Acum la Digi FM ZAYN - Pillowtalk(censored)

Urmările codului roșu de vremea rea în județul Constanța. Peste 700 de apeluri la 112, zeci de copaci căzuţi, acoperișuri smulse, mașini avariate

Brooklyn,,New,York,-,August,4,,2020:,Fallen,Trees,Damaged
Copac căzut, furtună. Shutterstock

Peste 700 de apeluri la 112 au fost primite în judeţul Constanţa, de sâmbătă până duminică la ora 10:00, în urma vântului puternic şi a ploii. Pompierii au îndepărtat zeci de copaci căzuţi, acoperișuri smulse, dar și 10 stâlpi de electricitate. 40 de maşini au fost avariate. Un număr de 46 de localităţi din judeţ nu sunt alimentate cu apă şi electricitate.

"Pompierii au executat până la ora 10,00 peste 230 de misiuni, finalizate cu succes: 140 de copaci degajaţi, intervenţii privind 40 de autoturisme avariate, 30 de acoperişuri smulse şi degajate, alte situaţii. La această oră, 46 de localităţi sunt afectate de fenomenele meteorologice, respective alimentarea cu apă şi energie electrică. În urma fenomenelor meteo extreme produse în cursul nopţii nu au fost înregistrate victime", a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea".

Conform sursei citate, pompierii acţionează cu 35 de mijloace tehnice, fiind sprijiniţi de echipaje de la RAJA, RDS, ENEL, RAJDP, Primărie, SVSU, Poliţia Locală.

"Rugăm cetăţenii să rămână la adăpost, să nu iasă din casă decât dacă situaţia o impune", au transmis reprezentanţii ISU.

 

Știrea inițială

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat, duminică dimineaţa, că pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a 99 de copaci căzuţi, la 25 de autoturisme avariate, la zece stâlpi de electricitate, 20 de acoperişuri şi un coş de fum de locuinţă.

De asemenea, au fost primite 412 apeluri la 112 care semnalau producerea unor efecte negative în urma fenomenelor meteorologice periculoase.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanţa a anunţat că în cursul nopţii trecute s-au înregistrat alte căderi totale de tensiune la nivelul unor surse şi staţii de pompare.

„Astăzi, 19 noiembrie 2023, ora 08.00 dimineaţa, sunt afectate de lipsa apei următoarele localităţi Mihail Kogălniceanu, Plopeni, Viişoara, Cobadin, Eforie Sud, Tuzla, Topraisar, Biruinţa, Pecineaga, Moşneni, Cotu Văii, Tuzla, Negru Vodă, Faclia, Saligny, Poarta Albă, Murfatlar, Nazarcea, Dulceşti şi Albeşti. Noaptea trecută, şi la nivelul municipiului Constanţa s-au înregistrat multiple variaţii şi căderi de tensiune la Staţia de Pompare şi Tratare Palas, Complex Constanţa Nord, sursele Cişmele şi staţia Călăraşi, dar ora actuală se furnizează apă la presiuni normale”, au precizat reprezentanţii RAJA, potrivit News.ro.

Ei au precizat că la ora 5.10 a fost reluată alimentarea cu energie a sursei Băneasa şi imediat s-a pornit pomparea apei potabile către abonaţii din localitate. De asemenea, căderi de tensiune, dar de scurtă durată, care nu au afectat distribuţia apei s-au înregistrat şi la sursa Valu lui Traian.

Judeţul Constanţa s-a aflat, sâmbătă, sub cod portocaliu de vânt puternic. În cursul serii a fost emis un cod roşu de ploaie pentru municipiul Constanţa şi alte patru localităţi, iar apoi un cod roşu de vânt puternic, de peste 100 km/h, pentru zona de litoral a judeţului Constanţa.

De asemenea, din cauza ploilor, mai multe zone din municipiul Constanţa au fost inundate.

Infotrafic: Toate porturile de la Marea Neagră rămân închise din cauza vântului puternic

Duminică, în judeţul Constanţa, după ora 10 va fi valabilă o avertizare cod galben de vânt.

