Acum la Digi FM Marius Dobre ALINA EREMIA - Nu te mai astept

Peste 300 de artiști vin la Sibiu, la Festivalul Medieval „Cetăți Transilvane”

Anacronism

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Medieval Sibiu 2019 - Blestemul Vrăjitoarei, oferă trei zile de evenimente și spectacole care mai de care mai atractive. Turnirurile medievale, atelierele creative și concerte tematice, transformă Centrul Istoric al Orașului într-o mică urbe medievală. Festivalul începe vineri, 23 august, ora 9:30 și se încheie duminică, 25 august la ora 22:30, atunci când blestemul vrăjitoarei va fi ridicat.

Festivalul va debuta vineri, 23 august, în Piața Mare din Sibiu cu Iarmarocul Medieval, de la ora 9:30 până la orele 23.00. Taberele medievale ale iarmarocului își vor expune lucrările în toate cele trei zile, iar sâmbătă 24 august și duminică 25 august, acesta va începe cu orele 10:00 și se va închide în jurul orelor 23:00.

Pe parcursul întregului festival, zilnic de la ora 11:00 vor avea loc, în Piața Mare următoarele evenimente:

Reciclare creativă - Cavaleri, Prințese și Mini-catapulte, până la ora 13.00, Jocuri cu specific medieval, până la ora 14.00, Tir cu Arcul - micii arcași din cetate se întrec la concursuri cu premii. Începând cu orele 13.00 până la orele 19.00, vor avea loc atelierul de pictură – Săbii (13:00-14:00; 14:00-16:30) , atelierul de confecționat coronițe pentru regi și regine (15:00-16:00) , jocuri cu specific medieval (15:00-19:00) , Jocul medieval - Turnul Cavalerilor (15:00) , ateliere confecționat păpuși de mână: Unicorni, Cavaleri și Domnițe (16:00-17:00) , Reciclare creativă - Cavaleri, Prințese și Mini-catapulte (17:00-18:00), Tir cu Arcul - micii arcași din cetate se întrec la concursuri cu premii (17:00-19:00 ), Joc medieval - Turnul cavalerilor (17:00), Origami: Castele și Dragoni (18:00-19:00), Joc medieval - Turnul cavalerilor (19:00).

Zi de vineri plină de evenimente

Prima zi de festival, cea de vineri 23 august, va aduce în fața celor care ajung în Piața Mare, animații și tehnici de luptă - tabere medievale, expoziții de costume, arme, armuri și piese de artilerie specifice perioadei medievale si expoziții de armament ofensiv și defensiv corespunzător secolelor IX – XII. De asemenea veți găsi aici numeroase ateliere pentru copii și adulți , cu pistă de inițiere în circ, jonglerie și echilibru. Un atelier de creație pentru copii este prezentat și de cei de la Teatrul Gong Sibiu, iar un altul de teatru interactiv pentru copii este făcut de cei de la Hocus Pocus Sibiu. În zona centrală, pe pietonala de pe Nicolae Bălcescu, vă veți întâlni și cu statuile Vivante interactive de la Teatru Vostru.

Începând cu ora 20 45 va avea loc PARADA FESTIVALULUI unde vor defila toate personajele magice afectate de blestemul vrăjitoarei Despina. Cei blestemați vor porni din Parcul Cetății și vor străbate Bulevardul Coposu – Piața Unirii – Pietonala Nicolae Bălcescu – Piața Mare. Ziua se va încheia cu recitalul medieval al celor de la Hoolloenek Hungarica de la ora 21.00 și cu un spectacol de teatru pirotehnic Balada Zmeului – Ordinul Solomonarior.

Demonstrații de tăiat cu spada și lupte demostrative în ziua a II-a

Ziua de 24 august aduce începând cu orele 11:00, un atelier de creație pentru copii de la Teatrul Gong. Tot de la aceeași oră sunteți invitați și la ateliere creative de lucru în piele și cupru corespunzătoare perioadei medievale făcute de către Paladinii de Terra Medies. Mai apoi puteți asista la dansuri medievale puse în scenă de către Straja Cetății Sucevei. Terra Ultrasilvana, vă invită să participați interactiv la câteva demonstrații de tir cu arcul tradițional.

Peregrinii ne încântă cu un concert și animație stradală pe pietonala de pe Nicolae Bălcescu, iar în Piața Mare se întâmplă un spectacol de teatru pentru copii „ALADDIN” de la Teatru Strada. Un alt moment interesant se petrece la atelierul de scriere medievală al Cavalerilor Cetății Roșii. Tot ei desfășoară și un atelier de manufactura medievală. Printre momentele importante ale zilei se numără cu siguranță și demonstrațiile de tăiat cu spada ale celor de la Anacronism.

Viața medievală a oamenilor din 1519 va fi experimentată de către oamenii prezentului prin antrenamente și demonstrații de luptă medievală cu Terra Ultrasilvana, la atelierele pentru copii și adulți de la Alandala Circus, precum și la workshop-ul despre muzica, arta, cultura și civilizația Evului Mediu prezentat de trupa Nomen Est Omen.

Ziua de sâmbătă ne aduce și povești despre Evul Mediu, farse medievale, scurte lupte demonstrative cu diferite categorii de arme. Paladinii De Terra Medies, vor pregăti cei mai curajoși cavaleri pentru a înfrunta blestemul Despinei. Cea de a doua zi a festivalului se va încheia cu spectacole de teatru medieval, ”Pactul regelui” al celor de la Asociația Culturală „Asserculis’’ și Cavalerii Coroanei – Teatru Strada. ”Desigur seara vă invităm să ne fiți alături la concertele medievale ale celor de la Nomen est Omen, Holloenek Hungarica, Truverii și Cimpoierii din Transilvania”, spun organizatorii evenimentului.

