Acum la Digi FM Marius Dobre RANDI - SINGUR ACUM

Florin Cîțu: La cel mai mic derapaj de la programul de guvernare, venim în PNL și decidem dacă mergem mai departe în coaliție

Florin Cîțu
Foto: Inquam Photos/George Călin

PNL nu acordă coaliției cu PSD un „cec în alb”, iar la cel mai mic derapaj de la programul de guvernare, liberalii vor decide este cazul să meargă mai departe, a declarat joi seara la Digi24 președintele PNL, Florin Cîțu. Unul din domeniile considerate o „linie roșie” este PNRR. Cât despre atacurile liderilor PSD la adresa sa, le pune pe seama unei „euforii” a începutului, pentru că nu se așteptau să intre la guvernare. 

„În momentul în care văd cel mai mic derapaj în ceea ce privește stabilitatea economică, statul de drept, venim în PNL și luăm o decizie: mergem mai departe? Dacă vom lua o decizie că mergem mai departe, cum mergem mai departe? Este foarte simplu: nu este o coaliție cu un cec în alb, nu este o coaliție necondiționată”, a subliniat liderul liberal.

„Nu cred că se așteptau să intre la guvernare”

Întrebat dacă a început bine coaliția, Florin Cîțu a răspuns: „Din punctul nostru de vedere, da” și a adăugat că pune pe seama euforiei de început declarațiile critice care au apărut din partea partenerilor de guvernare de la PSD . „Sunt sigur că ele vor dispărea în perioada următoare. Sunt declarații venite într-un moment euforic. Vom merge mai departe și ele vor dispărea”, a mai spus Florin Cîțu.

„Ce deranjează sunt insinuările venite de la președintele PSD când vorbește despre aceste lucruri. Pentru că suntem într-o coaliție de guvernare. Eu pun aceste declarații – și mă interesează cele venite de la președintele partidului, nu celealte - pe seama euforiei intrării la guvernare. Eu nu cred că se așteptau să intre la guvernare până în 2024. Și cred că din euforie vedem aceste declarații în această perioadă. Dar eu cred că sunt doar acum la început și nu vor mai continua”, a comentat liderul liberal.

„Trebuie să ne gândim că era o situaţie dificilă în România, ne trebuia un guvern şi am încercat toate  opţiunile.  Votul final a fost pentru o guvernare stabilă, în care putem  avea voturi stabile, pentru a duce la realizarea programului de guvernare”, a explicat Florin Cîţu de ce liberalii au făcut coaliție cu PSD.

Întrebat ce va face cu acea parte dintre liberali care nu văd cu ochi buni coaliția de guvernare pe care PNL a făcut-o cu PSD, Florin Cîțu a subliniat că  între PSD și PNL nu este vorba despre o relație „de iubire”.

PNRR, o linie roșie

„Suntem aici într-o coaliție pentru a guverna România. Trebuie să luăm acele măsuri pe care le-am pus în programul de guvernare. Am reușit în programul de guvernare să nu crească taxe, să nu introducem taxe noi, să avem investițiile la 7 la sută din PIB”, a punctat Florin Cîțu. „În momentul în care noi vedem măsuri care pun în pericol stabilitatea economică a României, statul de drept și orice alte măsuri pe care noi le-am luat și au fost aprobate, au fost agreate de partnerii noștri internaționali, de investitori, de agenții de rating, de cei care evaluează MCV etc., vom merge în PNL și vom lua o decizie dacă mergem mai departe sau nu în această coaliție”, a repetat liderul liberal.

El a spus că PNRR-ul este o asemenea linie roșie. „PNRR-ul nu a fost negociat pentru mine sau pentru PNL. Acolo sunt nevoile românilor. (...) Sunt 64 de reforme în PNRR pentru care primim finanțare de la Uniunea Europeană. Adică noi să dăm cu piciorul la 30 de miliarde de euro, doar pentru că a fost negociat de cine nu trebuie? Sau? Nu înțeleg. În programul de guvernare nu există nicio renegociere”, a precizat Florin Cîțu. „Peste doi ani de zile, Comisia îți permite să evaluezi parcursul PNRR și dacă există întârzieri pe anumite proiecte, să poți atunci să faci modificări, dar asta doar pentru a eficientiza implementarea PNRR, nu pentru a veni cu o nouă viziune”, susține fostul premier.

