Acum la Digi FM Alex Vidia BRITNEY SPEARS - Toxic

Rezultatele financiare preliminare ale DIGI COMMUNICATIONS N.V. la 31 decembrie 2019

Serghei Bulgac_CEO DIGI_ medium

O PERFORMANȚĂ FINANCIARĂ ROBUSTĂ:

  • Veniturile consolidate ale Digi Communications NV au fost de 1.186 milioane EUR în 2019, o creștere de 14,2 % comparativ cu rezultatele la 31 decembrie 2018
  • Numărul total al unităților generatoare de venituri (RGU) a ajuns la cel mai ridicat nivel din istoria companiei – 16,1 milioane RGU, la nivelul tuturor serviciilor, o creștere cu 8 % la finalul anului 2019, față de 31 decembrie 2018
  • EBITDA ajustată a fost de 446 milioane EUR (inclusiv impactul IFRS 16), în creștere cu 37,5 % față de anul anterior, și, respectiv, de 380 milioane EUR (fără impactul IFRS 16), în creștere cu 17 % comparativ cu 31 decembrie 2018
  • România se menține drept principala piață a Grupului și contribuie cu 64 % la veniturile consolidate ale Digi Communications NV. Spania reconfirmă poziția de ”cel mai bun performer”, cu o creștere de  52,6 % a veniturilor în 2019 față de 2018

COMPANIA A CONTINUAT SĂ OFERE O CREȘTERE STRUCTURALĂ STABILĂ

Veniturile consolidate ale Digi Communications N.V., companie de top în domeniul comunicațiilor electronice, cu operațiuni în România, Ungaria, Spania și Italia și compania-mamă a operatorului RCS & RDS SA, au ajuns la aproximativ 1,2 miliarde EUR, în 2019, potrivit raportului financiar preliminar neauditat publicat vineri, 21 februarie 2020. În 2019, veniturile consolidate ale companiei au crescut cu 14,2 % față de 2018, de la 1.038,1 milioane EUR la 1.186 milioane EUR, iar EBITDA ajustată a fost de 446 milioane EUR (inclusiv impactul IFRS 16), ceea ce se traduce într-o creștere cu 37,5 % față de anul anterior (de la 324,6 milioane EUR la 31 decembrie 2018). În plus, numărul total al unităților generatoare de venituri (RGU) s-a majorat cu 8%, la finalul anului trecut, ajungând la 16,1 milioane RGU față de 14,9 milioane RGU la sfârșitul anului 2018, cel mai ridicat nivel al numărului total de servicii oferite de companie în istoria sa.

Majoritatea segmentelor de piață pe care activează compania au contribuit la evoluția Digi Communications NV:

- pay-tv (televiziune prin cablu și prin satelit): + 5.4 %, de la 4,8 milioane RGU la 5,1 milioane RGU;

- internet și date fixe: + 9.8%, de la 3,3 milioane RGU la 3,6 milioane RGU;

- telefonie și date mobile: + 14.5 % de la 5 milioane RGU la 5,7 milioane RGU;

EVOLUȚII PE FIECARE PIAȚĂ

România

Grupul a continuat să își întărească poziția pe principala sa piață, atât pe segmentul televiziunii prin cablu, cât și pe cel al internetului fix, cu o creștere de 6,9 % a numărului de unități generatoare de venituri (4,1  milioane RGU la 31 decembrie 2019 față de 3,8 milioane RGU la 31 decembrie 2018) și, respectiv, un progres cu 9,8 % al RGU pe segmentul de internet și date fixe (2,8 milioane RGU la 31 decembrie 2019 față de 2,5 milioane RGU, pentru aceeași perioadă a anului anterior).

Creșterea constantă a numărului de servicii pentru principalele servicii din portofoliu a fost susținută de extinderea infrastructurii de fibră optică, optimizarea acoperirii rețelelor de comunicații mobile și standardele ridicate în politica de customer-care.

