Acum la Digi FM Lucian Mindruta LIVE - ON AIR

Vremea se încălzește în următoarele două săptămâni. Finalul lunii martie aduce temperaturi de peste 14 grade

Vremea/ Shutterstock
Vremea/ Shutterstock

Vremea se încălzește în următoarele două săptămâni, temperaturile din termometre urmând să urce până la maxime de 20 de grade, potrivit estimării evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru următoarele două săptămâni publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

O nouă răcire de scurtă durată a vremii este estimată pentru primele zile din săptămâna următoare, iar luna martie se va încheia cu temperaturi de peste 14 grade în majoritatea regiunilor, relatează Agerpres

În Banat, în primele două zile din interval, valorile termice maxime vor fi în scădere de la medii regionale de 14 grade, până spre 10 grade. Ulterior, valorile diurne vor fi în creştere treptată până la medii de 18 - 20 de grade. În 27 martie este estimată o nouă scădere până la valori termice maxime în jurul a 14 grade, ce va fi urmată de o încălzire spre finalul lunii, când se vor atinge maxime de 17 - 18 grade.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 0 grade în perioada 18 - 21 martie, vor creşte semnificativ în 24 şi 25 martie, când media acestora va atinge 7 - 8 grade, iar în a doua săptămână, caracteristice vor fi valorile de 3 - 5 grade. Intervalul mai probabil cu precipitaţii din următoarele două săptămâni va fi între 23 şi 28 martie.

În Crişana, valorile termice maxime vor fi în scădere, de la o medie regională de 12 grade în prima zi a acestei săptămâni, până la 8 grade în ziua de 19 martie. Ulterior, până la finalul primei săptămâni, valorile diurne vor fi în creştere treptată până la medii de 18 - 20 de grade.

Citește și: Vremea: O lună martie ploioasă și un început de aprilie cald. Prognoza meteo detaliată

În a doua jumătate a intervalului, este estimată o nouă scădere, cel mai probabil în jurul datei de 27 martie, când media temperaturilor maxime este estimată a fi de 13 - 14 grade, apoi tendinţa va fi de încălzire, astfel încât la finalul lunii se va reveni la maxime de 17 - 18 grade. Sunt aşteptate nopţi reci în perioada 18 - 21 martie (minime în general de -2 - 0 grade), ce va fi urmată de o creştere, astfel că pentru 24 şi 25 martie sunt prognozate valori în jurul a 7 grade, iar până la finalul lunii media acestora va fi de 3 - 4 grade.

Intervalul mai probabil cu precipitaţii din următoarele două săptămâni va fi între 23 şi 28 martie, potrivit sursei citate.

În Transilvania, primele zile din interval vor aduce o vreme relativ rece pentru a doua decadă a lunii martie, cu maxime în general cuprinse între 6 şi 10 grade şi minime între -2 - 0 grade, cu valori chiar mai scăzute, în special în zonele depresionare. Un interval mai cald este estimat între 22 şi 25 martie, când media regională a maximelor va oscila între 14 şi 18 grade, iar a celor minime va fi de 3 - 4 grade.

O nouă răcire de scurtă durată este posibilă în jurul datei de 27 martie, ce va fi urmată de o creştere a temperaturilor spre finalul lunii, când sunt estimate maxime în jurul a 16 grade şi minime de 2 grade.

Precipitaţii slabe se vor semnala între 18 şi 21 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi în intervalul 24 - 28 martie.

În Maramureş, primele zile din interval vor aduce o vreme relativ rece pentru a doua decadă a lunii martie, cu maxime în general de 8 - 10 grade şi minime de minus 3 - minus 1 grad. Un interval mai cald este estimat între 22 şi 25 martie, când media regională a maximelor va oscila între 14 şi 18 grade, iar a celor minime va fi de 4 - 6 grade.

O nouă răcire de scurtă durată este posibilă în jurul datei de 27 martie, ce va fi urmată de o creştere a temperaturilor spre finalul lunii, când sunt estimate maxime în jurul a 16 grade şi minime de 3 - 4 grade.

