Acum la Digi FM Audienta nationalã SKRILLEX AND DIPLO FEAT JUSTIN BIEBER - Where Are You Now

Zeci de drumuri din țară, închise de ninsori și viscol. Mașini avariate din cauza copacilor căzuți în București și Ilfov

Hard,Winter,Traffic,With,Car,On,Snow,Coverd,Road,And
Drumuri, zăpadă. Shutterstock

ANM a emis sâmbătă o atenţionare meteo care instituie cod galben de ninsori moderate cantitativ şi viscol în partea de sud-est a României, până duminică la ora 10:00. Astfel, în intervalul 28 ianuarie, ora 14:00 - 29 ianuarie, ora 10:00, în Dobrogea, estul Munteniei, jumătatea sudică a Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va continua să ningă (se vor acumula în general 15-20 l/mp) şi să se depună strat de zăpadă. Judeţele avertizate sunt: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Prahova, Braşov (sud), Covasna (sud-est), Buzău, Brăila, Bucureşti, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. 

Zăpada și viscolul au făcut probleme în ultimele ore pe multe drumuri din țară. 

Prefectul de Vrancea: În peste 85% din sectoarele de drum judeţean nu a existat activitate de deszăpezire

Firmele care au contractat servicii de deszăpezire pe drumurile judeţene nu şi-au respectat angajamentele, astfel că în peste 85% din sectoarele de drum judeţean nu a existat activitate de deszăpezire, a declarat, sâmbătă, prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici.

"Toată noaptea am fost pe raza judeţului şi, dacă pe drumurile naţionale, cu aceeaşi oameni, cu aceleaşi tipuri de echipamente, s-a intervenit până în jurul orei 06,00 dimineaţa şi după aceea de la 07,00, cât au reuşit să se dezgheţe şi să se dezmorţească puţin, pentru că nu lucrează în schimburi, aceşti operatori pe maşini au început din nou deszăpezirea, pe drumurile judeţene nu a existat activitate în peste 85% - 90% cred din sectoarele de drum. Dacă pe zona de sud poate nu se putea interveni pe multe dintre sectoare şi e de înţeles, am închis inclusiv drumuri naţionale, pentru că, indiferent de intervenţie, la o oră se bloca automat, în zona de munte, de la Focşani oriunde am vorbi, că ne ducem spre Gura Caliţei, spre zona montană din Nereju, Tulnici şi Soveja, acolo nu s-a intervenit, repet, nefiind niciun viscol. Nici măcar nu adia vântul, cel puţin la orele unu dimineaţa, când am ajuns eu în zona respectivă. Şi nu au intrat deloc pe parcursul zilei de ieri. Astăzi (sâmbătă - n. r.) au început, timid, să intre. S-a ajuns ca anumiţi primari din aceste zone care au sectoare de drum judeţean să facă ei ceea ce trebuiau să facă cei care au semnat nişte angajamente, nişte contracte de prestări servicii", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Nicuşor Halici.

El a precizat că a discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Cătălin Toma, despre această situaţie şi i-a cerut "să ia măsuri" şi să sancţioneze responsabilii.

"Am fost în contact şi cu preşedintele CJ. I-am cerut să ia măsuri. Starea de alertă îl va ajuta, dacă crede că va fi nevoie, inclusiv să achiziţioneze servicii suplimentare de deszăpezire. Să vedem ce spune domnia sa. Eu i-am cerut să fie sancţionaţi toţi cei care se fac responsabili, pentru că aici nu mai vorbim doar de neîndeplinirea unor obligaţii contractuale, (...) vorbim de punerea în pericol a vieţilor. Dacă am fi avut anumite situaţii de urgenţă deosebită, era foarte complicat să ajungem în anumite zone, pentru că ei nu şi-au făcut treaba sau nu şi-au respectat nişte angajamente. (...) Nu spun că autorităţile nu sunt de vină. Am cerut şi poliţiei judeţului Vrancea, am cerut şi preşedintelui CJ să aplice sancţiuni tuturor celor vinovaţi, care nu şi-au îndeplinit, în primul rând, obligaţiile contractuale şi responsabilităţile asumate faţă de vrânceni. Pentru că nu se poate să punem în risc inutil. Înţeleg acolo unde este viscol, dar acolo unde nu adia vântul şi nu s-a intrat, acolo trebuie luate măsuri şi sancţionaţi", a precizat Halici.

