Acum la Digi FM Ramon Cotizo THE CHAINSMOKERS FT ZERB AND INK - Addicted

Emisiunea Digipedia Știință aduce două ediții speciale, doar la Digi World

Vizual Digipedia Stiinta_Comunicat
Digipedia Stiinta

Digi World pregătește, pentru 2 și 23 decembrie 2022, de la ora 21:00, două ediții speciale Digipedia Știință, în care românii vor descoperi cât de importante sunt moștenirile științifice și umane create, mai ales, într-un univers al schimbărilor. În cadrul celor două ediții, telespectatorii vor urmări un schimb de roluri fascinant, între jurnalistul Alexandru Mironov și dr. Bogdan Ivănescu, și vor afla cum a devenit Digipedia - singura emisiune de știință din România - materie opțională în 28 de școli din județul Ilfov, prin proiectul „Ora de Știut”.

În 2022, întrebarea „Ție nu îți este teamă de schimbare?” a fost subliniată la nivel conversațional, iar viitorul și siguranța au fost principalele subiecte dezbătute. Deși domeniul educației a fost provocat continuu în ultimii trei ani, educația a rămas pilonul adaptării la schimbare. Digipedia Știință a înregistrat, cu această ocazie, o nouă premieră în media românească, fiind prima emisiune de știință care și-a transformat arhiva digitală în obiect de studiu, mai exact în disciplină opțională integrată. Pentru a nu lăsa curiozitatea elevilor să se stingă, proiectului pilot „Ora de Știut”, lansat la începutul acestui an școlar, s-au alăturat 28 de școli din județul Ilfov. În prezent, peste 1.300 de elevi, din clasele V-VIII, au ales să participe la cursul opțional, pus la dispoziție de Digi World, unde au posibilitatea să aprofundeze domeniile STEM (Știinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică) și nu numai (Științele Vieții și Pământului, socio-umane).

Bogdan Chirițoiu, Director Digi Documentare, a declarat: „Am descoperit multă dorință din partea profesorilor, de a se ralia acestui proiect, ceea ce era normal să se întâmple. Una dintre premisele de la care am pornit a fost, de fapt, realitatea, anume că este evident faptul că elevul a devenit (în sfârșit) elementul participativ și proactiv în procesul modern de educație. El recreează, indirect, o nouă platformă de instruire, mai pregătită și mai adaptată lui însuși, dar și direcției către care se îndreaptă lumea. Acest proiect este important, pentru că poate fi un real catalizator și generator de idee și acțiune”.

„Pot spune că intrarea Digipedia în școli este o inițiativă splendidă, care ridică valoarea de întrebuințare a emisiunilor noastre, iar asta mă onorează”, menționează Alexandru Mironov, jurnalist de știință și matematician.

„De aproape patru ani, de când sunt producătorul emisiunii, am încercat și, după cum se poate vedea, am reușit să dăm un sens tuturor demersurilor noastre jurnalistice. Singura emisiune dedicată științei din media românească a intrat, de anul acesta, în școli, printre elevi și profesori, ca obiect de studiu opțional, pe raza județului Ilfov. Pentru noi, acest proiect reprezintă un succes real, important și necesar, care ne confirmă, încă o dată, că facem o echipă fantastică. Mă înclin și sunt fericită că am norocul să fiu aici!”, completează Mihaela Popescu, producător Digipedia Știință.

O viață de om, trăită în spiritul descoperirii și al științei

De asemenea, pe 2 și 23 decembrie, profesorul Alexandru Mironov și dr. Bogdan Ivănescu își lansează o provocare inedită, inversând rolurile pe platoul care i-a unit: dl. Mironov este invitat în propria emisiune și devine, din personaj, povestitorul propriei vieți.

Noile ediții Digipedia nu își propun să explice lumea, ci să povestească o viaţă de om, trăită exclusiv în spiritul descoperirii și al științei, pentru bucuria cunoașterii lumii și a miracolului vieții, dar și cum putem contribui la moștenirea culturală, începând cu sistemul de învățământ românesc.

„Este un privilegiu să poți conduce tu discuția cu un om care tot timpul a dat tonul și care, acum, se află în postura, nu de a concentra informația, ci de a o lăsa să curgă. Este cu atât mai recompensatoriu pentru mine, cel care are șansa de a se afla transpus în rolul profesorului Mironov, și cred că orice ieșire din zona de confort este un prilej de creștere, în situații normale. Am avut un interval restrâns de timp, în care mi-am dorit să aflu cât de mult se poate despre viața și trăirile celui care mi-a educat copilăria. Această trecere prin vremuri își are valoarea ei și creează punți către suflet, nu doar către memorie”, a declarat dr. Bogdan Ivănescu.

