Acum la Digi FM MARIO FRESH - Si ce daca

Digi FM te cheamă la „Țiriac Foundation Trophy”

DigiFM

Între 12 și 18 septembrie nu-ți face absolut niciun plan, pentru că dacă ești din București nu o să vrei să părăsești capitala României.  Cel puțin șase jucătoare din România, direct pe tabloul principal la „Țiriac Foundation Trophy”, un nou turneu WTA organizat la București.

Orașul București revine în lumea bună a tenisului mondial feminin cu prima ediție a „Țiriac Foundation Trophy”, un turneu din Circuitul WTA 125 organizat în perioada 12-18 septembrie 2022, la Centrul Național de Tenis, de către Federația Română de Tenis și susținut de Fundația Țiriac.

Ion Țiriac: „E meritoriu că avem turneu la Iași, la Cluj, acum la București și poate în curând la Bacău”

„E un turneu decent, pe care Fundația Țiriac a reușit să-l achiziționeze pentru următorii ani în România și pentru a da șansă o jucătoarelor tinere de la noi sa ia contactul cu performanța și cu meciurile tari din WTA. Ținând cont de faptul că 160 de puncte WTA se duc la câștigătoare, tabloul de joc arată destul de bine, cu cel puțin 10 jucătoare din primele 100  din clasamentul WTA. Pentru cele 2 wild-carduri din calificări, e foarte bine să se organizeze un turneu de precalificare pentru românce. Pentru ele e bine să aibă continuitate în România. E meritoriu că avem turneu la Iași, la Cluj, acum la București și poate în curând la Bacău”, a spus domnul Ion Țiriac, promotorul acestei idei și cel care, să nu uităm, a organizat în România, vreme de două decenii, unul dintre cele mai mari turnee de tenis ATP din această parte a Europei.

Cosmin Hodor, Director de turneu: „Sperăm ca în viitor, la Otopeni, să putem organiza un turneu și mai mare”

Cosmin HodorDirectorul turneului de la București, explică importanța acestei competiții pentru tenisul feminin din România, și motivele pentru care s-au depus atâtea eforturi: „Domnul Țiriac și-a dorit să aducă în România în următoarea perioada un turneu WTA și unul ATP. Chiar a avut pe masă posibilitatea de a prelua licența pentru acest an,  pentru un turneu WTA 500 outdoor. Dar, din păcate, a trebuit să refuzăm deoarece încă nu avem infrastructura necesară să organizăm un astfel de turneu outdoor, după toate cerințele WTA. Poate în viitor, în zona Otopeni, vom fi pregătiți și pentru un turneu mai mare. Chiar și așa, Țiriac Foundation Trophy este un turneu WTA, într-o săptămână bună, chiar dacă venim după ultimul turneu de Grand Slam al anului, pentru că urmează în Europa o serie de turnee pe zgură. La fel se întâmpla și pe vremea când turneul ATP se organiza în luna septembrie la București, imediat după US Open. Andrei Pavel venea și juca pe zgură direct de pe hard și chiar a făcut semifinala de vreo două ori și a câștigat la dublu.

Este un turneu organizat cu mari eforturi și vreau să le mulțumesc și public tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei competiții, sponsori, parteneri,  Fundației Țiriac, Federației Române de Tenis și Ministerului Sportului”.

George Cosac: „Îi așteptăm în tribune pe fanii tenisului din România”

„Țiriac Foundation Trophy 2022 este o competiție extrem de importantă pentru jucătoarele de tenis din România, care au posibilitatea să joace acasă și să câștige puncte WTA astfel încât să poată urca în clasament și să acceadă  la turnee mai importante.

Mulțumim tuturor sponsorilor și partenerilor implicați în organizarea acestui proiect și îmi doresc ca fetele noastre să câștige cât mai multe meciuri și, implicit, puncte, în fața fanilor tenisului din țara noastră, pe care îi așteptăm în tribune în număr cât mai mare.

Organizarea acestui turneu a implicat eforturi deosebite, întrucât a fost nevoie să modificăm complet structura Centrului Național de Tenis astfel încât să poată corespunde la cerințele și standardele unui turneu WTA.

În ciuda faptului că am avut doi campioni mondiali în ultimii șapte ani – Simona Halep și Horia Tecău – România nu beneficiază de o bază sportivă care să îndeplinească minimele condiții pentru o astfel de competiție, iar singura care ar putea-o face, Arenele BNR, are lacătul la poartă”, a declarat și George Cosacpreședintele Federației Române de Tenis, despre turneul în cadrul căruia ne dorim să avem cât mai multe jucătoare din România.

Turneu de precalificare pentru jucătoarele din România.

Miza – două Wild-Card-uri pe tabloul turneului de calificări

Cel puțin șase jucătoare din România vor fi pe tabloul principal al ”Țiriac Foundation Trophy ”, iar numărul lor poate fi mai mare, în funcție și de ce se va întâmpla în calificări.

Astfel, în acest moment Irina Bara și Gabriela Lee sunt direct calificate pe tabloul principal, Mihaela Buzărnescu și Andreea Roșca vor primi Wild-Card-uri tot pe tabloul principal, iar alte două Wild-Card-uri pe tabloul principal vor fi oferite tot unor jucătoare din România, dar organizatorii încă nu s-au decis asupra numelor lor.

