Acum la Digi FM KELLY CLARKSON - Because of you

Ponta, la Digi FM: Dragnea nu dă doi bani nici pe Europa, nici pe Timmermans

Victor Ponta

Avertisment dur pentru PSD de la socialiștii europeni. Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans i-a transmis lui Liviu Dragnea, că dacă vrea să mai facă parte din această familie, trebuie să respecte "valorile noastre fundamentale".  Oficialul a făcut referire mai ales la modificările din justiție din ultima vreme care afectează, între altele statul de drept.

Fostul premier și fostul lider al PSD, Victor Ponta, afirmă la Digi FM că acest avertisment nu-l interesează deloc pe Liviu Dragnea și că va merge mai departe cu agenda sa. Liderul Pro România susține că una dintre soluții este o prezență masivă la vot la alegerile europarlamentare.

Fostul premier a precizat că o presiune mai mare decât avertismentul oficialilor europeni are veni din partea românilor, mai ales că duminică seară sunt anunțate proteste în Piața Victoriei.

"După cum știți foarte bine domnul Dragnea, de foarte mulți ani nu participa la întâlnirile PES, acum s-a dus și a făcut ce face și la București, și anume, a mințit. A avut un discurs dublu. La București, spune că Timmermans e dușmanul României, s-a dus la Madrid a zis că-l susține. La București vorbește despre cum trebuie să schimbe lucrurile în justiție și cu procurorii, acolo domnului Timmermans și celorlați le-a zis că el susține statul de drept, la București, știți foarte bine, Comisia Europeană este rea și vrea răul României, iar la Madrid chiar zis că el regretă și-și cere scuze pentru ce spun unii colegi de la PSD, dar el nu-i poate controla, cunoașteți stilul. Avertismentul domnului Timmermans nu va avea absolut nicio valoare pentru ce se întâmplă în țară, Dragnea e fericit că i-a mai mințit puțin, i-a mai păcălit și-și va vedea de agenda lui care nu are nicio legătură nici cu Europa, nici cu social-democrația, nici cu binele României.”, a spus Victor Ponta.

Digi FM: Dar această declarație a domnului Timmermans poate fi interpretată drept un ultimatum dat PSD-ului?

Victor Ponta: Ultimatul are un anumit sens și în diplomație și în limbajul comun. Sigur, poziția dlui Timmermans, a Comisiei Europene e cunoscută. Dragnea nu dă nici doi bani nici pe Europa, nici pe Timmermans. De altfel, nu uitați că dl Dragnea a mers la întâlnirea PES la două zile după ce dăduse acea ordonanță (de modificare a legilor justiției n.r.) prin care, practic, își subordonează procurorii către ministrul Justiției. Eu cred că va continua cu agenda lui și nu-l interesează, nu-i este teamă de nimeni din Europa. Cred că singurii de care îi este teamă sunt românii care pot să vină pe 26 mai la vot (alegerile europarlamentare n.r.) să voteze într-un anumit fel. (...) De Europa, nu dă doi bani Dragnea pe Europa și avertismentele domnului Timmermans cred că, cel mult, i-au stârnit un zâmbet pe sub mustață.

Digi FM: Dar nu-i va fi teamă domnului Dragnea că ar putea fi scos din familia socialiștilor?

Victor Ponta: Nu. (...)Nu cred că-l interesează deloc acest lucru. A vrut să mai câștige puțin timp ca să poată să dea noi ordonanțe privind trecerea sub autoritatea sa personală a justiției din România. Și a câștigat. Acum, sigur, cei de la PES au zis că  mai vorbim peste câteva săptămâni. În aceste săptămâni, dl Dragnea își vede mai departe de agenda lui. (...) Dacă ne așteptăm la lucruri importante venite dinspre Europa, ne înșelăm. Cei care putem să schimbăm direcția aceasta total greșită în care merge România suntem doar noi, nimeni altcineva din afară. (...) Cred că soluția o putem avea noi, aici, în România: 26 mai votul pentru Parlamentul European va fi un vot important care va da o direcție, după aceea prezidențiale și presiunea oamenilor pe parlamentarii care anul viitor se întorc în fața lor și vor vrea un nou mandat. Plus, presiunea publică, știu că astăzi vor avea proteste ale societății civile față de acele ordonanțe absolut dictatoriale pe care le tot dă Guvernul legate de justiție. Nu cred că acolo ar trebui să fie partide politice, dar faptul că oamenii protestează este important. Lui Dragnea nu-i este frică decât de o altă forță care i se opune fie că e vorba de oamenii din stradă, fie că e vorba de noi, cei din Parlament. De vorbă bună, de valori, nu va asculta dl Dragnea și nici cei din jurul său.

Digi FM: Că tot ați adus vorba de protestele din această seară din Piața Victoriei, cum vedeți și protestele magistraților?

