Acum la Digi FM Alex Vidia IMAGINE DRAGONS - Radioactive

Vremea se răcește în mai multe zone ale țării. Excepție fac Muntenia și Oltenia, unde va fi caniculă

Ploaie, precipitații, torențială

Meteorologii anunță răcirea vremii, de marți, în majoritatea regiunilor. În Muntenia, Dobrogea și Oltenia termometrele vor indica în continuare temperaturi caniculare.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor, valabilă în intervalul 6-19 iulie.

În Banat, răcirea vremii din data de 7 iulie va determina înregistrarea unor valori termice sub cele normale ale perioadei, cu o medie a maximelor de 20...21 de grade și a minimelor de 10...11 grade, iar pentru 8 și 9 iulie sunt prognozate 24...27 de grade ziua și 10...12 grade noaptea. Ulterior, temperatura aerului va fi în creștere, astfel că în data de 11 iulie se vor atinge la amiază 32...33 de grade, iar noaptea vor fi 14...18 grade, mediat regional. Pentru perioada 12 - 19 iulie sunt estimate ușoare variații în regimul termic, dar va predomina caracteristica de vreme caldă, cu medii ale maximelor de 29...30 de grade și ale minimelor de 15...17 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în zilele de 6 și 7 iulie și în perioada 12-15 iulie.

În Crișana, în data de 7 iulie, vremea se va răci accentuat, determinând înregistrarea unor valori termice sub cele normale în prima decadă a lunii iulie, respectiv maxime de 18...20 de grade și minime de 8...10 grade, iar pentru zilele de 8 și 9 iulie de 22...24 de grade ziua și 10....12 grade noaptea. Apoi temperatura aerului va fi în creștere, astfel că în data de 11 iulie se vor atinge la amiază 31...33 de grade, iar noaptea vor fi 15...17 grade, mediat regional. Pentru perioada 12-19 iulie sunt estimate ușoare variații în regimul termic, dar va predomina vremea caldă, cu medii ale temperaturilor maxime de 28...30 de grade și ale minimelor de 15...17 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în zilele de 6 și 7 iulie și din nou în perioada 12-16 iulie.

În Transilvania, vremea va fi răcoroasă în intervalul 7 - 9 iulie, local chiar rece pentru această perioadă a anului dimineața și noaptea; astfel, în medie, maximele termice vor fi de 21...24 de grade, iar minimele de 7...10 grade, cu valori mai mici în depresiuni. Ulterior, temperatura aerului va fi în creștere, astfel că în data de 11 iulie se vor atinge la amiază 29...32 de grade, iar noaptea vor fi 11...15 grade, mediat regional. Pentru perioada 12 - 19 iulie sunt estimate ușoare oscilații în regimul termic, dar în general valorile vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, cu medii ale maximelor de 26...28 de grade și ale minimelor de 13...15 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în jurul datei de 7 iulie și în perioada 12 - 16 iulie.

În Maramureș, intervalul 7 - 9 iulie va fi caracterizat de o vreme în general răcoroasă, cu maxime termice de 19...23 de grade și minime de 7...10 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în creștere, astfel că în data de 11 iulie se vor atinge la amiază 29...32 de grade, iar noaptea vor fi 14...15 grade, mediat regional. Pentru perioada 12 - 19 iulie sunt estimate variații în regimul termic, zilele cu vreme caldă alternând cu cele în care valorile pot fi mai mici decât cele normale la mijlocul lunii iulie, cu medii ale temperaturilor maxime de 24...28 de grade și ale minimelor de 13...16 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în zilele de 6 și 7 iulie și în perioada 12-17 iulie.

În Moldova, în data de 7 iulie în jumătatea de nord, iar în zilele de 8 și 9 iulie în mare parte a regiunii, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normal, local chiar mai mici decât acestea, cu maxime în medie de 22...27 de grade și minime de 11...13 grade. Apoi, vremea va fi în încălzire, astfel că în jurul datei de 11 iulie va deveni călduroasă, local caniculară în sud, cu valori la amiază, în medie, de 30...33 de grade, iar noaptea de 16...18 grade. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică alternanțe de zile mai călduroase cu perioade în care valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale (respectiv 27...29 de grade).

Vor fi averse pe arii mai extinse în data de 7 iulie, apoi probabilitatea pentru ploi locale va fi relativ ridicată în perioada 12 - 16 iulie.

În Dobrogea, în cea mai mare parte a intervalului, va predomina vremea călduroasă, cu zile caniculare în vestul regiunii (în perioadele 6 - 7 iulie și 11 - 12 iulie), când media maximelor va depăși 30...32 de grade, iar a minimelor de 19...20 de grade. În perioada 8 - 9 iulie și în jurul datei de 15 iulie este estimat un regim termic mai ponderat, cu valori diurne de 26...29 de grade, mediat regional.

Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala local în data de 7 iulie, însă în general probabilitatea de ploaie va fi redusă în majoritatea zilelor din intervalul de referință.

În Muntenia, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, cu zile caniculare la câmpie (în 6 și 7 iulie și din nou în perioada 11 - 12 iulie), cu o medie a temperaturilor maxime de peste 32...33 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 16 și 19 grade. O răcorire a vremii se va resimți în jurul datei de 8 iulie și, posibil, și în 14 și 15 iulie.

Averse locale se vor semnala în data de 7 iulie, în restul timpului (cu excepția zilelor de 13 și 14 iulie) probabilitatea de ploaie fiind redusă.

