Acum la Digi FM Alex Vidia AKON FEAT EMINEM - Smack That

Liderii coaliției, huiduiți la Iași în timpul discursurilor susținute în Piaţa Unirii

ciuca
Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu. Sursa foto: captură video digi24.ro

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, și premierul Nicolae Ciucă au fost huiduiți în Piaţa Unirii din Iași, în timp ce-și susțineau discursurile cu ocazia celebrării Unirii Principatelor Române. În paralel cu ceremonia oficială, AUR a organizat acolo un protest, potrivit Digi24.

"Eu chiar vă iubesc", a spus Ciolacu, liderul PSD, atunci când au început să se audă fluierături şi huiduieli din mulţimea adunată în Piaţa Unirii din Iaşi.

"În urmă cu 164 de ani, românii, popor şi conducători, au scris primul paragraf al istoriei statului naţional unitar român, o istorie marcată de multe momente dificile, o istorie de-a lungul căreia, de fiecare dată, am demonstrat că doar uniţi putem depăşi orice obstacole. Doar împreună putem crea un viitor mai bun", a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD a reamintit că acum 164 de ani, apropierea culturală şi economică puternică între cele două principate a dus la unitate.

"Atunci, în 1859, unitate nu a însemnat ca doar poporul să fie unit. Unitate a fost şi între conducători, personalităţi puternice cu viziuni proprii şi convingeri diferite au reuşit să se unească într-un scop comun: Unirea Moldovei cu Ţara Românească", a mai spus Marcel Ciolacu în discursul său, potrivit Agerpres.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, la manifestările organizate cu prilejul Unirii Principatelor Române, că asemenea tuturor democraţiilor europene, sub impactul crizelor multiple generate de război, mişcări politice extremiste încearcă, şi în România, să influenţeze societatea şi a subliniat că societăţile democratice au propriile mecanisme de respingere.

"Astăzi sărbătorim împreună Ziua Unirii Principatelor Române - actul fondator prin care naţiunea română a pus bazele modernizării şi emancipării statului şi a început opera neobosită a unificării poporului nostru. Rădăcinile României europene se regăsesc în Unirea Principatelor - act vizionar realizat prin unitatea de voinţă în jurul valorilor şi obiectivelor comune. Unirea Moldovei cu Ţara Românească nu ar fi fost posibilă fără acţiunile curajoase ale paşoptiştilor, fără munca neobosită a elitei intelectuale din cele două principate, fără demersurile neîntrerupte ale diplomaţiei româneşti pe lângă cancelariile marilor puteri şi, mai ales, fără susţinerea populară a românilor. Actul de acum 164 de ani a fost opera de voinţă şi de curaj a întregului popor şi a elitei sale politice. Lecţia istorică rămasă peste timp este că prin voinţă, unitate, curaj şi susţinerea cetăţenilor noştri putem reuşi cele mai ambiţioase obiective. Realizările recente confirmă acest lucru. Aderarea României la NATO, obţinerea statutului de membru al Uniunii Europene sunt exemple grăitoare", a afirmat Ciucă.

El a subliniat că în prezent România este în faţa unei etape importante pentru viitor.

"Miza comună este strâns legată de dezvoltarea în ritm accelerat şi consolidarea locului în rândul statelor dezvoltate ale Europei şi ale întregii lumi. Acest proces trebuie să meargă mână în mână cu reducerea decalajelor din societate, care, în mod concret, înseamnă capacitatea de a oferi o viaţă mai bună fiecărui român, fără a lăsa pe cineva în spatele liniilor de dezvoltare, de a reduce, cât mai rapid cu putinţă, decalajele între sate şi oraşe, între regiunile României", a spus premierul.

Şeful Executivului a punctat că Guvernul a reuşit progrese semnificative.

"Pentru că suntem la Iaşi, aş dori să mă refer la Autostrada Moldovei - A7, un obiectiv aşteptat mulţi ani de cetăţeni şi care, în sfârşit, are perspective certe de realizare. Finanţarea este asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, majoritatea tronsoanelor sunt deja contractate, iar antreprenorii au început lucrul. Modul în care reuşim să avansăm acest proiect în perioada scurtă în care l-am repus între priorităţi este încă un exemplu că împreună putem pune lucrurile în mişcare, uniţi de dorinţa pentru mai bine. A8 - Autostrada Unirii, Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni va consolida, prin finanţarea europeană de care beneficiază România, oportunităţile de dezvoltare ale Moldovei", a mai declarat Ciucă.

El a indicat că aceeaşi mobilizare trebuie să se regăsească în toate acţiunile îndreptate spre creşterea calităţii vieţii cetăţenilor, spre dezvoltarea comunităţilor şi a ţării.