„Aici suntem pentru a ne asigura că PNL își duce la bun sfârșit mandatul pe care l-a primit de la alegători în 2020, acela de a moderniza și a reforma România. Doar dacă suntem acolo și suntem gardienii acestor reforme pe care le-am pus în PNRR - m-am asigurat că aceste reforme sunt în PNRR, pentru că voiam să fiu sigur că oricine vine la guvernare nu poate să devieze de la ele. Toate sunt puse acolo pentru a avea un sistem economic care să funcționeze pe termen lung, nu facem lucrurile pentru acum, pentru mâine, ci pentru generația viitoare. Și asta e șansa noastră. Avem 50 de miliarde de euro de la Comisia Europeană, implementăm pentru a moderniza România”, a arătat liderul liberal.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
cristina cioran (2)
Cristina Cioran a povestit printre lacrimi calvarul pe care l-a trăit...
florin citu functionare coalitie digi24
Florin Cîţu spune că alegerea lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
O tânără și-a pregătit singură tortul de nuntă
Val de reacții pe TikTok, după ce o tânără a dezvăluit că și-a...
Pe aceeași temă
drapel steag ue uniunea europeana profimedia
Comisia Europeană avertizează România că întârzierea reformelor pune în pericol fondurile din...
florin citu functionare coalitie digi24
Florin Cîţu: L-aş susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, este cea mai bună opțiune
florin citu functionare coalitie digi24
Florin Cîţu, urmărit penal în dosarul achiziţiei de vaccinuri în pandemie. Este acuzat de...
florin citu 3
Florin Cîţu, la DNA pentru a fi audiat în dosarul achiziţiei de vaccinuri din pandemie: ”Mi-am...
Te-ar putea interesa și
florin citu la digi24
Senatul a votat ridicarea imunităţii senatorului PNL Florin Cîţu, în dosarul achiziţiei de...
Comisia juridică a Senatului, vot în unanimitate pentru ridicarea imunităţii lui Florin Cîţu, în dosarul achiziţiei vaccinurilor
Florin Cîţu a rămas fără imunitate în urma votului din Comisia Juridică a Senatului în dosarul...
florin citu functionare coalitie digi24
DNA cere ridicarea imunității lui Florin Cîțu și a foștilor miniștri Vlad Voiculescu și Oana...
florin citu digi fm
Florin Cîțu: „Dacă măsura limitării plăților cash a fost aprobată fără acordul PNL, atunci...
Partenerii noștri
Digi24 Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată...
DigiSport Discursul emoționant al lui Mikel Arteta după eliminarea lui Arsenal din UCL: ”Mi-aș dori să am cuvintele potrivite”
Discursul emoționant al lui Mikel Arteta după eliminarea lui Arsenal din...
PeRoz Olivia Munn, dezvăluiri despre lupta cu cancerul în stadiul patru: „Această boală nu ține cont de cine ești, dacă ai copil sau nu!”
Olivia Munn, dezvăluiri despre lupta cu cancerul în stadiul patru...
Film Now Ryan Reynolds, cuvinte emoționante pentru Michael J. Fox, care suferă de Parkinson: „El cade mult pentru că nu îi este frică să zboare”
Ryan Reynolds, cuvinte emoționante pentru Michael J. Fox, care suferă de...
Digi World Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a...
ProFM Anda Adam a filmat de la etajul 28 furtuna din Dubai și străzile inundate pe care oamenii și-au abandonat mașinile de lux
Anda Adam a filmat de la etajul 28 furtuna din Dubai și străzile inundate...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
Jontay Porter/ Profimedia
Jontay Porter a fost exclus pe viaţă din NBA. Ce reguli a încălcat...
Ultimele știri din matinal
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Doctorul Adrian Marinescu
Cum să te aperi de ploșnițe (păduchii de pat): Sfaturi de la doctorul Adrian Marinescu
Ultimele știri
Berlinale Martin Scorsese Red Carpet
Martin Scorsese are în plan un film biografic despre Frank Sinatra. Cine este actorul pe...
Vlad Pascu
O fată rănită în accidentul produs de Vlad Pascu, declarații la opt luni de la tragedie: „Nu...
Preotul Nicolae Tănase/ foto: ASCOR Constanța
Declarații controversate făcute de un preot celebru: „Fetele frumoase abuzate nu sunt chiar...
James McCartney şi Sean Ono Lennon/ Profimedia
Doi dintre fiii lui John Lennon şi Paul McCartney au lansat împreună un cântec: „Asigurăm o...