Acum la Digi FM THE WEEKND - Earned It (Radio Edit)

Mai mulți adolescenți de la Liceului „Bolyai Farkas” din Târgu Mureș au fost înjunghiaţi de un coleg de-al lor

Sală de clasă, școală, cursuri, elevi, educație
Sala de clasă. Foto: Captură video Digi24

Conducerea Liceului ''Bolyai Farkas'' din Târgu Mureş a anunţat vineri, 4 noiembrie, că atât adolescenţii înjunghiaţi, cât şi agresorul, sunt elevi ai acestei unităţi şcolare, care provin de la fostul Liceu Teologic Romano-Catolic "II. Rákóczi Ferenc", preluat de instituţie în urma desfiinţării, şi nu de la Colegiul Reformat, care funcţionează în aceeaşi clădire.

„În prima jumătate a lunii noiembrie, Liceul Teoretic 'Bolyai Farkas' organizează două baluri pentru boboci. Astfel, în data de 3 noiembrie a avut loc, în sala de spectacole a Ansamblului Artistic 'Mureşul', balul pentru elevii care învaţă la locaţia unde funcţiona Liceul Teologic Romano-Catolic 'II. Rákóczi Ferenc', respectiv în data de 7 noiembrie se va organiza balul pentru elevii care învaţă la sediul Liceului Teoretic 'Bolyai Farkas'. În ambele cazuri, unitatea de învăţământ şi-a asumat şi îşi asumă responsabilitatea doar pentru organizarea spectacolului destinat evenimentului. Elevii şi părinţii au fost informaţi de faptul că unitatea de învăţământ nu organizează niciun fel de eveniment ulterior acestui spectacol, ca atare nu îşi asumă responsabilitatea pentru organizarea sau monitorizarea unor eventuale petreceri ulterioare, în cadrul unor locaţii de divertisment. În aceste condiţii, am fost şocaţi, când am aflat că după programul organizat de liceu, pe 3 noiembrie, la un club din Târgu Mureş, unde au fost prezenţi şi elevii unităţii noastre de învăţământ, s-a petrecut un incident. În urma acestui fapt, s-a constatat că atât agresorul, cât şi victimele implicate sunt elevi care studiază în clădirea fostei şcoli catolice", au precizat directorul Liceului "Bolyai Farkas", Hajdú Zoltán, şi directorul adjunct, Tamási Zsolt, relatează Agerpres

Citește și: Mai mulți adolescenți au terorizat cu aparate cu electroșocuri oamenii dintr-o stație de autobuz din Târgoviște

Conducerea liceului a arătat că face tot posibilul să afle circumstanţele incidentului. "Urmărim starea de sănătate a victimelor şi sperăm că se vor recupera rapid. Comisia de disciplină a şcolii va declanşa o anchetă internă, în paralel cu cercetările poliţiei în vederea tragerii la răspundere a vinovatului", se arată într-un comunicat de presă.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe în urma conflictului între elevi la balul bobocilor de la Liceul "Bolyai Farkas", care s-a soldat cu înjunghierea a doi tineri.

Potrivit IPJ Mureş, joi, 3 noiembrie, în jurul orei 23:35, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au fost sesizaţi cu privire la faptul că în proximitatea unei societăţi comerciale de pe Strada Sinaia din municipiul Târgu Mureş ar avea loc un conflict spontan între trei tineri. Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificaţi trei tineri, cu vârste de 17 şi 16 ani, care s-ar fi agresat reciproc.

Citește și: Spray-urile cu frişcă erau folosite de adolescenții americani pe post de droguri. New York a interzis vânzarea lor persoanelor sub 21 de ani

În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că, ulterior agresiunilor dintre aceştia, tânărul de 17 ani, prin folosirea unui obiect înţepător le-ar fi provocat leziuni tinerilor de 16 ani, care au fost transportaţi la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În continuare poliţiştii efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului. Coordonatorul UPU SMURD Târgu Mureş, dr. Maria Salanţa, a arătat ca cei doi adolescenţi nu au leziuni critice dar au fost internaţi sub supraveghere medicală.

„Au fost aduşi în cursul nopţii, în jurul orei 0,20, doi adolescenţi de 16 ani, heteroagresiune, plăgi înţepate cu cuţit, unul dintre ei a fost înţepat în zona feţei şi umărului, iar celălalt în zona abdominală. Nu sunt leziuni critice, dar au fost internaţi pentru supraveghere la chirurgie pediatrică amândoi'', a precizat presei dr. Maria Salanţa.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş a arătat ca agresiunea s-a produs într-un club din Târgu Mureş, fiind o petrecere organizată de copii, şcoala sau părinţii neavând vreo implicare.

Citește și: 7 adolescenți din Oradea au aruncat cu pietre într-un autobuz și l-au bătut pe șofer. Bărbatul le ceruse să poarte mască

''În urma discuţiilor avute cu directorul adjunct de la Liceul Romano-Catolic, Tamasi Zsolt, am fost informat că, în cursul zilei de ieri, a avut loc balul bobocilor, iar după masă a avut loc petrecerea la un club. Nu a fost organizată de unitatea de învăţământ sau de asociaţia de părinţi, iar la această petrecere copiii au fost violenţi, unii dintre ei au fost răniţi. Dar situaţia lor este sub control, în acest moment fiind sub atenta supraveghere a medicilor. Astăzi, la ora 13:30, am convocat conducerea Liceului Teoretic 'Bolyai Farkas' (în cadrul căruia funcţionează Colegiul Reformat, n.r.) la o discuţie la Inspectoratul Şcolar'', a declarat inspectorul şcolar general Sabin Păşcan.

