Un grup de 28 de elevi din București a mers în vacanță la schi, în Poiana Brașov, însă a durat doar două zile deoarece s-au îmbolnăvit, iar doi dintre ei au ajuns la spital.
Elevii au făcut toxiinfecție alimentară, iar doi dintre ei au avut nevoie de perfuzii. Fiecare a plătit câte 2.000 de lei pentru vacanța la schi, potrivit Adevărul. Părinții îl acuză pe proprietar că apa pe care o folosea la prepararea hranei provine dintr-o hazna.
„După ce a mâncat ce li s-a dat acolo, copilul meu a avut vărsături până la deshidratare și a ajuns la medic cu glicemie foarte mică, după cum mi-au zis doctorii din Poiana Brașov. I-au făcut repede niște injecții și l-au trecut pe perfuzii, eu l-am învelit cu o pătură și am fugit cu el la Brașov, la spital”, a povestit tatăl unuia dintre copii.
Părinții spun că elevilor li s-a făcut rău după ciorba de la prânz, care a fost gătită cu apă care avea o culoare gri închis și care le-a fost servită și la masă. Mai mult, potrivit părinților, copiii ar fi trebuit să mănânce mușchi de vită, dar au primit parizer. Unul dintre profesorii care i-au însoțit pe copiii cu vârste între 8 și 14 ani în tabără a dezvăluit ce au primit aceștia la masă.
„Mâncare care nu e comestibilă, congelate preparate într-o apă care nu ştiu dacă provine de la reţeaua curentă. Nu au primit fructe, nu au primit desert copiii. După două zile a trebuit să asigurăm mâncarea copiilor, să dăm bucătarul afară din locație, a trebuit să le asigurăm copiilor apă pentru spălat pe dinţi. Li s-a făcut rău, au vomitat. A trebuit să ducem doi copii la spital, o fetiţă şi un băieţel”, a spus profesorul.
Reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului (CRPC) s-au deplasat în Poiana Brașov, însă administratorul a dispărut fără urmă.
„Erau probleme şi în blocul alimentar, erau probleme şi la cazare. Am constatat despre ce e vorba, dar nu am avut cu cine discuta. Am încercat să mergem la Bran, unde are sediul social firma de care aparţine această locaţie. Am lăsat o invitaţie pentru luni, 27 februarie, la ora 9”, a declarat Nicolae Bărdaș, comisar șef adjunct CRPC Brașov.
Inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică au constatat că pensiunea nu are apă curentă, astfel că au pus sigiliu pe ea.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!