Acum la Digi FM Ramon Cotizo TINIE TEMPAH - Girls Like - FEAT ZARA LARSSON

Târgurile de Crăciun la care ajungi ușor din România

FlixBus Târguri de Crăciun

Încă din această lună, în toată Europa se desfășoară nenumărate târguri de Crăciun, de toate dimensiunile și pentru orice buget. Pentru cei care își fac planuri să plece într-o vacanță sau un city-break în următoarea perioadă, dar nu s-au decis încă asupra locației, echipa FlixBus a selectat cele mai frumoase târguri și piețe de Crăciun aflate în apropierea României.

Târgul de Crăciun din Budapesta – unul dintre cele mai spectaculoase din Europa

Budapesta este una dintre cele mai colorate și însuflețite capitale europene, mai ales în perioada sărbătorilor. În plus, aici se află unul dintre cele mai spectaculoase și apreciate târguri de Crăciun din Europa. Potrivit publicației European Best Destinations, târgul din fața Bazilicii „Sfântul Ștefan” se află în top 3 cele mai frumoase târguri europene, după cele organizate în Tallinn și Strasbourg. Târgul de Crăciun de la Bazilica „Sfântul Ștefan” își deschide porțile vizitatorilor începând cu 22 noiembrie până pe 1 ianuarie 2020.

Spiritul Crăciunului pornește din fața lăcașului de cult, odată cu startul târgului de sezon care adună cadouri încântătoare, activități de sezon și mâncăruri delicioase, atât ungurești, cât și din bucătăria internațională. Toate simțurile vă sunt puse la încercare cu vin fiert, kürtőskalács, cârnați și alte specialități culinare.

În Piața Vörösmarty, nu departe de Bazilica „Sfântul Ștefan”, vă puteți bucura de aceeași atmosferă magică a sărbătorilor de iarnă. Tot aici puteți găsi cadouri unice realizate de artizani pentru cei dragi. În această perioadă, Budapesta este decorată cu milioane de luminițe colorate începând de la Podul cu Lanțuri, Palatul Parlamentului, Piața Eroilor și până la Castelul Buda. Dacă nu ați vizitat acest oraș în perioada sărbătorilor, este momentul să vă rezervați un bilet de avion sau de autocar și să vă planificați o vacanță magică de iarnă. 

Târgul de Crăciun din Szeged – o alegere plină de farmec

Una dintre destinațiile de weekend aflate la îndemâna locuitorilor din vestul țării este Szeged. Frumosul oraș din sudul Ungariei găzduiește un târg de Crăciun plin de farmec. Magia sărbătorilor se regăsește la fiecare dintre standurile comercianților și transformă întreg orașul.

Târgul de Crăciun de la Szeged, cunoscut sub numele de Dom Teri Advent, își deschide porțile la sfârșitul lunii noiembrie, mai exact în ziua de 24, și le închide cu o zi înainte de Crăciun, pe 24 decembrie. Preparate alese, de la gulaș până la cârnați ungurești, cașcaval în felurite arome completează de minune gustul vinului fiert. Prăjiturile sau plăcinte de casă vă așteaptă în Orașul Luminii.

Una dintre cele mai spectaculoase atracții din Piața Domului este Castelul Fabulos care fascinează vizitatorii cu produse artizanale, decorațiunii, colinde și personaje din basme.

Una dintre noutățile din acest an este un selfie box unde turiștii pot face propriile felicitări de Crăciun. Clădirile luminate, care au fost una dintre atracțiile anului trecut, vor putea fi din nou admirate în toată splendoarea lor și în acest an.

Târgul de Crăciun din Sofia – bunătăți și atmosferă germană

În capitala vecinilor bulgari, Târgul de la Sofia este o altă opțiune pentru a te bucura de sărbătorile de iarnă. Aceasta este una dintre destinațiile mai noi aflate pe radarul vizitatorilor de târguri de Crăciun, dar datorită îmbinării specificului bulgar cu cel german, devine rapid o destinație de neratat pentru cei care vor să intre în atmosfera festivă.

Cunoscut sub numele de „Weihnachtsmarkt Sofia”, acesta seamănă cu un târg tipic german și își va deschide porțile vizitatorilor pe 22 noiembrie. Cârnați de toate sortimentele, varză călită, cartofi preparați la cuptor, pretzel, diverse dulciuri cu migdale în compoziție, târgul de Crăciun din Sofia te va aduce cu siguranță mai aproape de Germania. Căsuțe de lemn cu reclame în limba germană, mâncare tipic germană, chiar și bere germană, toate aceste pot fi încercate în Grădina Publică din centrul Sofiei, lângă piața Alexander Battenberg.

Pe lângă bunătățile de inspirație germană, poți încerca o băutură specific bulgărească, greyana rakya, similară cu țuica fiartă. Poți cumpăra produse cosmetice pe bază de ulei de trandafir, pentru prietenii iubitori de beauty. Odată ajuns în Sofia, aventurează-te în apropiere și vizitează Biserica Boyana, parte din patrimoniul UNESCO, datând încă din secolul al XX- lea. Aici vei putea admira una dintre cele mai incredibile și mai mari colecții de artă medievală din lume.