"În România europeană, toţi cetăţenii trebuie să aibă şanse egale, să se simtă în siguranţă şi să aibă speranţa unui viitor mai bun şi mai prosper. Garanţiile de securitate oferite de Alianţa Nord-Atlantică şi de Parteneriatul nostru strategic cu Statele Unite ale Americii, fondurile europene, inclusiv cele pe care le putem accesa prin PNRR, nivelul investiţiilor de la bugetul de stat şi mai ales existenţa unei unităţi de acţiune politică la nivel intern şi extern sunt atuurile dezvoltării noastre", a adăugat Ciucă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Peste 7.000 de persoane au venit marţi dimineaţă, în Piaţa Unirii din Iaşi, pentru a lua parte la manifestările organizate de Ziua Unirii, transmite Agerpres.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
cristina cioran (2)
Cristina Cioran a povestit printre lacrimi calvarul pe care l-a trăit...
florin citu functionare coalitie digi24
Florin Cîţu spune că alegerea lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
O tânără și-a pregătit singură tortul de nuntă
Val de reacții pe TikTok, după ce o tânără a dezvăluit că și-a...
Pe aceeași temă
diana șoșoacă
Diana Șoșoacă: "Mă gândesc foarte serios să candidez la Primăria Iașiului"
baiat disparut din judetul iasi
Adolescent de 15 ani, dispărut din județul Iași. A plecat de la locul de muncă al tatălui său...
Reacţia sculptorului Costin Ioniţă, după ce o femeie a lovit cu piciorul una dintre lucrările sale/ Foto: captură video Facebook
Reacţia sculptorului Costin Ioniţă, după ce o femeie a lovit cu piciorul una dintre lucrările...
Eusebiu Ghilan
Afacerea cu care un român întors din străinătate a dat lovitura la Iași. A reușit în două luni...
Te-ar putea interesa și
Ion?Marcel Ciolacu, Prime Minister of Romania, taken during a press conference after the joint talks with Olaf Scholz, Federal Chancellor (not pictured here) in the Federal Chancellery in Berlin, July 4th, 2023.
Marcel Ciolacu: Rolul nostru, ca lideri politici, este de a genera coeziune şi unitate, nu...
Rumänien, Pressekonferenz Frank-Walter Steinmeier und Klaus Iohannis Pressekonferenz vom Präsidenten Rumäniens Klaus Ioh
Iohannis: Aniversarea a 165 de ani de la fondarea României moderne, o oportunitate de a ne...
ciuca
Nicolae Ciucă, la Iași: În faţa unui destin istoric, dispar conflictele politice mărunte...
3d,Rendering,Romania,Flag,Waving,In,The,Wind,On,Flagpole.
24 ianuarie. Ziua Unirii Principatelor Române
Partenerii noștri
Digi24 Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată...
DigiSport Un nou cuplu celebru. După un an de speculații, a anunțat relația și “internetul a explodat”
Un nou cuplu celebru. După un an de speculații, a anunțat relația și...
PeRoz Sharon Stone, plimbată cu mașina decapotabilă de fiul mijlociu. Actrița de 66 de ani a strălucit de mândrie în dreapta lui
Sharon Stone, plimbată cu mașina decapotabilă de fiul mijlociu. Actrița de...
Film Now Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”: „Aș fi interpretat acel rol mult mai bine!”
Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”...
Digi World Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a...
Stirile Kanal D Unde este Ana-Maria? Tânăra, însărcinată în șase luni, a dispărut în drum spre casă. Ultimul mesaj al fetei: "Eu m-am urcat"
Unde este Ana-Maria? Tânăra, însărcinată în șase luni, a dispărut în drum...
ProFM Dana Nălbaru, retrasă din viața publică, duce un trai liniștit la țară. Ea văruiește copacii, soțul ei, Dragoș Bucur, ară brazdele
Dana Nălbaru, retrasă din viața publică, duce un trai liniștit la țară. Ea...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
Ultimele știri din matinal
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Doctorul Adrian Marinescu
Cum să te aperi de ploșnițe (păduchii de pat): Sfaturi de la doctorul Adrian Marinescu
Ultimele știri
Jontay Porter/ Profimedia
Jontay Porter a fost exclus pe viaţă din NBA. Ce reguli a încălcat jucătorul de top
Berlinale Martin Scorsese Red Carpet
Martin Scorsese are în plan un film biografic despre Frank Sinatra. Cine este actorul pe...
Vlad Pascu
O fată rănită în accidentul produs de Vlad Pascu, declarații la opt luni de la tragedie: „Nu...
Preotul Nicolae Tănase/ foto: ASCOR Constanța
Declarații controversate făcute de un preot celebru: „Fetele frumoase abuzate nu sunt chiar...