Spectacole în premieră în cea de a treia zi

Duminică este ziua care aduce ruperea blestemului Despinei și îi duce pe locuitorii anului 1519 înapoi în trecut. Ziua a treia de festival oferă bucurie, amuzament și ultimele repetiții pentru a înfrunta vrăjitoarea. Vor avea loc începând cu orele 11.00 : Atelier de creație pentru copii - Teatru Gong Sibiu, Ateliere creative de lucru în piele și cupru corespunzătoare perioadei medievale– Paladinii de Terra Medies, Atelier de scriere medievală - Cavalerii Cetății Roșii, Demonstrații de tir cu arcul tradițional (interactiv cu publicul) - Grupul de Reconstituire istorică Terra Ultrasilvana: Atelier interactiv cu publicul de prezentare a armelor și a tehnicii de luptă - Grup de Reconstituire medievală Straja Cetății Sucevei.

Tot duminică avem parte de TRIXI SHOW – spectacol commedia dell arte – Teatru Aureliu Manea Turda și de Hoțul neprins – spectacol de teatru - Asociația Culturală „Asserculis’’. Asemenea zilei de sâmbătă se vor regăsi și Demonstrații de tăiat cu spada – Anacronism, Scurte lupte demonstrative cu diferite categorii de arme – Paladinii De Terra sau Antrenamente și demonstrații de luptă medievală - Grupul de Reconstituire istorică Terra Ultrasilvana. Vor concerta Cimpoierii din Transilvania și Holloenek Hungarica.

Belgienii de la Prima Nocta, concert în premieră

Festivalul Medieval – Blestemul Vrăjitoarei se va termina alături de apariția în premieră a celor de la PRIMANOCTA care vor susține un concert medieval inedit. După trei zile de aventuri și pregătiri intense alături de oamenii prezentului, locuitorii Sibiului din anul 1519 se vor întoarce unde le este locul, iar dezlegarea definitivă a blestemului va fi marcată de spectacolul pirotehnic al celor de la Crispus - The Art of Fire.

Informații complete despre programul oficial găsiți pe www.fmct.ro. Festivalul ajuns la a nouăsprezecea ediție este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
Bucharest,,Romania,-,10.07.2022:112,Emergency,Number,On,A,Fire,Fighter
Incendiu pe A1, în județul Sibiu. Un camion încărcat cu carton presat a luat foc
pompieri smurd
Un singur copil dintre cei 4 răniți de tavanul prăbușit al unei școli din județul Sibiu mai e...
Bucharest,,Romania,-,10.07.2022:112,Emergency,Number,On,A,Fire,Fighter
Tavanul unei săli de clasă al unei școli din județul Sibiu s-a prăbușit. Patru elevi au fost...
Ambulance,Emergency,Service,Car,On,The,Streets,Of,Bucharest,During
Trei persoane din Sibiu au fost transportate la spital cu arsuri şi intoxicate cu fum, după ce...
Te-ar putea interesa și
Bucharest,,Romania,-,10.07.2022:,Smurd,Ambulance,Van.,Smurd,Is,An
Copil de trei ani, transportat în stare gravă la spital după ce a căzut de la etajul al...
sibiu accident
Planul roșu de intervenție a fost activat în Sibiu, după un accident în care au fost implicate...
Trei persoane care făceau curat într-o casă părăsită din Sibiu, surprinse de prăbușirea acoperişului/ Foto: News.ro
Trei persoane care făceau curat într-o casă părăsită din Sibiu, surprinse de prăbușirea...
Poliție/ Shutterstock
O fată de 16 ani aflată la volanul unui SUV a fost urmărită de poliţişti pe străzile din Sibiu
Partenerii noștri
Digi24 O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
DigiSport Reacția lui Ioan Ovidiu Sabău, după ”U” Cluj - Poli Iași 1-0: ”Este falsă această idee”
Reacția lui Ioan Ovidiu Sabău, după ”U” Cluj - Poli Iași 1-0: ”Este falsă...
PeRoz A călătorit 1.852 de kilometri ca să se întâlnească cu un bărbat pe care l-a cunoscut pe internet, dar el nu a apărut: „M-a păcălit”
A călătorit 1.852 de kilometri ca să se întâlnească cu un bărbat pe care...
Film Now De ce nu și-a dorit regizorul James Cameron o piesă în "Titanic". Nici Celine Dion nu a vrut inițial să cânte "My Heart Will Go On"
De ce nu și-a dorit regizorul James Cameron o piesă în "Titanic". Nici...
Digi World Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu...
ProFM Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3 săptămâni"
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
vreme finlanda, grecia
Vremea ciudată de la sfârșit de aprilie a adus zăpadă de 20 cm la Helsinki...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
Accident pe platoul de filmare al peliculei lui Eddie Murphy/ Profimedia
Accident pe platoul de filmare al peliculei lui Eddie Murphy. Mai mulţi membri ai echipei au...
dinu maxer, damian draghici, smiley
Dinu Maxer, supărat după ce Smiley și Damian Drăghici au lansat piesa "S-a furat mireasa": "Mă...
Hand,Hold,A,Slice,Of,Bread,Over,Sky,Background.,Color
Insecuritatea alimentară s-a agravat în 2023. Aproape 282 de milioane de oameni au avut nevoie...
Daniel Băluță
Daniel Băluţă: „Voi fi şeful campaniei viitorului primar al Capitalei, Gabrielei Firea. M-am...