Acum la Digi FM NATASHA BEDINGFIELD - These words

Sfârșitul lunii octombrie aduce temperaturi de vară în sudul țării. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Autumn,Forest,Path.,Orange,Color,Tree,,Red,Brown,Maple,Leaves
Credit foto: Shutterstock

Ultima săptămână din luna octombrie şi primele zile din noiembrie vor aduce o vreme, în general, caldă în aproape toate regiunile, în timp ce, din punct de vedere pluviometric, ploile vor fi în mare parte slabe cantitativ şi se vor semnala pe arii restrânse, relevă prognoza valabilă pentru perioada 24 octombrie - 6 noiembrie, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, în primele două zile (24 şi 25 octombrie), vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime în medie de 24 - 26 de grade, după care până la sfârşitul lunii octombrie media acestora, deşi va fi în scădere spre valori de 20 - 21 de grade, va continua să fie mai ridicată decât cea specifică perioadei. O vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit va fi şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni, cu medii ale valorilor termice diurne cuprinse între 15 şi 18 grade, cu o posibilă răcire în perioada 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante şi se vor situa în medie între 5 şi 7 grade, exceptând primele nopţi (24-28 octombrie) când vor fi mai ridicate spre 8 - 10 grade. Regimul pluviometric va fi, în general, deficitar, ploi slabe cantitativ vor fi pe arii restrânse în 25 octombrie şi, posibil, după data de 1 noiembrie, potrivit Agerpres.ro. 

În Crişana, vremea va fi deosebit de caldă în prima zi (24 octombrie), când media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 24 de grade, după care până la sfârşitul lunii octombrie mediile acestora, deşi în scădere spre valori de 19 - 20 de grade, vor continua să situeze peste cele specifice perioadei. O vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit se preconizează şi pentru cea de-a doua săptămână, cu medii ale valorilor termice diurne cuprinse între 14 şi 16 grade, cu o posibilă răcire în intervalul 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi, în general, constante şi se vor situa în medie între 4 şi 6 grade, mai puţin în primele nopţi (24-28 octombrie), când vor fi mai ridicate la medii de 8 - 10 grade. Ploi slabe cantitativ şi pe arii restrânse se vor semnala în 25 şi 26 octombrie, dar cu o probabilitate ridicată şi la începutul lunii noiembrie.

În Transilvania, până la finalul lunii octombrie, vremea va fi caldă, cu medii ale maximelor termice de 18 - 20 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 24 şi 25 octombrie. O vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit se estimează şi pentru cea de-a doua săptămână, când media valorilor termice diurne va fi cuprinsă între 12 şi 16 grade, cu o posibilă răcire în perioada 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante şi se vor situa în medie între 2 şi 5 grade, cu excepţia nopţilor din perioada 25-27 octombrie, când vor fi mai ridicate, spre medii de 6 - 10 grade. Local, ploi slabe se vor semnala în zilele de 25 şi 26 octombrie, dar pe arii restrânse cu o probabilitate mai mare şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

În Maramureş, vremea va fi caldă până la sfârşitul lunii octombrie, cu medii ale maximelor termice de 16 - 19 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 24 şi 25 octombrie. O vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit se estimează şi pentru cea de-a doua săptămână, când media valorilor termice diurne va fi cuprinsă între 12 şi 14 grade, cu o posibilă răcire în perioada 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi, în general, constante şi se vor situa în medie între 4 şi 7 grade, exceptând nopţile de 25 şi 26 octombrie, când vor fi mai ridicate, spre medii de 10 grade. Temporar, va ploua în general moderat cantitativ în 25 şi 26 octombrie, dar pe arii restrânse cu o probabilitate mai mare şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

În Moldova, prima săptămână va fi caracterizată de o vreme mult mai caldă decât în mod obişnuit, astfel că media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 18 şi 20 de grade, mai puţin pe 25 octombrie, când aceasta va tinde spre 22 de grade. Valorile termice diurne se vor situa uşor peste normalul perioadei şi în cea de-a doua săptămână, când vor fi în medie cuprinse între 12 şi 15 grade, cu o posibilă răcire în intervalul 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi constante şi se vor situa în medie între 4 şi 6 grade, cu excepţia nopţilor de 25 şi 26 octombrie, când vor fi mai ridicate, spre medii de 9 - 11 grade. Local şi temporar, va ploua în general slab cantitativ în 25 şi 26 octombrie, dar pe arii restrânse şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

În Dobrogea, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în mare parte din intervalul de referinţă, cu o medie a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între 15 şi 18 grade. Totuşi,în perioada 24 - 27 octombrie, în partea continentală a regiunii, va fi deosebit de cald, mediile valorilor diurne urmând a se situa între 20 şi 24 de grade. O posibilă răcire a vremii ar putea să se producă în intervalul 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi, în general, constante şi se vor situa, în medie, între 7 şi 9 grade, exceptând nopţile din perioada 24-27 octombrie, când vor fi mai ridicate spre medii de 10 - 14 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar, iar trecător ploi slabe vor fi posibile doar în data de 26 octombrie şi la începutul lunii noiembrie.

