Alegerea juraţilor a început luni în cadrul procesului intens mediatizat de la New York care îl vizează pe P. Diddy, acuzat că şi-a pus întregul imperiu de afaceri în slujba unui sistem violent şi nemilos de trafic sexual.
Luni dimineaţă, numeroşi jurnalişti şi curioşi se grăbeau să ajungă la Tribunalul Federal din Manhattan, unde alegerea juriului ar putea să se întindă pe o săptămână, potrivit echipei de la AFP.
Primele pledoarii ale avocaţilor acuzării şi apărării sunt programate deocamdată pe 12 mai în cadrul acestui proces a cărui durată a fost estimată între opt şi zece săptămâni.
P. Diddy, al cărui nume real este Sean Combs, un rapper şi producător legendar în vârstă de 55 de ani, care a strâns o avere considerabilă începând din anii 1990 în muzică, modă şi băuturi alcoolice, riscă să primească sentinţa de închisoare pe viaţă în acest proces, unul dintre cele mai aşteptate în acest an în Statele Unite.
Artistul american, fondator al casei de discuri Bad Boy Records, care a lansat cântăreţi de seamă precum "regina muzicii soul" Mary J. Blige şi rapperul The Notorious B.I.G. - asasinat în 1997 -, este judecat pentru trafic realizat în scopuri de exploatare sexuală, transport de persoane în scopuri de prostituţie, precum şi fapte de răpire, corupere şi violenţă, grupate sub acuzaţia de acţiune criminală.
Aflat în închisoare de opt luni după arestarea sa intens mediatizată la Miami, artistul american se confruntă în paralel cu acuzaţii de violenţă sexuală formulate de peste 100 de femei şi bărbaţi în cadrul unor procese civile.
P. Diddy, cunoscut şi sub numele de scenă Puff Daddy şi Diddy, se declară nevinovat şi a refuzat să semneze un acord de recunoaştere a vinovăţiei ce i-a fost propus de procurori, ale cărui detalii nu au fost dezvăluite.
Celebrul rapper, ale cărui petreceri opulente atrăgeau nume mari din showbiz, a dat asigurări că a întreţinut doar raporturi sexuale consimţite. Avocatul său, Marc Agnifilo, a evocat însă un stil de viaţă de tip "swinger".
În centrul cercetării penale, ce vizează fapte care s-ar întinde pe o perioadă cuprinsă între 2004 şi 2024, figurează organizarea de maratoane sexuale, alimentate de consumul de droguri şi în timpul cărora anumite femei erau constrânse să întreţină raporturi sexuale cu lucrători din industria prostituţiei.
Parchetul Federal din Manhattan a evocat existenţa unor complici, fără să îi numească, însă Sean Combs este singurul acuzat.
Scandalul a zguduit industria muzicală americană, relativ scutită de mişcarea #MeToo, cu excepţia starului R&B căzut în dizgraţie R. Kelly, condamnat la 30 de ani de închisoare în 2022 pentru infracţiuni sexuale, transmite Agerpres.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!