Uleiul de cocos crește nivelul de colesterol, lucru care contribuie la sporirea riscului de maladii cardiace. Concluzia a fost trasă în urma unei meta-analize asupra a 16 studii care au avut ca subiect consumul acestui produs și riscul de boli de inimă.
Autorii analizei publicate în revista Circulation au constatat că uleiul de cocos crește semnificativ nivelul de colesterol total, „bun” (lipoproteine cu densitate ridicată, HDL) și „rău” (lipoproteine cu densitate joasă, LDL), comparativ cu uleiurile vegetale non-tropicale.
Rezultatele analizei au arătat, de asemenea, că nu există beneficii dovedite ale uleiului de cocos privind reducerea inflamațiilor, controlarea glicemiei și menținerea greutății corporale.
Uleiul de cocos este foarte bogat în grăsimi saturate, care influențează semnificativ nivelul de colesterol, iar autorii analizei sugerează limitarea consumului. Motivul este acela că nivelurile ridicate de colesterol cresc riscul de maladii cardiace.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!