Acum la Digi FM ED SHEERAN - Thinking out loud

Vremea se încălzește pentru o săptămână, apoi revin frigul și precipitațiile

Iarnă călduroasă, vreme caldă în februarie, familie cu copii la munte, distracție, relaxare, turism, concediu, vacanță, soare, temperaturi ridicate
Foto: Shutterstock

Vremea se va încălzi în cursul acestei săptămâni în toată țara. Spre finalul lunii însă, temperaturile vor scădea din nou și e posibil să se întoarcă și precipitațiile, arată prognoza ANM pentru perioada 22 februarie-7 martie. 

În Banat:

Până pe 26 februarie, va fi mai cald decât în mod normal la această dată. Temperaturile maxime se vor situa între 12 și 16 grade. După 27 februarie, valorile maxime vor scădea până la o medie de 11 grade, iar tendința de ușoară scădere se va menține până la sfârșitul intervalului, când vor fi medii de 9-10 grade. Temperaturile minime vor crește ușor la începutul intervalului, până la o medie de 3 grade și se vor menține între 2 și 4 grade până spre sfârșitul primei săptămâni. Din 27 februarie, media minimelor va coborî până spre 1 grad, apoi în a doua săptămână se va menține la valori, în medie, de 0-2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 1-6 martie. 

În Crișana:

În această săptămână, media maximelor va fi de 13-15 grade, valori cu mult mai mari decât în mod normal pentru această perioadă. Din data de 27 februarie, media temperaturii maxime va fi în scădere spre o valoare de 10 grade, apoi se va menține până spre sfârșitul intervalului, la valori, în medie, de 8-10 grade. Temperaturile minime vor crește ușor în prima săptămână, spre o medie de 4 grade, apoi până la sfârșitul intervalului va exista tendința de scădere, spre medii de la -1 la 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va crește după 1 martie. 

În Transilvania:

Vremea va fi deosebit de caldă până în jurul datei de 26 februarie, iar maximele vor oscila între 11 și 14 grade. Apoi, temperaturile maxime vor fi în scădere, chiar semnificativă în jurul datei de 27 februarie, când se vor înregistra medii de 8-9 grade, iar la sfârșitul intervalului, media maximelor va ajunge spre valori de 6 grade. Temperaturile minime vor crește în prima săptămână, de la medii în jurul a -4 grade până spre 0 grade. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile minime vor fi în ușoară scădere, spre medii ce vor oscila între -4 și -3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după 27 februarie, dar mai ales în jurul datei
de 2 martie. 

În Maramureș:

Valorile termice diurne vor creşte uşor până spre sfârşitul primei săptămâni, de la medii de 11 grade, până spre 14 grade. După data de 26 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât la sfârşitul intervalului de anticipaţie, media maximelor va ajunge la 6 - 7 grade. Temperaturile minime vor fi în creştere în prima săptămână, de la medii de -3 grade, până spre valori de 3 grade. În cea de-a doua săptămână, minimele termice vor marca o scădere treptată, iar la finalul intervalului se vor înregistra, în medie, până la -3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere, în special după data de 1 martie.

În Moldova:

În prima săptămână de prognoză, în ansamblu, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, dar vor fi fluctuaţii în evoluţia temperaturilor maxime, astfel că media acestora va fi cuprinsă între 8 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în 25 şi 26 februarie. În această perioadă, media temperaturilor minime va creşte de la -4 grade până spre valori de 0 - 1 grad. Primăvara calendaristică va debuta cu maxime la nivelul regiunii de 6 - 8 grade şi minime între -2 şi 0 grade, cu o tendinţă generală de scădere spre finalul celor două săptămâni de prognoză. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în a doua săptămână de prognoză, dar până atunci, doar izolat vor fi condiţii de burniţă în zonele joase de relief.

În Dobrogea:

În primele două zile ale intervalului, media valorilor maxime va fi de 8 - 10 grade, după care se va produce o scădere semnificativă până la 5 grade, ca ulterior să se încălzească din nou spre maxime în jur de 12 grade. Spre finalul lunii februarie, o nouă răcire va determina maxime în medie de 7 - 8 grade, ce se vor menţine fără variaţii importante şi în prima săptămână de martie. Media temperaturilor minime va fi în creştere uşoară în prima săptămână, de la 0 grade, până la 3 - 4 grade, iar ulterior sunt prognozate valori în jur de 1 grad. În prima săptămână de prognoză vor fi posibile ploi slabe sau burniţă, în special pe 24 februarie. După data de 1 martie probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere.