Toate porturile de la malul Mării Negre rămân închise din cauza vântului puternic, a anunţat duminică dimineaţa Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Potrivit unui comunicat de presă, dimineața nu erau autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia restricţionată ca urmare a condiţiilor meteorologice sau din cauza vreunui eveniment rutier.

La nivel naţional, plouă în judeţele Alba, Constanţa şi Tulcea, se circulă în condiţiile unui carosabil umed în majoritatea zonelor din ţară, temperaturile sunt pozitive în general, fără probleme de formare a poleiului, fără evenimente rutiere produse.

În zonele înalte de munte, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, precipitaţiile s-au oprit, nefiind restricţii de trafic. Se acţionează cu utilaje şi material antiderapant.

"Sfătuim conducătorii auto să se informeze înainte de a pleca la drum despre condiţiile meteo-rutiere din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-şi echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă, în situaţia în care carosabilul este acoperit de zăpadă, gheaţă sau polei. Reduceţi viteza, adaptând-o constant la condiţiile de drum, nu bruscaţi comenzile autovehiculelor, folosiţi sistemele de iluminare-dezaburire, evitaţi manevrele riscante şi asiguraţi-vă foarte bine înainte de schimbarea benzii. De asemenea, pentru că vântul bate cu putere în unele zone, este foarte important să nu opriţi sau staţionaţi în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, panourilor publicitare sau altor obiecte pe care rafalele puternice le pot aduce pe autovehicule, putând crea distrugeri sau chiar rezulta victime", transmite Centrul Infotrafic.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
Poliția Nu Treceți
Bărbat găsit mort într-un parc din Constanţa. Poliţiştii au deschis o anchetă
drona navala
O dronă navală cu o cantitate uriașă de explozibil a stârnit panică în Portul Constanța
Vlad Pascu
Dosarul accidentului de la 2 Mai: Ce urmează pentru Vlad Pascu după decizia Curții de Apel...
delifini constanta
Primul delfin care a venit pe lume în captivitate în România, la Delfinariu Constanța. Și...
Te-ar putea interesa și
Vlad Pascu
Începe procesul lui Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi tineri şi a rănit alţi trei în...
rechin constanta
Rechin filmat în zona Portului Tomis. Biolog: "Are 90 cm, e inofensiv, se hrănește cu...
Femeie arestată, reținută, închisoare, arestată
O femeie de 53 de ani, reținută după ce a dat foc unui bărbat cu un an mai tânăr
accident constanta
O mașină și un microbuz cu 7 pasageri, accident în județul Constanța. Patru persoane au ajuns...
Partenerii noștri
Digi24 Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre...
DigiSport Xavi cere un jucător cu insistență la Barcelona: ”Vreau să semneze contractul”
Xavi cere un jucător cu insistență la Barcelona: ”Vreau să semneze...
PeRoz Și-a cumpărat un colier de la second-hand și acasă a descoperit că valorează de 1500 de ori mai mult. Ce era de fapt piesa
Și-a cumpărat un colier de la second-hand și acasă a descoperit că...
Film Now Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce arată de parcă are 35 de ani?" - au reacționat imediat fanii
Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce...
Digi World O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier...
ProFM Femeia care a crescut-o pe Gina Pistol, după ce vedeta a fost abandonată de mama ei, a rupt tăcerea: „A lăsat-o la mine și a plecat”
Femeia care a crescut-o pe Gina Pistol, după ce vedeta a fost abandonată...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
printul paul_INQUAM_PHOTOS_OCTAV_GANEA_E
Prințul Paul al României, depistat într-un resort în Malta. E condamnat la...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
oana radu si catalin dobrescu
Oana Radu, destăinuiri după despărțirea de soț: "Mergeam la terapie ca să scap de el. Ziua...
Țânţar/ Shutterstock
În București au început să se aplice tratamentele pentru combaterea țânțarilor. Nu sunt...
Britney Spears
Britney Spears şi tatăl ei au ajuns la o înţelegere în cadrul disputei lor juridice, după ce...
Gabriela Firea
Ce scrie pe tricoul purtat de Gabriela Firea când și-a depus candidatura la Primăria Capitalei