Victor Ponta: Le-am spus deja și le spun în continuare: faptul că s-au comis abuzuri e un lucru pe care toți îl știm, trebuie să-l îndreptăm. Ceea ce se întâmplă acum nu este însă o îndreptare a unor abuzuri, este trecerea procurorilor și apoi a judecătorilor sub o putere politică, cea a dlui Dragnea, care se va dovedi mult mai rea și va comite abuzuri mult mai mari decât tot ce s-a comis în România. Ne vom întoarce întoarce înainte de 89 și va afecta societatea românească mult mai rău decât ne dăm seama în acest moment,

Digi FM: Este îndreptățită decizia unor prachete din țară de a-și întrerupe activitatea săptămâna care vine?

Victor Ponta: Este îndreptățită poziția tuturor magistraților din această țară de a se lupta pentru independența lor. (...) Independența magistraților este până la urmă și modul lor de existență. Am fost magistrat și știu ce înseamnă să știi că ești independent sau să știi că ești un funcționar care, când se supără ministrul pe tine, zbori din funcție, dacă te laudă ministrul poți să fii promovat. Ceea ce se întâmplă acum nu s-a mai întâmplat după 1990 și anume un control al puterii politice, al unei puteri politice cleptomane, infracționale asupra magistraturii și ăsta este un lucru foarte rău.

Digi FM: Pe scurt, credeți că va renunța Guvernul la actuala ordonanță?

Victor Ponta: Nu. Și nu vor renunța la toate celelalte, la schimbarea privind completurile de 5, până la urma la toate formele juridice care duc la amnistii și grațieri. Nu vor renunța dacă nu vor avea în față pe cineva destul de hotărât fie în stradă, fie noi în Parlament. Dragnea știe de frică. E un om laș, ați văzut se ascunde întotdeauna. Nu recunoaște niciodată că el face ceva. Totodeauna spune nu eu, ci colegii, Guvernul, Parlamentul.

Interviul poate fi ascultat aici.

00:00

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
cristina cioran (2)
Cristina Cioran a povestit printre lacrimi calvarul pe care l-a trăit...
florin citu functionare coalitie digi24
Florin Cîţu spune că alegerea lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
O tânără și-a pregătit singură tortul de nuntă
Val de reacții pe TikTok, după ce o tânără a dezvăluit că și-a...
Pe aceeași temă
main primavara e in aer
Primăvara este în aer la Digi FM!
Russian President Putin gives interview to US journalist Carlson
Vladimir Putin, surprins de lipsa unor "întrebări tăioase" în interviul cu Tucker Carlson
BUCURESTI - DACIAN CIOLOS - DECLARATII - USR-PLUS - 23 SEP 2021
Dacian Cioloș: Ponta apare de 161 de ori în cererea iniţială de despăgubiri a Gabriel...
ponta sova
Victor Ponta şi Dan Şova au fost achitaţi definitiv în dosarul Turceni-Rovinari
Te-ar putea interesa și
8 ani
Digi FM împlinește 8 ani împreună cu tine!
Ghazi Hamad/ Profimedia
Momentul când un oficial Hamas a plecat brusc dintr-un interviu BBC. A refuzat să răspundă...
Jocuri mecanice, păcănele, jocuri de noroc
Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Executivul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind jocurile...
Lucian Mândruță
Grila de toamnă- Ca să știi de la realizatorii Digi FM
Partenerii noștri
Digi24 Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată...
DigiSport Știm semifinalele UEFA Europa League: AC Milan și Liverpool au fost eliminate!
Știm semifinalele UEFA Europa League: AC Milan și Liverpool au fost...
PeRoz Olivia Munn, dezvăluiri despre lupta cu cancerul în stadiul patru: „Această boală nu ține cont de cine ești, dacă ai copil sau nu!”
Olivia Munn, dezvăluiri despre lupta cu cancerul în stadiul patru...
Film Now Ryan Reynolds, cuvinte emoționante pentru Michael J. Fox, care suferă de Parkinson: „El cade mult pentru că nu îi este frică să zboare”
Ryan Reynolds, cuvinte emoționante pentru Michael J. Fox, care suferă de...
Digi World Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a...
ProFM Anda Adam a filmat de la etajul 28 furtuna din Dubai și străzile inundate pe care oamenii și-au abandonat mașinile de lux
Anda Adam a filmat de la etajul 28 furtuna din Dubai și străzile inundate...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
Jontay Porter/ Profimedia
Jontay Porter a fost exclus pe viaţă din NBA. Ce reguli a încălcat...
Ultimele știri din matinal
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Doctorul Adrian Marinescu
Cum să te aperi de ploșnițe (păduchii de pat): Sfaturi de la doctorul Adrian Marinescu
Ultimele știri
Berlinale Martin Scorsese Red Carpet
Martin Scorsese are în plan un film biografic despre Frank Sinatra. Cine este actorul pe...
Vlad Pascu
O fată rănită în accidentul produs de Vlad Pascu, declarații la opt luni de la tragedie: „Nu...
Preotul Nicolae Tănase/ foto: ASCOR Constanța
Declarații controversate făcute de un preot celebru: „Fetele frumoase abuzate nu sunt chiar...
James McCartney şi Sean Ono Lennon/ Profimedia
Doi dintre fiii lui John Lennon şi Paul McCartney au lansat împreună un cântec: „Asigurăm o...