Altfel, cele două Wild-Card-uri pentru Calificări vor fi câștigate de două tinere jucătoare din România care vor participa, miercuri și joi, 7-8 septembrie, la un turneu de precalificare.

Biletele, de vânzare începând cu data de 1 septembrie

Iubitorii tenisului din România, care vor să le vadă jucând pe compatrioatele noastre, vor putea cumpăra bilete începând cu data de 1 septembrie 2022, prin rețeaua Entertix. Detalii despre prețurile acestora și modalitatea de achiziționare vor fi oferite în perioada imediat următoare. 

Acreditări pentru mass-media

Federația Română de Tenis anunță că accesul reprezentanților mass-media la turneul WTA Țiriac Foundation Trophy 2022, care se va desfășura la Centrul Național de Tenis din București, în perioada 12-18 septembrie 2022, inclusiv la centrul de presă și în zonele dedicate mass-media, se va face în baza acreditării.

Pentru informații suplimentare și Formular acreditare accesați acest LINK - www.frt.ro/ro/info_detalii/10825

”Țiriac Foundation Troph”, turneu cu premii totale de 115.000 USD. 160 de puncte WTA pentru campioană. Tragerea la sorți, sâmbătă 10 septembrie, de la ora 13

Turneul WTA 125 de la București, organizat la Centrul Național de Tenis al FRT (Bd. Pierre de Coubertin 11, Sector 2) va avea un tablou principal de simplu cu 32 de jucătoare și un tablou de dublu cu 8 echipe.

Competiția oferă premii totale în valoare de 115.000 USD și 160 de puncte în clasamentul WTA pentru campioană, costurile totale de organizare ridicându-se la peste 165.000 USD. Tragerea la sorți a tabloului principal al turneului va avea loc în ziua de sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 13, la Centrul Național de Tenis din București.

 

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
cristina cioran (2)
Cristina Cioran a povestit printre lacrimi calvarul pe care l-a trăit...
florin citu functionare coalitie digi24
Florin Cîţu spune că alegerea lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
O tânără și-a pregătit singură tortul de nuntă
Val de reacții pe TikTok, după ce o tânără a dezvăluit că și-a...
Pe aceeași temă
main primavara e in aer
Primăvara este în aer la Digi FM!
8 ani
Digi FM împlinește 8 ani împreună cu tine!
Lucian Mândruță
Grila de toamnă- Ca să știi de la realizatorii Digi FM
Digi FM LIVE de la Untold 2023
Programul Digi FM se aude și în 2023 LIVE de la Untold #vrajitidemuzica
Te-ar putea interesa și
Nostalgia Digi FM
„Nostalgia” este la Digi FM, de luni până vineri, de la ora 19:00
Thumbnail pt youtube ciuclaru IOANA STATE
Ioana State: Am foarte multă autoironie/Numerele mele spun adevăruri | ExtraMatinal - 10
radu paraschivescu
Radu Paraschivescu, despre experiențele sale cu „munca pământului”: Ne-am dat seama că mai...
Thumbnail Ana Ularu pt youtube ciuclaru
Ana Ularu, la Digi FM: Nu cred în întâlnirile de pe platou. La treabă facem treabă
Partenerii noștri
Digi24 Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată...
DigiSport Știm semifinalele UEFA Europa League: AC Milan și Liverpool au fost eliminate!
Știm semifinalele UEFA Europa League: AC Milan și Liverpool au fost...
PeRoz Olivia Munn, dezvăluiri despre lupta cu cancerul în stadiul patru: „Această boală nu ține cont de cine ești, dacă ai copil sau nu!”
Olivia Munn, dezvăluiri despre lupta cu cancerul în stadiul patru...
Film Now Ryan Reynolds, cuvinte emoționante pentru Michael J. Fox, care suferă de Parkinson: „El cade mult pentru că nu îi este frică să zboare”
Ryan Reynolds, cuvinte emoționante pentru Michael J. Fox, care suferă de...
Digi World Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a...
ProFM Anda Adam a filmat de la etajul 28 furtuna din Dubai și străzile inundate pe care oamenii și-au abandonat mașinile de lux
Anda Adam a filmat de la etajul 28 furtuna din Dubai și străzile inundate...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
Jontay Porter/ Profimedia
Jontay Porter a fost exclus pe viaţă din NBA. Ce reguli a încălcat...
Ultimele știri din matinal
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Doctorul Adrian Marinescu
Cum să te aperi de ploșnițe (păduchii de pat): Sfaturi de la doctorul Adrian Marinescu
Ultimele știri
Berlinale Martin Scorsese Red Carpet
Martin Scorsese are în plan un film biografic despre Frank Sinatra. Cine este actorul pe...
Vlad Pascu
O fată rănită în accidentul produs de Vlad Pascu, declarații la opt luni de la tragedie: „Nu...
Preotul Nicolae Tănase/ foto: ASCOR Constanța
Declarații controversate făcute de un preot celebru: „Fetele frumoase abuzate nu sunt chiar...
James McCartney şi Sean Ono Lennon/ Profimedia
Doi dintre fiii lui John Lennon şi Paul McCartney au lansat împreună un cântec: „Asigurăm o...