Ungaria

Filiala Digi Communications NV din Ungaria a înregistrat 694.000 RGU pe segmentul pay-tv. În privința serviciilor de internet și date fixe, Digi Ungaria a atins 750.000 RGU la 31 decembrie 2019, în timp ce serviciile de comunicații mobile în rețea proprie, disponibile din mai 2019, au înregistrat 99.000 RGU. Și pe această piață, Digi și-a continuat proiectul de extindere a rețelei de fibră optică și a efectuat cu succes un prim test live al tehnologiei 5G în Budapesta, în noiembrie 2019.

Spania și Italia

Spania și Italia au înregistrat un progres semnificativ al RGU, cu o rată de creștere de 45 % față de anul trecut, atingând  2,2 milioane RGU la 31 decembrie 2019, de la 1,5 milioane la finalul anului 2018.

Pe parcursul anului 2019, Digi Spania a devenit al doilea cel mai mare operator de rețele virtuale mobile (MVNO) din piață și al cincilea operator mobil din Spania. Filiala a marcat, astfel, cel de-al unsprezecelea trimestru de creștere accelerată, adăugând încă 166.000 RGU în portofoliu, în ultimele trei luni ale anului trecut. 

INVESTIȚIA SUSȚINUTĂ ÎNTR-O VIZIUNE PE TERMEN LUNG

Consecventă strategiei sale de creștere susținută, Digi a continuat să dezvolte proiecte noi pentru adoptarea tehnologiilor de ultimă oră, cu scopul de a-și păstra competitivitate pe piețele cheie și a investit 318 milioane EUR în 2019 în dezvoltarea tehnologică, în special în România și Ungaria. Aceste proiecte au vizat extinderea acoperirii rețelei 4G și roll-out-ul rețelei 5G în România, dezvoltarea rețelei 4G și a infrastructurii de fibră optică, în România, Ungaria și Spania.

Compania a continuat să adopte o strategie prudentă de finanțare, cu un nivel al îndatorării raportate la EBITDA cu mult sub media ratei de îndatorare a altor operatori tradiționali de comunicații fixe din Europa. În 2019, Digi Communications a afișat un multiplu de îndatorare la 2,6 x**.

Serghei Bulgac, CEO Digi Communications:

”2019 a fost un an remarcabil pentru compania noastră, atât sub raportul creșterii veniturilor și a EBITDA, cât și din perspectiva evoluției tehnologice. Suntem mândri de realizările echipelor noastre - roll-out-ul 5G în România, lansarea serviciilor de telefonie mobilă în Ungaria și creșterea în ritm accelerat pe piața spaniolă. Toate acestea sunt dovezi ale succesului și consecvenței noastre în a livra servicii de cea mai bună calitate tuturor clienților.

Reușita celei mai recente emisiuni de obligațiuni a companiei a fost o altă împlinire și confirmă încrederea de care se bucură grupul nostru în rândul investitorilor instituționali. Această emisiune de obligațiuni a avut loc la 27 ianuarie și a stabilit un nou benchmark pentru o tranzacție de finanțare a unei companii antreprenoriale românești. RCS & RDS, filiala din România a grupului, a reușit să stabilească un preț de 450 milioane EUR pentru obligațiuni senioare garantate, cu o dobândă de 2,5 % pe an și scadența în 2025, și un preț de 400 milioane EUR, cu o dobândă de 3,25% pentru obligațiuni senioare cu scadența în 2028. Le mulțumim investitorilor și partenerilor pentru încrederea arătată și de această dată.

Raportul preliminar este disponibil aici.

Despre Digi Communications N.V.

Digi Communications N.V. este un operator european de top în domeniul comunicațiilor electronice, cu operațiuni în România, Ungaria, Spania și Italia și este compania-mamă a RCS & RDS, liderul de piață în România pe segmentul serviciilor de tip pay-tv și internet fix. Pe parcursul celor aproape 27 de ani de existență, Digi a investit continuu în cele mai revoluționare tehnologii,ajungând să dețină, în prezent, cea mai extinsă rețea de fibră optică din regiune, cu peste 8,2 milioane homes passed, în România și Ungaria (în septembrie 2019).

