Consumul de alcool poate crește riscul de a face COVID-19, avertizează Organizația Mondială a Sănătății. OMS arată că „populația ar trebui să minimizeze consumul de băuturi alcoolice, mai ales în timpul pandemiei de coronavirus”.
Alcoolul compromite sistemul imunitar și crește riscul de a avea rezultate negative asupra sănătății, conform site-ului biroului regional european al OMS.
Consumul de alcool poate crește nu doar riscul de infectare cu COVID-19, ci și de agravare a bolii dacă o persoană s-a îmbolnăvit deja, spun specialiștii. De asemenea, poate agrava problemele de sănătate mintală și poate provoca violență, în special în țările care au implementat măsuri de distanțare socială.
OMS demontează mitul conform căruia consumul de alcool poate ucide coronavirusul: „Nu este așa”, spun experții, care adaugă faptul că ar putea duce la probleme grave de sănătate, inclusiv decesul, mai ales dacă este asociat cu metanol.
Aproximativ 3 milioane de decese pe an sunt atribuite alcoolului.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!