Târgul de Crăciun din Veliko Târnovo - o experiență autentic medievală 

În fiecare an, parcul Marno Pole din Veliko Târnovo se transformă într-o locație festivă cu luminițe, căsuțe de lemn, decorațiuni artizanale, dulciuri tradiționale, vin fiert și multe alte surprize. Târgul se va deschide pe 29 noiembrie și va putea fi vizitat până pe 31 decembrie. Acesta va găzdui toate atracțiile și evenimentele din oraș - scena pentru concerte și sărbători de Crăciun, cabana lui Moș Crăciun, unde toți copiii pot scrie și trimite scrisori Moșului, diverse atracții pentru copii și animație.

O altă parte a târgului va fi dedicată celor care doresc să încerce diverse delicatese, dulciuri, figurine de turtă de turtă sau să se încălzească cu vin fiert și alte preparate tradiționale. Orașul bulgar Veliko Târnovo, care se află la numai 180 de kilometri de București, reprezintă o alegere perfectă pentru un weekend în care vreți să vă relaxați și să vă familizariați cu un oraș medieval autentic. În Veliko Târnovo puteți ajunge foarte ușor cu autocarele verzi FlixBus, care în perioada sărbătorilor vor avea două curse zilnice spre Capitala Bulgariei.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
darueste viata
Carmen Uscatu & Oana Gheorghiu: Statul încă nu și-a făcut treaba...
DIGI FM OFERĂ VACANȚE FARĂ SFÂRȘIT
Digi FM oferă Vacanțe fară sfârșit
elena gheorghe 0629beee-e923-4e3c-b9d3-327d89d487aa
Elena Gheorghe, cele mai intime secrete dezvăluite la Matinalul Digi...
Româncă curtată de Brad Pitt
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de...
Pe aceeași temă
elevi-scoala-masca-inquam-virgil-simionescu
Elevii din Capitală se întorc luni la cursuri. Când sunt programate următoarele vacanțe
avion wizz air
Un orădean a câștigat 40.000 de euro de la o companie aeriană, după o vacanță transformată în...
melanie griffith
Melanie Griffith, pozată în costum de baie, în vacanță în Mexic. Vedeta de 66 de ani apare tot...
Brad de Crăciun/ Shutterstock
Tragedie înainte de Crăciun. O femeie a murit după ce bradul amplasat în centrul unui oraș din...
Te-ar putea interesa și
Views,Of,Kelor,Island,On,Komodo,National,Park,,Indonesia
Indonezia oferă vize pe cinci ani, cu intrare multiplă, pentru a atrage turiştii şi...
ciuca
Nicolae Ciucă, declarație surprinzătoare: "Nu am fost niciodată în vacanţă în străinătate". De...
vouchere de vacanta crop
Suspendarea sau înlocuirea voucherelor de vacanţă cu bani va duce la o scădere cu până la 50%...
Nikiti, Grecia/ Foto: Shutterstock
Mașina unor români, furată în timpul vacanței din Grecia: „A intrat peste noi noaptea și a...
Partenerii noștri
Digi24 Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce...
DigiSport De ce Anghel Iordănescu nu îl sfătuiește pe Edi privind prelungirea contractului cu FRF
De ce Anghel Iordănescu nu îl sfătuiește pe Edi privind prelungirea...
PeRoz Ce se întâmplă între Kate Middleton și prințul William după primirea diagnosticului de cancer. Apropiat: „Nu se simte exclusă!”
Ce se întâmplă între Kate Middleton și prințul William după primirea...
Film Now Jennifer Aniston și Sandra Bullock, împreună la un medic estetician cunoscut pentru liftinguri faciale și injecții cu Botox. Cum au încercat să nu atragă atenția
Jennifer Aniston și Sandra Bullock, împreună la un medic estetician...
Digi World Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
ProFM Copiii lui Michael Jackson, în formulă completă pe covorul roșu, după ani întregi. Prince a fost zâmbitor, Paris și Blanket, sobri
Copiii lui Michael Jackson, în formulă completă pe covorul roșu, după ani...
Digi Life Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
petromidia năvodaro
Explozie la Rafinăria Petromidia. 20 de muncitori au fost evacuați de...
Ultimele știri din matinal
craioveanu marius sava c1b68d54-7272-45e1-b73f-427e6c013cd9
Doctor Marius Sava, specialist în somnologie, ne dezvăluie secretele unui somn odihnitor. Care...
godina 1327e8db-847a-4dfe-823d-5b929efbaade
Marian Godină, despre stand-up, bancuri cu sau fără polițiști și despre cum se simte un...
prim ajutor WhatsApp Image 2024-03-21 at 10.35.262
Mituri în prim-ajutor: Adevăr vs. Ficțiune cu un instructor calificat
andreea balan, de partea buna a diminetii
Andreea Bălan: Din păcate pentru mine, perioada Andre nu e o perioadă frumoasă din viața mea...
Ultimele știri
Vladimir Putin claims deal could be reached for imprisoned WSJ reporter Evan Gershkovich in rare and controversial interview with Tucker Carlson
De ce refuză Putin să meargă la locul atacului terorist din Moscova. Ce a răspuns purtătorul...
Vreme însorită, caldă, soare, vară, primăvară, parc, relaxare, natură
Prognoza meteo aprilie 2024. Sunt așteptate precipitații în întreaga țară. Când se încălzește
Un microbuz s-a răsturnat în județul Suceava/ Foto: News.ro.
Un microbuz s-a răsturnat în județul Suceava. Cinci oameni au fost transportați la spital
drona militara
O dronă ar fi căzut în apropiere de Brăila. Poliţia şi Jandarmeria au izolat zona