În Oltenia, majoritatea zilelor din interval vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, cu medii ale maximelor de peste 30 de grade și local caniculă la câmpie (în special în zilele de 11 și 12 iulie), în timp ce minimele se vor situa între 16 și 19 grade. O ușoară răcorire se va resimți în perioada 7-8 iulie și, posibil, în zilele de 14 și 15 iulie.

În jurul datei de 7 iulie și din nou în perioada 13-14 iulie vor fi averse pe arii relativ extinse, în restul intervalului probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică fiind redusă.

La munte, vremea caldă va predomina pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, media maximelor termice urmând a fi de 18...22 de grade, iar a minimelor de 8...14 grade. Vor fi și scurte perioade de vreme răcoroasă (chiar rece dimineața și noaptea), în zilele de 8 și 9 iulie și, posibil, 14 - 15 iulie.

În intervalele 6 - 7 iulie și 12 - 15 iulie, probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică local accentuată va fi mai ridicată.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
darueste viata
Carmen Uscatu & Oana Gheorghiu: Statul încă nu și-a făcut treaba...
DIGI FM OFERĂ VACANȚE FARĂ SFÂRȘIT
Digi FM oferă Vacanțe fară sfârșit
elena gheorghe 0629beee-e923-4e3c-b9d3-327d89d487aa
Elena Gheorghe, cele mai intime secrete dezvăluite la Matinalul Digi...
Româncă curtată de Brad Pitt
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de...
Pe aceeași temă
Cod galben de vânt în aproape toată țara/ Shutterstock
Cod galben de vânt puternic în 22 de județe din România. Cum va fi vremea în București
Vremea/ Shutterstock
Vremea în aprilie 2024. Sunt așteptate temperaturi mai ridicate decât cele specifice
Rainy,Day
Ploi și vânt puternic în mare parte din țară, ninsori la munte, în următoarele zile. Cum va fi...
Weather,Forecast,Concept,,Climate,Change,Background,,Collage,Of,Sky,Image
Cum va fi vremea până la jumătatea lunii aprilie. Prognoza meteo pe patru săptămâni
Te-ar putea interesa și
Record de căldură în Rio de Janeiro/ Profimedia
Record de căldură în Rio de Janeiro. Temperaturile au ajuns la 62,3°C 
Back,Umbrella,In,The,Rain,In,Vintage,Tone
Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor până vineri dimineaţă. Unde vor predomina...
February-march,Snowdrops,-,A,Climatic,Shot.,Perfect,For,A,Bouquet.
Cum va fi vremea până spre sfârșitul lunii martie. Prognoza meteorologilor pentru perioada 26...
Vreme însorită, caldă, soare, vară, primăvară, parc, relaxare, natură
Vreme extrem de caldă în această săptămână. Meteorologii anunță că aria precipitaţiilor se...
Partenerii noștri
Digi24 Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu...
DigiSport ”De ce stai doar o lună pe la echipe?”. Răspunsul dat de Nicolae Dică
”De ce stai doar o lună pe la echipe?”. Răspunsul dat de Nicolae Dică
PeRoz Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit cu un fost militar. De ce nu au vrut părinții să le separe pe fetele care împart același corp
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit cu un fost militar. De ce nu au...
Film Now Lupta dintre Brad Pitt și Angelina Jolie, aproape de final, după 8 ani. Pasul important făcut de actor pentru a încheia oficial divorțul
Lupta dintre Brad Pitt și Angelina Jolie, aproape de final, după 8 ani...
Digi World Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
ProFM Copiii lui Michael Jackson, în formulă completă pe covorul roșu, după ani întregi. Prince a fost zâmbitor, Paris și Blanket, sobri
Copiii lui Michael Jackson, în formulă completă pe covorul roșu, după ani...
Digi Life Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
Bd. Dimitrie Pompeiu
Bulevardul Dimitrie Pompeiu va avea patru benzi. Nicușor Dan: „Am...
Ultimele știri din matinal
craioveanu marius sava c1b68d54-7272-45e1-b73f-427e6c013cd9
Doctor Marius Sava, specialist în somnologie, ne dezvăluie secretele unui somn odihnitor. Care...
godina 1327e8db-847a-4dfe-823d-5b929efbaade
Marian Godină, despre stand-up, bancuri cu sau fără polițiști și despre cum se simte un...
prim ajutor WhatsApp Image 2024-03-21 at 10.35.262
Mituri în prim-ajutor: Adevăr vs. Ficțiune cu un instructor calificat
andreea balan, de partea buna a diminetii
Andreea Bălan: Din păcate pentru mine, perioada Andre nu e o perioadă frumoasă din viața mea...
Ultimele știri
Pope Francis' weekly general audience, St. Peter's square, vatican city, Vatican - 05 Apr 2023
Papa Francisc a spălat picioarele a 12 femei dintr-o închisoare din Roma
Cristian Gațu
Cristian Gaţu a recunoscut relația cu menajera familiei: „Nu mă simt vinovat!” Legenda...
Emmanuel Macron și Lula da Silva/ Profimedia
Reacția lui Macron la meme-urile apărute după fotografiile de la „nunta” sa cu Lula da Silva
Clipe de groază trăite de mai mulți turiști în Alpii italieni/ Foto: Captură video Twitter
Clipe de groază trăite de mai mulți turiști în Alpii italieni. Pasagerii...