Acum la Digi FM Nono Semen KYGO FEAT PARSON JAMES - Stole The Show

Urmează o nouă răcire a vremii. Temperaturile maxime vor coborî la 13 grade Celsius

ploaie

Vremea se răcește, în perioada următoare, în aproape toată țara. Meteorologii anunță temperaturi maxime de 13 grade în Transilvania.

De săptămâna viitoare, valorile termice vor crește și vor ajunge la 22 de grade în Muntenia. Ploile vor reveni  în mai multe regiuni, pe parcursul următoarelor două săptămâni, în special pe 30 aprilie și după 4 mai.

În Banat, în prima zi a intervalului, vremea va fi apropiată de normalul perioadei, cu o medie a temperaturilor maxime de 19 grade, apoi se va răci, astfel încât pe 30 aprilie media va coborî spre 14 grade. În intervalul 1-3 mai, temperatura aerului va creşte spre medii ale maximelor diurne de 21 de grade. Va urma o nouă răcire până pe 6 mai, spre 13...14 grade, în medie, însă până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 21 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 2 nopţi mai reci, când media lor se va situa în jurul a 3 grade, iar ulterior datei de 7 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creş tere treptată, spre medii de 8 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 4-6 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici vor fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

În Crişana, în prima zi a intervalului, vremea va fi apropiată de normalul perioadei, cu o medie a temperaturilor maxime de 18 grade, apoi se va răci astfel încât pe 30 aprilie şi 1 mai această medie va fi în jurul a 15 grade. În zilele de 2 şi 3 mai, temperatura maximă va avea medii mai ridicate, de 18...20 de grade. Va urma o nouă răcire până pe 5 mai, spre 12 grade, în medie, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 20 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopţi mai reci, când media lor se va situa în jurul a 3 grade, iar ulterior datei de 7 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere treptată, spre medii de 7 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 4-6 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici vor fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

În Transilvania, în primele trei zile de prognoză, vremea se va răci astfel încât, pe 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 13 grade, apoi procesul de încălzire va determina, pe datele de 3 şi 4 mai, temperaturi maxime, în medie, de 18 grade. Va urma o nouă răcire în zilele de 5 şi 6 mai, când media maximelor prognozată va fi în jur de 11 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, maximele termice vor reveni treptat la medii ale maximelor termice apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni, în jurul a 20 de grade.

Temperaturile minime, în prima săptămână vor avea mici variaţii în jurul mediei de 5 grade, apoi vor urma 3 nopţi mai reci, când media lor se va situa în jurul a 2 grade, iar după data de 8 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere treptată, spre medii de 5 grade.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi pe 5 şi 6 mai. În celelalte zile vor fi ploi de scurtă durată, în general pe spaţii mici, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

În Maramureş, în primele trei zile de prognoză, vremea se va răci astfel încât, pe 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 14 grade, apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în data de 3 mai, o medie regională a temperaturilor maxime de 18 grade. Se estimează o nouă răcire până pe 5 mai, spre 12 grade, în medie, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 20 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 6 grade, apoi vor urma 3 nopţi mai reci, când media lor se va situa în jurul a 3 grade, iar ulterior datei de 7 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere treptată, spre medii de 6 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 4-6 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici vor fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

În Moldova, în primele trei zile de prognoză, vremea se va răci astfel încât, pe 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 15 grade, apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 şi 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime de 20 de grade. Se estimează o nouă răcire până pe 6 mai, spre 13 grade, în medie, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 21 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopţi mai reci, când media lor se va situa în jurul a 5 grade, iar ulterior datei de 8 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere spre medii de 7 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 5-7 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici vor fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

În Dobrogea, în cursul primelor patru zile de prognoză, vremea se va răci astfel încât, pe 2 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 17 grade. Apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 şi 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime de 19 grade. Până pe 7 mai se estimează o nouă răcire, spre 15 grade, în medie, dar spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va reveni la medii ale maximelor termice în jurul a 19 grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 10 grade, apoi vor urma 3 nopţi răcoroase, când media lor se va situa în jurul a 7 grade, iar ulterior datei de 8 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere spre medii de 10 grade, la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care local va ploua, în perioada 4-8 mai. În celelalte zile, pot alterna zilele însorite cu cele în care cad ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

În Muntenia, vremea se va răci treptat în primele trei zile de prognoză, astfel încât, pe 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 18 grade. Apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 şi 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime în jurul a de 21 de grade. Se anticipează o nouă răcire până pe 6 mai, spre 15 grade, în medie, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 22 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopţi răcoroase, când media lor se va situa în jurul a 5 grade, iar ulterior datei de 8 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere spre medii de 7 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi local mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 5-7 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici, pot fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