Precipitaţii slabe şi izolate sunt posibile în primele zile din interval, însă cu o probabilitate mai ridicată şi pe arii mai extinse vor fi între 24 şi 28 martie.

În Moldova, în perioada 18 - 21 martie, valorile termice diurne se vor situa uşor sub normalul climatologic, astfel încât la nivelul regiunii vor fi valori în general de 5 - 8 grade. Ulterior, până pe 24 martie, se va încălzi treptat până la medii de 16 - 18 grade. Pe 27 şi 28 martie este estimată o nouă scădere a temperaturii până la valori termice de 13 - 14 grade, ce va fi urmată de o încălzire uşoară spre finalul lunii.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 0 grade în perioada 18 - 22 martie, vor creşte la 4 - 5 grade în zilele de 24, 25 şi 26 martie, iar până la finalul intervalului caracteristice vor fi valorile de 2 - 3 grade.

Citește și: Cum va fi vremea până spre sfârșitul lunii martie. Prognoza meteorologilor pentru perioada 26 februarie-25 martie

Local se vor semnala precipitaţii între 18 şi 21 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi în intervalul 25 - 29 martie.

În Dobrogea, valorile termice maxime vor fi în scădere de la o medie regională de 12 grade în prima zi până la 7 grade în ziua de 19 martie. Ulterior, tendinţa va fi de încălzire, în special în perioada 23 - 25 martie, când se vor atinge valori termice în general de peste 15 - 16 grade, iar pentru finalul lunii, caracteristice vor fi valorile termice de 13 - 14 grade.

Scăderea de temperatură se va resimţi şi în cazul minimelor, care în prima noapte vor fi de 3 - 5 grade, iar în 20 şi 21 martie se vor apropia de 0 grade. După 23 martie, media temperaturilor minime va fi de 4 - 5 grade, chiar mai ridicată în 25 şi 26 martie spre 7 - 8 grade.

Local se vor semnala precipitaţii între 18 şi 22 martie, iar cu o probabilitate în creştere şi în intervalul 26 - 29 martie.

În Muntenia, valorile termice diurne vor fi în scădere de la o medie regională de 13 - 14 grade în prima zi, până la 8 grade în ziua de 19 martie. Ulterior, tendinţa va fi de încălzire, în special în perioada 23 - 25 martie, când se vor atinge valori termice în general de 18 - 20 grade, iar pentru finalul lunii caracteristice vor fi valorile termice de 14 - 16 grade.

Scăderea de temperatură se va resimţi şi în cazul minimelor, care în prima noapte vor fi de 3 - 4 grade, iar în 20, 21 şi 22 martie se vor apropia de 0 grade în cea mai mare parte a regiunii. După 23 martie, media temperaturilor minime va fi de 3 - 4 grade, chiar mai ridicată în 25 şi 26 martie, spre 6 grade.

Local se vor semnala precipitaţii între 18 şi 21 martie, iar cu o probabilitate mai ridicată şi în intervalul 26 - 29 martie.

În Oltenia, valorile termice maxime vor fi în scădere de la o medie de 16 grade în prima zi, până spre 10 grade în 19 martie. Ulterior, valorile diurne vor fi în creştere treptată până la medii de 18 - 20 de grade. În 27 şi 28 martie este estimată o nouă scădere a temperaturilor maxime, la valori în jurul a 14 grade, ce va fi urmată de o tendinţă de încălzire spre finalul lunii, când se vor atinge maxime de 16 - 17 grade.

Şi în această regiune sunt estimate minime în jurul a 0 grade în 20 şi 21 martie, însă acestea vor creşte semnificativ în 25 şi 26 martie, când media acestora va atinge 6 - 7 grade, iar până la final de martie, caracteristice vor fi valorile în jurul a 4 grade.

Intervalul mai probabil cu precipitaţii din următoarele două săptămâni va fi între 25 şi 29 martie. În restul zilelor, precipitaţii vor fi pe arii restrânse.