În Muntenia, pe tot parcursul intervalului de referinţă, vremea va fi caldă cu o medie a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între 16 şi 20 de grade, cu excepţia perioadei 24 - 27 octombrie, când va fi chiar deosebit de caldă, mediile valorilor diurne urmând a se situa între 22 şi 26 de grade. Temperaturile nocturne vor fi constante şi se vor situa în medie între 4 şi 7 grade, mai puţin în nopţile din perioada 25-28 octombrie, când vor fi mai ridicate, spre medii de 8 - 12 grade. Din punct de vedere pluviometric vor fi posibile ploi slabe doar la începutul lunii noiembrie.

În Oltenia, vremea va fi caldă pe tot parcursul intervalului de referinţă, cu o medie a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între 16 şi 20 de grade, exceptând perioada 24 - 27 octombrie, când va fi chiar deosebit de caldă, mediile valorilor diurne urmând a se situa între 22 şi 25 de grade. Temperaturile nocturne vor fi, în general, constante şi se vor situa în medie între 4 şi 7 grade, cu excepţia primelor nopţi (perioada 24-28 octombrie), când vor fi mai ridicate, spre medii de 8 - 12 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar, trecător ploi slabe vor fi posibile doar în data de 26 octombrie şi la începutul lunii noiembrie.

La munte, valorile termice diurne se vor situa peste normalul perioadei, mai ales în prima săptămână şi la începutul celei de-a doua, când va fi mult mai cald decât în mod obişnuit cu o medie a maximelor cuprinsă între 10 şi 14 grade. Ulterior, după data de 2 noiembrie este posibilă o răcire, media urmând să scadă spre 6 - 8 grade. Temperaturile nocturne vor fi, în general, constante şi se vor situa în medie între 0 şi 4 grade şi doar în nopţile de 25 şi 26 octombrie valorile vor fi mai ridicate, cu medii de 6 - 8 grade. Local şi temporar, va ploua în general slab cantitativ în zilele de 25 şi 26 octombrie, dar pe arii restrânse şi în cea de-a doua săptămână.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
Andrei Ionu�› Pandele in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si FCSB, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe
Etapa 5 din SuperLiga (Liga 1): Meciuri tensionate și derby-ul...
Atacul teroriștilor Hamas la festivalul din Israel/ Profimedia
O tânără care a supraviețuit atacului Hamas de la festivalul Nova a...
Taylor Swift/ Foto: Instagram
Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...
Pe aceeași temă
ploi
Vreme rece până sâmbătă dimineața în toată țara. Județele care se află sub avertizare cod...
Rainy,Day
Cod galben de ploi torenţiale şi chiar furtuni, în anumite regiuni din țară, până joi seară...
Ploaie, precipitații, torențială
Val de aer rece în România. Meteorolog ANM: „Temperaturile scad și se vor înregistra și...
Cum va fi vremea în minivacanţa de Paşte/ Shutterstock
Cum va fi vremea în minivacanţa de Paşte. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Te-ar putea interesa și
A,Young,Woman,Is,Fighting,Against,The,Storm,With,Her
Cod galben de vânt puternic, în București și în 19 județe, până marți seară. Cum va fi vremea...
Vreme însorită, caldă, soare, vară, primăvară, parc, relaxare, natură
Prognoza meteo aprilie 2024. Sunt așteptate precipitații în întreaga țară. Când se încălzește
Vremea/ Shutterstock
Vremea în aprilie 2024. Sunt așteptate temperaturi mai ridicate decât cele specifice
Rainy,Day
Ploi și vânt puternic în mare parte din țară, ninsori la munte, în următoarele zile. Cum va fi...
Partenerii noștri
Digi24 Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la...
DigiSport Cine râde la urmă râde mai bine! Gestul făcut de Dembele pe Camp Nou, după ce a scos-o pe Barcelona din UCL
Cine râde la urmă râde mai bine! Gestul făcut de Dembele pe Camp Nou, după...
PeRoz Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă
Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a...
Film Now Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj
Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?”...
Digi World Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au...
ProFM Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
Cătălin Cîrstoiu
Cine este soția lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul din partea PSD-PNL la...
Ultimele știri din matinal
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Doctorul Adrian Marinescu
Cum să te aperi de ploșnițe (păduchii de pat): Sfaturi de la doctorul Adrian Marinescu
Ultimele știri
catalin cirstoiu
Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei: „Mandatul meu este pe masa coaliţiei”
David Popovici
David Popovici, magistral la Naţionalele de la Otopeni. El s-a impus şi la 400 m liber: “Nu e...
Heavy rains negatively affect daily life in UAE
Inundaţii în Emirate: Trei lucrători filipinezi au murit, iar traficul aerian este în...
Parlamentul European
Un strănepot îndepărtat al lui Napoleon I și-a anunțat candidatura pentru Parlamentul European