Un pacient a murit înainte de a fi dus la Foișor, iar alte două paciente au decedat la câteva ore după ce au fost internate la Terapie Intensivă, explică Raed Arafat. Secretarul de stat subliniază, într-un clip postat pe pagina de Facebook, că aceste decese nu pot fi imputate acțiunii de transfer.
Faptul că trei pacienți au decedat în timpul transferului către spitalul Foișor nu este adevărat. Într-adevăr și din păcate au decedat trei pacienți. Unul înainte de a fi preluat de ambulanța SMURD de la Spitalul Universitar, fiind în stare critică. Alte două paciente, de 60 de ani și de 83 de ani, au decedat la Spitalul Foișor după ce au fost internate la Terapie Intensivă. Prima a fost internată în 10.04, la 19.27 și decedată în 11.04, la 7:52, iar a doua pacientă a fost internată în 11.04, la ora 00:52, și a fost declarată decedată în 11.04, la 17:32, a explicat șeful DSU.
Arafat a făcut precizările în contextul în care Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, a declarat pentru gandul.ro că trei dintre pacienții cu COVID-19, transferați la Spitalul Clinic Foișor, au decedat.
Avem de-a face cu o boală perfidă, o boală care se agravează rapid, cu o boală unde pacienții aflați în critică pot ajunge în stop cardiac rapid. Sunt lucruri pe care nu putem să le controlăm. Încercăm să salvăm cât mai multe vieți, dar faptul că a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluată și că două paciente au decedat la ore după ce au fost internate la ATI nu poate fi imputat acțiunii de transfer al pacienților sau acțiunii de a prelua secțiunea ATI pentru a trata pacienții COVID. Era nevoie de lărgirea capacității ATI. Din păcate secțiile ATI apar și decese din cauza acestei boli, a mai spus secretarul de stat în MAI.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!