Acum la Digi FM Alex Vidia LUMIDEE - Never Leave You-uh-ooh oo

Cine sunt fetele din Iași care au obținut zece pe linie la examenul de Bacalaureat. Una dintre ele își va continua studiile în străinătate

Ele sunt fetele din Iași care au obținut zece pe linie la BAC
Ele sunt fetele din Iași care au obținut zece pe linie la BAC / Credit foto: Ziarul de Iași

Trei fete din Iași au reușit să obțină media zece la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, iar în cadrul unui interviu acestea au acceptat să-și dezvăluie secretele reușitei lor.

Mara-Karina Ionescu de la Colegiul Național, Ilinca Floroiu de la Colegiul Richard Wurmbrand și Ruxandra Maria Galan de la Liceul Teoretic „Varlaam Mitropolitul” au obținut zece pe linie la Bacalaureat, iar toate susțin că aceste rezultate vin după ani de muncă.

Absolventă a specializării Matematică-informatică, Maria-Karina Ionescu a susținut examenul de Bacalaureat la Limba și literatura română, Matematică și Fizică. A obținut media 10, însă aceasta spune că a muncit pentru ea, nu pentru un simplu rezultat la examen.

„Media 10 la examenul de Bacalaureat arată, într-adevăr, foarte bine. Poate prea bine, întrucât este, în definitiv, doar o notă și definește un singur moment al vieții mele: 9 ore, 25 de pagini scrise. Mi-aș dori ca oamenii din jurul meu să nu rămână doar cu atât. Nu doresc să sune ipocrit. Cred că mult mai fățarnic ar fi să pretind că lumea (mi) se învârte în jurul unui examen pentru care, DA, s-au vărsat lacrimi reale, însă combătute în momentele critice de realizarea că cea mai frumoasă reușită academică a acestor ani liceu a fost că am învățat cum să învăț”, a transmis Mara-Karina pentru Ziarul de Iași.

Mai departe, Mara-Karina vrea să studieze Chimie sau Fizică în Germania, prima sa opțiune fiind Universitatea Heidelberg. Însă, indiferent ce va alege, Karina spune că nu-și va neglija latura umanistă, întrucât are o afinitate pentru literatură, filosofie, critică și muzică. În anii de liceu, acesta a participat la diverse activități și concursuri.

Ilinca vrea să studieze la București

Ilinca Floroiu a urmat specializara Filologie și a susținut probele scrise ale examenului de Bacalaureat la Limba și literatura română, Istorie și Geografie. A obținut media 10 la examen, dar a avut emoții la prima probă, gândindu-se că lucrarea sa nu va fi pe măsura exigențelor profesorilor corectori.

„Pentru mine această medie reprezintă o recunoaștere a efortului constant depus în toți anii de școală, o reușită personală de care sunt foarte mândră. Nu am făcut deloc meditații. I-am avut alături, însă, pe profesorii mei de la liceu, care m-au îndrumat și de la care am învățat tot ce am avut nevoie pentru a obține acest rezultat”, a declarat tânăra de 18 ani pentru „Ziarul de Iași”.

Ilinca nu s-a hotărât încă ce facultate vrea să urmeze din toamnă, însă știe că vrea să studieze în București. În timpul liceului, aceasta a participat mai ales la concursuri de limba română, unde a obținut rezultate foarte bune.

Ruxandra va studia Medicina

În județul Iași, la examenul național de Bacalaureat a mai obținut media 10 și Ruxandra Maria Galan, absolventă a Liceului Teoretic „Varlaam Mitropolitul” din Iași. Tânăra a urmat specializarea Științe ale naturii, iar probele scrise le-a susținut la Limba și literatura română, Matematică și Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană.

„Media 10 reprezintă mai mult decât o notă, este încununarea efortului depus de-a lungul celor patru ani de liceu, validarea valorii și a muncii mele. Am învățat constant de-a lungul liceului, nu doar la materiile pentru Bacalaureat, ci și la celelalte materii. Am apelat la meditații și am încercat să mențin un echilibru între pregătirea pentru examenul de Bacalaureat și pregătirea pentru examenul de admitere”, a spus absolventa.

Sunt foarte pasionată de literatură și de domeniile adiacente, precum filosofia sau limbile străine. Cu toate acestea, sunt atrasă și de științele exacte. Sunt o fire curioasă, care își dorește să descopere lumea din jurul ei, iar prin medicină cred că voi avea ocazia să fac acest lucru”, a precizat Ruxandra, potrivit sursei citate.

Rezultatele finale Bacalaureat 2024

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a transmis că rata de promovare la prima sesiune a examenului de Bacalaureat este de 76,4%, în creştere cu 3,6% faţă de anul trecut (72,8%).

39 de candidaţi au încheiat probele scrise cu media 10.

Potrivit ministrului, probele scrise s-au desfăşurat în 477 de centre de examen şi toţi cei care au solicitat să susţină examenul de Bacalaureat în condiţii adaptate au putut face acest lucru, fiind aprobate, în total, cazuri speciale pentru 772 candidaţi.

Deca a menţionat, într-o conferinţă de presă, că au participat la examen 14.000 profesori asistenţi şi peste 10.000 profesori evaluatori.

Ministerul Educaţiei a publicat luni, la ora 11,30, pe site-ul dedicat, rezultatele înregistrate în sesiunea iunie - iulie 2024 a examenului naţional de Bacalaureat.

Conform datelor înregistrate în aplicaţia de examen, au promovat 99.371 de candidaţi (95.112 candidaţi din promoţia curentă şi 4.259 din promoţiile anterioare), din totalul celor 130.041 prezenţi.