Mai multe detalii legate de noile ediții se regăsesc pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook.

Despre Digipedia Știință

În ultimul sezon, mai mult ca oricând, Digipedia a acordat o importanță sporită omului, în raport cu știința, tehnologia și mediul înconjurător, cu avalanșa știrilor contradictorii sau false, s-au dezbătut probleme precum poluarea, încălzirea globală accentuată, fenomenele meteo imprevizibile sau împărțirea cosmosului între marile puteri. Discuțiile au fost realizate alături de importanți oameni de știință, profesori și jurnaliști, în încercarea de a descoperi și înțelege mersul lucrurilor.

Din 2012, în fiecare vineri seară, de la ora 21:00, Digipedia Știință este singura emisiune din România care aduce telespectatorilor, săptămânal, cele mai noi subiecte din domeniul științei și al tehnologiei, acestea fiind dezbătute alături de invitați de renume. Totodată, aceasta este și cea mai longevivă emisiune a canalului Digi World. Digipedia Știință nu ar fi posibilă fără dedicarea echipei DIGI Docs, reprezentată de Mihaela Popescu, în calitate de producător executiv și regizor, și Bogdan Giurcă, în calitate de editor montaj.

Despre Digi World

Digi World este parte a grupului DIGI | RCS & RDS. Grupul mai deține canalele Digi24, Digi Sport 1, 2, 3, 4, primul post TV Ultra HD din România, Digi 4K, televiziunile tematice Digi Life și Digi Animal World, cele de muzică, UTV, Music Channel, Hit Music, postul de filme (pay-tv), Film Now, și posturile de radio PROFM, Digi FM, Dance FM și Digi24 FM.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
Vizual CP_Digi World_28 decembrie 2023
Digi World propune o incursiune fascinantă în universul celulelor stem și al tehnologiei CRISPR
Vizual_CP-Zona-de-risc-Digipedia_editii speciale
Digi World aduce două producții TV speciale, în premieră, pe 1 Decembrie
ORA DE ȘTIUT, opționalul de știință care modelează minți și pregătește tinerii pentru tehnologiile viitorului
ORA DE ȘTIUT, opționalul de știință care modelează minți și pregătește tinerii pentru...
Vizual_CP_Jurnalul de Știinte
Emisiunea „Jurnalul de Științe” aniversează 6 ani de inovație, în doze precise
Te-ar putea interesa și
Vizual_Zona de risc_1200x675px
Digi World transformă scenariile SF în realitate, în episodul 3 din seria „Zona de Risc...
Istoria cu stil
PREMIERĂ: Digi World prezintă seria „Istoria cu stil”, un ghid despre evoluția modei franceze...
1200x675px_DIGIPEDIA
Ediții speciale Digipedia - Știință: Alexandru Mironov dezbate, la Digi World, oportunitățile...
Comunicat_Zona-de-risc
Premieră de 1 Decembrie, la Digi World: „Zona de risc” abordează medicina regenerativă...
Partenerii noștri
Digi24 O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
DigiSport ”Au excelat!”. Gică Hagi a avut numai laude pentru foștii săi jucători. Cele trei nume pe care le-a rostit
”Au excelat!”. Gică Hagi a avut numai laude pentru foștii săi jucători...
PeRoz Prințesa Beatrice, extrem de tristă după moartea fostului iubit. Paolo ar fi fost dependent de droguri și de jocurile de noroc
Prințesa Beatrice, extrem de tristă după moartea fostului iubit. Paolo ar...
Film Now Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai tânără au atras toate privirile
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel...
Digi World Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu...
ProFM Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3 săptămâni"
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
O stradă s-a surpat în orașul Slănic/ Sursa foto: DSU
Alertă la Slănic, unde o stradă s-a surpat. Oamenii aflați în apropiere au...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
Carys Douglas
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în...
Rainy,Day
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă. Unde se vor...
politist-1ecuson-politia-romana
Poliţist care urma să intre de serviciu în Maramureș, testat pozitiv la substanţe interzise. A...
The Moulin Rouge , Paris, France. It is a famous cabaret built in 1889, locating in the Paris red-light district of Pigalle
Aripile cabaretului Moulin Rouge s-au prăbuşit