Prefectul a susţinut că are cunoştinţă inclusiv de cazuri în care utilajele de deszăpezire mergeau cu lama ridicată.

"Am constatat, am şi câteva poze făcute aseară, filmuleţe unde pe drumul judeţean era zăpadă până la genunchi când coboram din maşină. Am primit şi poze şi filmuleţe care au surprins utilajele pe drumuri judeţene cu lama ridicată pe un drum judeţean. Din păcate, e o practică se pare în ultimii ani, la unii dintre manipulanţi, că merg cu lama ridicată ca să mai facă aşa o economie de combustibil, o inconştienţă crasă care pune în pericol vieţi", a fost de părere Nicuşor Halici.

La nivelul judeţului Vrancea, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă, ca urmare a situaţiei generate de ninsoare şi viscol.

Drumuri naționale și autostrăzile cu circulația întreruptă din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Trei persoane rănite după ce un autocar s-a răsturnat pe E 581

Trei persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce un autocar a derapat şi s-a răsturnat pe E 581 în dreptul localităţii Berheci, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Galaţi.

Potrivit sursei citate, în autocar erau opt persoane din Republica Moldova, iar cele trei victime nu au răni grave.

La faţa locului s-au deplasat o autospecială, echipajul de descarcerare şi echipajul SMURD tip B de la Detaşamentul de Pompieri Tecuci.

ISU Galaţi precizează că tronsonul de drum Şendreni - Hanu Conachi de pe DN 25 este închis circulaţiei auto.

50 de persoane blocate de zăpadă, adăpostite de autorităţile din Galbenu şi Gradiştea

50 de persoane care nu şi-au mai putut continua deplasarea către casă din cauza ninsorii abundente din judeţul Brăila sunt cazate, de vineri seară, în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile din comunele Galbenu şi Gradiştea, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian.

"De ieri seară, în localităţile Galbenu şi Gradiştea sunt cazate persoane care nu au mai putut continua deplasarea din cauza efectelor fenomenelor meteorologice din ultima perioadă. Astfel, la Galbenu sunt adăpostite 30 persoane, iar la Gradiştea 20 (angajaţii operatorului economic din Brăila). Acestora le este asigurată cazarea şi masa prin grija autorităţilor publice locale", a declarat, sâmbătă, Ştefan Stoian.

Purtătorul de cuvânt al ISU Brăila a precizat că persoanele respective vor rămâne în Galbenu şi Gradiştea până când deplasarea lor se poate face în siguranţă.

11 localităţi fără curent din cauza ninsorii

Un număr de 11 localităţi din judeţul Harghita au rămas parţial nealimentate cu energie electrică, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce ninsoarea abundentă a afectat posturile de transformare.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, maior Alina Ciobotariu, este vorba de localităţile Bodogaia, Şoimuşu Mare, Şoimuşu Mic, Vidacut, Aluniş, Dejuţiu, Porumbenii Mari, Porumbenii Mici, Goagiu, Cristuru Secuiesc şi Avrămeşti.

Ninsoarea a afectat 25 de posturi de transformare, motiv pentru care aproximativ 3000 de utilizatori au rămas fără curent electric.

Patru echipaje ale furnizorului de energie electrică au fost trimise în teren pentru remedierea defecţiunilor, a precizat Alina Ciobotaru. 

38 de maşini avariate în Bucureşti şi Ilfov, din cauza fenomenelor meteo

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că a intervenit, în Capitală şi judeţul Ilfov, pentru îndepărtarea a 49 de copaci, fiind avariate 38 de autoturisme, ca urmare a fenomenelor meteo.

Potrivit sursei citate, de vineri, ora 10,00, până sâmbătă, ora 05,00, pe perioada codului galben, ISUBIF a gestionat 59 de intervenţii (51 în Bucureşti şi opt în Ilfov) pentru îndepărtarea a 49 de copaci, patru elemente de construcţie, patru stâlpi şi a unui panou publicitar căzut. De asemenea, o curte a fost inundată.