În Muntenia:

În prima săptămână va predomina o vremea caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime la nivelul regiunii cuprinse între 12 şi 16 grade, dar în ziua de 24 februarie se vor înregistra valori diurne, apropiate de mediile multianuale, în jur de 8 grade. Răcirea prognozată pentru 28 februarie va însemna maxime în jur de 10 grade, ce se vor menţine şi în primele zile din luna martie, însă până la finalul intervalului, tendinţa temperaturii va fi de scădere uşoară. În ceea ce priveşte temperaturile minime, acestea vor prezenta o tendinţă de creştere treptată în prima săptămână, de la -2 grade până spre 2 grade, iar ulterior media regională a acestora va fi în jur de 0 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a intervalului, probabilitatea pentru precipitaţii urmând să fie în creştere mai ales după 2 martie.

În Oltenia:

Perioada 22 - 28 februarie va fi caracterizată de variaţii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, dar în ansamblu vremea va fi caldă în special în zona de deal. Valorile maxime de temperatură la nivelul regiunii vor fi cuprinse, în general, între 12 şi 16 grade, iar minimele vor prezenta o tendinţă de creştere uşoară de la - 2 grade până spre 2 - 3 grade. În a doua săptămână sunt prognozate maxime, în medie de 10 - 12 grade, cu valori ceva mai scăzute spre finalul intervalului, iar temperaturile minime vor fi în jur de 0 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a intervalului, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în special după data de 2 martie.

La munte:

Până pe 26 februarie, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime între 6 şi 9 grade şi minime de la -2 la 0 grade. Răcirea prognozată pentru finalul lunii februarie va determina maxime în medie de 0 - 2 grade, ce se vor menţine fără variaţii importante şi în prima săptămână de martie, iar media minimelor va scădea până spre la -7 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere după data de 27 februarie.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
Praf saharian/ Foto: Shutterstock
Alertă ANM. Praf saharian deasupra României marţi şi în prima partea zilei de miercuri
Branch,Of,A,Tree,In,Snow
Meteorologii, anunț de ultimă oră. Zonele din țară aflate sub cod galben de ninsori abundente...
Easter,Eggs,In,Grass,,Sunny,Weather
Vremea de Paște: temperaturi mai ridicate decât normalul în toată țara, cu ploi în prima...
Roxana Bojariu
Recorduri de căldură: Luna martie a stabilit un nou record, iar El Nino ar putea fi înlocuit...
Te-ar putea interesa și
Vreme însorită, caldă, soare, vară, primăvară, parc, relaxare, natură
Vreme mai caldă decât în mod normal, în următoarele două săptămâni din aprilie. Prognoza...
Cod galben de vânt în aproape toată țara/ Shutterstock
Cod galben de vânt puternic în 22 de județe din România. Cum va fi vremea în București
Vremea/ Shutterstock
Vremea în aprilie 2024. Sunt așteptate temperaturi mai ridicate decât cele specifice
Rainy,Day
Ploi și vânt puternic în mare parte din țară, ninsori la munte, în următoarele zile. Cum va fi...
Partenerii noștri
Digi24 O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un concurs de frumusețe și s-a calificat pentru Miss Argentina
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
DigiSport Cum a fost surprins Ianis Hagi la antrenamentul lui Alaves, după ce a fost lăsat pe bancă 3 meciuri la rând
Cum a fost surprins Ianis Hagi la antrenamentul lui Alaves, după ce a fost...
PeRoz Un puști de 12 ani i-a scris o scrisoare prințului William și l-a invitat la școala lui. Ce a urmat apoi întrece orice imaginație
Un puști de 12 ani i-a scris o scrisoare prințului William și l-a invitat...
Film Now Mel Gibson, într-o apariție rară alături de iubita sa cu 34 de ani mai tânără și fiul lor. Actorul a fost supus recent unei operații la umăr
Mel Gibson, într-o apariție rară alături de iubita sa cu 34 de ani mai...
Digi World Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu...
ProFM Celine Dion, săptămâni de tratament din cauza accesoriului de 3 kg purtat în ziua nunții: "Aveam o rană cât un ou în mijlocul frunții"
Celine Dion, săptămâni de tratament din cauza accesoriului de 3 kg purtat...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
World Youth Festival on the Federal Territory "Sirius". Open dialogue as part of the educational marathon "Znanie. First" "Image of Russia: reality and imposed stereotypes."
Purtătorul de cuvânt al lui Putin: Statele Unite „sunt direct implicate”...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
transplant (1)
Al doilea transplant de rinichi de porc la o persoană în viaţă, realizat în SUA. Pacienta a...
Smiley
Smiley, reacție după ce Dinu Maxer s-a arătat deranjat de titlul piesei „S-a furat mireasa”...
Pâine/ Shutterstock
Care este cea mai bună pâine. Anunțul făcut de un medic specialist gastroenterologie: „Ar...
Klaus Iohannis a primit-o la Palatul Cotroceni pe Ursula von der Leyen/ Foto: Facebook
Politico: Klaus Iohannis, cotat cu cele mai mari şanse pentru a-i lua locul preşedintei...