Ca urmare, rata cumulată de promovare, înainte de contestaţii, este de 76,4%, în creştere cu 3,6% faţă de prima sesiune din anul trecut (72,8%), scrie Agerpres.

Pentru promoţia curentă, rata de succes este de 81,5%, în creştere cu peste 3% faţă de prima sesiune din anul anterior (78,4%), în timp ce pentru promoţiile din anii trecuţi procentul se situează la 31,9%, superior cu peste 3%, comparativ cu anul trecut (28,5%).

Au absentat 4.373 de candidaţi, iar 103 au fost eliminaţi.

 

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
petrecerea lui dan t
Petrecerea lui DanT – DJ Mix Iunie 2024
untold 2024 vrajiti de muzica
Vrăjiți de muzică cu Digi FM la Untold 2024
florin negrutiu 15 iulie 2024
Tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Analiza lui Florin Negruțiu...
A,Hot,Wave,,Also,Known,As,A,Heatwave,,Occurs,When
Zona aflată sub cod roşu de caniculă se extinde luni şi marţi...
Pe aceeași temă
Rezultate Bacalaureat
Bacalaureat 2024 - Rezultatele finale au fost afişate: Peste 2.000 de candidaţi au promovat în...
Fiica Emiliei Ghinescu
Ce note a obținut fiica Emiliei Ghinescu la examenul de Bacalaureat. Tânăra își dorește să...
examen
Rezultate BAC 2024. Rata de promovare: 76.4%, 39 de elevi au obținut media 10
Rezultate Bacalaureat
Rezultate BAC 2024. Edu.ro afișeaza notele pe 8 iulie
Te-ar putea interesa și
Bucharest, Romania - February 27, 2023: Ligia Deca, Romanian Minister of Education, speak in a press conference at the ministry headquarters, in Bucha
Mai mulţi elevi au obţinut doar punctul din oficiu la Evaluarea Naţională. Ministrul...
A,Close-up,Shot,Of,A,Hand,And,A,Sheet,Of
Au apărut primele perle la Bacalaureat 2024. Gafele uriașe făcute de unii dintre elevi: „La...
bacalaureat
BAC 2024. Bacalaureatul continuă cu proba obligatorie a profilului - Matematică şi Istorie
Exam,Answer,Sheet,Pile,,Blurry,Application,Document,Paperwork,Stack,On
Subiecte la Bac 2024, proba de română. Ioan Slavici a fost autorul care le-a dat de furcă...
Partenerii noștri
Digi24 Filmul atentatului asupra lui Trump, pas cu pas. Ce a făcut Thomas Crooks în ultimele zile din viața sa și cum și-a pregătit atacul
Filmul atentatului asupra lui Trump, pas cu pas. Ce a făcut Thomas Crooks...
DigiSport A. Todoni - X. Wang, ACUM, DGS 2. J. Cristian - J. Riera, 23:30 DGS2. M. Bulgaru, eliminată de la Budapesta
A. Todoni - X. Wang, ACUM, DGS 2. J. Cristian - J. Riera, 23:30 DGS2. M...
PeRoz Dorința neîmplinită a lui Shannen Doherty. Ea nu s-a ferit să vorbească despre asta: „Mi-am dorit pentru mine, pentru soțul meu”
Dorința neîmplinită a lui Shannen Doherty. Ea nu s-a ferit să vorbească...
Film Now Shannen Doherty a semnat actele de divorț cu o zi înainte să moară. Renunțase la banii pe care-i cerea lui Kurt Iswarienko
Shannen Doherty a semnat actele de divorț cu o zi înainte să moară...
Digi World Deşertul Atacama din Chile, cel mai arid din lume, a fost acoperit de flori. Cum se explică fenomenul
Deşertul Atacama din Chile, cel mai arid din lume, a fost acoperit de...
Stirile Kanal D Cel mai răcoros loc din România. Temperatura maximă nu a depășit aici 17 grade
Cel mai răcoros loc din România. Temperatura maximă nu a depășit aici 17...
ProFM Katy Perry și Orlando Bloom, hârjoneală în mare, la St. Tropez. Ea, în costum de baie, el a preferat să stea acoperit
Katy Perry și Orlando Bloom, hârjoneală în mare, la St. Tropez. Ea, în...
Digi Life Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și Berlin sunt pe 21, New York, pe poziția 70
Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și...
Ultimele știri din matinal
Bucharest,,Romania,-,March,25,,2020:,Romanian,Road,Police,Officer
Noile modificări ale Codului Rutier explicate la Digi FM. Iată ce spune Inspectoratul General...
aventura lui florin negrutiu cu tarom
Aventura lui Florin Negruțiu după anularea zborurilor TAROM: De la Timișoara la București cu...
Iraida
Iraida dezvăluie poveștile fascinante din spatele tatuajelor sale. Semnificația tatuajului...
Elena Lasconi/ Foto: Facebook
Florin Negruțiu, despre candidatura Elenei Lasconi la președinție: Vorbește despre familie...
Ultimele știri
Eva Longoria
Eva Longoria, în costum de baie alb, pe plajele din Marbella. A renunțat la viața din Los...
Bucharest,Romania,-,2020:,Fundeni,Clinical,Institute,Hospital,With,Blue
Pană de curent la Institutul Fundeni. Incidentul, pe fondul caniculei
Marathon,Running,Race,,People,Feet,On,City,Road
Locuitorii unui sat din Italia au decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să...
Gareth Southgate seen during UEFA EURO, EM, Europameisterschaft,Fussball 2024 final game between national teams of Spain
Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, a demisionat