 

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
darueste viata
Carmen Uscatu & Oana Gheorghiu: Statul încă nu și-a făcut treaba...
DIGI FM OFERĂ VACANȚE FARĂ SFÂRȘIT
Digi FM oferă Vacanțe fară sfârșit
elena gheorghe 0629beee-e923-4e3c-b9d3-327d89d487aa
Elena Gheorghe, cele mai intime secrete dezvăluite la Matinalul Digi...
Româncă curtată de Brad Pitt
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de...
Pe aceeași temă
Back,Umbrella,In,The,Rain,In,Vintage,Tone
Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor până vineri dimineaţă. Unde vor predomina...
Viscol la Rânca
Circulație închisă sau restricționată pe mai multe drumuri din țară din cauza viscolului
White,Celsius,And,Fahrenheit,Scale,Thermometer,In,Hand.,Ambient,Temperature
Val de aer polar în România. În ce zile sunt așteptate cele mai scăzute temperaturi. Minimele...
Bavaria este paralizată de ninsoare/ Profimedia
Bavaria este paralizată de ninsoare. Imagini de pe aeroportul din München, unde un avion...
Te-ar putea interesa și
Beautiful,Winter,Landscape,With,Snow,Covered,Trees
Coduri galben şi portocaliu de ninsori şi intensificări ale vântului, viscol, la munte
Winter,Road,Through,The,Mountains,With,Deep,Snow,During,A
19 tronsoane de drumuri naționale din șase județe, închise din cauza vremii
Winter,Road,Through,The,Mountains,With,Deep,Snow,During,A
Cod roşu de viscol în mare parte din România. Drumuri închise, circulație blocată și...
White,Snowy,Forest,With,Trees,And,Vegetation,Covered,In,Snow.
Cod galben de vânt şi ninsori în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni. Alte zone din țară...
Partenerii noștri
Digi24 Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce...
DigiSport Gică Hagi are oferta pe masă! Agentul a plecat să negocieze contractul
Gică Hagi are oferta pe masă! Agentul a plecat să negocieze contractul
PeRoz Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit cu un fost militar. De ce nu au vrut părinții să le separe pe fetele care împart același corp
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit cu un fost militar. De ce nu au...
Film Now Lupta dintre Brad Pitt și Angelina Jolie, aproape de final, după 8 ani. Pasul important făcut de actor pentru a încheia oficial divorțul
Lupta dintre Brad Pitt și Angelina Jolie, aproape de final, după 8 ani...
Digi World Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
ProFM Copiii lui Michael Jackson, în formulă completă pe covorul roșu, după ani întregi. Prince a fost zâmbitor, Paris și Blanket, sobri
Copiii lui Michael Jackson, în formulă completă pe covorul roșu, după ani...
Digi Life Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
Când se vor finaliza lucrările la spectaculoasa Sagrada Familia
mario iorgulescu
Cum încearcă avocații lui Mario Iorgulescu să-l scape de pedeapsa la 13...
Ultimele știri din matinal
craioveanu marius sava c1b68d54-7272-45e1-b73f-427e6c013cd9
Doctor Marius Sava, specialist în somnologie, ne dezvăluie secretele unui somn odihnitor. Care...
godina 1327e8db-847a-4dfe-823d-5b929efbaade
Marian Godină, despre stand-up, bancuri cu sau fără polițiști și despre cum se simte un...
prim ajutor WhatsApp Image 2024-03-21 at 10.35.262
Mituri în prim-ajutor: Adevăr vs. Ficțiune cu un instructor calificat
andreea balan, de partea buna a diminetii
Andreea Bălan: Din păcate pentru mine, perioada Andre nu e o perioadă frumoasă din viața mea...
Ultimele știri
Flavio Briatore / Profimedia Images
Flavio Briatore, operat pe inimă la Milano după descoperirea unei tumori benigne. În ce stare...
Ambulance,Emergency,Service,Car,On,The,Streets,Of,Bucharest,During
Opt persoane au fost rănite într-un accident între un autoturism şi un microbuz, în Vrancea...
ciolacu
Ciolacu, întrebat dacă drona căzută în apropiere de Brăila e de provenienţă rusească: „Haideţi...
UNTOLD-FashionVillage-4x5 V2
UNTOLD Universe caută designeri talentați pentru Fashion Village Untold