Patronii restaurantelor așteaptă un semn de la guvernanți ca să redeschidă. Unii speră că asta se va întâmpla joi, alții cred că localurile se vor redeschide la mijlocul lunii. Oricum, există un set clar de reguli stabilite până acum, care trebuie aplicate în toate restaurantele.
Regulile convenite sunt următoarele:
- La intrarea în restaurant, clienții vor fi supuși unui triaj observațional. Vor fi rugați să se deplaseze doar într-un sens, pe benzi semnalizate, astfel încât să păstreze distanța. Și între scaunele de la mese vor fi păstrați doi metri liberi;
- Maximum 6 clienți pot ocupa o masă, sunt exceptați de la regulă membrii familiei. Solnițele, meniurile și olivierele vor putea fi transferate pe o altă masă doar după plecarea clienților și vor fi dezinfectate. Unde este posibil, se vor folosi meniuri de unică folosință;
- Clienții nu vor avea voie să mănânce stând în picioare, cu excepția meselor dedicate acestui tip de servire. Astfel, clienții ar circula cât mai puțin în local;
- Va fi încurajată plata cu cardul, fie la casă, fie către personalul de servire. În unitățile cu plata la casa de marcat vor fi instalate panouri de protecție din plexiglas;
- Personalul va purta mască și își va dezinfecta mâinile înainte de fiecare serviciu. Produsele din vitrinele deschise sau bufete situate în spațiile de servire și consum vor fi protejate mai mult. Acestea vor fi servite doar de personal specializat;
- Mesele vor fi dezinfectate după fiecare client/grup, cu produse biocide care necesită un timp minim de contact.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!