Acum la Digi FM Oana Zamfir și Vlad Craioveanu BRITNEY SPEARS - Toxic

Cristina Neagu, după terminarea Mondialului pe locul 12: „Aceasta este valoarea noastră acum”!

neagu11

Naționala de handbal a României a încheiat Campionatul Mondial din Japonia pe locul al 12-lea. “Tricolorele” au obținut calificarea la turneul preolimpic ce va avea loc în luna martie.

Cristina Neagu a oferit câteva explicații și concluzii la finalul aventurii României la Campionatul Mondial din Japonia.

“Jucătoarele trebuie să înțeleagă că trebuie să se antreneze mai bine la echipa de club, pentru că foarte multe lucruri nu se pot face la echipa națională. Trebuie să vii montat, trebuie să te gândești că echipa națională e la cu totul alt nivel, și cred că și-au dat seama acum că nivelul e mult mai ridicat decât ce se întâmplă în Liga Națională. Sper să înțeleagă că este nevoie de mult mai mult ca să joci la echipa națională, și nu doar ca să ajungi la un turneu, ci să faci meciuri bune, să câștigi, să te lupți pentru medalii. Unele dintre noi ne luptăm de ani întregi să ajungem la o Olimpiadă, iar eu îmi doresc din tot sufletul să mergem la Tokyo, pentru că pentru mine cu siguranță ar fi ultima șansă să ajung la o Olimpiadă” – Cristina Neagu, căpitanul naționalei de handbal a României

Toată lumea e vinovată”

Motivele pentru care naționala României a ocupat doar locul al 12-lea la turneul din Japonia sunt multiple.

“Toată lumea e vinovată, începând cu staff-ul și terminând cu noi, jucătoarele. E clar că lucrurile n-au fost așa cum trebuie probabil nici din partea staff-ului, dar nu pot eu să comentez despre antrenori sau despre cine îl critică sau dacă trebuie schimbat sau nu, lucrul ăsta e decis de alții, cu mult mai multă putere decât mine. Eu vorbesc despre fete, pentru că sunt cu ele în vestiar, știu ce vorbim, cum ne încurajăm zi de zi și ce ne dorim să facem și pentru asta mi-am permis să vorbesc despre ele. Însă nu pot să vorbesc eu despre antrenor. Cred că asta este valoarea noastră în momentul de față, de mijlocul clasamentului. Nu puteam spera la mai mult, chiar dacă am fost aproape să luăm două puncte cu Muntenegru. Trebuie să ne gândim și cum am ajuns în runda principală și cum am prins acest loc 12. E clar că nu e o performanță, dar mă bucur că am reușit totuși să fim aici, în condițiile în care sunt echipe mari în afara celor 12. A fost un turneu greu” – Cristina Neagu, căpitanul naționalei de handbal a României.

Evoluție peste așteptări

Revenită recent după accidentarea la genunchi, Cristina Neagu a avut o prestație peste așteptări la turneul din Japonia.

 “Personal, sunt foarte mulțumită de evoluția mea, a fost peste așteptări. Având doar 10 antrenamente de handbal în picioare, nu mă așteptam la foarte multe din partea mea. Atâta vreme cât am avut putere și energie, am jucat la un nivel despre care pot să spun că a fost același cu cel de anul trecut. Doar că am rămas, ușor, ușor, fără benzină, pentru că nu am pregătire fizică și asta a început să se vadă în ultimele meciuri, am început să obosesc.  Cred că faptul că am reușit, practic într-o lună de zile, să ajung la același nivel de anul trecut, este un lucru senzațional, fără lipsă de modestie. Nu știu câți jucători din lume reușesc asta. Nu pot decât să fiu foarte mulțumită și să am grijă de sănătatea mea, pentru că jocul meu de handbal cu siguranță se va îmbunătăți” – Cristina Neagu, căpitanul naționalei de handbal a României.

Absența jucătoarelor de la Corona Brașov

Jucătoarele de la Corona Brașov, lăsate acasă în urma scandalului de dopaj, ar fi putut face diferența la acest Campionat Mondial.

Nu spun că am fi fost campioane mondiale, însă unele dintre fete erau de mai mulți ani la națională, știau sistemul, știau ce trebuie să facă și se simțeau mai bine cu celelalte jucătoare. E greu să aduci jucătoare cu o zi înainte, așa cum s-a întâmplat cu Polocoșer sau cu Elena Dache. E greu și pentru ele, e greu și pentru echipă. Iar unele dintre jucătoarele care lipsesc erau într-o formă foarte bună și cred că lucrurile ar fi arătat altfel cu ele” – Cristina Neagu, căpitanul naționalei de handbal a României.

“România merită să fie la turneul preolimpic”

Patricia Vizitiu nu uită de performanțele obținute de naționala României cu selecționerul Tomas Ryde pe bancă.

“Nu este normal să se dea în antrenor, cu acest cuplu de antrenori am luat o medalie la Mondiale și ne-am calificat la Olimpiadă. Din păcate, anul acesta nu a fost cum a trebuit. Nu cred că asta este valoarea noastră. România merita să fie la un turneu preolimpic datorită rezultatelor din anii trecuți. Sunt sigură că România va arăta cu totul altceva.” – Patricia Vizitiu, componentă a naționalei de handbal a României

„Fără Neagu am fi fost mai jos de locul 15”

Selecționerul Tomas Ryde își dorește ca și alte jucătoare, în afara Cristinei Neagu, să își asume responsabilități la echipa națională și să facă totul pentru a-și crește nivelul jocului.