Precizăm că Liceul Teologic Romano-Catolic "II. Rákóczi Ferenc", în urma desfiinţării, a fost preluat de Liceul "Bolyai Farkas".

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
petrecerea lui dan t
Petrecerea lui DanT – DJ Mix Iunie 2024
untold 2024 vrajiti de muzica
Vrăjiți de muzică cu Digi FM la Untold 2024
caprtura video tulcea
Reacția MApN după ce a apărut informația că forţele române au tras...
irinel columbeanu si fiica lui
Irinel Columbeanu, decis să onoreze o promisiune pe care i-a făcut-o...
Pe aceeași temă
Cel puţin 15 oameni au murit în urma unui atac aerian asupra unei şcoli din Gaza/ Foto: X
Cel puţin 15 oameni au murit în urma unui atac aerian asupra unei şcoli din Gaza
Romanian,Police,(politia,Rutiera),Car,Parked,Along,The,Street,In
Conflict între doi tineri care urmau să susţină examenul de bacalaureat, în faţa unui liceu...
Monica Anisie
Evaluare Naţională 2024. Marţi are loc proba la Română. Fostul ministru al Educaţiei Monica...
UEFA EURO 2024: Rumänien - Ukraine; 17.06.2024 Jubel zum 2:0 durch Razvan Gabriel Marin (Rumänien, 18) UEFA EURO 2024: R
Echipa naţională, mesaj pentru elevii care susţin probele din cadrul Evaluării Naţionale. „Vă...
Te-ar putea interesa și
Sad,Teenage,Boy,With,Mobile,Phone,And,Backpack,Sitting,On
Los Angeles interzice utilizarea smartphone-urilor în şcoli. Rezultatele incredibile observate...
School,Classroom,In,Blur,Background,Without,Young,Student;,Blurry,View
Rezultate PISA 2022 privind abilităţile de gândire creativă. Elevii români au scoruri...
Romanian,Police,(politia,Rutiera),Car,Parked,Along,The,Street,In
Bărbat cercetat după ce ar fi lovit un elev dintr-o şcoală aflată într-o comună din Iași. Mama...
Detenția ar putea fi introdusă și în școlile din România/ Shutterstock
Detenția ar putea fi introdusă și în școlile din România. Elevii care perturbă orele vor fi...
Partenerii noștri
DigiSport Grandios! Cum și-a făcut apariția delegația României pe Sena, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice
Grandios! Cum și-a făcut apariția delegația României pe Sena, la ceremonia...
PeRoz Jennifer Lopez, mesaj emoționant după ce și-a sărbătorit ziua de naștere fără Ben Affeck: „Mereu mă pot baza pe voi!”
Jennifer Lopez, mesaj emoționant după ce și-a sărbătorit ziua de naștere...
Film Now Sandra Bullock își aniversează ziua de naștere, prima după moartea iubitului ei: „Nu ascunde că a fi tristă face parte din viața ei!”
Sandra Bullock își aniversează ziua de naștere, prima după moartea...
Digi World Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei această pastilă obișnuită
Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce...
Stirile Kanal D IMAGINI EXCLUSIVE! Filmul complet al măcelului din Padina! Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel: „Băi, omule, îl omori!"
IMAGINI EXCLUSIVE! Filmul complet al măcelului din Padina! Ultimele clipe...
ProFM Bebe Rexha, pozată de paparazzi în costum de baie, în Mykonos. Ce poze a pus ea pe Instagram
Bebe Rexha, pozată de paparazzi în costum de baie, în Mykonos. Ce poze a...
Digi Life Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și Berlin sunt pe 21, New York, pe poziția 70
Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și...
Lady Gaga en répétition de l’ouverture des jeux Olympiques (JO) de Paris 2024 sur la Seine à Paris
A început ceremonia de deschidere a JO de la Paris. Lady Gaga, prima...
Ultimele știri din matinal
Bucharest,,Romania,-,March,25,,2020:,Romanian,Road,Police,Officer
Noile modificări ale Codului Rutier explicate la Digi FM. Iată ce spune Inspectoratul General...
aventura lui florin negrutiu cu tarom
Aventura lui Florin Negruțiu după anularea zborurilor TAROM: De la Timișoara la București cu...
Iraida
Iraida dezvăluie poveștile fascinante din spatele tatuajelor sale. Semnificația tatuajului...
Elena Lasconi/ Foto: Facebook
Florin Negruțiu, despre candidatura Elenei Lasconi la președinție: Vorbește despre familie...
Ultimele știri
Politikerin Ursula von der Leyen CDU nach ihrer Wiederwahl zur EU-Kommissionsprsidentin im EU-Parlament in Straburg. Straburg, 18.07.2024 Grand Est Frankreich *** Politician Ursula von der Leyen CDU after her re-election as EU Commission President in the
UE transferă Ucrainei 1,5 miliarde de euro din activele ruseşti îngheţate
Unii sportivi cubanezi şi-au vândut medaliile pentru a-şi completa veniturile/ Foto: X
Jocurile Olimpice 2024: Unii sportivi cubanezi şi-au vândut medaliile pentru a-şi completa...
Stone,Board,Empty,Table,Background.,Abstract,Blurred,Swimming,Pool,Background
Ce au găsit inspectorii de la Protecţia Consumatorilor la piscina unde a mers adolescentul de...
Cluj-napoca,,Cluj/romania-07.09.2020-police,Officers,Carry,Out,Traffic,Checks,Regarding,The,Observance
Profesorul de la Colegiul Sfântul Sava acuzat de viol, plasat sub control judiciar pentru 60...