La munte, primele zile din interval vor aduce o vreme relativ rece, cu o medie a temperaturilor maxime pentru întreaga zonă ce va oscila între -2 şi 2 grade şi minime în general de -6 şi -4 grade. Între 22 şi 26 martie, temperatura aerului va fi în creştere, astfel încât în cele mai calde zile se vor atinge maxime ce se vor situa în jurul a 8 grade, iar minimele vor deveni preponderent pozitive.

Spre finalul lunii sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 5 grade şi minime de -2 - 0 grade.

Sunt prognozate precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, dar mai probabile vor fi în primele zile şi în intervalul 25 - 29 martie.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SIMONA TARANU
Simona Țăranu: Nu am fost vreo prințesă, nu mă alerga mama cu homarul...
Piață agroalimentară, legume, fructe, alimente, cumpărături
România, a patra lună la rând ţara cu cea mai ridicată inflaţie din UE
Iranian President leaves Tehran for Tajikistan and Uzbekistan
Cine este Mohammad Mokhber, președintele interimar al Iranului. Noi...
UEFA Europa Conference League Saison 2023-2024 Toumba Stadion Thessaloniki, 14.12.2023 PAOK Thessaloniki - HJK Helsinki
Răzvan Lucescu a cucerit titlul în Grecia cu PAOK
Pe aceeași temă
Cum va fi vremea la începutul lunii iunie/ Shutterstock
Vremea lunii iunie 2024. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Rainy,Day
Cod galben de ploi torențiale și instabilitate atmosferică în mai multe județe! Vremea...
The,Sun,Shining,Through,The,Puffy,Clouds.,3d,Ceiling,Decoration
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Când sunt preconizate precipitații
Vremea/ Shutterstock
Prognoza meteo pe patru săptămâni. Ploile continuă și după Paște, în toată țara
Te-ar putea interesa și
Aproape 10.000 de fulgere la Hong Kong în timpul nopţii, iluminată ca ziua/ Foto: X
Aproape 10.000 de fulgere la Hong Kong, care au făcut din noapte zi. Întârzieri pe aeroportul...
Prognoza meteo
Temperaturile scad în această săptămână. ANM: Posibile ploi după 1 mai
Rainy,Day
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă. Unde se vor...
White,Snowy,Forest,With,Trees,And,Vegetation,Covered,In,Snow.
Cod galben de ninsori în zona montană din 14 judeţe, începând de luni după-amiaza
Partenerii noștri
Digi24 "Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că Raisi a murit
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine...
DigiSport Ce a spus Kevin De Bruyne despre EURO 2024, după ce a câștigat titlul cu Manchester City
Ce a spus Kevin De Bruyne despre EURO 2024, după ce a câștigat titlul cu...
PeRoz A fost Miss World acum 30 de ani și a rămas splendidă. Ochii magnetici ai Aishwaryei Rai au eclipsat ghipsul de pe braț, la Cannes 2024
A fost Miss World acum 30 de ani și a rămas splendidă. Ochii magnetici ai...
Film Now Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi în timp ce publicul îl ovaționa în picioare
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai...
Digi World De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de...
Stirile Kanal D Trei rugaciuni puternice care sunt vindecatoare de boli
Trei rugaciuni puternice care sunt vindecatoare de boli
ProFM Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost bulversat la început”
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după...
Digi Life O femeie a câştigat un premiu de 1 milion de dolari la loto de două ori în 10 săptămâni
O femeie a câştigat un premiu de 1 milion de dolari la loto de două ori în...
Ultimele știri din matinal
dumitru prunariu
14 mai 1981, ziua în care cosmonautul Dumitru Prunariu şi-a început zborul în spaţiu. Ce...
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Ultimele știri
Umbrelă în ploaie
Prognoza meteo pe două săptămâni. De când încep ploile însemnate cantitativ
admitere liceu
S-a publicat broșura pentru admiterea la liceu 2024. Informații utile din document
Prințul Paul
Cererea României de extrădare a lui Paul al României a fost respinsă de justiţia din Malta
Tavi Colen/ Foto: Facebook
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp