Acum la Digi FM LIVE - ON AIR

16 cumpărători de apartamente, păcăliți de un dezvoltator imobiliar din Ploiești. Notari și avocat, implicați

înşelăciune ploiesti
Apartamente false vândute în White Tower Ploieşti: cum au fost păcăliţi 16 oameni cu 1 milion de euro. / Captură Youtube

Procurorii prahoveni au reţinut cinci persoane în dosarul de înşelăciune deschis după ce mai mulţi cumpărători au reclamat că au plătit apartamente într-un complex rezidenţial din Ploieşti, după care au aflat că acestea fuseseră vândute şi altor persoane. Patru dintre suspecţi, între care un avocat şi un notar, vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Opt persoane au fost audiate, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în dosarul care vizează infracţiuni de înşelăciune, abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, bancrută frauduloasă, fals intelectual şi complicitate la aceste infracţiuni, speţă deschisă cu privire la activitatea unui dezvoltator imobiliar care a ridicat complexul de locuinţe White Tower şi City Gate din Ploieşti.

Dintre cei care au fost audiaţi, cinci au fost reţinuţi, au declarat pentru News.ro surse judiciare. Unul dintre suspecţi a fost plasat de către procurori sub control judiciar, iar patru vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Este vorba despre un notar, un avocat, membri ai aceleiaşi familii şi doi reprezentanţi ai dezvoltatorului imobiliar.
Audierile au avut loc în urma unor percheziţii făcute de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, la sediul unor firmei care a ridicat complexul de locuinţe White Tower şi City Gate din Ploieşti,precum şi la birouri notariale şi cabinete de avocatură.

Notar şi avocat, printre cei reţinuţi în dosarul unui dezvoltator imobiliar din Ploieşti

„În fapt, în perioada 18.10.2016 – 20.10.2023, un dezvoltator imobiliar din Ploieşti, prin folosirea de mijloace frauduloase, respectiv convenţii scrise autentificate de către trei notari publici din Ploieşti, au indus în eroare un număr de 16 persoane vătămate, cauzându-le acestora un prejudiciu total în valoare de 985.500 euro şi 424.091 lei (în total 1.071.174 euro)”, a informat, luni, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Conform anchetatorilor, dezvoltatorul imobiliar încheia promisiuni de vânzare-cumpărare ale unor apartamente de locuit, urmate de achitarea integrală de către persoanele vătămate a contravalorii acestora şi apoi le înstrăina căptre alte persoane, prin contracte de vânzare-cumpărare în formă autentică.

„În continuarea activităţii infracţionale, un avocat din cadrul Baroului Prahova, prin înţelegere cu reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, a folosit două societăţi comerciale, pe care le controla în fapt, pentru a declanşa procedura falimentului dezvoltatorului imobiliar, astfel încât persoanele vătămate să fie în imposibilitatea de a-şi recupera prejudiciul. Anterior deschiderii procedurii de insolvenţă, reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, împreună cu avocatul şi alte persoane, au urmărit lichidarea frauduloasă a activelor din patrimoniu, prin cesiunea cu titlu gratuit a unor bunuri imobile şi retrageri considerabile de sume de bani din conturile entităţii economice”, precizează procurorii.

Ancheta a arătat că reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar au fost asociaţi cu avocatul în cadrul edificării complexului de locuinţe CITY GATE situat la intrarea din zona de sud a municipiului Ploieşti. În prezent,conform procurorilor, reprezentanţii dezvoltatorului s-au retras din acest proiect de dezvoltare imobiliară, locul acestora fiind luat de către o altă societate comercială care a devenit asociatul în afaceri al avocatului.

Procurorii prahoveni au reţinut cinci persoane în dosarul de înşelăciune cu apartamente din Ploieşti

Reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar sunt cercetaţi pentru comiterea a 15 infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 2 infracţiuni de înşelăciune în formă simplă, 26 de infracţiuni de complicitate la fals intelectual, 1 infracţiune de complicitate la tentativă de fals intelectual, 15 infracţiuni de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor şi 15 infracţiuni de bancrută frauduloasă.
Unul dintre notarii publici implicaţi e suspectat de comiterea a şase infracţiuni de complicitate la înşelăciune în formă continuată, 6 infracţiuni de complicitate la înşelăciune în formă simplă şi 15 infracţiuni de fals intelectual, un alt notar e suspectat de comiterea a 4 infracţiuni de complicitate la înşelăciune în formă continuată, 4 infracţiuni de complicitate la înşelăciune în formă simplă, o infracţiune de complicitate la tentativă la înşelăciune, 9 infracţiuni de fals intelectual şi o infracţiune de tentativă la fals intelectual, iar al treilea notar este cercetat pentru săvârşirea a 2 infracţiuni de complicitate la înşelăciune şi 2 infracţiuni de fals intelectual.

Avocatul implicat în acest dosar e suspectat de comiterea a 15 infracţiuni de complicitate la înşelăciune în formă continuată, 2 infracţiuni de complicitate la înşelăciune în formă simplă, 15 infracţiuni de complicitate la abuz de încredere prin fraudarea creditorilor şi 15 infracţiuni de bancrută frauduloasă.

În anchetă apar şi numele altor persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni de complicitate la înşelăciune, complicitate la abuz de încredere prin fraudarea creditorilor si bancrută frauduloasă, reţinându-se în sarcina acestora că, prin faptele lor au ajutat dezvoltatorul imobiliar să îşi diminueze patrimoniul pentru a justifica declanşarea procedurii falimentului, astfel încât persoanele vătămate să fie în imposibilitatea de a-şi recupera prejudiciul.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
O stradă s-a surpat în orașul Slănic/ Sursa foto: DSU
Prefectul de Prahova, despre strada surpată la Slănic: Nu se cunosc cauzele evenimentului...
O stradă s-a surpat în orașul Slănic/ Sursa foto: DSU
O grădiniţă din apropierea străzii surpate din Slănic, afectată de tasarea terenului
O stradă s-a surpat în orașul Slănic/ Sursa foto: DSU
Alertă la Slănic, unde o stradă s-a surpat. Oamenii aflați în apropiere au fost evacuați de...
Grâu, agricultură
Agricultorii din Prahova cer desființarea sistemului antigrindină. Situaţia culturilor de grâu...
Te-ar putea interesa și
gradinita
Educatoare din Ploiești, anchetată după ce a fost înregistrată în timp ce vorbea urât...
incendiu padure valea doftanei
Intervenție dificilă a pompierilor, în Valea Doftanei, la un incendiu de pădure care s-a...
salina slanic
Muncitor mort în Salina Slănic. Trupul său a fost recuperat cu ajutorul salvamontiştilor
Florin Salam
Florin Salam, prima reacție după ce a fost reținut pentru înșelăciune: „Se va face curățenie...
Partenerii noștri
Digi24 O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut că îi livrează mâncare și a împușcat-o
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale...
DigiSport Juventus - AC Milan 0-0. Gazdele au ratat cât pentru două meciuri și rămân la cinci puncte în spatele ”Diavolului milanez”
Juventus - AC Milan 0-0. Gazdele au ratat cât pentru două meciuri și rămân...
PeRoz O femeie a cerut ajutor pe internet pentru a-l găsi pe soțul care a plecat brusc și a dispărut fără urmă. Ce a urmat a uimit-o și pe ea
O femeie a cerut ajutor pe internet pentru a-l găsi pe soțul care a plecat...
Film Now Shannen Doherty, diagnosticată cu cancer în stadiu terminal, fotogriată pe tocuri în Malibu, alături de o prietenă. Actrița pare într-o formă de invidiat
Shannen Doherty, diagnosticată cu cancer în stadiu terminal, fotogriată pe...
Digi World O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier...
ProFM Jon Bon Jovi, adevărul despre provocările din căsnicia lui de 35 de ani: „Nu am fost vreun sfânt”
Jon Bon Jovi, adevărul despre provocările din căsnicia lui de 35 de ani...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
salcie
De ce se duce salcie la biserică în Duminca Floriilor
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
donald trump si Kristi Noem
Kristi Noem, posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump, povestește în cartea de memorii cum...
canotaj romania
Bronz la Campionatele Europene de Canotaj 2024 pentru echipajul de 8+1 masculin. Trei medalii...
David Popovici
David Popovici și-a luat pauză de la facultate pentru a se dedica 100% pregătirii pentru JO de...
Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc
O medalie de aur și una de argint pentru România la Campionatul European de Canotaj