimedia-0666523991
Arnold Schwarzenegger, mesaj pentru ruși: trebuie să vă spun adevărul despre război
arnold
Arnold Schwarzenegger, implicat într-un accident rutier în Los Angeles
Partenerii noștri
Digi24 Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
DigiSport Ion Țiriac a văzut-o pe Simona Halep din nou pe teren și a dat verdictul
Ion Țiriac a văzut-o pe Simona Halep din nou pe teren și a dat verdictul
PeRoz Au aflat că sunt verișori după 10 ani de căsnicie și trei copii împreună. Ce decizie au luat când au văzut rezultatele testului ADN
Au aflat că sunt verișori după 10 ani de căsnicie și trei copii împreună...
Film Now Dezvăluiri despre Hugh Jackman, după postările controversate: „Nu este interesat să iasă la întâlniri” Actorul a divorțat după 27 de ani de căsnicie
Dezvăluiri despre Hugh Jackman, după postările controversate: „Nu este...
Digi World Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au...
ProFM Alexandru Ciucu, reacție după imaginile în care apare alături de altă femeie. Alina Sorescu a răbufnit: „Faptele vorbesc de la sine”
Alexandru Ciucu, reacție după imaginile în care apare alături de altă...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
incendiu
Incendiu la acoperişul unui bloc din Rădăuţi. Pompierii evacuează...
Ultimele știri din matinal
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Doctorul Adrian Marinescu
Cum să te aperi de ploșnițe (păduchii de pat): Sfaturi de la doctorul Adrian Marinescu
Ultimele știri
San,Jose,,Ca,,Usa,-,November,25,,2023:,Tesla,Cybertruck
Noi probleme descoperite la mașinile electrice. Mii de autoturisme au fost chemate în service
Highway,2,Bucharest,-,Constanta,,Romania,-,10,August,,2021:
Accident în Ploieşti. Două autoturisme s-au ciocnit frontal, şoferul unuia dintre ele fiind...
urs transfagarasan
Alpinist român, avertisment privind înmulțirea necontrolată a urșilor din zona Transfăgărășan...
Emmaneul M
Macron afirmă că va face totul ''pentru a preveni creşterea violenţelor între Liban şi Israel''