“Jucătoarele trebuie să fie mult mai bine pregătite fizic și trebuie să joace mult mai mult la echipele de club. Plănuim cel puțin două acțiuni cu echipa națională până la turneul preolimpic. Dacă am fi jucat la acest turneu fără Cristina Neagu, cred că am fi fost mai jos de locul 15. Alte jucătoare trebuie să își crească nivelul jocului. Fiecare antrenor greșeste, fiecare jucătoare deasemenea. Întotdeauna vor fi lucruri pe care le putem îmbunătăți. Întodeauna le mulțumesc jucătoarelor pentru munca lor. Am ajuns la acest turneu nu foarte pregătiți ca echipă. Am fost nevoiți să schimbăm jucătoare importante și asta poate ne-a făcut să ne fie teamă mai mult decât era cazul. Sunt mândru de ce au făcut fetele, că au încercat să lupte, în unele meciuri chiar au reușit să fie o echipă. Sper să ințeleagă că după acest turneu putem evolua și că multe lucruri se pot schimba până la turneul preolimpic din martie.” – Tomas Ryde, selecționerul naționalei de handbal a României

Biletele de Tokyo se împart în martie 2020

Naționala României a încheiat pe locul al 10-lea Campionatul Mondial din 2017 și pe locul al 4-lea Campionatul European din 2018. “Tricolorele” vor lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo la turneul ce va avea loc în martie 2020.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
cristina cioran (2)
Cristina Cioran a povestit printre lacrimi calvarul pe care l-a trăit...
DIGI FM OFERĂ VACANȚE FARĂ SFÂRȘIT
Digi FM oferă Vacanțe fară sfârșit
florin citu functionare coalitie digi24
Florin Cîţu spune că alegerea lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
Pe aceeași temă
gheorghe hagi si cristina neagu
Gheorghe Hagi, după comentariile despre salariul de 250.000 de euro al Cristinei Neagu: "Ce...
Cristina Neagu
Cristina Neagu şi-a prelungit contractul cu CSM Bucureşti
Cristina Neagu
Cristina Neagu, amendată de comisia de disciplină cu 4.000 de euro, după ce a criticat...
BUCHAREST: 2019/20 DELO WOMENÕS EHF Champions League
Radu Paraschivescu, despre cazul Cristinei Neagu, înjurată de galeria Rapidului: E odios să...
Te-ar putea interesa și
Cristina-Neagu
Rapid București: Cristina Neagu a arătat lipsă de respect față de istoria și tradiția clubului...
cristina neagu 2
Cazul Cristinei Neagu, comentat de președintele FRH: Cât timp educația e ignorată, vom mai...
BUCHAREST: 2019/20 DELO WOMENÕS EHF Champions League
Cristina Neagu, 1000 de goluri în Liga Campionilor!
SKOPJE, NORTH MACEDONIA - NOVEMBER 5: Crina Pintea of Romania during the Preliminary Round - EHF EURO 2022 match between Netherlands and Romania at Sports Centre Boris Trajkovski on November 5, 2022 in Skopje, North Macedonia (Photo by Henk Seppen/Orange
Crina Pintea, în lacrimi după Campionatul European: Ce rost are să mai faci sacrificii dacă...
Partenerii noștri
Digi24 Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după...
DigiSport Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Real Madrid s-a calificat în semifinalele Champions League
Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Real Madrid s-a calificat în...
PeRoz A călătorit 1.852 de kilometri ca să se întâlnească cu un bărbat pe care l-a cunoscut pe internet, dar el nu a apărut: „M-a păcălit”
A călătorit 1.852 de kilometri ca să se întâlnească cu un bărbat pe care...
Film Now Chris Hemsworth și-a dorit mult să joace într-un film regizat de Kevin Costner: „Nu am primit rolul”. Pe cine a distribuit în schimb starul din „Yellowstone”
Chris Hemsworth și-a dorit mult să joace într-un film regizat de Kevin...
Digi World Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a...
Stirile Kanal D Unde este Ana-Maria? Tânăra, însărcinată în șase luni, a dispărut în drum spre casă. Ultimul mesaj al fetei: "Eu m-am urcat"
Unde este Ana-Maria? Tânăra, însărcinată în șase luni, a dispărut în drum...
ProFM Dana Nălbaru, retrasă din viața publică, duce un trai liniștit la țară. Ea văruiește copacii, soțul ei, Dragoș Bucur, ară brazdele
Dana Nălbaru, retrasă din viața publică, duce un trai liniștit la țară. Ea...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
Ultimele știri din matinal
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Doctorul Adrian Marinescu
Cum să te aperi de ploșnițe (păduchii de pat): Sfaturi de la doctorul Adrian Marinescu
Ultimele știri
dubai (9)
O furtună puternică a provocat haos în Dubai. Pista aeroportului, transformată într-un lac
Amendă scrisă de polițist rutier pentru șofer cu viteză excesivă sau beat la volan de mașină auto
O femeie a fost amendată după ce a traversat strada ignorând semnalele unui poliţist rutier...
Prince Harry looks happy as he attends another polo event with pal Nacho Figueras and a film crew in Florida
Prinţul Harry, bun de plată. O instanţă britanică respinge apelul în urma deciziei legate de...
CPAC 2024
Fostul premier britanic Liz Truss crede că lumea „era mai în siguranţă” cu Trump şi e...