În Oltenia, vremea se va răci în primele trei zile de prognoză, astfel încât, pe 30 aprilie şi 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 16 grade. Apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 şi 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime în jurul a 21 de grade. Se anticipează o nouă răcire până pe 6 mai, spre 15 grade, în medie, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 21 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopţi răcoroase, când media lor se va situa în jurul a 5 grade, iar ulterior datei de 8 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere spre medii de 8 grade.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi local mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 4-7 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici pot fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

La munte, vremea se va răci uşor în primele două zile ale intervalului de referinţă astfel încât pe 1 mai se vor înregistra maxime termice diurne în medie de 6...7 grade, apoi se va încălzi până în data de 4 mai, când sunt prognozate temperaturi maxime, în medie, de până la 10 grade. În intervalul 5-7 mai, temperatura aerului va avea valori diurne mai scăzute, cu o medie regională a maximelor în jurul a 4 grade. Ulterior, această medie va creşte uşor şi treptat până la finalul intervalului de prognoză, când va atinge 10 grade.

Media temperaturilor minime se va situa, în prima săptămână, între 0 şi 2 grade. Cele mai reci nopţi se vor consemna în intervalul 6-8 mai, iar după aceea temperaturile nocturne vor fi în creştere, de la o medie în jur de -2 grade spre 1...2 grade în dimineţile de 11 şi 12 mai.

Local şi temporar aproape zilnic se vor semnala precipitaţii, mixte la altitudini mari şi predominant ploi în rest. În 30 aprilie şi pe 5 mai, acestea vor fi pe arii extinse şi mai însemnate cantitativ.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SIMONA TARANU
Simona Țăranu: Nu am fost vreo prințesă, nu mă alerga mama cu homarul...
Vara anului 2023, cea mai călduroasă din ultimii 2.000 de ani/ Shutterstock
Vara anului 2023, cea mai călduroasă din ultimii 2.000 de ani. Ce...
Fresh cherries in box at a farmers market
Cât costă 1 kg de cireșe în 2024. De ce nu scad prețurile, deși este...
Playing,Games,Of,Chance,,Lotto-concept.,Completing,A,Lottery,Ticket.romania,,Bucuresti.
Loto 6/49. Un pensionar din București a câștigat premiul cel mare cu...
Pe aceeași temă
Cum va fi vremea la începutul lunii iunie/ Shutterstock
Vremea lunii iunie 2024. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
A,Young,Woman,Is,Fighting,Against,The,Storm,With,Her
Cod galben privind intensificări ale vântului, în mai multe zone din țară, până vineri seară...
Cod galben de ploi în 14 județe
Cod galben de ploi în 14 județe. Cum va fi vreme în București zilele următoare
Vremea/ Shutterstock
Prognoza meteo pe patru săptămâni. Ploile continuă și după Paște, în toată țara
Te-ar putea interesa și
Aproape 10.000 de fulgere la Hong Kong în timpul nopţii, iluminată ca ziua/ Foto: X
Aproape 10.000 de fulgere la Hong Kong, care au făcut din noapte zi. Întârzieri pe aeroportul...
Prognoza meteo
Temperaturile scad în această săptămână. ANM: Posibile ploi după 1 mai
Heavy raining hits UAE
„Cea mai probabilă” explicaţie pentru ploile diluviene din Oman şi Emiratele Arabe Unite
Rainy,Day
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă. Unde se vor...
Partenerii noștri
Digi24 FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $. Cum arată în interior și cu cât vinde acum casa pe roți
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu...
DigiSport Man. City - West Ham, Arsenal - Everton, LIVE VIDEO, 18:00 pe DGS 1 & 2. Titlul se decide în ultima etapă
Man. City - West Ham, Arsenal - Everton, LIVE VIDEO, 18:00 pe DGS 1 & 2...
PeRoz "Părinții mei au avut unele îngrijorări". Mărturisirile unei tinere care s-a măritat cu un bărbat cu 19 ani mai mare
"Părinții mei au avut unele îngrijorări". Mărturisirile unei tinere care...
Film Now Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie...
Digi World Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor...
Stirile Kanal D O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea pleca în vacanță. Minciuna a avut, în schimb, picioare scurte: „Mă aştept să...”
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la...
ProFM Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor două staruri
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
Ultimele știri din matinal
dumitru prunariu
14 mai 1981, ziua în care cosmonautul Dumitru Prunariu şi-a început zborul în spaţiu. Ce...
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Ultimele știri
box (1)
Oleksandr Usik l-a învins pe Tyson Fury şi a unificat titurile la categoria grea: „Este un...
Diplomatic,Relations,Between,Ukraine,And,Russia.,Flag,Of,The,Two
Rusia a lovit din nou Ucraina. Atacuri cu drone inclusiv la Kiev
halep (4)
Simona Halep s-a retras de la Rabat Open
A Bonhams staff member holds up a napkin on which a written commitment was made to Lionel Messi, when he was 13-years-old, for a contract from FC Barcelona in December 2000, on display at Bonhams in London before it is offered at auction. Picture date: We
Şerveţelul pe care a fost semnat primul „contract” al lui Messi cu FC Barcelona, vândut la...