Digi a adus pe piață servicii de comunicații electronice convergente la cele mai competitive prețuri. În timp, acest avantaj competitiv s-a transformat într-un beneficiu pentru milioane de clienți care au dobândit un acces mai rapid și mai avantajos la servicii de calitate superioară, atât în domeniul comunicațiilor fixe, cât și al celor mobile. În România, Grupul Digi este cel mai mare angajator din domeniul antreprenorial local, cu aproximativ 13.000 angajați (circa 16.500 pe toate cele patru piețe unde este prezent).

Grupul Digi pune la dispoziția abonaților săi și o ofertă complexă de conținuturi trans-media, prin intermediul diviziei media care cuprinde: televiziunile Digi4K, prima televiziune ULTRA HD din România, Digi 24, DigiSport 1, 2, 3, 4, Film Now (pay-TV), Digi World, Digi Animal World, Digi Life, UTV, Music Channel și Hit Music Channel, radiourile Digi FM, ProFM, Dance FM, Chill FM și platformele de comunicare online reunite sub umbrela Digi Online.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
darueste viata
Carmen Uscatu & Oana Gheorghiu: Statul încă nu și-a făcut treaba...
DIGI FM OFERĂ VACANȚE FARĂ SFÂRȘIT
Digi FM oferă Vacanțe fară sfârșit
elena gheorghe 0629beee-e923-4e3c-b9d3-327d89d487aa
Elena Gheorghe, cele mai intime secrete dezvăluite la Matinalul Digi...
Româncă curtată de Brad Pitt
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de...
Partenerii noștri
Digi24 Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu...
DigiSport Record pe Santiago Bernabeu. Ce se va întâmpla la meciul Real Madrid - Manchester City din UCL
Record pe Santiago Bernabeu. Ce se va întâmpla la meciul Real Madrid...
PeRoz Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit cu un fost militar. De ce nu au vrut părinții să le separe pe fetele care împart același corp
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit cu un fost militar. De ce nu au...
Film Now Lupta dintre Brad Pitt și Angelina Jolie, aproape de final, după 8 ani. Pasul important făcut de actor pentru a încheia oficial divorțul
Lupta dintre Brad Pitt și Angelina Jolie, aproape de final, după 8 ani...
Digi World Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
ProFM Copiii lui Michael Jackson, în formulă completă pe covorul roșu, după ani întregi. Prince a fost zâmbitor, Paris și Blanket, sobri
Copiii lui Michael Jackson, în formulă completă pe covorul roșu, după ani...
Digi Life Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
Christopher Nolan și soția lui, Emma Thomas / Foto: Profimedia
Regizorul Christopher Nolan și soția lui, producătoarea tuturor filmelor...
Ultimele știri din matinal
craioveanu marius sava c1b68d54-7272-45e1-b73f-427e6c013cd9
Doctor Marius Sava, specialist în somnologie, ne dezvăluie secretele unui somn odihnitor. Care...
godina 1327e8db-847a-4dfe-823d-5b929efbaade
Marian Godină, despre stand-up, bancuri cu sau fără polițiști și despre cum se simte un...
prim ajutor WhatsApp Image 2024-03-21 at 10.35.262
Mituri în prim-ajutor: Adevăr vs. Ficțiune cu un instructor calificat
andreea balan, de partea buna a diminetii
Andreea Bălan: Din păcate pentru mine, perioada Andre nu e o perioadă frumoasă din viața mea...
Ultimele știri
ciuca
20 de ani de la aderarea României la NATO. Nicolae Ciucă: "Cea mai bună perioadă din istoria...
Bd. Dimitrie Pompeiu
Bulevardul Dimitrie Pompeiu va avea patru benzi. Nicușor Dan: „Am atribuit contractul pentru...
Pope Francis' weekly general audience, St. Peter's square, vatican city, Vatican - 05 Apr 2023
Papa Francisc a spălat picioarele a 12 femei dintr-o închisoare din Roma
Cristian Gațu
Cristian Gaţu a recunoscut relația cu menajera familiei: „Nu mă simt vinovat!” Legenda...